Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek gyvena mūsų brangiosios?

Sveikos. Laikiau šiandien savo murkaliuką sterblėje ir susimąsčiau, jog kartu mes jau šešerius metus. Greitai tas laikas bėga, pilnas malonių akimirkų.
Pagal kačių maisto ženklinimą, nuo septynerių metų katėms jau siūlomas "senjorų" maistas.. Ar tikrai septyneri - jau katiniška pensija? Juk pasaulio rekordas - katė, sulaukusi 38 metų. Realiai žinau du atvejus, kai katės sulaukė virš 18 metų. Veterianrijos gydykloje mačiau vieną 15-metį, gana sunkiai sergantį, bet praktiškai visus tuos metus jis buvo pragyvenęs tikro katino gyvenimą lauke. Na o daug kur rašoma, jog kambaryje gyvenančių kačių amžiaus trukmė yra 9-15 metų.
Pasidalinkite patirtimi, kiek Jūsų murkaliukai buvo ar vis dar yra su Jumis 4u.gif
Atsakyti
maniškei jau beveik 12. Tikiuosi, dar ilgai ilgai bus su mumis wub.gif
Atsakyti
Vyriausia mano matyta katė buvo 26 metų siamo mišrūnė. Be dantų, pražilusiu snukiu, bet dar pakankamai žvaliomis akimis. Gaila, nežinau kiek ji dar pragyveno po to...
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 10 11, 10:02)
Vyriausia mano matyta katė buvo 26 metų siamo mišrūnė. Be dantų, pražilusiu snukiu, bet dar pakankamai žvaliomis akimis. Gaila, nežinau kiek ji dar pragyveno po to...

Oho! Gal kartais katytes seimininkai atskleide jos ilgaamziskumo paslapti? Kuo sere, kaip priziurejo? Noreciau, kad ir mano uodeguotieji tiek gyventu...Su pirmu mano katuliu tai nepasiseke, apie 10 metus susirgo mirtina liga verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 10 11, 10:13)
Oho! Gal kartais katytes seimininkai atskleide jos ilgaamziskumo paslapti? Kuo sere, kaip priziurejo? Noreciau, kad ir mano uodeguotieji tiek gyventu...Su pirmu mano katuliu tai nepasiseke, apie 10 metus susirgo mirtina liga verysad.gif

Ne, tada aš dar buvau studentė ir man net į galvą neatėjo paklausti, kokia yra ilgaamžiškumo priežastis. Įtariu, didelę rolę šitame vaidina genetika smile.gif
Atsakyti
sveikutes,
mano paskutinis, nu dabar turiu 6 men. nauja, isgyveno 17 metu, manau, kad tikrai svarbu genetika, nes maitinau mesa, peliu pats pasigaudavo ir ...maximiniu kitekat blush2.gif
Atsakyti
O manajai persytei tuoj bus 10 metukų. Bet ji dar žaidžia, gaudo saulės zuikučius ir atrodo labai gyvibinga. Va tik ant sekcijos nebeužšoksta... Yra tikra šeimos narė ir manau gyvens tiek kiek aš... 4u.gif O jei rimtai tai žinojau katytę, kuriai buvo 19 ji išeidavo į lauką kada norėdavo ir vėl pareidavo ir dar su kačiukais kasmet. Tik sakė tie kačiukai labai nebegražūs būdavo...
Atsakyti
draugės katė iškeliavo į katinų rojų sulaukusi 25 metų smile.gif gyveno lauke - kambaryje. ėsdavo sausą ėdalą, bet gaudavo kažką truputį ir nuo stalo. paskutinis pusmetis tik buvo sunkus - nebesikėlė, tik gulėjo ir visus stebėjo.
Atsakyti
Vau. Pasirodo ilgaamžių visai nemažai. Tai dar džiaugsiuos ir džiaugsiuos gera savo fainuolių kompanija ilgus metus, tfu, tfu, tfu!
O vieną iš pažįstamų, kurios katė jau seniai pilnametė (virš 18-kos), atskleidė ilgaamžiškumo paslaptis, pacituosiu (tikiuosi, nesupyks netyčia suradusi jas šiame forume):
"jau daug metų ėda tik sausą Royal canin mažų kačiukų maistelį (kai matau, kad apsilašiniavo, tai pakeičiu tos pačios firmos Light) ir antri metai gauna kasdien po šaukštelį konservu, kurie skirti katėms atsigaunancioms po ..operacijų. smile.gif Jai ten tik palaižyt jų norisi, pati nevalgo daug - tik pritrinu prie indo sienelių ir ji nulaižo, jei būna rupesnių gabaliuku, palieka smile.gif Beje, jau kokie 9 metai ji turi tik 3 iltinius dantukus , bet sausą valgo puikiausiai ir jai tas nekenkia. Kito maisto net neuosto. Kažkada dar žuvį žalią ėsdavo, vėliau jau tik ateidavo pasėdėt greta, kai darinėdavau, o dabar iš viso nereaguoja. Sveria? Nežinau...tešliukė, bet saikingai, nėra kaip kitų milžinės nupenėtais šonais. smile.gif
Žinai, ji kambarinė, tik vasarą išsivezam į kaimą kartu ir ten kiek nori, tiek lauke būna, bet į tualetą tai kambarin eina:) Bet būna nedaug. Žodziu, jeigu nesusirgs kokia liga kaip kad ir žmogui būna visko, tai ir gyvens ilgai.. Aš visiems sakau - katę imi, tai žinok, kad 20 metu minimum gyvens:) Visi išsižioja, galvoja, kad kaip šuo 12-14 metų... O juk dažniausiai katės avarijose kokiose žūsta..."
Atsakyti
Neseniai susipažinau su vyriškiu, kuris papasakojo turintis 19,5 metų katiną. Radęs jį visai mažutį baloje, išmaitino pipete. Katinas ir iš 10-to aukšto buvo iškritęs, po to "pasirgo" savaitę ir toliau gyveno. Maistas pats elementariausias iš maximų... Na bet dabar jau sakė matosi, nebeilgai gyvens, jau ruošiasi žmogus atsisveikinimui su šeimos nariu.
Jo manymu, čia dėl kilmingo kraujo katinas toks gajus - atrodo kaip rusų mėlynasis, tik mažiuką kuokštelį baltų plaukų kažkur turintis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkasvilkas: 29 lapkričio 2012 - 10:04
Mano mamos katinui jau beveik 15 metelių. Pati vaikystėj namo parnešiau tongue.gif . Bet atrodo dar visai jaunas. Gal dėl to kad yra laaabai mylimas wub.gif , o gal dėl vis dar gracingos figūros biggrin.gif Labai tikiuos kad dar ilgai galėsime mylėti wub.gif
Atsakyti
Sveiki,jungiamiames ir mes. Turime katyte jau 17 m. smile.gif Labai sunku ziureti kaip jai sunku paskutiniu metu,kailiukas visai pradejo slinkti,seilejasi labai,sunkiau valgyt nes dantuku labai mazai jau teturi,bet paziurejus i jos akytes atrodo dar visai jaunute ir norinti gyventi dar ilgai ilgai smile.gif
Atsakyti