Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

ANKSTESNĖ TEMA

Pomidorų Veislės
Praeitos temos geidžiamiausias Marfa  biggrin.gif
user posted image

SEJOS KALENDORIUS 2014 METAMS
Geros dienos pomidorų sėjai Vasario 20-22d., Kovo 8d.

Sakoma, kad gera pradžia – pusė darbo. Todėl rūpintis būsimu derliumi pradedu nuo sėklų.Prieš sėją pomidorų sėklas parą mirkau sodos tirpale ( 1 stiklinė vandens ir 1 g sodos).

SĖKLŲ GRŪDINIMAS

1. sudrėkinam marlės skiautę ar popierinį rankšluostį, nuspaudžiam vandens perteklių, vienu sluoksniu sudedam sėklas, uždengiam ta pačia drėgna marle ar pop. rankšluosčiu, į plastikinę dėžutę ( turiu tokių labai labai miniatiūrinių su dangteliais) ir į šaldytuvo daržovių skyrių. Kasdien ištraukti, atidaryti dangtelį ir taip šiltai palikti apie 30min. Vėl "supakuoti" ir atgal į daržovių skyrių. Tik reikia stebėt, kad marlė ar kt. būtų drėgni.

2. Subrinkusias pomidorų sėklas suberkite į marlės maišelį, 19 valandų išlaikykite 3°C šilumos — 1°C šalčio šaldytuve, o vėliau 5 valandas šalia 25°C šilumos centrinio šildymo ar elektrinio radiatoriaus. Taip temperatūras pomidorų sėkloms kaitaliokite 5 — 6 paras. Grūdinamos pomidorų sėklos turi būti drėgnos. Pomidorų sėklų grūdinimas augalus apsaugo nuo šalčių ir padeda greičiau sunokinti vaisius.
Sėklos per visą grūdinimą turi būti drėgnai ir sandariai  4u.gif

Šviežių vaizdų smile.gif
[attachmentid=231414]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 26 vasario 2014 - 15:17
kada merginos i siltnami persodinat geguze?
Atsakyti
Pirma pabaigiam sita tema wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Andren @ 2014 02 26, 16:32)
As ir prisdedu prie jusu,gal kas galite parekomenduoti lauke tinkancius augti pomidorus,kokius neaukstus derlingus. Nes praeitais metais pasisodinau atrodo nedidelius o uzaugo oho kaip gorylos doh.gif tikrai ne laukui,vel to vaizdelio nenoriu schmoll.gif ,.Aciu

pernai auginau tik zemaugius, puikiai tiko man ir paprasti betaliuxai ,ir kmicis, symet raudnkepuraite bandysiu, dar turiu po viena kita sekla hibridiniu, rusisku "nelegaliu", pernai ir tuos auginau, net nepasakysiu, kurie derlingiausi buvo, visi derejo gerai, pilnos kekes buvo 4u.gif

Dekui tany uz nauja palata 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kol senoj temoj sudėjau komentarus, kol parašiau - ir tema užrakinta - einu čia su savo pliotkais, tai tada trumpai:

kadangi kovo 8-9 manęs ant Lietuvos jau nebebus (visgi pasirinkau kelionę, bet ką daryt su augintiniais?), tai galvoju, kad į atskirus indelius susėsiu kovo 7 d, kad nebereiktų pikiuoti.
Ir, tada iki balandžio pirmų dienų paliksiu tetos priežiūrai, laistymui, bet mano troba bus nešildoma - galvoju, kad sunešiu viską į šviesų ir labai saulėtą su dideliu langu kambarį, kuris visada nuo saulės būna gerai prišildomas. Tai manau, kad sėklikėms - daigeliams užteks tos temperatūros blush2.gif , taip tikiuosi. Nes kažkaip man labai jau vėlu atrodo bus sėti balandį skirtus šiltnamiui unsure.gif
ką jūs darytumėt mano vietoj?

O 23 dieną keli pasėti ankstyvieji jau pasirodė, išdygo (betaluxai, vyšniukai ir orfei (jei teisingai parašiau pavadinimą).
O foto tai visai išbandymų triušis - sėtas prieš mėnesį kažkoks vazoninis smulkiavaisis be pavadinimo. Žiūrėsiu, kaip reaguoja tokiose ankstybėse sėtas biggrin.gif ,jei norės - gyvens.
user posted image
Papildyta:
QUOTE(panterixa @ 2014 02 26, 15:27)

aš kelis metus sodinu (tiek tos ir praktikos) balandį. Praėjusias 04-17d. buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syri: 26 vasario 2014 - 16:53
pasvali pasieke sniegas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2014 02 26, 13:07)
Emiau ir nusipirkau zurnala "Rasos"... Radau toki straipsni apie seklu kokybe, daiguma, serifikavima... Skaiciau, skaiciau ir uzkliuvo augalu dauginamosios medziagos skyriaus vedejos sakinukas: "Negalima pardavineti seklos isaugintos, pavyzdziui, Rusijoje ar Baltarusijoje, nes tokia nera pripazinta lygiaverte isaugintai ES ir jos pardavimas nelegalus..."

Pasijutau kaip kokia nusikaltele, kuri remia nelegalu versla  mad.gif
Ir siaip jau dabar kas rusiska tapo LT toks blogis, kad jau ir augint negalima?! O jau ES tai sventa karve?! Ten viskas dygsta, tobula ir kokybiska?!

pats žodis 'nelegalus' ne visai tą situaciją nupiešia. Labai norint, galima sertifikatus gauti net ir nepriklausant ES. Tarkim, kinai nei ES, nei Rusija, bet sertifikatus savo produkcijai, kuri atitiktų reikalavimus sugeba gauti. Visiškai legaliai.
Iš kitos pusės, ar labai jau smagu mokėti pinigus, kad ir nedidelius už ne tas sėklas. Pvz., pernai pirkom Korol' Sibiri, o užaugo Gnom Vostočnij.

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 02 26, 15:12)
O JAV sėklos atitinka EU standartus? Jei per geros, tai ir vėl negalima pirkti  g.gif  biggrin.gif

manrods, nebe reikalo apsaugos sukurtos. Mums patiems saugiau vartoti sertifikuotas sėklas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 26 vasario 2014 - 17:18
Ups net pro langą pasižiūrėjau,ar nėr sniego ohmy.gif bet oras tai nejaukus,šalta,be saulės visą dieną
Nesėjau dar nieko,laikausi,na ryt gal kelis ankstyvuosius pasėsiu,pagrindinė sėja,bus kitą savaitę
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 02 26, 16:52)
ką jūs darytumėt mano vietoj?

pirkčiau daigus turguj ir nesukčiau galvos. Dar yra viena alternatyva iš palačiokių susirinkti perteklių. Gi geranoriškai čia vienos kitoms padeda wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 02 26, 14:23)
Ta va, kad tie straipsniai būna parašyti daugiau užsakomojo pobūdžio ir šiaip politika vadinasi tokia: "kieno geldoj sėdi, to ir giesmę giedi" arba išmokas gauni  biggrin.gif

faktas kaip blynas doh.gif as labiau ir ru buitine technika vertinu nei es cool.gif nusipirkom siandien pleveles siltnamiu stogams,poryt,bent jau vienas bus paruostas darbui wub.gif pazistamas zadejo po savaites raut i Lenkija,EX,,ar ne tu su jais susirasynejai del pomidoru,liko senam pc adresas g.gif tany,aciu uz nauja trioba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 26 vasario 2014 - 19:14
QUOTE(panterixa @ 2014 02 26, 15:27)

aš tai persodinu balandį. Apie vidurį maždaug - priklausomai nuo oro sąlygų.

Pas mane šventė - vyras mano pamestinukes sėklas surado tease.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 vasario 2014 - 19:16
QUOTE(saintlina @ 2014 02 26, 19:13)
Pas mane šventė - vyras mano pamestinukes sėklas surado  tease.gif

Tai jau dėkinga turi būti biggrin.gif

Aš neišsirenkų ką sėti... Gaunasi 32 hibridai, 10 vyšniukų, mažų slyvukų ir 3 vietos belieka dideliem nehibridam.. nesąmonė... skaičiuosiu ir aš sėdama eniki beniki deniki.... doh.gif
Atsakyti