Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-17

As turejau prisirinkusi is Duty free nuo alkoholiniu gerimu buteliu tokiu gofruotu apvalkalu, galvojau protingai panaudosiu aprengdama lapkotinius salierus. Graziai atrode iki pirmo lietaus, po jo viskas istizo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2013 02 20, 16:02)
As turejau prisirinkusi is Duty free nuo alkoholiniu gerimu buteliu tokiu gofruotu apvalkalu, galvojau protingai panaudosiu aprengdama lapkotinius salierus. Graziai atrode iki pirmo lietaus, po jo viskas istizo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O tai ka tas apvyniojimas duoda?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 20, 11:53)
Aš savo mulčiuojamus salierus (Tall Utah) apie rugpjūčio vidurį apvynioju popieriumi. Stiebai būna salotinės spalvos, stambūs, traškūs ir ne tokie kieti lyginant su neaprištais.

QUOTE(anoli*** @ 2013 02 20, 17:01)
O tai ka tas apvyniojimas duoda?

Atsakyti
Na nežinau, aš niekuom tų stiebų nerišau, buvo normalūs man jie g.gif traškūs,sultingi,žalsvi. Neįsivaizduoju,kaip juos aplamai aprišt,nes jų nemažai buvo. Už parduotuvinius daug kartų skanesni, nes ir aromatas šimteriopai didesnis.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 20, 17:51)
Na nežinau, aš niekuom tų stiebų nerišau, buvo normalūs man jie g.gif traškūs,sultingi,žalsvi. Neįsivaizduoju,kaip juos aplamai aprišt,nes jų nemažai buvo. Už parduotuvinius daug kartų skanesni, nes ir aromatas šimteriopai didesnis.

Gal gali priminti kuriuos auginai? smile.gif
Atsakyti
Apristi reikia, kad stiebai pasviesetu. 4u.gif Bent jau taip skaiciau literaturoje. Deja mano patirtis maza, lapkotiniu stiebu auginime, maniskiai niekuom nesiskyre nuo gumbiniu. Gal veisle netikusi, gal kazka ne taip dariau. Kol kas atsakyti i savo klausimus negaliu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 20, 17:58)
Gal gali priminti kuriuos auginai? smile.gif

Tuos pačius, kai ir yerena Tall Utah.Siunčiaus iš Originalių Erfurto sėklų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2013 02 20, 18:07)
Apristi reikia, kad stiebai pasviesetu. 4u.gif Bent jau taip skaiciau literaturoje.

Oooooo,kaip įdomiai bigsmile.gif Reiks būtinau pabandyt tada šiemet. Nebuvo bais žali,bet tikrai į žalsvumą.Nei parduotuviniai žalsvesni mano buvo.
Atsakyti
Neauginu salierų. Radau tokią info, gal kam pravers ax.gif

Kai salierų lapkočiai paauga, augalus reikia apkaupti arba kiekvieną iš jų apgaubti kartono lakštu. Taip lapkočiai lieka švarūs ir išblunka. Yra veislių savaime blunkančiais lapkočiais.
Kodėl reikia blukinti?
Blukinimo tikslas suminkštinti ir padaryti saldesnes valgomas augalo dalis. Augalai, kurie esant geram apšvietimui, būna aitrūs, paprastai, tampa švelnesni. Tai ne visų veislių požymis.

Todėl ir neaugindavau salierų, nes jie aitrūs, dabar jau užsinorėjau, teks pabandyti. smile.gif

Mąstau, ar neužtektų salierus gerai pamulčiuoti, kad išbluktų tie koteliai mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 20 vasario 2013 - 19:10
Aš gal ne į temą - o kaip valgote tuos lapkotinius salierus, ar žalius, ar troškinate? Aš prisiauginau, sudžiovinau ir maitinu graužikus degučius.
Atsakyti
Alekto, tas apvyniojimas suteikia stiebams švelnumo ir vietoj žalios suteikia salotinę spalvą, net išorinė dalis stiebo būna tiek pat švelni ir traški kaip ir visas vidus. O dėl apvyniojimo- hektarų niekaip nepavyks, bet turint ~30-40 augalų- kodėl gi ir ne?
Para, aš savuosius mulčiavau, bet ne iki viršūnių biggrin.gif Stiebai turi kvėpuoti.
Vyniojau gofruotu kartonu- nepasiteisino- po lietaus ištįžo, radau standesnį vyniojimo popierių, apvyniojau kiekvieną salierą porą kartų, virvę aprišau iki pat viršaus. Stovėjo tokie cilindriukai. Svarbu apriboti stiebų apšvietimą.
Šiemet noriu pabandyti apvynioti keliais sluoksniais agro- gal ir pasiteisins?
giedriause, lapkotinius salierus suvartojame šviežiai spaustose sultyse (obuoliai+morkos+moliūgas+slyvos), vasarą tarkuojant obuolius ir morkas įtarkuoju į tą košę ir stiebą saliero- niekas nesiskundė, susivartoja į Valdorfo mišrainę, troškinius, konservuojant kartu su agurkais, šaldau žiemai.
Atsakyti
Šiemet noriu pabandyti apvynioti keliais sluoksniais agro- gal ir pasiteisins?

Suprantu, kad tik lapkočius reikia apkloti arba apvynioti mirksiukas.gif

Mąstau mastau.gif gal tiktų apvynioti juoda plėvele, nebeatsimenu, kaip ji vadinasi, tą kurią po mulčiumi dedame. Šviesos tikrai negautų g.gif

Radau tris užsienietiškas savaime išblunkančias salierų veisles, bet Lietuvėlėj jų pirkti nėra blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 20 vasario 2013 - 20:18
Man savi net ir gumbiniai labai patiko. Galvojau bus aitrus, bet ne, visai netgi svelnus. Tik nesugebejau issaugoti, sudejau i sausas durpes, o jie eme ir supuvo ir gana greitai. Kitamet ir juos i pusu pjuvenas kisiu biggrin.gif
Atsakyti