Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Thea! @ 2013 09 11, 23:25)
O kuris tinginių napoleono kremas skanesnis pirmas ar antras? nes asmeniškai norėčiau nelabai riebaus blush2.gif  biggrin.gif bet įdomu kaip skoniai  g.gif

RIEBESNIS SKANIAU
Atsakyti
Citrininis tiramisu

user posted image

Maskarponės kremui reikės:
350 g maskarponės
250 g cukraus
280 g plakamosios grietinėlės
1 a.š. vanilės ekstrakto
200 g sausainių Damų pirštelių

Sirupui:
4 citrinų sultys
4-5 v.š. cukraus
4 v.š. citrinų likerio

Citrinų kremui:
4 citrinų sultys
4 citrinų žievelės
200 g cukraus pudros
100 g sviesto (kambario temperatūros)
4 kiaušiniai

Citrininio kremo paruošimas: puode sumaišyti citrinų sultis, tarkuotas žieveles, kambario temperatūros sviestą, cukraus pudrą ir kiaušinius. Viską išplakti iki vientisos masės ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės.
Tiramisų ruošimas: į dubenį sudėti maskarponės sūrį, suberti cukrų, vanilės ekstraktą ir viską išplakti iki purios masės. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakti grietinėlę ir ją po truputį įmaišyti į maskarponės masę.
Sirupo ruošimas: dubenyje sumaišyti citrinų likerį, sultis ir cukrų. Maišyti, kol cukrus ištirps.
Pasiruošti indą, taures arba stiklines tiramisu.
Jei reikia sausainus perlaužti, juos mirkyti į pasiruoštą sirupą,palaikyti keletą sekundžių ir dėti į indo apačią, kad uždengtų dugną. Ant sausainių paskleisti apie 2-3 šaukštus ( priklauso nuo dubenėlio ar taurių dydžio) maskarponės kremo,o ant viršaus apie 1-2 šaukštus citrinų kremo. Dėti antrą sluoksnį sirupe išmirkytus sausainius, maskarponės kremą ir galiausiai citrinų kremą.
Dėti į šaldytuvą per naktį. Puošti citrinos žievelėmis.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 14 rugsėjo 2013 - 13:10
QUOTE(raima.ma @ 2013 09 12, 16:08)
RIEBESNIS SKANIAU


tikrai šitas skaniau. Bet wa man neišėjo. Nesustingo. Viskas skysta buvo. Kažin ką daryt? Kaip padaryt, kad viskas gražiai sukibtų. Gal kondensofkę prieš tai reikia pakaitint? Patarkit... g.gif
Atsakyti
QUOTE(TuteSun @ 2013 09 18, 16:31)
tikrai šitas skaniau. Bet wa man neišėjo. Nesustingo. Viskas skysta buvo. Kažin ką daryt? Kaip padaryt, kad viskas gražiai sukibtų. Gal kondensofkę prieš tai reikia pakaitint? Patarkit... g.gif

vat man irgi nesustingo bet as dariau pirmaji varianta sad.gif
Atsakyti
QUOTE(aukselisr @ 2013 09 20, 16:24)
vat man irgi nesustingo bet as dariau pirmaji varianta sad.gif



o ką dėjot:sviestą ar riebalų mišinį?Man viskas gerai gavosi,dėjau tikrą svietsą ir kondensuoto skardinę+truputį kokoso drožlių.Reikia laikyti šaldytuve apie parą kol prapjauni.
Atsakyti
Keksiukai su bananais ir Snickers

user posted image

Reikės:
125 g minkšto sviesto
125 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
125 g miltų
2 nedidelių bananų (sutrintų)
1 šokoladas Snickers
1 a.š.kepimo miltelių

Minkštą sviestą išsukti su ruduoju cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinius ir viską išplakti. Į masę sudėti sutrintus bananus ir išsijotus su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Galiausiai suberti smulkintą šokoladą, viską permaišyti ir dėti į pasirinktas kepimo formeles. Kepti įkaitintoje iki 180C orkaitėje apie 20-25 min.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 21 rugsėjo 2013 - 12:31
Varškės keksiukai

Reikės:

150 g sviesto
3 kiaušinių
200 g cukraus
200 g varškės
200 g miltų
1 a/š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Sviestą ištirpiname ir atvėsiname.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druskos žiupsneliu.
Varškę triname per sietelį arba triname blenderiu (aš trinu blenderiu arba tiesiog pertrinu šakute).
Sumaišome išplaktus kiaušinius, varškę ir sviestą.
Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir sijojame į paruoštą masę.
Kepame apie 20 min 180 laipsnių orkaitėje.

user posted image

Atsakyti
mergaites gal kuri darete tinginiu napaliona su rududu ir marskarpone?kazi gautusi ?
Atsakyti
Obuolių pyragas su perliniu cukrumi

user posted image

24 cm. apvaliai formai

4 didesni obuoliai
2 dideli arba 3 mažesni kiaušiniai
130 ml. aliejaus
130 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
180 g. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
0,5 a.š. cinamono su maišyto su 0,5 a. cukraus
perlinio cukraus pabarstymui

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį išilgai, negiliai įpjauti (žr. nuotrauką).

Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti mikseriu. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus šiek tiek įspaudžiant sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., arba kol gražiai paruduos. Vidų patikrinti mediniu pagaliuku: jei jis sausas - pyragas iškepęs. Skanaus!

http://aj-receptai.b...u-perliniu.html
Atsakyti
Obuolių pyragas su aguonų sluoksniu

user posted image


24 cm. apvaliai kepimo formai

Tešlai:

300 gr. miltų
100 gr. smulkiai sumaltų graikiškų riešutų
80 gr. cukraus pudros
200 gr. minkšto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Aguonų sluoksniui:

200 gr. maltų aguonų
200 gr. grietinėlės 35 %
100 gr. cukraus
2-3 v.š. manų kruopų (priklausomai nuo masės tirštumo)

Obuolių sluoksniui:

650-700 gr. obuolių (svoris neluptų)
1 a.š. cinamono
1 citrinos sultys
70 gr. cukraus (arba pagal skonį)

cukraus pudros pyrago viršaus pabarstymui

Tešla. Lengvai išplakti kiaušinį su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Sudėti miltus, riešutus, minkštą sviestą ir rankomis užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą.

Aguonų sluoksnis. Į puodą pilti grietinėlę, cukrų ir aguonas. Visa tai maišant užvirinti. Masė užvirusi suskystėja, tad reikia suberti manų kruopas, kad ją patirštinti. Viską išmaišyti ir atvėsinti.

Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis riekelėmis ir sumaišyti su citrinos sultimis, cukrumi, cinamonu.

Pyrago surinkimas ir kepimas. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Rankomis iškloti kepimo formos dugną ir sieneles 2/3 kiekio tešlos (likusi 1/3 bus viršuj). Supilti aguonų masę, ant viršaus sudėti obuolius. Iš likusios 1/3 tešlos iškočioti apvalų lakštą ir uždengti pyragą (sujungti sienelių ir viršaus kraštus). Tešlą kočiokite ant kepimo popieriaus pabarstę truputį miltų, nes ji labai minkšta ir nelabai lengvai kočiojama. Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 45-50 min., kol viršus gražiai paruduoja. Iškepusį pyragą atvėsinti, ir geriausia per naktį palaikyti šaldytuve, kad visiškai sustingtų aguonų sluoksnis. Pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Įdomaus ir neįprasto skonio pyragas, ypač aguonų mėgėjams. Labai skani ir trapi tešla - panaudosiu ją kepdama ir kitus pyragus! Beje pyragas pats skaniausias buvo kelias dienas pastovėjęs.

http://aj-receptai.b...-sluoksniu.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 25 rugsėjo 2013 - 14:05
QUOTE(Nova @ 2013 09 25, 13:57)
Obuolių pyragas su perliniu cukrumi


Kaip skaniai atrodo, tikrai isbandysiu 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2013 09 05, 18:33)
Granola pusryčiams... ir ne tik



pasidariau sito skanesto,bet jis ma biski kietokas blush2.gif reik daug kramtyt lotuliukas.gif gal medaus daug idejau? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 29 rugsėjo 2013 - 19:22