Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Kapabull @ 2013 05 23, 10:41)
bent jau aš girdėjau sakant, kad galima rūgštynes valgyti iki žydėjimo

vo sito ir reikejo, nes mano jau zydi g.gif vadinasi jau negalima valgyti ax.gif
Atsakyti
Sveikos. Prisisejau ziediniu kopustu Erfurter Daug daigu ,tai neramu,ar nepatirsiu nemalonumo,daug prisisodinus. Pernai su brangesnem seklom tai puikus rezultatas buvo,net dangstyt neteko,pacios galvutes savim pasirupino blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 05 23, 10:15)
Pasejau sparagines pupeles...o kur kitos,nejaugi nebesudygs,ar gali taip nevienodai dygt.Gal reikia atseti is naujo.

Atsėkite, norint greičiau matyti daigelius, ~pusdienį mirkykite sėklas šiltame vandenyje.
QUOTE(diasaja @ 2013 05 23, 10:37)

Vat tokių šliužų pilna pas mus šiemet (ir mažų, ir gan didelių egzempliorių)- net baugoka vakaroti lauke. Kaimynei per vieną naktį suėdė visus moliūgų ir agurkų daigelius- liko kelių mm koteliai lysvėse unsure.gif
QUOTE(Alekto @ 2013 05 23, 11:41)
Skaičiau,kad jos kanibalai ir nudvėsę savo kvapu kitas privilioja doh.gif
... jau kirba mintis kviest kažkokią instanciją,kuri atsakinga už sklypų nepriežiūra blush2.gif

Taip, jie per naktį "sutvarko" sutraiškytų narių kūnelius, paliekant iš ryto visą voratinklį tik blizgančių pasidabruotų pėdsakų.
Net šalia Sereikiškių parko pilna tokių primindžiotų gyvių, o miesto centras, o ką jau sakyti apie neprižiūrimus sklypus-šabakštynus, tikras rojus cool.gif
Atsakyti
Aš lauko agurkus tik vazonuose jau daiginu.Kol bent trijų tikrų lapų neturi,net nekeliu į dirvą. Šiltnamyje ir tai nemažą agurką sugebėjo nuėst doh.gif Tai su lauku neberizikuoju.
Bandžiau pupeles pernai vazonuose susidaigint blush2.gif Bet nei viena neišlindo.Kažkas netinko joms (jaučiu reikia gilių vaonėlių joms).

Nežianu ar kam įdomu ir aktualu, bet seimas pagaliau legalizavo pluoštines kanapes. Kiek žinau,šis augalas apsaugo nuo nemažai kenkėjų, todėl įdomumo dėlei bus galima porą jų pabandyti užauginti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 23 gegužės 2013 - 12:10
Alekto, tarpulysviuose vakare galima pridėlioti šliužams masalo: arbūzų, melionų ar moliūgų žievių, didelių augalų lapų, o po to ryte juos surinkti ir su šliužais sunaikinti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 23, 13:31)

Nežianu ar kam įdomu ir aktualu, bet seimas pagaliau legalizavo pluoštines kanapes. Kiek žinau,šis augalas apsaugo nuo nemažai kenkėjų, todėl įdomumo dėlei bus galima porą jų pabandyti užauginti biggrin.gif

Kanapės labai tinka braškių lysvėje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 05 23, 15:17)
Alekto, tarpulysviuose vakare galima pridėlioti šliužams masalo: arbūzų, melionų ar moliūgų žievių, didelių augalų lapų, o po to ryte juos surinkti ir su šliužais sunaikinti.

Žinok neveikia schmoll.gif Šitas išbandytas reikalas ax.gif
Atsakyti
Šliužai bijo pelenų, gerai žiemą pelenus (lapuočių medžių) pilti ant daržo. Pas mane šiltnamyje buvo daug šiužų, rudenį sukasus šiltnamį visur pribarsčiau pelenų, šiemet salotos ir ridikėliai auga nenuėsti.
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2013 05 23, 10:33)

Na lyg ir galima jas valgyt nuolat... g.gif  ax.gif , vat rabarbarus tai zinau, kad tik anksti pavasari  ax.gif

QUOTE(Kapabull @ 2013 05 23, 10:41)
bent jau aš girdėjau sakant, kad galima rūgštynes valgyti iki žydėjimo

Rūgštynės ir rabarbarai savo sudėtyje turi oksalo rūgšties ar jos druskų. Kuo augalai senesni, tuo tos rūgšties daugiau. Valgant tokius augalus, padidėja oksalatinių akmenų susidarymo rizika organizme (inkstuose, tulžyje).
Bet šiaip valgyti galima, neapsinuodysime smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Oj dėl barbara ir nežinojau blush2.gif tik šiandien vaikams prisodinau, bet tie ir jau žydi ax.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti