Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

Pirmoji tema

apie jų auginimą, rūšis

user posted image

daugiau apie Magnolijas, auginimą
Atsakyti
Mano magnolija suzan su daug daug pumpurų šiuo metu... kažin kaip jie išgyvens per žiemą... O mažoji nigra ( na dar tik antri metukai jai) tai labai jau daug ūglių davė šiemet, tikiuosi gal kitais metais jau pradžiugins nors vienu žiedeliu...
Atsakyti
Mano magnolijos užaugino raudonas sėklas. Ar esate kas sėję ir auginę iš sėklų?

Bandysiu pasisėti, šiaip smalsu išbandyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingushka @ 2013 10 02, 08:18)
Mano magnolijos užaugino raudonas sėklas. Ar esate kas sėję ir auginę iš sėklų?

Bandysiu pasisėti, šiaip smalsu išbandyti. ax.gif

O taip. Nusiskyniau prieš 8 metus iš dendroparke. Raudonų uogų kekės. Sėklos viduje. Jas išimti ir gerai išplauti. Sėjau pavasarį. Man atrodo stratifikavau. Daigumas buvo neblogas. Išdalinau daugumą. Jau du metai vienas iš jų pas mane žydi . Taip išauginti yra žymiai atsparesni negandoms, nei atvežtiniai. Ir auginti įdomu.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 10 02, 10:03)
O taip. Nusiskyniau prieš 8 metus iš dendroparke. Raudonų uogų kekės. Sėklos viduje. Jas išimti ir gerai išplauti.  Sėjau pavasarį. Man atrodo stratifikavau. Daigumas buvo neblogas. Išdalinau daugumą.  Jau du metai vienas iš jų pas mane žydi . Taip išauginti yra žymiai atsparesni negandoms, nei atvežtiniai. Ir auginti įdomu.

Ačiū už informaciją. Jooo, pas mane uogytės raudonuoja tokiose kaip ankštelėse. Tai reikia iš tų raudonų luobelių išlupti?

Reikės pasėti tuomet thumbup.gif Pas mane magnolijos žemaūgės, iki ar ne 1,5 metro maksimum-krūminės. Baltais žiedais-panaši į Magnolia loebneri DONNA, o gal ir ji pati. Pirkau seniai Kikos medelyne. Žydėjo jau sekančiai metais po pasodinimo, o krūmelis nesiekė nei 50 cm turbūt.

Ačiū dar kartelį už patarimus ir sėjimo subtilybes.
Atsakyti
QUOTE(ingushka @ 2013 10 02, 10:36)
Tai reikia iš tų raudonų luobelių išlupti?

Taip, reikia i6lupti, kai prinoks gerai, arba nuskynus palaikyti kol pradės na sakykime pūti ir tada išimti, gerai nuplauti ir išdžiovinti. Jei sėklų daug galite dalį jau rudenį pasėti ir gerai pamulčiuoti, tegul per žiemą natūraliai stratifikuojasi. Beje, totorinį klevą bandžiau sėti ir pavasarį ir rudenį (taip kaip ką tik minėjau). Rudeninio sėjimo daigumas buvo 3 kart geresnis. Sėkmės. Mano tos irgi baltos.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 10 02, 13:13)
Taip, reikia i6lupti, kai prinoks gerai, arba nuskynus palaikyti kol pradės na sakykime pūti ir tada išimti, gerai nuplauti ir išdžiovinti. Jei sėklų daug galite dalį jau rudenį pasėti ir gerai pamulčiuoti, tegul per žiemą natūraliai stratifikuojasi. Beje, totorinį klevą bandžiau sėti ir pavasarį ir rudenį (taip kaip ką tik minėjau). Rudeninio sėjimo daigumas buvo 3 kart geresnis. Sėkmės. Mano tos irgi baltos.

thumbup.gif Reikės išbandyti abu variantus-sėklų tikrai pakankamai, turiu du medelius. Jėga! Аčiū dar kartą 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, ar yra dar ju augintoju? Aš nusipirkau du medelius, na jie tokie dideli, namuose siekia lubas. Ir jie visą laiką gyvenę parduotuvėj, tad su lapais. Žiema kaip ir šilta, bet gal vistik namie tegul žiemoja? tik neturiu jokios vėsios patalpos tai gyvena su mumis prie +21 maždaug. Kaip čia geriau su jomis pasielgus, gal kas patars.. 4u.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir as i magnoliju myletoju tema. Senai svajojau auginti magnilijas ir pagaliau pernai pasodinau dvi, bet viena neisgyveno ziemos sad.gif Tai siemet pasisodinau nauja George Henry Kern ir nuo pernai auganti Susan. Taip noriu jas uzauginti! Merginos, kurios turit jau didesnius magnoliju medzius, ka darot, kad jos augtu ir zydetu? smile.gif
Atsakyti
Sena tema

Pagaliau svajonė išsilpildė ir nusipirkau magnolija Genie

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssmm202: 17 balandžio 2014 - 09:19
QUOTE(ssmm202 @ 2014 04 17, 02:14)

Sveikinu! Kokia graži spalva!
Atsakyti
Merginos, ieskau magnolijos... Pasiulymus rasykite i az 4u.gif
Atsakyti