Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Senoji temute:
http://www.supermama...?...9312&st=588

Ridikeliai "Faraon", tad bendraujame toliau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 24 gegužės 2013 - 10:54
Sveikutės, daržininkės 4u.gif
Kokius augalų derinius parinkti, kad derlius būtų didesnis?

http://gyvenimas.del...s.d?id=61079039
Atsakyti
Nesudygo nei viena mano cukinija, kad jas velniai nujotų.. Kažin ar nebūtų vėlu atsėt?
Atsakyti
ax.gif nevėlu aš irgi dar gal šiandien pasėsiu kelias...išsodinau daigus pievoj jų , užmulčiavau , vakar vieną jau sraigės nurijo , tik kotelis liko...tai reik dar pasisėt atsargai daigų... doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 gegužės 2013 - 11:27
QUOTE(diuni @ 2013 05 24, 11:27)
ax.gif nevėlu aš irgi dar gal šiandien pasėsiu kelias...išsodinau daigus pievoj jų , užmulčiavau , vakar vieną jau sraigės nurijo , tik kotelis liko...tai reik dar pasisėt atsargai daigų... doh.gif  unsure.gif

Na ka,sejima baigem,pradedame atsejima blush2.gif as siandien sparagines pupeles atsesiu ir 2 kukuruzus,nes is 3 pupeliu pakeliu sudygo tik 5 seklos,ir du kukuruzai neislindo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 05 24, 12:31)
Na ka,sejima baigem,pradedame atsejima blush2.gif as siandien sparagines pupeles atsesiu ir 2 kukuruzus,nes is 3 pupeliu pakeliu sudygo tik 5 seklos,ir du kukuruzai neislindo biggrin.gif

ax.gif mano pupelės sudygę jau prieš kelias dienas 100 proc. šįryt nudengt norėjau , bet šaltas rytas susirodė , tai dar palikau...bet ryt nuklosiu jau tikrai , neturi vargšės kur augt. o kukurūzai nedygsta , matyt sena sėkla pakliuvo man rolleyes.gif
Atsakyti
Su tais sliuzais... Pasiskaicius cia jusu ir as nervinuosi ar nenurijo man jie ka nudengiau ar pamirsau apdengti doh.gif Pernai jie man mazus ciliu daigelius visus nurijo, net kotelio neradau-tik sakneles likusios buvo blink.gif Siemet sodinsiu jau pusmetrinius i tuneliuka-tikiuosi nenugraus g.gif Bet agurkus pasejusi pamirsau uzdengti, pupeliu ir kopustu, brokoliu, ziediniu kopustu nedengiau, zirnius atidengusi palikau doh.gif Man butu sokas jei nerasciau nieko nuvaziavusi blink.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 24 gegužės 2013 - 11:38
Aš vakar gal jau paskutinius moliūgus pasėjau. Neįt įdomu kiek šiemet tų veislių gavosi. Gal dar nė vienais metais tiek įvairovės nebuvau sėjusi. Pupelių įvairiausių vijoklinių gal 7 skirtingas. Arbūzų gal 5 skirtingų. Kažkiek melionų. Žirnių violetinių ir belapių ar mažai su lapais, elementarių sadžių valgymui ir sušaldyt. Belapių kol kas lapus mačiau, žiūrėsiu kaip toliau bus.
Aštrių paprikų arti 30skirtingų ( po 1vnt). Keli nesudygo, tad iš 30 gal bent 25 bus.
Sanberry auga.
Agurkai graikiškos gyvatės ir dar ten visokie. Tradiciškai-citrininiai.
Vakar pirmus 2 agurkus iš šiltnamio nuskynėm.
Vakar nuo mamos atsiėmiau už tą "egzotiką":) Kur beeisi, ten kažkas pasodinta, pasėta.. Sakau, dar ne viskas pasodinta..dar bent 70pom veislių palikta kitiems metams..
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 24, 12:37)
Su tais sliuzais... Pasiskaicius cia jusu ir as nervinuosi ar nenurijo man jie ka nudengiau ar pamirsau apdengti doh.gif Pernai jie man mazus ciliu daigelius visus nurijo, net kotelio neradau-tik sakneles likusios buvo blink.gif Siemet sodinsiu jau pusmetrinius i tuneliuka-tikiuosi nenugraus g.gif Bet agurkus pasejusi pamirsau uzdengti, pupeliu ir kopustu, brokoliu, ziediniu kopustu nedengiau, zirnius atidengusi palikau doh.gif Man butu sokas jei nerasciau nieko nuvaziavusi blink.gif  unsure.gif

biggrin.gif pastebėjus esu per eilę metų , kad žirnių jie neryja...
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2013 05 24, 12:38)
Aš vakar gal jau paskutinius moliūgus pasėjau. Neįt įdomu kiek šiemet tų veislių gavosi. Gal dar nė vienais metais tiek įvairovės nebuvau sėjusi. Pupelių įvairiausių vijoklinių gal 7 skirtingas. Arbūzų gal 5 skirtingų. Kažkiek melionų. Žirnių violetinių ir belapių ar mažai su lapais, elementarių sadžių valgymui ir sušaldyt. Belapių kol kas lapus mačiau, žiūrėsiu kaip toliau bus.
Aštrių paprikų arti 30skirtingų ( po 1vnt). Keli nesudygo, tad iš 30 gal bent 25 bus.
Sanberry auga.
Agurkai graikiškos gyvatės ir dar ten visokie. Tradiciškai-citrininiai.
Vakar pirmus 2 agurkus iš šiltnamio nuskynėm.
Vakar nuo mamos atsiėmiau už tą "egzotiką":) Kur beeisi, ten kažkas pasodinta, pasėta.. Sakau, dar ne viskas pasodinta..dar bent 70pom veislių palikta kitiems metams..

thumbup.gif jėga...a man netelpa tiek visko pasodinti.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 05 24, 11:40)
biggrin.gif pastebėjus esu per eilę metų , kad žirnių jie neryja...

Na, nors tiek smile.gif Jetau-pieva didziausia aplinkui - puotautu ten ir vargo nematytu.. Ko cia i ta darza jiems grustis g.gif

O cukinijas tikrai nevelu seti.... As tik vakar moliugus susejau i indelius blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 24 gegužės 2013 - 11:49
As irgi tik vakar moliugus ir cukinijas tiesiai i dirva pasejau. Kopustai, nors ir uzdengti, nei vieni nedygsta, jau 2 savaites praejo g.gif Zirniai belapiai irgi neisdygo, nei vieno nemaciau. Bet labai del ju neverkiu, nes neipatingai skanus buvo. verysad.gif Tiesiog seklu nuo pernai liko, tai ir sukisau...
Atsakyti
Žirnių šliužai neliečia ax.gif

Užtat šiandien radau tuntus mikroskopinių šliužiukų ant mini agurkėlių vaisių sulipusius.Dar net nežydi jie,o tie parazitai graužia sad.gif

Pupeles vakar atsėjau,užvožiau visas nupjautais ir praskyliuotais buteliais,tai kakos patekt negali,užtat iš išorės butelius tuos aplipę doh.gif

Vienžo skaitinėjau apie tuos šliužus,tai pasirodo,šitie atkeliavę iš vakarų Europos ir čia pas mus nėra,kad natūraliai juos kas suėstų,nes matai jie turi kažkokios rūgšties,dėl to nieks jų ir nenori cool.gif
Kitais metais bandysiu chemiją naudot.Mat jį šunys,nes užkniso negyvai doh.gif
Atsakyti