Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(spalvinga @ 2013 09 03, 12:20)
Gaminau,tik į kremą dėjau:
sviestas,kond.pienas,vanilės,kokoso druožlių.
Į pertepimą dėjau slyvų džemo tiršto,turėjau ant galo sloiko.Gavosi  thumbup.gif

Tikrai tinkginių,labai greitai pasigamina  drinks_cheers.gif



o pabarstymui turėjau nuo "pensininko" likusių trupinių tai tais apdėjau thumbup.gif
Atsakyti
Granola pusryčiams... ir ne tik

user posted image

Reikės:
400 g avižinių dribsnių
150 g pasirinktų riešutų(naudojau migdolus ir lazdyno riešutus)
50 g kokosų drožlių
50 g sezamo sėklų ar linų sėmenų
100 g pasirinktų džiovintų vaisių(naudojau spanguoles ir šiek tiek džiovintų abrikosų, bei ananasų)
100 g sviesto
100 g rudojo cukraus
2 v.š. medaus

Į keptuvę berti avižinius dribsnius, smulkintus riešutus, smulkintus džiovintus vaisius, sėklas, kokoso drožles.
Puode ištirpinti cukrų, sviestą, medų.
Keptuvę su sausais ingredientais dėti ant ugnies ir užpilti sviesto/cukraus/medaus mišiniu ir nuolat maišant kepinti apie 10 min,o jei norite traškesnės granolos - ilgiau.
Granolą atvėsinti ir tuomet supilti į sandarų indą, kuri laikyti sausoje vietoje.
Skanaus!
Atsakyti
Sokoladinis moliugu keksas/pyragas

Originalus receptas buvo parasytas su cukinijomis, as pabandziau su moliugu ir nenusivyliau - moliugo nesijaucia, tik dregnumas, skanus sokolado gabaliukai istirpe smile.gif

Reikes:

150 g miltu
50 g kakavos milteliu
ziupsnelio druskos
1 a.s. sodos (naudojau kepimo miltelius)
120 ml aliejaus
200 g cukraus
vanilinio cukraus
2 kiausiniu
360 ml tarkuoto moliugo
100 g juodojo sokolado (naudojau paprasta Pergales)

Isplakame kiausinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. I sia mase imaisome alieju ir tarkuota moliuga.
Atskirai sumaisome miltus, kepimo miltelius, kava, druska.
Galiausiai sumaisome abi paruostas mases ir i ja sulauzome sokolada gabaliukais.
Kepame apie valanda 180 laipsniu orkaiteje.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 07 23, 22:13)
Raudonujų serbentų pyragas

pagrindui
240 gr miltų
1 aš kepimo miltelių
110 gr minkšto sviesto
100 gr cukraus
2 kiaušinių tryniai

įdarui
2 kiaušinių baltymai
120 ml cukraus
2 aš kukurūzų krakmolo[naudojau bulvių]
540 ml raudonujų serbentų

Pagrindui skirtus produktus sumaišyti,suminkyti tešlą į rutulį ir padėti 30 min į šaldytuvą.
Tešlą išimtą iš šaldytuvo iškočioti,ir ja iškloti kepimo skardą[aš naudojau 26 cm skersmens],kepti 170c apie 25 min.
Įdarui baltymus išplakti iki standžių putų,palaipsniui supilti cukrų ir krakmolą,dar paplakti ir sumaišyti su serbentais.Baltymų-serbentų masę tolygiai paskirstyti ant pyrago,kepti dar 10-15 min,kol viršus gražiai paruduos....tobulai skanu.

http://s005.radikal....731ad65c8a6.jpg

http://i077.radikal....8f033280050.jpg

O ar tiktu vietoj serbentu naudot serbentu uogiene?
Atsakyti
nesu bandzius,tai negaliu pasakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maltakava @ 2013 09 11, 09:16)
O ar tiktu vietoj serbentu naudot serbentu uogiene?

ytariu, kad tikrai netiktu, nes ji butu per sunki, o uogos visai kas kita ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egluze2 @ 2013 09 11, 17:36)
ytariu, kad tikrai netiktu, nes ji butu per sunki, o uogos visai kas kita  ax.gif

O as manau, kad tiktu, tik nemaisyciau uogienes su baltymais ax.gif deciau uogienes sluoksni, o ant virsaus isplaktu baltymu sluoksni ax.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2013 09 11, 17:28)
O as manau, kad tiktu, tik nemaisyciau uogienes su baltymais  ax.gif deciau uogienes sluoksni, o ant virsaus isplaktu baltymu sluoksni  ax.gif

Vau cia gera minti davet....aciu. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(egluze2 @ 2013 09 11, 16:36)
ytariu, kad tikrai netiktu, nes ji butu per sunki, o uogos visai kas kita  ax.gif

Ir as va taip masciau,bet CervusDama dave gera patarima.Juo ir pasinaudosiu.
Atsakyti
O kuris tinginių napoleono kremas skanesnis pirmas ar antras? nes asmeniškai norėčiau nelabai riebaus blush2.gif biggrin.gif bet įdomu kaip skoniai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2013 09 11, 22:25)
O kuris tinginių napoleono kremas skanesnis pirmas ar antras? nes asmeniškai norėčiau nelabai riebaus blush2.gif  biggrin.gif bet įdomu kaip skoniai  g.gif



Tai riebesnis antras tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2013 09 11, 23:25)
O kuris tinginių napoleono kremas skanesnis pirmas ar antras? nes asmeniškai norėčiau nelabai riebaus blush2.gif  biggrin.gif bet įdomu kaip skoniai  g.gif


pirmojo - tikrai neriebus, drįsčiau pavadinti lengvu mirksiukas.gif , o antras- automatiškai -riebus, nes sudėtyje tik sviestas ir kond.pienas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 09 12, 10:58)
pirmojo - tikrai neriebus, drįsčiau pavadinti lengvu  mirksiukas.gif  , o antras- automatiškai -riebus, nes sudėtyje tik sviestas ir kond.pienas  mirksiukas.gif


bet su antru mažiau vargo,o man visai nepasirodė ,kad jis riebus tongue.gif mažiau suvalgysi pyrago užteks 1 gabaliuko vietoj 2 thumbup.gif
Atsakyti