Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-17

QUOTE(yerena @ 2013 02 20, 23:18)
Nežinau kaip apgraužtos, bet mano JPB sėklos kelios yra su giliais ir gausiais įtrūkimais. Nepergyvenu, nes būtent JPB kaip ir Hokkaido sėklų luobelės yra gan storos- ir jos be vargo dygo praeitais metais  4u.gif

Supratau. Jos storos, kur sonuose ''nugrauztos'' tai matosi tas storumas o yra per viduri tokios duobutes kaip isgrauztos kokio vabaliuko, na nesvarbu, tikrai kiek as turesiu vietos visiems daigeliams tai is ju issirinkti tikrai galesiu siem metam uztektinai, o kitamet kaip Dievas duos, reikes ju dar sulaukt.Visi pas mane Sguashai tik 1 Pumpkinas Jack-be-litlle. Oi turesiu dabar darbo issirusiuot ir surasyt, kol dar ziema ir mazai darbo.
Atsakyti
Venta9, taip, sėklos rievėtos, bet tas neturi įtakos daigumui.
Jack Be Little wub.gif virkščios neilgos, gal ~2 m, vaisiai ~200 g, jų daug, leiskite į viršų kaip mano įdėtame šioje temoje paint paveikslėlyje dėl vijoklinių šparaginių pupelių (tik vietoje 5 kuoliukų ir 5 išteptų virvių naudokite 4 ar net 3 (šaknim tikrai užteks vietos)), o ir vietos 5 a labai sutaupysite mirksiukas.gif bus gražios namų dekoracijos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 20, 23:47)
Venta9, taip, sėklos rievėtos, bet tas neturi įtakos daigumui.
Jack Be Little  wub.gif  virkščios neilgos, gal ~2 m, vaisiai ~200 g, jų daug, leiskite į viršų kaip mano įdėtame šioje temoje paint paveikslėlyje dėl vijoklinių šparaginių pupelių (tik vietoje 5 kuoliukų ir 5 išteptų virvių naudokite 4 ar net 3 (šaknim tikrai užteks vietos)), o ir vietos 5 a labai sutaupysite  mirksiukas.gif bus gražios namų dekoracijos  thumbup.gif

O, aciu , uzsikonspektuosiu. Jeigu pasizymejau ta veisle tai buvau perskaicius apie ja , gal kur ir esu uzsirasius ka is ju gamint. Gerai , pasesiu kaip pupeles.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 02 21, 00:01)
O, aciu , uzsikonspektuosiu.  Jeigu pasizymejau ta veisle tai buvau perskaicius apie ja , gal kur ir esu uzsirasius ka is ju gamint. Gerai , pasesiu kaip pupeles.

Jei gaminimui- tai jie bus vietoj indų orkaitėje, nes jeigu kur į troškinį- nusibos lupti rievėtą žievelę doh.gif vaisiai telpa į delną.
O dėl pasėjimo- prie kiekvienos virvės po vieną daigelį (arba jei nedaiginate namuose- tai po sėklą), iš viso 4 augalai viename "vigvame".
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 21, 00:19)
Jei gaminimui- tai jie bus vietoj indų orkaitėje, nes jeigu kur į troškinį- nusibos lupti rievėtą žievelę  doh.gif vaisiai telpa į delną.
O dėl pasėjimo- prie kiekvienos virvės po vieną daigelį (arba jei nedaiginate namuose- tai po sėklą), iš viso 4 augalai viename "vigvame".

Daiginu daiginu namuosevisas moliugines , nes taip pasetu beveik ir neberasciau( yra kas juos nukanda). Daiginu dideliuose durpiniuose puodeliuose ir su jais sodinu, taip issaugoju daigus.
Atsakyti
Man dar su tais salierais neaišku biggrin.gif Aprišt reikia kiekvieną kotuką, ar visą krūmuką iš kart blush2.gif ?

giedriause ,salierų lapkočius dedu į troškinius, sriubas kai kurias. Labai skani mišrainė salierai+krabų lazdelės+ananasai konservuoti+Helmans majonezas. Gaila, kad pas mus namie tik aš viena juos valgyt galiu biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Alekto,2013 02 21, 10:03]Man dar su tais salierais neaišku biggrin.gif Aprišt reikia kiekvieną kotuką, ar visą krūmuką iš kart blush2.gif ?

Visą salierą, lapkočiai aprišami, lapai ne. Vėliau nukopijuosiu nuo knygos ir įkelsiu foto. Dar radau internete čia

šitoje nuotraukoje apvyniota su kartonu, bet neapkaupta ir pagaliukai matosi susmaigstyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 21 vasario 2013 - 08:26
QUOTE(yerena @ 2013 02 20, 23:36)
Nežinau ar prekiauja TIK Erfurto sėklomis, bet pagal katalogą užsakomos sėklos ir poros dienų bėgyje galima jau atsiimti.
O savininkė gali patarti ir aptarti atrodo visų daržovių auginimo subtilybes  bigsmile.gif

Sveikos mamytės, sakykit prašau, ar čia ne ta parduotuvė, kur anksčiau (vaikystėj-jaunystėj) buvo kavinė "Aguona"?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2013 02 21, 13:20)
Sveikos mamytės, sakykit prašau, ar čia ne ta parduotuvė, kur anksčiau (vaikystėj-jaunystėj) buvo kavinė "Aguona"?
Ačiū 4u.gif

QUOTE(yerena @ 2013 02 06, 00:49)
už Kalvarijų turgaus, Vilniaus rajono savivaldybės, priešingoje gatvės pusėje, 2 aukštų baltas pastatas, tame pačiame pastate šalia yra Camelija (atrodo) vaistinė. Sėklų parduotuvėlė turi savo įvažiavimą ir vietą parkavimui.
Taip pat šiandien mačiau pačiame Kalvarijų turguje keletą įdomesnių sėklų stendų prie kiaušinių, sodinukų ir gėlių pardavimo vietų (išėjimas į H. Manto g.). Kainų neklausiau, daug Mr. Fothergill's gamintojo (UK) pakelių.

Rinktinės g. 57, priešais Lukoil degalinę, už kampo buvusi EKO Žalgiris Maxima.
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimą - niekada neauginau tų salietų lapkočių, bet labai noriu. Kada juos sėjate? Kiek suprantu, tai juos reikia išsisėti, paskui pikiuoti ar tiesiai į dirvą? Parašykite, kas auginote tuos pagrindinius principus blush2.gif Dėkui
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2013 02 21, 14:18)
Sveikos, turiu klausimą - niekada neauginau tų salietų lapkočių, bet labai noriu. Kada juos sėjate? Kiek suprantu, tai juos reikia išsisėti, paskui pikiuoti ar tiesiai į dirvą?

Sėju kovą į juodas plastikines daigyklas (pvz. 6x9 vnt), į kiekvieną narvelį po vieną sėklą neužbarstant žemėmis (nereikės vėliau pikuoti miniatiūrinių augalų). Labai greitai dygsta, o apie gegužės vidurį- galą persodinti į nuolatinę vietą darže ~25 cm atstumu (aš sodinu vieną eile), apmulčiuoju. Daugiau nieko jiems nedarau- nei laistau, nei tręšiu. Apie rugpjūčio vidurį aprišti popieriumi, kad išbluktų lapkočiai. Surinkti derlių iki šalnų:
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 21, 14:32)
Sėju kovą į juodas plastikines daigyklas (pvz. 6x9 vnt), į kiekvieną narvelį po vieną sėklą neužbarstant žemėmis (nereikės vėliau pikuoti miniatiūrinių augalų). Labai greitai dygsta, o apie gegužės vidurį- galą persodinti į nuolatinę vietą darže ~25 cm atstumu (aš sodinu vieną eile), apmulčiuoju. Daugiau nieko jiems nedarau- nei laistau, nei tręšiu. Apie rugpjūčio vidurį aprišti popieriumi, kad išbluktų lapkočiai. Surinkti derlių iki šalnų:
user posted image user posted image

Ot dėkui. Dar - o neužpylus žemėmis sudygsta? Kai persodinate į daržą kiek giliai įkasti reikia?
Atsakyti