100g. sviesto
1stiklinė cukraus pudros
1stiklinė kakavos miltelių
Į karštą sviestą pamažu įpilti pudrą ir kakavą atsargiai pamaišant.Ir mylimajam, ir vaikeliams gardu
Nagi, pasidalinkim receptėliais
100g. sviesto 1stiklinė cukraus pudros 1stiklinė kakavos miltelių Į karštą sviestą pamažu įpilti pudrą ir kakavą atsargiai pamaišant.Ir mylimajam, ir vaikeliams gardu
o pienuko ce nereikia ???
bea, aš šitą receptą seniai dariau, bet pas mane pienas neįrašytas, nepamenu, gal vistik reikia...arba grietinėlės..., gal dar kas parašys savo varinatų
* 2 stiklinės grietinėlės 3 šaukštai kakavos 3 šaukštai cukraus 1 šaukštelis sviesto Į indą supilti grietinėlę, kakavą, cukrų-pakaitinti iki užvirimo, nuimti nuo ugnies+sviestas, tada dar pavirti ant silpnos ugnies 1 min. nuollat maišant. * Kiti šiaip tokį konditerinį šokoladą išlydo (kaina iki 3Lt), apibarsto skaldytais migdolais, irgi labai skanu...
As tai paprasciausiai piene arba grietineleje islydau sokolada ir man labai skanu. Bet vis galvoju, kaip kavinese padaro, kad jis toks tirstas butu. Gal kas zinot?
As darau paprasciausiai. I piena idedu kakavos, cukraus ir truputi krakmolo. Pakaitinu, paragauju, pareguliuoju skoni... Receptas mano pacios sukurtas ir nuo nieko nenusirasytas 8). Kas ragavo, gyre
Meksikietiškas karštas šokoladas
(6 porcijos) Puikaus skonio karštas šokoladas su cinamono prieskoniu. 6 puodeliai pieno 0,5 puodelio cukraus 85 g karčiojo šokolado, susmulkinto 1 šaukštelis malto cinamono 2 suplakti kiaušiniai 2 šaukšteliai vanilės plakta grietinėlė 1. Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį pieno, cukrų, šokoladą ir cinamoną. Virkite virš vidutinės-mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Po truputį supilkite likusį pieną. Virkite maišydami iki pienas bus karštas, beveik verdantis. Neužvirkite. 2. Po truputį supilkite 1 puodelį karšto pieno mišinio į kiaušinius, tada supilkite gautą mišinį atgal į indą. Maišydami virkite virš mažos ugnies 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę. Suplakite mikseriu iki putų. 3. Supilkite karštą šokoladą į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.
As sau darau toki: 7 saukstai pieno,5 saukstai kakavos,5 saukstai cukraus.Verdu iki sutirstejimo,o tada-i taureles+kokoso drozles(arba riesutai)..Niam niam... ;D
as pro duris nepraeiciau, jei tokiais receptukais leipnciaus ;D
As irgi sito bijau,bet pries toki gardu puodeli nublanksta gigantisku gabaritu perspektyva ;D.Mano brangusis mane vis perspeja,bando pagasdint ir pan,taigi tenka pasilepint,kai jis darbe ;D ;D
Labai mėgstu karštą šokoladą, bet neturiu nei vieno recepto.GAl pasidalinsit receptukais kokiais?
Ačiū, Molli, kad priminei apie tokį skanų dalyką, nes nuo pietų galvoju, kad noriu, ir nežinau ko, o dabar jau aišku- karšto šokolado!
Aš jį darau taip: šokoladą dedu į indą, o tą indą į kitą, kuriame verda vanduo. įpilu pieno į šokoladą ir maišydama laukiu, kol ištirps. Pieno pilu pagal tai, kiek žmonių vaišintis nori ir kiek šokolado turiu (vidutiniškai stiklinę vienam šokoladui )
mano shokoladas labai saldus ir labai kaloringas, bet pataiso gyvenima, bent jau man
imu puse indelio kondensuoto pieno su cukrum, koki shaukshta sviesto ir pakaitinu, Atskirai mazham kieky karshto vandens ishmakaluoju dideli shaukshta geros kakavos. Supilu i pieno/sviesto makaloshe, maishant kaitinu iki norimo tirshtumo. Pabaigoj shliukshteliu koki shaukshta brendzhio ar romo, imetu razinu, rieshutu - arba nemetu... skanaus
Karshtas shokoladas
85g shokolado 425ml pieno 150ml grietineles 4 shaukshtai cukraus pudros 2 rutuliukai vaniliniu ledu 1. Sudekite viska ishskyrus ledus i puoda ir maishant shildykite ant mazos ugnies. 2. Nukelkite nuo ugnies kai jau garuos, bet nebus dar uzvire. 3. Idekite po rutuliuka ledu i du indelius ir tada uzpilkite karsta shokolada. 4. Pabarstykite kakavos milteliais. Skanaus! as tai nuperku kakava eu grietine ir labai skanu
KAip suprast kakavą su grietine?
gal dar kas recepteliu zino
as tai nusperku juoda sokolado plyta, istirpinu, pienu ipylu, uzkaitinu ir valgau
Man atrodo, kad tirstumo suteikia sviestas. Gaminu be recepto - pienas/grietinele(man labiau su pienu patinka), sviestas, cukrus ir kakava. Vis paragauju - jei ko truksta pridedu ir visuomet gerai pavyksta.
As labai megstu karsta sokolada. Kiek seniau gamindavau - vis man nepatikdavo (nes pagrindinis komponentas budavo kakava). Karta vaiksciodama po parduotuves radau knyga "Zymiu zmoniu receptai". Ir spekit ka ten radau ? Ogi E.Spokaites recepta "karstas sokoladas". Nuo siol jis mano megstamiausias.
Taigi reikia imti 0,5 plytos juodo sokolado, 0,5 plytos pienisko sokolado ir grietineles. Viska istirpinti. Pasakysiu - cia vienai tai per daug gaunasi Labai paprasta ir skanu. As karstu sokoladu sveciu nevaisiniu, todel man imantriu receptu nereikia. O sitas man labai paprastas ir patogus. Ypac kai noriu pasmuguriauti viena namie
As is vaikystes dar toki recepta prisimenu:
saukstas sviesto, saukstas pieno, saukstas cukraus ir saukstas kakavos (visko po 1 sauksta). Gaunasi kaip tik 1 porcija QUOTE(bea @ 2004 01 17, 20:05) Karshtas shokoladas 85g shokolado 425ml pieno 150ml grietineles 4 shaukshtai cukraus pudros 2 rutuliukai vaniliniu ledu 1. Sudekite viska ishskyrus ledus i puoda ir maishant shildykite ant mazos ugnies. 2. Nukelkite nuo ugnies kai jau garuos, bet nebus dar uzvire. 3. Idekite po rutuliuka ledu i du indelius ir tada uzpilkite karsta shokolada. 4. Pabarstykite kakavos milteliais. Skanaus! cia ne karstas sokoladas, o karsto sokolado gerimas, aisku amerikonai tai ir vadina hot chocolade. ex zinojau, kad bea receptai visi labai skanus, bet sitas...sugadinau kruva geru produkt..., ai bet pati apsizioplinau...soitiek pieno..
O as be proto megstu balta sokolada, gal ir ji galima karsta pasigaminti?
Karštas šokoladas
2 stiklinės grietinėlės 3 šaukštai kakavos 3 šaukštai cukraus šaukštelis sviesto Į indą supilti grietinėlę, kakavą ir cukrų. Pakaitinti iki užvirimo, nuimti nuo ugnis ir tada įdėti sviesto. Tuomet pastatyti ant viryklės silpnos ugnies ir virti 1 - 1,5 min. nuolat maišant
mums mokykloje mokytoja sake, ka reikia sokolada daryti inde, kuris istatytas i kita inda su vandeniu - taip sokoladas neprisvyla. beto, geriau deti ne cukru, o cukraus pudra - greiciau ir geriau istirpsta...
labai prasau parasyti karsto sokolado receptuka
Galėjai atidžiau paieškoti, tokia tema jau yra
atsiprasau
QUOTE atsiprasau protest.gif bet as karsto sokolado nelaikau gerimu, todel ir neziurejau prie gerimu Prašau nemaištauti
sedejom su vyru ir uzsimanem karsto sokolado, kaip operos ir baleto teatre. Gal kas zinote receptuku?
QUOTE(dajolu @ 2005 11 05, 16:49) sedejom su vyru ir uzsimanem karsto sokolado, kaip operos ir baleto teatre. Gal kas zinote receptuku? O tu pabandyk pasižiūrėti čia
Kaip namuose pasidaryti karsta sokolada?
Mielos mamos, labai prašau laikytis šių dviejų taisyklių:
1. Rašyti pavadinimus su lietuviškom raidėm. 2. Prieš paskelbiant naują temą, įsitikinti, kad tokios dar nebuvo. Mūsų skyrelis tikrai didelis ir išsamus, suprantu, kad peržiūrėti visus -iolika puslapių nėra paprasta, tačiau mes turime Paiešką (lapo virtuje, dešinėje). Ją paspaudus, tikrai galima lengviau surasti (nepamirškite užsidėti "senesnių įrašų", taip daugiau atsakymų bus). NEpyk, bet nejau taip sunku paieškoti? Karštas šokoladas
Mano super paprastas receptėlis .Vienai porcijai reikia 3 valg.šaukštų grietinės ir 3 valg.šaukštų šokoladinio gėrimo su cukrumi miltelių ( Mix-fix ar pan.)Grietinę užvirti puodelyje , įdėti šok. miltelius , išmaišyti ir užvirti.Pagal norą galima įsidėt vanilės ar cinamono . Ir viskas
QUOTE(Sandrelle @ 2005 11 06, 08:25) Mielos mamos, labai prašau laikytis šių dviejų taisyklių: 1. Rašyti pavadinimus su lietuviškom raidėm. 2. Prieš paskelbiant naują temą, įsitikinti, kad tokios dar nebuvo. Mūsų skyrelis tikrai didelis ir išsamus, suprantu, kad peržiūrėti visus -iolika puslapių nėra paprasta, tačiau mes turime Paiešką (lapo virtuje, dešinėje). Ją paspaudus, tikrai galima lengviau surasti (nepamirškite užsidėti "senesnių įrašų", taip daugiau atsakymų bus). NEpyk, bet nejau taip sunku paieškoti? Karštas šokoladas Nepykstu. Bet, man kad ir kaip bebutu karstas sokoladas nera gerimas, todel nesugalvojau ieskoti prie gerimu. O nesu as tokia superine mama, kad butu daeje ieskoti per paieska. Pasitaisysiu, dabar jau zinau paieskos gudrybes.
KARŠTAS ŠOKOLADAS
(2 porcijos) 2 stiklinės grietinėlės 3 šaukštai kakavos 3 šaukštai cukraus šaukštelis sviesto Į indą kavai virti supilti grietinėlę, kakavą ir cukrų. Pakaitinti iki užvirimo, nuimti nuo ugnis ir tada įdėti sviesto. Tuomet pastatyti ant viryklės silpnos ugnies ir virti 1 - 1,5 min. nuolat maišant.
Karštą šokoladą viriau labai senai, bet kiek atsimenu dėdavau karkmolo. O jūs niekas nededate?
Gal kas žinote kaip padaro LABAI skanų karštą šokoladą Operos ir baleto teatre???
nežinau, kaip daro teatre, bet aš namie paprasčiausiai į nedidelį kiekį (pusę stiklinės ar truputį mažiau) pašildyto pieno sumetu sulaužyto šokolado plytelę ir įdedu į mikrobangę. Kai šokoladas beveik išsileidžia, reikia gerai išmaišyti, gausis tirštas karštas šokoladas. Tada dar įpilu šlakelį "Malibu". Man tikrai labai skanu
o kur vilniuje yra vieteliu kur galima ishgert skanaus karshto shokolado?
As ka tik gaminau karsta sokolada:
3 saukstai grietines ir kokie 6 saldzios kakavos... Ziurejau pagal spalva ir skoni. Gaunas nepilnas arbatinis puodukas. Beje, viriau isidejus i kita puoda su verdanciu vandeniu. Skanaus QUOTE(leliukazz @ 2007 02 28, 13:55) As ka tik gaminau karsta sokolada: 3 saukstai grietines ir kokie 6 saldzios kakavos... Ziurejau pagal spalva ir skoni. Gaunas nepilnas arbatinis puodukas. Beje, viriau isidejus i kita puoda su verdanciu vandeniu. Skanaus paskaiciau ir seile istyso. kaip uzsinorejau karsto sokolado ,einu bandysiu pasigaminti
o kaip darot karštą šokoladinį gėrimą
QUOTE(INGRID @ 2003 05 30, 03:19) Nagi, pasidalinkim receptėliais 100g. sviesto 1stiklinė cukraus pudros 1stiklinė kakavos miltelių Į karštą sviestą pamažu įpilti pudrą ir kakavą atsargiai pamaišant.Ir mylimajam, ir vaikeliams gardu Kaip skanu
sveikos
peržiūrėjau visą temą, tačiau tokio skyrelio neradau. iš karto persiprašau, jei pražiūrėjau taigi kaip jūs gaminate karštą šokoladą? gal žinote kokių neįmantrių receptukų?
aš tika pasidariau
Gal kas žinot gerą receptą kaip pagaminti karštą šokoladą su čili pipiriukais. Na tokį pat skanų kokį galima suvalgyt Vilniaus centre šokolado parduotuvėje (nepamenu kaip vadinas, kažkaip dvi raidės A&L ar pan.)?
gal taip pat kaip paprastą karštą šokoladą, tik įdėti čili pipiriukų reikia
|