Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

Cukinijos ir vištienos blyneliai
user posted image

Reikės:
1 ar 2 cukinijos(apie 500 g)
3 virtos vištienos šlaunelės be kaulo
1 svogūnas
2 kiaušiniai
200 g fermentinio sūrio
30 g Džiugo sūrio
3 v.š.miltų
1 v.š.krakmolo(nebutinai,galite dėti tik miltus)
Krapai,petražolės
Druska,pipirai
Aliejaus kepimui

Cukiniją nulupti ir sutarkuoti.Jei labai vandeninga,nuspausti skystį.Įmušti kiaušinius,sutarkuoti dviejų rūšių sūrius,sudėti pjaustytą vištieną,smulkiai pjaustytą svogūną,suberti pjaustytus žalumynus,prieskonius,sudėti miltus,krakmolą ir kepti iš abiejų pusių.
Tešla turėtų gautis vidutinio tirštumo,taigi jei kepant blyneliai gaunasi labai minkšti reikia įberti dar šiek tiek miltų.
Rekomenduoju valgyti su grietinės/žalumynų/česnakų padažu.Skanaus!
Atsakyti
Cukinijų blynai su lašiša

user posted image

Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinė (30 proc.) 300 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Cukinija (tarkuota) truputį daugiau nei 1 puodelis (300 ml)
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės 100 gr.
Juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Dubenyje susiplakite kiaušinius. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų ir dar truputį paplakite. Sudėkite grietinę į plakinį ir viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus.
Fermentinį sūrį (aš naudojau "Goudos" sūrį) ir cukiniją sutarkuokite per "burokinę" tarką (cukinijos nusunkti nereikia), lašišų nugarėles pasmulkinkite ir suberkite į blynų tešlą. Ten pat berkite žiūpsnį juodųjų pipirų. Viską gerai permaišykite.
Įkaitinkite keptuvę, ją patepkite trupučiu aliejaus ir pilkite blynų tešlos, šaukštu formuodami nedidelius blynus. Kepkite ant vidutinės ugnies, verskite tik tada, kai gerai apskrus.
http://tingiojikiaul...-su-lasisa.html
Atsakyti
Vištiena su persikais
user posted image

Reikės:
6 vištienos šlaunelės
2 v.š.grūdėtų garstyčių
1 v.š rudojo cukraus(naudojau drėgną cukrų Farinas)
kelios šakelės čiobrelio
druskos pagal skonį
4-5 česnako skiltelės
3-4 persikai

Į dubenį sudėti grūdėtąsias garstyčias,cukrų,druską,čiobrelį,įspausti česnako skilteles,sudėti vištieną,išmaišyti ir palikti marinuotis mažiausiai 2-3 valandoms,o dar geriau per naktį.
Prieš kepimą ten pat sudėti į keturias dalis pjaustytus persikus,viską permaišyti,palikti dar 30-iai minučių ir kepti 190C apie
40 min.Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 01 rugpjūčio 2013 - 14:42
Cukinijų, daržovių blyneliai su krabų lazdelėmis

Reikės:

1 mažos cukinijos
1 morkos
saujos svogūnų laiškų
saujelės krapų
2 skiltelių česnako
150 g krabų lazdelių
50 gr sūrio
2 kiaušinių
apie 5-6 šaukštų miltų
druskos, pipirų

Cukiniją, morką, sūrį sutarkuoti burokine tarka, likusius produkus supjaustyti, česnaką susmulkinti arba įspausti. Miltus dedant žiūrėti tešlos tirštumą, aš visokius tokius blynus mėgstu skystesnius, kad daugiau daržovės, o ne tešla jaustųsi, tai tešlą palikau skystesnę.

Valgėme su grietine ir sojos padažu.

user posted image
Atsakyti
Tagliatelle su lašiša ir kaparėliais
user posted image

Reikės:
Tagliatelle makaronų(naudojau su žolelėmis)
1 nedidelis svogūnas
1-2 česnako skiltelės
200 g šviežios lašišos
druskos,pipirų
šlakelis citrinos sulčių
šiek tiek kaparėlių
100 ml riebesnės grietinėlės
žalumynų
aliejaus kepimui

Išvirti makaronus,kaip nurodyta ant etiketės.
Kol verda makaronai,susipjaustyti lašišą nedideliais gabalėliais,papipirinti,padruskinti,išspausti citrinos sulčių ir palikti keletai minučių.
Svogūną ir česnaką supjaustyti kuo smulkiau ir šiek tiek apkepti ant alyvuogių aliejaus.
Ten pat sudėti lašišą,apkepti,po keleto minučių supilti grietinėlę ir patroškinti apie 5 min.
Sudėti kaparėlius,viską išmaišyti ir paruoštą padažą supilti ant išvirtų makaronų.Užberti žalumynų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 03 rugpjūčio 2013 - 14:58
Cannelloni

Reikia

Cannelloni makaronu
600g maltos mesos (naudojau kiaulienos kumpi)
1 cukinijos
puse svoguno
cesnako
prieskoniu

padazui - grietineles, darzoviu sultinio, 1 v. s. miltu, prieskoniu, surio 300g

user posted image

Su smulkia tarka sutarkuoti cukinija ir svoguna, isspausti cesnako, iberti prieskoniu, paruostu farsu prikimsti makaronus.

user posted image

Paruosti padaza - i dubineli ispilti grietinele 35% riebumo, du samcius darzoviu sultinio, iberti 1 valgoma sauksta miltu, prieskoniu, viska ismaisyti ir uzpulti cannelloni.

user posted image

Pasauti i ikaitinta 180 laipsniu orkaite 20-25 minutem.

user posted image

Istraukti ir apibarstyti savo megstamu/turimu suriu ir kepti dar 15 minuciu.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Vakarais čia pavojinga užeiti doh.gif Nuo vaizdų galima visą šaldytuvą praryti ax.gif blush2.gif Gražu žiūrėti, kokius šedevrus pagaminate 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LolitCafe @ 2013 08 05, 15:46)
Cannelloni

Reikia

padazui - grietineles, darzoviu sultinio, 1 v. s. miltu, prieskoniu, surio 300g



kiek reikia grietinėlės? sultinio? makaronai neapvirti?
Atsakyti
LolitCafe superinis cannelloni receptas thumbup.gif
Siandien kepiau tik be cukinijos,skanuuu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Poema: 05 rugpjūčio 2013 - 18:03
QUOTE(dowwe @ 2013 08 05, 18:47)
kiek reikia grietinėlės? sultinio? makaronai neapvirti?


Grietinele 35% 250ml
sultinio 2 samciai, reikia, kad padazas apsemtu cannellonius, kadangi nevirti
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LolitCafe @ 2013 08 05, 16:46)
Cannelloni


Kaip skaniai atrodo wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Cannelloni bandžiau ir aš daryti, labai lengva ir skanu. smile.gif
Kadangi aš pati labai mėgstu kinų maistą (sushi, kinietišką vištieną), taigi ir parekomenduočiau kinietišką vištieną su daržovėmis ir anakardžio riešutais, galima žinoma ir be riešutų apseiti. tongue.gif Svarbiausia tik greitas terminis apdorojimas ir kinietišką vištieną galima laisvai pasigaminti namuose. Viską darau palaipsniui, iš pradžių iškepu vištą, paskui apkepu daržoves, pabaigoj padažo gamyba na o po to viską sumaišysime ir gausime norimą rezultatą. Taigi, visų pirma reikia šiek tiek paskrudinti anakardžio riešutus:
user posted image
skrudinant atsiskleidžia gerosios riešutų savybės. Smulkiais, vienodo dydžio gabalėliais supjaustyti vištienos krūtinėlę, stengtis, kad gabalėliai apkeptų vienu metu.
user posted image
Supjaustytą smulkiais gabaliukais vištieną sudėti į dubenį ir užsimarinuoti su šiek tiek sojos padažo ir nedideliu šaukšteliu bulvių krakmolo. Viską gerai išmaišyti. Smulkiais gabalėliais supjaustyti vieną morką, paskrudintus riešutus įdėti į lėkštutę (stenkitės riešutų nesudeginti, nors galima gaminti ir be jų), į keptuvę įpilti aliejaus ir atsargiai dėlioti vištienos gabalėlius taip, kad jie nesuliptų. P.S svarbu nedėti daug gabalėlių, o jei pasiruošėte daug, kepkite dalimis.
user posted image
Kol kepa višta, supjaustyti svogūną, višta turėtų kepti 2-3 minutes. Svarbiausia vištą ant stiprios liepsnos skubiai apsikept, "pamėtyt" keptuvėj keletą kartų, vištos gabalėlius sudėti į dubenį, o į keptuvę keliauja morkytės, kadangi jos yra pačios kiečiausios jas kepti reikia ilgiausiai.
user posted image
Kol morkytės kepa, skutame geltoną ir raudoną paprikas. Kai morkos jau apkepusios, sudedame likusias daržoves; svogūną bei paprikas ir vėl viską apkepiname.
user posted image
Į dubenėlį įpilti austrių padažo, jį sumaišyti su šlakeliu sojos padažu ir šaukštu krakmolo bei įpilti šiek tiek vandens. Kai daržovės apkepa, jas išimti. Turėtų atrodyti taip:
user posted image
Na ir vėl dedam keptuvę ant liepsnos, šlakelis aliejaus ir pilame padažą, o iš paskos keliauja daržovės su višta ir anakardžio riešutai. Visą tą gėrį pamėtyti aukštyn žemyn ir kaitinti dar 1 minutę.
user posted image
ir galime patiekti. tongue.gif
Viską paruošti galima žaibiškai, pagrindinis principas viską apkepti žaibiškai, kad daržovės liktų traškios, mėsa išliktų sultinga.
Rezultatas: user posted image
Atsakyti