mano drauge nori tuoktis,bet jos vaikinas staciatikis,o ji katalike...abieju siemos gana religingos ir abu noretu vestuviu baznycioje/cerkveje...siaip tai buvo nusprende tuoktis baznycioj,bet pasisiause vyro gimines...ka jiems daryti?
o kita drauge yra lenke ir draugauja su grynu lietuviu...jie galvoja tik apie baznytines vestuves,bet susiduria su viena problemele-merginos gimines gyvena lenkijoje ir tikrai lietuviskai nesupranta,o vaikino tevai ir gimines irgi nelabai lenku kerta,o be to yra tikri patriotai...
gal kas nors turejo panasiu problemu ir gali patarti ka daryti...
Klasiokė buvo stačiatikė, o jos vyras katalikas. Bet kažkaip kunigėlis (katalikų) leido jiems tuoktis bažnyčioje (prieš tai ją pakrikštijo, davė komuniją, dar lyg tai kursus kažkokius palanė, pas kunigėlį i psio).
Na bet čia gal nuo kunigo priklauso
? Bet faktas tox buvo. O cerkvėj jie nesituokė.
Na bet čia gal nuo kunigo priklauso

QUOTE (voveriukas36 @ 2004 08 14, 19:50) |
Geriau tuoktis kataliku bažnyčioje, nes ten apeigos trumpesnės ![]() Ir apskritai, geriau būt kataliku, nes viens - du ir baigti visi ritualai |
Tuoktis tikrai geriau kataliku baznycioje, bet kiek zinau staciatikiu cerkveje vaikai pakrikstijami ir paskui nereikia priimti sutvirtinimo, komunijos sakramentu = tas tai parasciau nei kataliku baznycioje

O man atrodo, kad norint susituokti kataliku baznycioje staciatikiui/ei su katalike/u nebutina persikrikstyti katalikiskai - reikia tik kazkokiu pazymu is cerkves

Truputi gal nukrypsiu nuo temos, tačiau, man tox klausimas kyla - kodėl žmonės jei jau tuokiasi civilinėj metrikacijoj - būtinai turi tuoktis ir bažnyčioj? Mano nuome - kaip tik geriau iš pradžių tik metrikacinė santuoka - o po kokių 5 ar daugiau metelių - bažnytinė. Nes bažnytinė ju amžina - o jei vat ima ir nenusiseka santuoka, paskui sutinki TĄ savo žmogų, antrą kart tuokiesi -tačiau bažnyčioje tai nebeįmanoma, nes jau pirmoji santuoka atlikta
?

Siaip kiek zinau sentikiams leidzia tuoktis su katalikais su popo leidimu kataliku baznycioje, bet del staciatikiu labai abejoju, nes lietuviai kunigai nesutinka tuokti.Beja yra ir dalinis "sliubas", kitaip sakant ziedu palaiminimas.
QUOTE (Bagyra @ 2004 08 15, 00:20) |
Truputi gal nukrypsiu nuo temos, tačiau, man tox klausimas kyla - kodėl žmonės jei jau tuokiasi civilinėj metrikacijoj - būtinai turi tuoktis ir bažnyčioj? Mano nuome - kaip tik geriau iš pradžių tik metrikacinė santuoka - o po kokių 5 ar daugiau metelių - bažnytinė. Nes bažnytinė ju amžina - o jei vat ima ir nenusiseka santuoka, paskui sutinki TĄ savo žmogų, antrą kart tuokiesi -tačiau bažnyčioje tai nebeįmanoma, nes jau pirmoji santuoka atlikta ![]() |
tam, kad negyventi tuos 5 metus nuodemej
QUOTE (Zanetux @ 2004 08 14, 23:09) | ||
Tuoktis tikrai geriau kataliku baznycioje, bet kiek zinau staciatikiu cerkveje vaikai pakrikstijami ir paskui nereikia priimti sutvirtinimo, komunijos sakramentu = tas tai parasciau nei kataliku baznycioje ![]() ![]() O man atrodo, kad norint susituokti kataliku baznycioje staciatikiui/ei su katalike/u nebutina persikrikstyti katalikiskai - reikia tik kazkokiu pazymu is cerkves ![]() |
man atrodo, kad baznycioj ar cerkvej tuokiamasi del religiniu isitikinimu, o ne del to, kad ceremonija trumpesne ar maziau sakramentu reikia priimti

QUOTE (Zanetux @ 2004 08 14, 23:09) |
Tuoktis tikrai geriau kataliku baznycioje, bet kiek zinau staciatikiu cerkveje vaikai pakrikstijami ir paskui nereikia priimti sutvirtinimo, komunijos sakramentu = tas tai parasciau nei kataliku baznycioje ![]() ![]() O man atrodo, kad norint susituokti kataliku baznycioje staciatikiui/ei su katalike/u nebutina persikrikstyti katalikiskai - reikia tik kazkokiu pazymu is cerkves ![]() |
Staciatikiui persikrikstyti ir komunijos priimti nebutina. As - katalike, o maniskis - provoslavas. Mes tuokemes kataliku baznycioje. Jokiu problemu susituokti nebuvo. Kunigas tik gauna vyskupo leidima tuoktis (jums tuo rupintis nereikia), o jus pasirasote popierius, kad jusu santuokoje gime vaikai bus krikstijami kataliku baznycioje. Per ceremonija provoslavas nepriima komunijos. Tai gali atlikti po to savo baznycioje.
Dar del giminiu noro tuoktis... t.t. baznycioje. Pas mus tas pats buvo... Vyro tevai norejo, kad tuoktis eitume i cerkve, maniskiai, kad kataliku baznycioje. Taciau tai jau ne tevu, giminaiciu reikalas, o besituokianciuju. Vat reikia atsisesti ir susitarti.
QUOTE (gitulia @ 2004 08 15, 01:35) |
tam, kad negyventi tuos 5 metus nuodemej |
Hm

QUOTE (Bagyra @ 2004 08 15, 12:38) |
Hm ![]() |
Pagal kataliku baznycia galima tuoktis tik viena syki. Anuliuoti baznytine santuoka galima tik kai kuriais atvejais (na pvz. jei tuokeisi ir nezinojai, kad partneris serga sunkia psichine liga ir pan.) ir labai sunkiai. Forume yra paneliu, kurios tuo rupinasi... jos zino daugiau...
Tuoktis antra karta gali, bet negali priimti komunijos. Su antru vyru tuokiesi baznycioje tik po pirmojo mirties...
QUOTE (dzudi @ 2004 08 15, 10:36) | ||
Staciatikiui persikrikstyti ir komunijos priimti nebutina. As - katalike, o maniskis - provoslavas. Mes tuokemes kataliku baznycioje. Jokiu problemu susituokti nebuvo. Kunigas tik gauna vyskupo leidima tuoktis (jums tuo rupintis nereikia), o jus pasirasote popierius, kad jusu santuokoje gime vaikai bus krikstijami kataliku baznycioje. Per ceremonija provoslavas nepriima komunijos. Tai gali atlikti po to savo baznycioje. Dar del giminiu noro tuoktis... t.t. baznycioje. Pas mus tas pats buvo... Vyro tevai norejo, kad tuoktis eitume i cerkve, maniskiai, kad kataliku baznycioje. Taciau tai jau ne tevu, giminaiciu reikalas, o besituokianciuju. Vat reikia atsisesti ir susitarti. |
o kaip jusiskiai susitare,jei nepaslaptis? nes dabar sedi mano drauge salia ir praso taves to paklaust