Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų palata

Sena tema
Sakoma, kad gera pradžia – pusė darbo. Todėl rūpintis būsimu derliumi reikia pradėti nuo sėklų. Prieš sėją pomidorų sėklas reikia parą pamirkiti sodos tirpale ( 1 stiklinė vandens ir 1 g sodos). Tada pomidorai greičiau augina vaisius.
Sėklų grūdinimas

user posted image

Sėjos kalendorius

Dėmesio, aprašymus kurkime kartu: Pomidorų katalogą bei pamokas
Atsakyti
Ačiū už naują temutę 4u.gif
Atsakyti
ner uz ka, laiku namo grizau biggrin.gif
siandien gastraliavau...KTU karjeros dienos vyksta, tai ejau pasizmoneti, prie to pacio i darba uzsukau biggrin.gif ...tai su bendradarbe paplepejau truputuka blush2.gif... pasiilgau zmoniu biggrin.gif nes realiai tik cia su jumis bendrauju pastaruosisu 5 metus doh.gif

o dabar i tema... mano siltnamio temperatura pastarasias 3 paras
[attachmentid=227379]
jau 3 diena pomidorai namuose tupi doh.gif linksta link lango nors tu ka, nespeju sukioti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 13, 14:09)
tikrai nebus per vėlu, sėkit drąsiai. Saulės dabar bus daug, puikiai augs ir tikrai spės užaugt.

o kodėl turi būt per vėlu? Jei pomidorai nesėti, peraugti tikrai nespės.

aciu 4u.gif

QUOTE(madmuazele @ 2013 03 13, 14:10)
Manau tikrai nevelu-cia tikrai nemazai (tame tarpe ir as), kurios nepasejo pomidoru dar smile.gif
Geguzes pr. tikrai nevelu-dar ir tokiu metu salnu buna.. tai gali tekti dangstyti ar zvakes deginti...

aciu 4u.gif
man iki siltnamio - 5 km, bet kaskart irgi neprilakstysiu - tai vaikai serga, nebus kam palikt tai dar koks biesas. doh.gif

QUOTE(xxkamane @ 2013 03 13, 14:27)
sveikute 4u.gif
na mano patirtis tikrai ne tokia kaip kai kuriu moteriskiu cia bet jau kaika ir as galiu pasakyti ax.gif

aciu 4u.gif

QUOTE(georgiana @ 2013 03 13, 15:52)
zinot as visada uz, kad paaiskinama paprasti sejos dalykai ir visi kiti....paprastai, o be isvedziojimu, ech jatau kiek kartais tokiu gudriu lapiu buna SM  tipo kietos, juk nevisada naujokes viska zino smagu, kad Jus amarrile taip paapiskinote, man irgi dziugu kad yra ir kitu forumieciu kurios padeda suprasti esme naujokems.... drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif

nu gi pradziuginot mane, o tai jau galvojau saukstai po pietu. Butu teke mb lazdavones atlaikyt, kad pomidoru seklu rusiu apie 10 prisipirkus, o daigus perku doh.gif
Vadinasi sesiu 03.21 - lyg tada tinkama diena.

Bandysiu ir as i jusu palata pamazu isirasyt - tik panasu, kad cia nesveikstama, o dar labiau susergama lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 03 13, 15:35)
Ačiū už naują temutę  4u.gif

nu bet ale tačiau- kooooks vaizdzelis temos pirmam lange user posted image - čia pas kurią toooki jau runculiai? jaučiu lapkritį sėti, kad gerai user posted image
už naujus namučius 4u.gif ,
kaip jums mintis lauko pomidorams
user posted image

ir aplamai man įdomu plačiau būtų paskaityt apie jų auginimą lauke, kas auginat- papasakokit kas ką darot kad būtų ką valgyt? man lauke visiškas pravalas augint, kelis nuskinu, o visa kita...ai, gertiau kas teigioamos patirties parašykit, ką
Atsakyti
QUOTE(Georgiana @ 2013 03 13, 14:03)
nudurnesiu salta namie,  pomidorai nenori graziai augti susisuke tokie, vis siltu H2O papurskiu, glostau kaip kvaila, kas cia per pavasaris kazkoks kosmaras verysad.gif seti nuo vasario 23 d. matomai paskubinau su seja symet ech bandos sauksmas leme matyt............

o kodėl namie taip šalta? Pomidorams ant palangės gi tas pavasaris visai geras - saulė šviečia, per stiklą šildo.
Mano vasario 21 d. sėti auga net išsišiepę.

Orlinyj Kliuv
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2013 03 13, 16:09)
ir aplamai man įdomu plačiau būtų paskaityt apie jų auginimą lauke, kas auginat- papasakokit kas ką darot kad būtų ką valgyt? man lauke visiškas pravalas augint, kelis nuskinu, o visa kita...ai, gertiau kas teigioamos patirties parašykit, ką

pas mane su auginimu lauke irgi visiškas pravalas. Sakiau, nebeauginsiu ten jų niekad.
Bet va susigundžiau šiemet tais Boni M. Jei jie taip greit užderės kaip žada, tai turiu vilties lauko pomidorus gerai sunokusius suvalgyt, o ne surinkus pajuodusius išmest (arba žalius sukonservuot).
Atsakyti
Nepraejus ne pusvalandziui is po stalo islindo mano drebanti ranka, sunkiai usikabinusi uz stalo atbrailos ji is visu jegu stengesi traukti nevalingai nuciuozusi mano kuneli unsure.gif unsure.gif
Vijoleta buk gera, pries dedama tokius vaizdus tu perspek ka ax.gif 4u.gif

Saintlina fainuoliai kokie wub.gif

as lauke pradejau auginti-nu ten ir pasigavau sita virusa. ax.gif sekesi svelniai tariant pirmais metais sudinai
pernai i lauka kisau keletas pertekliniu, betalux ,svetimas priglaustinis, toks lygiai kaip ir uzpernai pirktinis spyga parode. Jaucio sirdis uzuovejoje isilaike sveika iki spalio vidurio kol sniegas neuzvare (net keista), bet buvo apsupta is visu pusiu malkines, vyguogiu tuju, augo kaip kokiam "naturalistiniame" siltnamyje.
citrina ant lysves pasizymejo-hibridas-priderejo nesiskundziu, na ir Columbianuma buvau itaisiusi lauke uzuovejoje, jei ne strazdai galeciau kompotu prisiradyti is tu uogu ax.gif
bet siaip man siltnamyje mistika auginti apie lauka isvis patyliu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 13 kovo 2013 - 16:31
Šaunuolės, kad tokius gražius augaliukus užauginat 4u.gif . Atsikels mano mažiukė tai imsiu fotoaparatą ir eisiu "fotkinti", gal ir mano nuotraukose daigeliai didesni atrodys biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
Ačiū Tany už naują temukę 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta ir G: 13 kovo 2013 - 16:52
QUOTE(saintlina @ 2013 03 13, 16:23)

Orlinyj Kliuv

cia ankstyvam derliui ar kaip blink.gif ? ar cia tik foto tokie dideli atrodo blush2.gif
Atsakyti
ups per ta soka net Tany nepadekojau uz naujus namucius blush2.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 13, 16:33)
cia ankstyvam derliui ar kaip  blink.gif ?  ar cia tik foto tokie dideli atrodo  blush2.gif

ne, jie tikrai dideli (kaip sėti į pabaigą vasario) smile.gif
Aha, ankstyvesniam derliui juos sėjau.
Bet šiaip labai stipriai auga daugelis pomidorų. Jau ir kovo pradžioj sėti tiesiog akyse riebėja.

Vijoleta šaunuolė thumbup.gif Man labai anksti sėtų nepavyksta taip išaugint. Buvau kelis pasėjus sausį, tai po mėnesio sėtieji jau n kartų anuos aplenkė. Pas mane gerai auga tik kai saulė normaliai pasirodo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 kovo 2013 - 16:42
QUOTE(saintlina @ 2013 03 13, 16:38)
ne, jie tikrai dideli (kaip sėti į pabaigą vasario)  smile.gif
Aha, ankstyvesniam derliui juos sėjau.
Bet šiaip labai stipriai auga daugelis pomidorų. Jau ir kovo pradžioj sėti tiesiog akyse riebėja.

Vijoleta šaunuolė  thumbup.gif  Man labai anksti sėtų nepavyksta taip išaugint. Buvau kelis pasėjus sausį, tai po mėnesio sėtieji jau n kartų anuos aplenkė. Pas mane gerai auga tik kai saulė normaliai pasirodo  smile.gif

nu neblogai...mano net po lempa taip neauga blush2.gif as savuosius 22diena sodinau, bet tikrai mazesni... tos kurios ispikiavau(ir nebetelpa po lempa), tai visai sustojo beveik, tie kur dar gauna sviesos vakarais(neispikiuoti), tie tia zymiai grazesni, bet iki tavuju jiems dar toli toli biggrin.gif , kai ispikiuosiu ir jie negaus lempos doh.gif bet paziurejus pro langa gal ir gerai, kad neauga taip greitai biggrin.gif , realiai dar turiu menesi ir savaite iki sodinimo, turetu uzaugt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(xxkamane @ 2013 03 13, 16:36)
ups per ta soka net Tany nepadekojau uz naujus namucius blush2.gif

ooo, koks Aciu biggrin.gif ... nera uz ka mirksiukas.gif ...
Atsakyti