QUOTE (Ramunita @ 2004 08 15, 21:14) | ||
o kaip jusiskiai susitare,jei nepaslaptis? nes dabar sedi mano drauge salia ir praso taves to paklaust ![]() |
Ne musu gimines susitare

O jo tevai... aisku, kad truputi nuliudo..., bet aciu jiems uz tai, kad prieme musu toki sprendima...

O stačiatikiai ir provoslavai - tai tas pats?
Mano vyras buvo provoslavas pagal krištą, bet nepraktikavo jokio tikėjimo, tai be jokių išvedžiojimų lengvai sutiko tuoktis katalikų bažnyčioje, jam tereikėjo prieiti išpažinties ir komunijos, kaip ir bet kuriam, kuris to "nesusitvarkęs". O daugiau jokių kliūčių ar problemų, viską sutvarko kunigas.
Nors aš pradžioje bandžiau būti tolerantiška, siūliau tuoktis abiejose bažnyčiose, juk ir taip galima, bet jis maloniai atsisakė....jam ir vieno tikėjimo perdaug
O kai labai skiriasi tikėjimai ir neturi noro nei vienas nusileisti- juk galima šliubus imti abiejų tikėlimų bažnyčiose, bent mums taip tada aiškino.
Mano vyras buvo provoslavas pagal krištą, bet nepraktikavo jokio tikėjimo, tai be jokių išvedžiojimų lengvai sutiko tuoktis katalikų bažnyčioje, jam tereikėjo prieiti išpažinties ir komunijos, kaip ir bet kuriam, kuris to "nesusitvarkęs". O daugiau jokių kliūčių ar problemų, viską sutvarko kunigas.
Nors aš pradžioje bandžiau būti tolerantiška, siūliau tuoktis abiejose bažnyčiose, juk ir taip galima, bet jis maloniai atsisakė....jam ir vieno tikėjimo perdaug

O kai labai skiriasi tikėjimai ir neturi noro nei vienas nusileisti- juk galima šliubus imti abiejų tikėlimų bažnyčiose, bent mums taip tada aiškino.
Jeigu vyras stačiatikis, ir kilo ginčas kur tuoktis, tai priimta tuoktis cerkvėje, nes ne tu vyrą imi į vyrus, o jis tave ima į žmonas. 
Beto cerkvėje nors ir ilgiau, bet žymiai gražesnis ritualas

Beto cerkvėje nors ir ilgiau, bet žymiai gražesnis ritualas

Bet pvz. aš nesutikčiau tuoktis tik stačiatikių bažnyčioje, jei jau taip - tai abiejuose-ir katalikų ir stačiatikių, o tai jauščiausi kaip kad gyvenčiau be šliūbo...
Kodėl - vyras ima į žmonas
jei aš nenoriu, tai netekėsiu ir jokių ten ima...
kaip ir tas pasakymas "Duok....."
Kodėl - vyras ima į žmonas

kaip ir tas pasakymas "Duok....."

QUOTE (Scarlett @ 2004 08 16, 12:54) |
Jeigu vyras stačiatikis, ir kilo ginčas kur tuoktis, tai priimta tuoktis cerkvėje, nes ne tu vyrą imi į vyrus, o jis tave ima į žmonas. ![]() Beto cerkvėje nors ir ilgiau, bet žymiai gražesnis ritualas ![]() |
Manau daroma taip, kaip abiems geriau... Tegu buna priimta, nepriimta bet tik provoslavu cerkveje nenoreciau tuoktis, kad ir grazesnes ten tos apeigos. Jei jau nebutume susitare del kurios nors baznycios... butume abejose susituoke, kad tik abiem gerai butu... As tai jausciausi (kaip ir zyle) tarsi be sliubo... Praejo tie laikai, kad vyras treptelejo koja ir AMEN

as sentike, mano vyras katalikas. absoliuciai jokiu problemu neturejom, abieju kunigai dave sutikimus tuoktis, nuvezem kriksto ir sutikimo dokumentus pas kuniga, kuris turejo mus sutuokti ir viskas. tik tiek, kad as pasizadejau vaikus krikstyti kataliku baznycioje ir viskas. pries ceremonija, klausiau kaip tureciau melstis? sake: "taip kaip visada"
kur reikia patyledavau, kur reikia persizegnodavau savaip, zodziu jokios prievartos, del persikristijimo ir viso kito, jei butu liepe persikrikstyt, niekada nebuciau sutikus
labai supratingas kunigelis.
labai patiko kunigo zodziai, "koks skirtumas kokiu budu garbinat Dieva, juk jis tik vienas"

labai patiko kunigo zodziai, "koks skirtumas kokiu budu garbinat Dieva, juk jis tik vienas"

QUOTE (Scarlett @ 2004 08 16, 13:54) |
Jeigu vyras stačiatikis, ir kilo ginčas kur tuoktis, tai priimta tuoktis cerkvėje, nes ne tu vyrą imi į vyrus, o jis tave ima į žmonas. ![]() Beto cerkvėje nors ir ilgiau, bet žymiai gražesnis ritualas ![]() |
o cerkvej lengva susitarti,kad butu su apeigomis? nes tai,kas kataliku bazn trunka ~20min-tai dar ne apeigos

tai tada geriausiai susitart kurioj ir viskas, o abejose tuoktis tai man kažkaip nekaip atrodo
dar galima ir į sinagogą dėl viso pikto nueit

Mes su draugu jau penkis metus kartu gyvenam. Teketi kaip ir nesiruosiau, nes nemaciau didelio reikalo. Pastojau. Ir viestiek nejauciu vestuviu poreikio, bet prasidejo toks spaudimas, ypac is draugo mamos puses - zenykites ir viskas... Man apskritai negrazu kai eina issiputusi jaunoji. Jau seniai buvau nusprendus, kad jei pastosiu - tai vestuves arba be ceremonijos, arba po vaiko gimimo. Na santuoku rumai tai dzin, galiu kad ir rytoj su dzinsais nuvaryt, bet man kazkaip daug graziau ir svarbiau yra baznytine santuoka. Tik va problem - draugas - pravoslavas, o as - krikscione. Aisku, nei vienas nenorim kazko cia keisti, nu nezinau vienu zodziu. Ar jus pakeistumet religija del vestuviu?
Na, pas mane iš tiesų panaši situacija. Tik tiek, kad aš pati provoslavė, o mano draugas - katalikas. Dar galutinai nenusprendėme, kokioj bažnyčioj tuoktis, bet kiek girdėjau, tai tuokiantis provoslavų bažnyčioje viskas kiek paprasčiau. O ir pati ceremonija bent jau man tai daug gražesnė
.

QUOTE(upsis @ 2005 03 30, 16:31)
Jau seniai buvau nusprendus, kad jei pastosiu - tai vestuves arba be ceremonijos, arba po vaiko gimimo.
Labai pritariu tavo nuomonei, kad jau jeigu taip susiklostė, kad mažiukas neužilgo išvys pasaulį, tai geriau jau vestuves atšokti po jo gimimo... Nes dabar tai gaunasi, kad bus šventė visiems, bet ne jaunąjai (čia jeigu balių darysite). Kaip tik sausio mėnesį dalyvavau tokiose vestuvėse, kur jaunoji gal 5 mėnesį buvo nėščia. Tai, iš tikrųjų, buvo gaila į ją žiūrėt. Kai visi šoko ir linksminosi, o abudu jaunieji taip visą vakarą prasedėjo (tik vienintelį pirmą šokį atšoko), o ir šiaip ne per geriausiai jaunoji jautėsi. Tai tikrai geriau jau vėliau tas vestuves padarytų. Nes jeigu daarai kažką iškilmingo (bažnyčią turiu omeny), tai paskui vis tiek gi ir kokį nors balių norėsis pasidaryti... Na, čia tik mano asmeninė nuomonė