Oddity, Vasariuk....ačiū Jums
Jūs mane visada paskatinate geriems darbams
Tęsiu toliau:
Spalio 12 d.(penktadienis) Malagoje nusileidžiame taip pat nustatytu laiku, net šiek tiek anksčiau apie 14.30 val. ir iš karto prisilaikydami vienas kitų (čia turiu mintyse mūsų forumo mamytę su vyru ir draugais) keliaujame link atvykimo salės, čia mūsų turėtų laukti RENTACARSPAIN atstovas su plakatu.Išėję pamatome tiek tų žmonių su plakatais

, kad kurį laiką vaikštome įtemptai ieškodami savo vardo

...deja, deja, nieko nematyt, išėję į lauką dar kiek palaukę jau ketinome skambinti nurodytu telefonu, tačiau čia netikėtai pamatau vyruką, ant kurio marškinių būtent mums reikalingos nuomos firmos pavadinimas

Aš jį greitai pasiveju, pas jį lentelė su mūsų bendrakeleivių pavarde, tuomet aš jam pranešu, kad mes jo visi laukiame, jis dar pasitikrina ar aš su vyru tikrai rezervavusi automobilį ir tuoj pat prie mūsų prieina.Ką gi, mes tuoj visi nuvedami į čia pat esančią aikštelę, pirma automobilį pasiima mūsų broliukai lietuviai, pamoja mums rankele, o po to ir mūsų eilė: ką gi, automobilį atvaro tokį kokį ir užsisakėme -80 000 km. pravažiavusį, benzininį KIA PICANTO(
be reikalo tikėjomės, kad pasiseks kaip pernai ir bus daug geresnis :ax: ), na tokį mažytį, bet gerai, kad nors penkiaduris, o dar firmos atstovas mūsų gan širdingai atsiprašė, kad mažesnio jau negalėjo, nes reikia, kad tilptų vaikiška kėdutė

Kadangi mūsų rezervacija patvirtinta, visi pinigai kreditinėje kortelėje jau rezervuoti, tai kaip rašiau aukščiau jau mes neturėjome galimybės pakeisti grąžinimo laiko.Tiesa, nors vyrui sakiau, kad pirktume papildomą draudimą, kuris viso labo 10 dienų kainavo 30 EUR, tačiau jis atsisakė ... ojojoj dar ik šiol nesu įsitikinus ar neteks pasigailėti

. Automobilį reikėjo grąžinti su tiek kuro, su kiek gavome, taigi viena padala. Ir pagaliau, praėjus gal valandai po skrydžio mes jau automobilyje, dar dukrytė šiek tiek paprieštaravo dėl kėdutės, bet teko pasitenkinti tokia ( gera ji buvo, tik paveiksliukai mašinyčių, iš tos serijos CARS

), jungiame savo navigaciją ir ką gi neveikia

....pasirodo taip vadinamas "pridegiklis' neveikia, o mūsų vyruko jau nė kvapo nelikę...greitai už telefono, pasakau, kas per bėdos, liepia palaukti-15-20 min., pakeis. Aš jau pradėjau rankomis trinti, gal geresnį automobilį duos

....laukimas prailgo, oro temperatūra apie +26, o čia garažuose turim tūnoti, skambinau papildomai dar du kartus, kol per valandą panašiai atvažiavo kitas jau įgaliotas tos firmos atstovas, mano vyras jau pradėjo krepšius į jo automobilį krauti, kai sužinojome, kad pakeis tik saugiklį

...pagaliau, gal apie 17.00 val. mūsų automobilis iš oro uosto pajudėjo.Važiuojame link savo pirmojo užsakyto viešbučio Nerja Costa de Sol savivaldybei priklausančio miestelio Maro, nuo Malagos nutolusio apie 60 km. Čia mūsų laukia užsakytas 3 žv. viešbutis :Hotel Andalus. Jį užsakiau tiesiogiai per viešbučio puslapį ( Taip sutaupiau apie 100 lt.), rugsėjo mėnesį užsakant dvivietį kambarį su pusryčiais ir vakariene (HB) buvo taikoma 15 proc. nuolaida, tad viso vietoj 165.90 EUR, kaina buvo 141.03 EUR (487 Lt.) trys paros.Dukrytė nemokamai. Viešbutis turi savo nemokamą automobilių aikštelę, čia mums buvo privalumas, ir nors jūra šiek tiek nutolusi, tačiau čia buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl atšaukiau taip ilgai laikytą už super gerą kainą viešbutį pačiame Nerja miestelyje. Iki viešbučio nuvažiavome su menkučiu nuklydimu, nors nuklysti kaip ir nebuvo kur, nuvažiavimas atgal mums papildomai kainavo ne tik kurą, bet ir 3.20 EUR kelio mokesčio, pasirodo jau kilome link Antequera miesto.
Ir pagaliau mes viešbutyje, viskas buvo taip, kaip aprašyta ir pavaizduota nuotraukose, kambarys jaukus, su balkonu, vonioje vietos užtektinai, personalas mandagus.
Čia vaizdas iš mūsų kambario balkono:
Čia viešbučio puslapis:http://www.hotelalandalusnerja.es/Vakarienę viešbutis tiekė nuo 20.00 val. iki 23.00 val. vėloka, bet greitai mūsų skrandžiai persijungė į Ispanišką režimą

Galėjome pirmą, antrą patiekalą ir desertą rinktis iš keleto patiekalų, tikrai buvo skanu, tik gaila, kad gėrimai neįskaičiuoti, bet papildomai pasiimdavome vyno, alaus ir vandens, kainos buvo padorios, po 2-3 EUR.
taip atrodo valgomasis:
Po vakarienės dar pasivaikščiojome po miestelio senąją dalį, iki kurios reikėjo paeiti gal apie 1 km., tačiau taip norėjosi ramybės ir poilsio, kad fotoaparato net neėmiau su savimi, čia vienas kadras, pagautas telefonu:

Taigi, atvykus į Andalūziją pirmas įspūdis geras...gražus miestelis, ramu ir nors visai greta yra greitkelis, tačiau jokio triukšmo, pagaliau mes supratome, kad mūsų atostogos prasidėjo

Tad ačiū už kantrybę, kas sugebėjo ir netingėjo perskaityti šias mano rašliavas, gal kam bus ir naudinga, bet be jų negalėjau. Be to, iš karto atsiprašau tų, kas tikisi šiame reportaže išvysti Andalūzijos "grandus"- Kordobą, Granadą ar Seviliją-čia jų paprasčiausiai nebus (
išskyrus Alhambros rūmus), tad galite toliau ir nevargti beviltiškai tikėdamiesi reportažo eigoje jas rasti.Mūsų atostogos buvo derintos su poilsiu ir pažintimi, atsižvelgiant ir į mažosios keliautojos poreikius.
Spalio 13 d. (šeštadienis)Rytas, nors ir vėlai, išaušta gražus.Vėlai rašau todėl, kad 8.00 val. čia dar visiškai tamsu.O mes dar pergyvenome, kad pusryčius vėlai 8.30 val. duoda

Papusryčiaujame sočiai. (švediškas stalas:kava, arbata, sultys, duonos trijų rūšių, mėsytės, sūris, vaisiai, džemai, pyragėliai ir pan....išskyrus karštus patiekalus. Ir vos neužmiršau paminėti pagrindinio pusryčių pateikalo, kurį valgėme visuose Andalūzijos viešbučiuose, tai- trinti žali pomidorai su šiek tiek alyvuogių aliejaus (na man dar druskytės trūko

) vienur su prieskoniais, kitur be.Šią masę visi poilsiautojai tepė ant skrudintos baltos duonos, prieš tai užpylę dar dozę alyvuogių aliejaus ( jo čia ant kiekvieno stalo padėta).
Sočiai papusryčiavę galime leistis į pažintį su Andalūzija. Pagal planą šiandien turėjome aplankyti čia pat, kalnuose 7 km. į šiaurę esantį miestelį
Frigiliana ir
Round Cemetery, Sayalonga, tai mano nužiūrėtos kapinaitės už 30 km. Malagos kryptimi.Šias kaip bebūtų gaila mes ir likome neaplankę, tačiau man iki šiol gaila

, tad jei kam įdomu, būtinai nuvažiuokite:
http://visit.guide-s...alonga/_id=1347Taigi, atvykstame į vaizdingą kalnuose įsikūrusį Frigiliana miestelį, tipišką Andalūzijos "kaimą", važiuojame iš karto link istorinio centro, netoliese esanti automobilių stovėjimo aikštelė užpildyta

Pavažiuojame nuo aikšelės šiek tiek pagrindine gatvele ir savo "mažyčiui" automobiliukui randame kaip tik puikią vietelę, pasiliekame jį ten -už kampo čia stovėjimas nemokamas:

O dabar ramiai galime pasižvalgyti po Frigilianą.Grįžtame į tą pačią vietą, kur ketinome pasilikti automobilį,greta yra gražus parkelis: