QUOTE(mikke @ 2006 06 29, 15:07)
Sveikos. Noreciau paklausti nuomones tu, kurios gimde vienos.
Kadangi busiu vienisa mamyte, tai, pasiskaiciusi jusu pokalbiu, pradejau jaudintis - o kas gi man pades gimdyti??

Vyro nera, mamos salia nenoriu, tai kas belieka?? Ar isvis jums buvo svarbu ir butina, kad gimdyme dalyvautu koks artimas zmogus?? Ar galima to prasyti drauges?? Ar kuri is jusu esate gimdziusi visai viena?? Juk ne visada gali logiskai mastyti gimdymo metu, kartais reikia, kad kas su gydytoju pasneketu ar atnestu ka nors. Kaip jus elgetes tokioje situacijoje??
as pries gimdyma svarsciau ar isvis noreciau, kad kas dalyvautu, ir jei taip, tai kas...
kadangi vyro neturiu, sitas variantas atkrito is karto

mamos nenorejau, nes jos nervai nebutu islaike ir ji tik mane butu erzinusi. dalyvavo drauge. beje, pati gimdziusi. as patarciau, jei turi tokia drauge, butinai pasikviesk. ji man labai padejo. ir ranka palaike, kai reikejo, ir vandeniu apslakste ir t.t. vienu zo, jei ne ji, man butu buve zymiai sunkiau.
kai pagalvoju, kad vos viena ne gimdziau tai baisu darosi. nepatarciau to daryt vienai. jei ir sprendima koki tektu priimt, pati tikrai nelabai blaiviai galetum viska apsvarstyt gimdymo metu.
taigi patarciau tikrai nebuti vienai. o geriausia, jau gimdziusi drauge

(cia tais atvejais kai nera galimybes dalyvaut vyrui ar mamai)