Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(MonaSaule @ 2013 10 10, 21:48)
Turiu klausimą - pievagrybiai marinuoti, ar šviežūs?
dėkui

sviezus, bet jie kepti su svogunais 4u.gif
kas liecia alavasa db nepasakysiu koks ten buvo, nors cia irgi dar netoks, zinau tik kaip atrodo etikete kai perku kuris tikrai nesisluoksniuoja kai pastovi, nes kiti tikrai nervina doh.gif beje jis net pigesnis tas kietesnis 2,49 ar kiek kainuoja IKI bet ne visada jo buna smile.gif
Atsakyti
Sūrio sausainėliai su rūkyta paprika

user posted image

Reikės:
100 g kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
100 g mėgstamo fermentinio sūrio
1 nepilnas a.š.rūkytų aštriųjų paprikų
100 g sviesto
100 g miltų
žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų

Šaltą sviestą ir dviejų rūšių sūrius sutarkuoti burokine tarka. Dubenyje sumaišyti miltus, aitriąsias ir rūkytas paprikas. Viską suminkyti, suformuoti nedidelį ir ploną ritinėlį, kurį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą valandai ar ilgiau. Atvėsusią tešlą supjaustyti gan plonais griežinėliais (iki 1 cm), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti įkaitintoje iki 170C orkaitėje apie 10 - 15 minučių. Palikti ataušti.
Skanaus!

Atsakyti
Visu zinomas, bet gal kazkieno pamirstas receptukas smile.gif


Silke kailinukuose


100 g silkes
100 g virtu burokeliu
100 g virtu morku
100 g virtu bulviu
1 nedidelis svogunas (as naudojau gabaliuka poro)
1 virtas kiausinis
majonezo, druskos, pipiru

Silke, kiausini ir svoguna susipjaustom, visa kita susitarkuojam.

Sluoksniuojam:

bulvės, druska, majonezas
silkė
svogūnas, majonezas
morkos, druska, majonezas
kiaušinis, majonezas
burokėliai, druska, pipirai

Skaniausia valgyti kita diena, nes susimaiso skoniai.

user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 20 spalio 2013 - 18:22
Moliugu keksiukai su suriu

1,5 puodelio miltu
1 puodelio tarkuoto moliugo
1 puodelio tarkuoto surio
2 a.s. kepimo milteliu
1/3 puodelio aliejaus
1/2 puodelio jogurto/grietines
2 kiausiniu
druskos, pipiru

Moliuga ir suri sutarkuojame burokine tarka.

Sumaisome miltus su kepimo milteliais, i sia mase beriame moliuga ir puse surio, pagardiname druska, pipirais.

Isplakame kiausinius, jogurta, alieju ir supilame i miltu ir cukiniju misini. Atsargiai ismaisome.

Tesla paskirstome i keksiuku formeles ir apibarstome likusiu suriu. Kepame apie 25 min 180 laipsniu orkaiteje.

user posted image

Atsakyti

Vienai tokiai lėkštei reikėjo:
puse pakelio jau pagamintų šaukštelių (juos pirkau Maximoje)
skardinės tuno savo sultyse
0,5 galvutės mėlyno svogūno
2 kiaušinių
50 g fermentinio sūrio
majonezo be koncervantų
druskos, pipirų

Šakute suminkome tuną, dedame labai smulkiai pjaustytą svogūna, įtarkuojame kiaušinius ir sūri, pabarstome druska ir pipirais, sumaišome visą įdarą su majonezu, dedame įdarą į šaukštelius, papuošiame petražolėmis.
[/quote]

O kas čia per šaukšteliai? Čia gal panašiai kaip tešlos krepšeliai?
Atsakyti
QUOTE(lavazia @ 2013 10 28, 15:53)
O kas čia per šaukšteliai? Čia gal panašiai kaip tešlos krepšeliai?

Taip, tik forma tokia saukstuku-samtuku, paziurekit parduotuvese, yra wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lavazia @ 2013 10 28, 15:53)


O kas čia per šaukšteliai? Čia gal panašiai kaip tešlos krepšeliai?

taip jie gulejo prie sausainiu arba turetu buti prie tu krepseliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 10 21, 18:20)
Moliugu keksiukai su suriu

Labai skaniai atrodo, bet turiu kelis klausimus:
1. kokio dydžio puodeliai?
2.Kokį sūrį naudoti, paprastą fermentinį, ar kokiį Džiugo tipo???
3.O ką reikia dėti moliūgus, ar cukinijas??? Ingridientų sąraše cukinijos kaip ir nėra, o gaminimo eigoje yra g.gif
4.Ir kiek keksiukų išeina??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HERBERA: 29 spalio 2013 - 17:46
QUOTE(HERBERA @ 2013 10 29, 17:44)
Labai skaniai atrodo, bet turiu kelis klausimus:
1. kokio dydžio puodeliai?
2.Kokį sūrį naudoti, paprastą fermentinį, ar kokiį Džiugo tipo???
3.O ką reikia dėti moliūgus, ar cukinijas??? Ingridientų sąraše cukinijos kaip ir nėra, o gaminimo eigoje yra  g.gif
4.Ir kiek keksiukų išeina??


1. Puodeliai nemazi, apie 300 ml pas mane, na, didesni nei stikline
2. Suri naudoju fermentini
3. Originalus receptas is cukiniju, bet as kepiau ir is moliugu smile.gif bandykit su tuo, ka turit smile.gif
4. Apie 12 keksiuku
Atsakyti
Pikantiska varskes uztepele su lasisa

180 gr varskes (naudojau 0,5 proc. riebumo)
100 g rukytos lasisos
Saukstelis majonezo
Siek tiek garstyciu
2 skilteles cesnako
1/2 marinuoto agurko
Siek tiek druskos, pipiru, smulkintu krapu

Lasisa pasmulkinau, agurka supjausciau smulkiais kubeliais, cesnaka susmulkinau ir viska sumaisiau. Tepiau ant trapuciu, bet cia jau kas kaip megsta ir nori.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 03 lapkričio 2013 - 16:22
Salotos su persimonais, pelėsiniu sūriu ir riešutais

Reikės:

400 g mėgstamų salotų (naudojau romaniškas)
1 persimonas
apie 100 g pelėsinio sūrio
saujelė riešutų (naudojau graikinius, pagal originalų receptą reiktų lazdyno)

Padažui:

3 a.š. lazdyno riešutų ar alyvuogių aliejaus
3 a.š. skysto medaus
1/2 a.š. garstyčių
3 šaukštai citrinos sulčių
druskos pagal skonį

Viską supjaustyti, riešutus paskrudinti, kol nusilupa luobelė, sumaišyti su padažu ir skanaus smile.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos kulinarės 4u.gif

Kadangi jaučiu silpnybę visokių užkandėlių, salotų gaminimui, tai džiaugiuosi atradusi jūsų temą thumbup.gif tiek daug visokiausių skanėstų čia radau bigsmile.gif

Pasidalinsiu ir savo mėgiamomis "salotomis" smile.gif

Ragautos Graikijoje sūdytos lašišos salotos

user posted image

Salotų lapai, pomidorai, agurkai, konservuoti žirneliai, marinuoti kapareliai, sūdyta lašiša ir pašlakstyta šiek tiek alyvuogių aliejumi. Labai skanu su juoda duona smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Capri Pink: 12 lapkričio 2013 - 22:10