Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Galiu jau dabar pasakyt ko daugiau niekada neauginsiu,tai "Rufus",sėklos stambios patys su ertmėm viduryje,vienžo bent pagal mane šlamštas doh.gif
Atsakyti
o, pražuvėlė atsirado bigsmile.gif O pomidorų kiba šiemet neaugini, kad nė akių nerodai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 07 30, 21:15)
o, pražuvėlė atsirado  bigsmile.gif  O pomidorų kiba šiemet neaugini, kad nė akių nerodai?  smile.gif

Matyt pernai ,,atsivalge“ biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 07 30, 21:15)
o, pražuvėlė atsirado  bigsmile.gif  O pomidorų kiba šiemet neaugini, kad nė akių nerodai?  smile.gif

Auginu,paseku temą,tik parašyt ne visada parašau

QUOTE(*Inga:) @ 2013 07 31, 12:43)
Matyt pernai ,,atsivalge“ biggrin.gif

Neatsivalgiau ir neatsivalgysiu,nes jų iš viso nevalgau lotuliukas.gif
Atsakyti
Na ka, panasu, kad siltnamyje agurkai i pabaiga... Siandien praejau su peiliu, visus lapus nuo apacios nusniojau, na iki savo ugio tai tikrai, kelis agurkeliai kabo dar, tai prie ju palikau po lapa, tai dabar iejus i siltnami erdves kiek bigsmile.gif Virsuj dar mezga. Kaip pirmi metai, nesugaudziau as tu ataugu, per daug visdelto buvo palikta, nes pjaudama lapus, radau daug padziuvusiu uzuomazgu. Savaitgali bandysiu eksperimentuoti, leisiu i apacia spagata, suksiu kota, ir apipilsiu zemem, nors keliems. Ir ziuresiu, kas is to gausis, kad kitamet zinociau.Lapai graziausi, jokiu demeliu, jokiu pageltusiu, seni apatiniai ir tie kaip nauji. O siaip nemazai ir prisivakavom (virs 100 l.), prisivalgem, isdalinom, savaitgaliais atvaziuodavo drauge issiskinti, zodziu, kad ir nebebus kazi kiek, as visiskai patenkinta ir taip, kaip pirmi metai auginimo, visai neblogai sakyciau smile.gif
Atsakyti
Sveikos agurku augintojos. Gal jau raunat laukinius lauk? Pas mane jau mazai bemezga, o vat siltnamy naujas kvepavimas atsidare, vel skinu,dalinu, sakiau neberaugsiu, ale kai tiek ju, neismesi, vel po viena kita penkialitri i sulini ileidziam, nebevakuoju, tingiu. kazkas sake, kad is siltnaminiu ziemai neprivakuosi , jau nebezinau, kas tiek ir suvalgys, lauke nepalyginamai maziau uzaugo. Dabar jau ir naktys vesios, matomai lauke auganciu nebeverta laikyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 25, 09:45)
Sveikos agurku augintojos. Gal jau raunat laukinius lauk? Pas mane jau mazai bemezga, o vat siltnamy naujas kvepavimas atsidare, vel skinu,dalinu, sakiau neberaugsiu, ale kai tiek ju, neismesi, vel po viena kita penkialitri i sulini ileidziam, nebevakuoju, tingiu. kazkas sake, kad is siltnaminiu ziemai neprivakuosi , jau nebezinau, kas tiek ir suvalgys, lauke nepalyginamai maziau uzaugo. Dabar jau ir naktys vesios, matomai lauke auganciu nebeverta laikyti  g.gif

o mes vakar su mamka visą kibirą` lauke priskynėm...... tai šiandien vėl stiklainiai ir virtuvė....... bet kai taip atvėso orai gal jau ir nebebus. Nors užuomazgų dar daug. Patiko mum ta rūšis. Merengue ar kaip ten vadinas jie. Liuks, labai forma gera, veda gerai. Iki šiol lapai lauke gražūs.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 25, 09:15)
o mes vakar su mamka visą kibirą` lauke priskynėm...... tai šiandien vėl stiklainiai ir virtuvė....... bet kai taip atvėso orai gal jau ir nebebus. Nors užuomazgų dar daug. Patiko mum ta rūšis. Merengue ar kaip ten vadinas jie. Liuks, labai forma gera, veda gerai. Iki šiol lapai lauke gražūs.

Vat as ir mastau, ka man su jais daryti, agurku jau sociai, kaip ir nebereikia, ale gaila mesti, jei dar ves biggrin.gif , geriau isdalinsiu. Nes siltnaminiu dar nemazai.
Jo, sita veisle gera, as kitais metais galvoju, reiks isigyti, symet su agurkais is vis paveluotai viskas buvo, tai nebesisiunciau.Ale ir taip nebeturiu kur deti.Kitais metais bus per pus maziau kogero.(dabar siltnamy 12 daigu, lauke 8) Privakuota, prirauginta 250l. tai tikrai doh.gif O kiek dar atiduota... Sakau, gal symet agurku metai kokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 25, 10:31)
Vat as ir mastau, ka man su jais daryti, agurku jau sociai, kaip ir nebereikia, ale gaila mesti, jei dar ves  biggrin.gif , geriau isdalinsiu. Nes siltnaminiu dar nemazai.
Jo, sita veisle gera, as kitais metais galvoju, reiks isigyti, symet su agurkais is vis paveluotai viskas buvo, tai nebesisiunciau.Ale ir taip nebeturiu kur deti.Kitais metais bus per pus maziau kogero.(dabar siltnamy 12 daigu, lauke 8) Privakuota, prirauginta 250l. tai tikrai  doh.gif O kiek dar atiduota... Sakau, gal symet agurku metai kokie  g.gif

kosmosas... pas mane daigu gal 2 daugiau, o derliaus 3-4 maziau... nebent jus agurku visai nevalgot o viska i sloikus sukisat... nes pas mane dar svieziu nemazai suvalgoma
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 08 25, 10:43)
kosmosas... pas mane daigu gal 2 daugiau, o derliaus 3-4 maziau... nebent jus agurku visai nevalgot o viska i sloikus sukisat... nes pas mane dar svieziu nemazai suvalgoma

Valgom daugiau, nei pomidoru. Ir sviezius, ir vos paraugintus, kiekviena savaitgali vaziuojam prie ezeru, tai ten dar kibira paraugintu nusivezu, nes chebros daug, per daug nebuna blush2.gif O pas tave siltamy? Nes lauke tai derlius tikrai menkas palyginus, vien is lauko tai tik pavalgyti abejoju ar uztektu. Burnu pas mus tikrai nemazai, ne vien apie seima kalbu, draugai pas mus dazni sveciai...
Anksciau kasdien po kibira priskynus, neisivaizduoju ,kaip juos suvalgyti schmoll.gif
turiu asker pasisodinus, tai sitie kai pradejo vesti, ir tu nebeiveikem, teko kai kuriuos vakuoti pjaustytus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 25 rugpjūčio 2013 - 11:14
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 25, 11:05)
Valgom daugiau, nei pomidoru. Ir sviezius, ir vos paraugintus, kiekviena savaitgali vaziuojam prie ezeru, tai ten dar kibira paraugintu nusivezu, nes chebros daug, per daug nebuna  blush2.gif O pas tave siltamy? Nes lauke tai derlius tikrai menkas palyginus, vien is lauko tai tik pavalgyti abejoju ar  uztektu. Burnu pas mus tikrai nemazai, ne vien apie seima kalbu, draugai pas mus dazni sveciai...
Anksciau kasdien po kibira priskynus, neisivaizduoju ,kaip juos suvalgyti  schmoll.gif
turiu asker pasisodinus, tai sitie kai pradejo vesti, ir tu nebeiveikem, teko kai kuriuos vakuoti pjaustytus...

dauguma lauke...bet nepasakyciau, kad siltnamyje daugiau ju... atvirksciai kazkaip lauke visada daugiau susrenku nei siltnamyje, siltnamyje daug uzuomazgu prarandu... bet as tik pradzioje, kol buvo maziukai jos tresiau bio trasomis, veliau nebe...net dilgeliu negavo... tai matyt truksta medziagu, lauke gal maziau reklus tom medziagom o gal su lietum gauna g.gif

P.S. man ju visvien perdaug biggrin.gif tik jei buciau garantuota is mazesnio ploto gauti tiek pat agurku kiek dabar, tai sodinciau maziau... bet kadangi agurkam demesio maziausiai lieka, tai ir sodinu daug, kad uztektu tikrai smile.gif... tiesa siemet daug isvis peraugusiu ir salimai padetos irimui... pas mane daug kas kompostuojasi tiesiai darze....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 25 rugpjūčio 2013 - 11:20
QUOTE(tany @ 2013 08 25, 11:16)
dauguma lauke...bet nepasakyciau, kad siltnamyje daugiau ju... atvirksciai kazkaip lauke visada daugiau  susrenku nei siltnamyje, siltnamyje daug uzuomazgu prarandu... bet as tik pradzioje, kol buvo maziukai jos tresiau bio trasomis, veliau nebe...net dilgeliu negavo... tai matyt truksta medziagu, lauke gal maziau reklus tom medziagom o gal su lietum gauna  g.gif

P.S. man ju visvien perdaug  biggrin.gif  tik jei buciau garantuota is mazesnio ploto gauti tiek pat agurku kiek dabar, tai sodinciau maziau... bet kadangi agurkam demesio maziausiai lieka, tai ir sodinu daug, kad uztektu tikrai smile.gif... tiesa siemet daug  isvis peraugusiu ir salimai padetos irimui... pas mane daug kas kompostuojasi tiesiai darze....

Pas mus siltnamis naujas, nauja vieta, naujai zeme paruosta. Tresiau karta, su dilgeliu raugu, daugiau tingejau blush2.gif Mulciuota storai kapotom dilgelem, ka is pradziu padariau, taip ir liko iki siol. Na, laistyti tai laisciau tikrai gausiai ir daznai. Tik nesenai pradejo vienas kitas agurkas uzmegstas dziuti, pries tai kekem skyniau.Bet dabar beveik nebelaistau as ju, sakau, gal ir tai itakos turi. Lauke sodinau, nes negalvojau ,kad tiek silnamy bus, kiatis metais gal lauke nebebandysiu. Viskokiu minciu yra, o gal paprikom siltnami uzleisti, agurkus lauke, dar laiko marios, gal sugalvosiu...
Atsakyti