Reikia 1kg faršo, 200g varškės, 3 riekių mirkyto batono, 1 kiaušinio, prieskonių, fermentinio sūrio.
Faršą, varškę, kiaušinį, batoną ir prieskonius sumaišyti, tada sūri supjaustyti 4cm ilgio piršto storio gabaliukais. Tada išplojam faršą, dedam į vidų sūrį ir formuojam pailgą kotletuką. Dedam į skardą ir kepam orkaitėje 30-40min. Po to dar ant viršaus tarkuoto sūrio galima užbarstyti

O dėl padaž, tai manau, kad puikiausiai tiktų koks morkų


Papildyta:
O čia labai paprastas receptukas, jei savaitgalį norite kažko greito ir skanaus

Ingredientai:
Vištienos filė 700 g
Majonezas 150 g
Krakmolas 50 g
Česnakai 1 skilt.
Majonezas 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Aliejus (kepimui) 100 g
Eiga:
- Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais, maždaug 1 x 1 cm;
- Vištienos kubelius sumaišykite su majonezu, krakmolu, kiaušiniais, paskaninkite druska ir pipirais;
- Vištienos masę pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą;
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą vištienos masės, kepsnelius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels;
-Garnyras pagal Jus:)
Aš dar į masę kartais sūrio sutarkuoju - irgi skanu
