Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(vanda_zydi @ 2013 07 09, 10:45)
jau turit brokoliu? pas mane tik lapai kol kas:// grazuoliai zinoma tie lapai, bet visgi jokiu minciu apie galvytes:/

jau kelios savaitės, kaip valgom smile.gif
Atsakyti
Sakykit kada jus brokolius sejat, kad derlius taip anksti, pas kitas netgi jau trecias? Ir ar laikote uzdengtus, gal dar kokiu auginimo imantrybiu zinote? O sakykite kaip apsaugojate kopustus, kalafijorus nuo kenkeju, mano antri metai skyleti, ar dar imanoma kaip nors isgelbeti, kad naudojimui tiktu? Siemet pasodinau salia kaimiskaji tabaka, tai nezinau ar nuo jo, zaliu kirmeliu nera, bet sprages turbut uzpuolusios g.gif
Dar turiu uzsistovejusiu poru daigu, bet turbut jau reikia ismesti, nebeuzaugs, ar ne g.gif

Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2013 07 08, 14:29)
As dar pasejau didelius ridikus,  ziedinius kopustus, brokolius ir pekino kopustus. Veliau sesiu krapus-ziemai saldysiu juos.

Ar tuos visus kopustinius i indelius sejote ar tiesiai i lysve, uzdengete agroplevele? Klausiu, nes man niekaip nepavyksta sveiku uzsiauginti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2013 07 09, 13:23)
Sakykit kada jus brokolius sejat, kad derlius taip anksti, pas kitas netgi jau trecias? Ir ar laikote uzdengtus, gal dar kokiu auginimo imantrybiu zinote? O sakykite kaip apsaugojate kopustus, kalafijorus nuo kenkeju, mano antri metai skyleti, ar dar imanoma kaip nors isgelbeti, kad naudojimui tiktu? Siemet pasodinau salia kaimiskaji tabaka, tai nezinau ar nuo jo, zaliu kirmeliu nera, bet sprages turbut uzpuolusios g.gif
Dar turiu uzsistovejusiu poru daigu, bet turbut jau reikia ismesti, nebeuzaugs, ar ne g.gif

ankstyvuosius sėjau kovo vidury - brokolius, pekinus, žiedinius ir smailiagūžius. Kitus balandį. Iš ankstyvų kol kas galvų nesusuko žiediniai, kitus jau kelias savaites valgom. gegužę tik pasodintus daigus uždengiau agroplėvele ir laikiau uždengtus iki pat valgymo pradžios. Dabar atidengti, tai išorinius lapus graužia, bet jau nieko blogo galvoms padaryt nebegali. O kaip apsaugoti jau graužiamus, tai nežinau. ankstesniais metais sodindavau daug aštraus kvapo augalų šalia - salierų, krapų - bet jie tik nuo drugių saugo, o spragėms, auslindoms dzin.
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2013 07 08, 11:41)
Sakykit, kokius svogunus jus auginate laiskams, kad rudeniop dar tureti laisku?

Sveiki,
yra sėklų pard. "Svogūnai laiškams".
Pirmą kartą auginsiu, negaliu nieko plačiau pasakyti. Pasėjau prieš pora savaičių, jau dygsta. Paskui išretinsiu.
Rudenį, kai svogūnai nurauti, labai norisi žalių svogūnų laiškų. Tai, tikiuosi, kad šiemet turėsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2013 07 09, 12:27)
Ar tuos visus kopustinius i indelius sejote ar tiesiai i lysve, uzdengete agroplevele? Klausiu, nes man niekaip nepavyksta sveiku uzsiauginti ax.gif

Brokolius su ziediniais i tuneliukasejau, o pries kelias dienas jau issodinau laukan. Lapukai pagrauzti truputi. Bet as pabarstau pelenais-kazkaip masiskai negrauzia. Siemet pamirsau apdengti agro plevele brokolius su ziedinaiis-bet nera ne vienos kirmelynes, kas mane anksciau erzindavo. bigsmile.gif Ramiai valgiau... O pekino kopustus tik pasejau-galvoju gal uzdengsiu agro plevele-va tuos tai gerokai pagrauzia. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 09 liepos 2013 - 16:22
Ką gi.Vakar pasidarbavau darže blush2.gif Nuroviau žirnius,pasėjau šparagines pupeles,pupas,salotas,ridikelius,krapus ir radau užsilikusiu svogunu galvučių.Bandysiu antra derliu auginti,niekada nebandžiau,žiūrėsiu kas gausis,data užsirašiau,kad nepamirščiau blush2.gif
Atsakyti
Kažkokia anomalija- burokėliai sėti iš sėklų leidžia žiedstiebius ir būtent ta veislė, į kurią tiek vilčių buvo dėta cry.gif
Jei leisiu brandinti sėklas, jos bus tinkamos kitam sezonui, t.y. pilnavertės?
Atsakyti
Sveikos,
gal kas susiduret, pas mane smulkus daugiamechiai svogunai pasiberia tokiais rudais tashkiukais, kaip kokiom rudim apeina, kas chia per liga? kuom gydyt? nes bandzhiau gan zhemai nupjaut visus, tai pradzhioj grazhiai ataugo dabar vel rudys puola sad.gif
Atsakyti
Sveikos :-) Prašau sakykit, ar jau raunat žieminius česnakus ? Galvelę išroviau agurkams raugti, tai jau visai didelės, laiškai geltonuoja. Kažin, ar nepagadins lietūs, nesutrūkinės ?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 07 11, 12:40)
Kažkokia anomalija- burokėliai sėti iš sėklų leidžia žiedstiebius ir būtent ta veislė, į kurią tiek vilčių buvo dėta cry.gif
Jei leisiu brandinti sėklas, jos bus tinkamos kitam sezonui, t.y. pilnavertės?

tai jei hibridas, neverta rinkti. Tik, kad šiemet burokėliai nuėjo į žyduolius jau ne pirmą kartą girdžiu.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti