QUOTE(suntea7 @ 2013 12 15, 21:22)
                
                                    
                
                Ir kaip bandysit be recepto?  
 
                
                
            QUOTE(Vita_Z @ 2013 12 17, 18:30)
http://shirshiulizda...skes-suris.html
gal sitas na neatsiranda nuotrauku autore
QUOTE(Vita_Z @ 2013 12 17, 18:30)
Kai žiūrėjau buvo nuoroda įdėta. Dabar kažkodėl tik paveiksliukas
BEt gal recepto autorė dar tiksliau parašys
QUOTE(janiku @ 2013 12 17, 18:00)
QUOTE(suntea7 @ 2013 12 18, 14:23)
Kai žiūrėjau buvo nuoroda įdėta. Dabar kažkodėl tik paveiksliukas 
  Pati recepto esmė buvo, kad kubeliais pjaustytas sūris užpilamas marinatu, pagamintu iš medaus, citrinos, alyvuogių aliejaus, česnako bei įvairių prieskonių. Jei gerai pamenu, marinuoti sūrį reikia apie parą, paskui ragauti 
BEt gal recepto autorė dar tiksliau parašys
BEt gal recepto autorė dar tiksliau parašys
būtent šita iš povarenok nuoroda ir buvo pas ją įkelta, recepto autorė ilgą laiką nelabai varginosi jų tvarkingai rašyti...
                čia paprastas baltas sūris užmarinuotas? 
p.s. rusų nuorodoje tai fermentinis, ane?
                
                
            p.s. rusų nuorodoje tai fermentinis, ane?
QUOTE(Sarmite @ 2013 12 19, 10:14)
čia paprastas baltas sūris užmarinuotas? 
p.s. rusų nuorodoje tai fermentinis, ane?
p.s. rusų nuorodoje tai fermentinis, ane?
Bent jau mūsų forume kur foto tai baltas varškės sūris, man atrodo toks žymiai skaniau negu fermentinis.
QUOTE(Endži @ 2013 10 10, 08:40)
Lavašas su pievagrybių-sūrio-kiaušininių-kaparėlių įdaru 
Apie šį lavašą aš jau rašiau anksčiau, bet pakartosiu:
Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra
Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
Apie šį lavašą aš jau rašiau anksčiau, bet pakartosiu:
Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra
Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
Vakar isbandem, labai patiko!
                
                                    
                
                Labai gerai atrodo, reikės pabandyti.
                
                                    
                
                
                
            
                Surio rutuliukai su krabu lazdelemis
Reikes:
3 kietai virtu kiausiniu
150 g fermentinio surio
keliu skilteliu cesnako
3 saukstu majonezo
apie 8 krabu lazdeliu
druskos, pipiru
Visa mase pasigaminame kaip pikantiskoms salotoms - sutarkuojame suri, kiausinius, ispaudziame cesnaka, dedame majoneza, prieskonius. Krabu lazdeles susitarkuojame smulkia tarka. Is mases formuojame rutuliukus, juos apvoliojame krabu lazdelese, gautus rutuliukus siek tiek palaikome saldytuve.

Surio lazdeles
Reikes (visi produktai is akies):
sluoksniuotos teslos
tarkuoto kietojo surio (naudojau Dziuga)
saldziosios paprikos milteliu
kario
kmynu
sezamo seklu
linu semenu
aguonu
druskos
(seklas galima naudoti pacias ivairiausias, nebutinai sias)
Imame teslos laksta, ji pabarstome suriu, prieskoniais, turimomis seklomis, druska. Tuomet imame kita laksta, ji siek tiek sudrekiname (ta puse, kuri bus dedama ant seklu) ir dedame ant virsaus, kad sutaptu krastai. Tada imame kocela ir kociojame, kol tesla padideja mazdaug 50 proc. Laksta vel siek tiek padrekiname ir apibarstome suriu. Tesla pjaustome mazdaug 1,5-2 cm juostelemis, kelis kartus persukame ir dedame i skardele (persuktos juosteles kepdamos susijungia ir iseina kaip lazdeles). Kepame 200 laipsniu orkaiteje apie 8-10 min.
                
                                    
                
                
                
            Reikes:
3 kietai virtu kiausiniu
150 g fermentinio surio
keliu skilteliu cesnako
3 saukstu majonezo
apie 8 krabu lazdeliu
druskos, pipiru
Visa mase pasigaminame kaip pikantiskoms salotoms - sutarkuojame suri, kiausinius, ispaudziame cesnaka, dedame majoneza, prieskonius. Krabu lazdeles susitarkuojame smulkia tarka. Is mases formuojame rutuliukus, juos apvoliojame krabu lazdelese, gautus rutuliukus siek tiek palaikome saldytuve.

Surio lazdeles
Reikes (visi produktai is akies):
sluoksniuotos teslos
tarkuoto kietojo surio (naudojau Dziuga)
saldziosios paprikos milteliu
kario
kmynu
sezamo seklu
linu semenu
aguonu
druskos
(seklas galima naudoti pacias ivairiausias, nebutinai sias)
Imame teslos laksta, ji pabarstome suriu, prieskoniais, turimomis seklomis, druska. Tuomet imame kita laksta, ji siek tiek sudrekiname (ta puse, kuri bus dedama ant seklu) ir dedame ant virsaus, kad sutaptu krastai. Tada imame kocela ir kociojame, kol tesla padideja mazdaug 50 proc. Laksta vel siek tiek padrekiname ir apibarstome suriu. Tesla pjaustome mazdaug 1,5-2 cm juostelemis, kelis kartus persukame ir dedame i skardele (persuktos juosteles kepdamos susijungia ir iseina kaip lazdeles). Kepame 200 laipsniu orkaiteje apie 8-10 min.
                
                                    
                
                Silkės užkandėlė
Keletas nedidelių virtų burokėlių
1 avokadas
1-2 juostelės silkės file
2aš vilniaus majonezo su krapais
pagal skonį citrinpipirių ir druskos
mažų pomidoriukų papuošimui
Burokėlius plonai supjaustyti griežinėliais.Avokadą nulupti ir suplakti trintuvu,įdėti majonezo,druskos ir pipirų pagal skonį,gerai išmaišyti.Ant burokėlio griežinėlio išspausti avokado masės per konditerinį maišelį,uždėti silkės gabaliuką ir papuošti pomidoro pusele....skanaus...
mums ši užkandėlė labai patiko,galima dėti ant baltos skrudintos duonos...
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Keletas nedidelių virtų burokėlių
1 avokadas
1-2 juostelės silkės file
2aš vilniaus majonezo su krapais
pagal skonį citrinpipirių ir druskos
mažų pomidoriukų papuošimui
Burokėlius plonai supjaustyti griežinėliais.Avokadą nulupti ir suplakti trintuvu,įdėti majonezo,druskos ir pipirų pagal skonį,gerai išmaišyti.Ant burokėlio griežinėlio išspausti avokado masės per konditerinį maišelį,uždėti silkės gabaliuką ir papuošti pomidoro pusele....skanaus...
mums ši užkandėlė labai patiko,galima dėti ant baltos skrudintos duonos...
                
                    
                        
                                    
                QUOTE(Ulė @ 2013 01 09, 16:02)
Gerulis sitas
    






