Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Ex @ 2013 05 23, 07:11)
O kiek yra tų raudonų taškelių ant kopūsto? trys? tada tai bus Džojus, Dee Dee ir Markis...

sakai, reik siųst Ogį? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano visus kopūstus baigia šliužai nuėst. Kaip ir vijoklines pupeles. Pupeles bandysiu atsėt ir užmausiu butelius su sklylutėm. Kaip sakot,ne per vėlu atsėt?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 23, 08:42)
Mano visus kopūstus baigia šliužai nuėst. Kaip ir vijoklines pupeles. Pupeles bandysiu atsėt ir užmausiu butelius su sklylutėm. Kaip sakot,ne per vėlu atsėt?

visus kopūstus laikau po agroplėvele. iki vėmimo nusidirbau, kol sukaišiojau lanksčias vyteles į žemę, kad laikytų agroplėvelę, bet visi kopūstai sveiki. pekino kopūstus laikysiu uždengtus visą laiką, nes auslindos į vidų susikrausto, žiedinius - kad vabaliukai nelįstų, o kitus dėl šliužų.
Atsakyti
pas mus atsirado mažos sraigės, kaip šliužai, tik su kiauteliais, irgi kopūstais susižavėjo doh.gif Gyvenime nebuvo doh.gif Reiks irgi agroplėvele dengt.
Ar šitos viską ryja, ar tik kopūstus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 gegužės 2013 - 07:56
QUOTE(saintlina @ 2013 05 23, 08:55)
pas mus atsirado mažos sraigės, kaip šliužai, tik su kiauteliais, irgi kopūstais susižavėjo  doh.gif  Gyvenime nebuvo  doh.gif  Reiks irgi agroplėvele dengt.
Ar šitos viską ryja, ar tik kopūstus?

viską, kas jauna ir minkšta. natūralūs priešai - varlės, rupūžės, driežai ir stambūs paukščiai (gandrai, gervės)
Atsakyti
Aš tai kariauju su kolorado vabalais gun_bandana.gif
Jau tiek šiemet jų priviso, kad baisu. Keturios vagelės bulvių ir jau čiu tos pačios bus sunaikintos. doh.gif Kiekvieną vakarą renku tuos parazitus.
Jau pradedu mąstyti, kad be chemijos neapseisiu - tiek to ekologiškumo.....jei neišnaikinsiu šiemet - kitąmet bus dar daugiau.
Ką patarsit iš savo patirties?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 23 gegužės 2013 - 08:27
Mano kopūstiniai nedengti agroplėvele, kenkėjų nesimato- daigai sprindiniai ir tvirti. Paskaičiau, sudvejojau- gal ir man dengti ar reiktų profilaktiškai nupurkšti? dengti sudėtinga, nes lysvė apie 35 metrus..
Atsakyti
Pas mane tie šliužiukai mikroskopinio dydžio.Nugraužia kotelį esantį žemėje. Nepadeda agro niekaip schmoll.gif Pupelės iš žemės išlenda apėstos ir aplipę tais šliužiukais doh.gif Varlių ir rupūžių labai daug,bet turbūt per didelis meniu joms,tai neapsidirba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 23 gegužės 2013 - 08:29
Pupeles dabar pats laikas seti, juk alyvos zydi, reiskia ju laikas. O siaip iki joniniu dar viska galima seti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 23, 09:28)
Pas mane tie šliužiukai mikroskopinio dydžio.Nugraužia kotelį esantį žemėje. Nepadeda agro niekaip schmoll.gif Pupelės iš žemės išlenda apėstos ir aplipę tais šliužiukais doh.gif Varlių ir rupūžių labai daug,bet turbūt per didelis meniu joms,tai neapsidirba.

aš agro dengiau iš karto pasodinus ir užsandarinau ant visų kraštinių žemės sluoksnį užbėrusi. kopūstų kokių 50-60 vnt., tiksliai neskaičiavau, vaga irgi ilga. bet nepraryju pirktinių, vis vaidenasi, kad juos purškė tris kartus, iš pradžių kad piktžolės neaugtų, paskui kad vabalai neėstų, paskui kad galvas suktų ir t.t. Kai man kažkas neužauga, tais metais to ir nevalgom, kažkokią paranoją turiu, kai paskaitau daržovių ūkių auginimo technologijas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 23 gegužės 2013 - 08:45
Matomai neįsivaizduojat apie ką aš kalbu biggrin.gif Tiems padarams jokios agro nebaisu biggrin.gif Pristatau savo "džiaugsmą" doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 23, 08:42)

Pupeles pats laikas seti, nors jei buc zinojus kad toks siltas geguzis bus, buciau irgi senai pasejusi ax.gif
Atsakyti