Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alyvuogių aliejus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
info.percea
Jau seniai naudoju tik alyvuogių aliejų ir jokio kito ax.gif
Borzika
QUOTE(info.percea @ 2010 01 27, 19:36)
Jau seniai naudoju tik alyvuogių aliejų ir jokio kito

Kokį, kokios firmos?
fragila
Naudoju alyvuogiu alieju salotoms, perku bet kokios firmos, bet kad butinai butu Extra Virgin, ypac tyras.
natalikas
jus man pasakykit,kas daug rusiu alejaus yra isbandes kokiu alyvogiu alieju tureciau nepirkti,mane kazkaip atbaido plastmasiniai buteliai,ir dar buna tokios zalsvos alejus schmoll.gif ,perku gaccia dorro,bet dabar ktyze aplanke musu namus,ir nevisada galima ant akcijos pataikit,gal galit 1l kaina ir pavadinima parasyti,buciau labai dekinga.nes jau sestad.vaziosim apsipirkinieti, blush2.gif
Sophi
QUOTE(natalikas @ 2010 02 16, 15:03)
jus man pasakykit,kas daug rusiu alejaus yra isbandes kokiu alyvogiu alieju tureciau nepirkti,mane kazkaip atbaido plastmasiniai buteliai,ir dar buna tokios zalsvos alejus schmoll.gif

Jūs kokio ieškot - kepimui ar salotoms? Kiek mačiau, plastikiniuose buteliuose būna tik prasčiausias - išspaudų - aliejus, bet iš LT parduodamų tik jis tinka kepimui ax.gif
Šaltmėtė
QUOTE(natalikas @ 2010 02 16, 15:03)
jus man pasakykit,kas daug rusiu alejaus yra isbandes kokiu alyvogiu alieju tureciau nepirkti,mane kazkaip atbaido plastmasiniai buteliai,ir dar buna tokios zalsvos alejus schmoll.gif ,perku gaccia dorro,bet dabar ktyze aplanke musu namus,ir nevisada galima ant akcijos pataikit,gal galit 1l kaina ir pavadinima parasyti,buciau labai dekinga.nes jau sestad.vaziosim apsipirkinieti, blush2.gif
*


paskaityk postus ankstesniuose puslapiuose, rasi gerų aliejų pavadinimus.
O žalsvos spalvos aliejus kaip tik liudija apie šviežumą ir gerumą. Geltonas - tai jau didelė tikimybė, kad bus rafinuotas.
natalikas
QUOTE(Šaltmėtė @ 2010 02 16, 23:52)
paskaityk postus ankstesniuose puslapiuose, rasi gerų aliejų pavadinimus.
O žalsvos spalvos aliejus kaip tik liudija apie šviežumą ir gerumą. Geltonas  - tai jau didelė tikimybė, kad bus rafinuotas.
*


o yra kad butu geras ir pigus blush2.gif ,man juo pavadinima prasom,nes 17lt uz 1l.musu seimai jau brangu. verysad.gif
Šaltmėtė
QUOTE(natalikas @ 2010 02 17, 08:28)
o yra kad butu geras ir pigus blush2.gif ,man juo pavadinima prasom,nes 17lt uz 1l.musu seimai jau brangu. verysad.gif
*


Taip nebūna ax.gif geras alyvuogių aliejus pas mus kainuoja apie 20 Lt. už 0,5 litro, ne 17 lt už litrą.
Tada nebent keliaujant galima atsivežt iš Graikijos, Ispanijos ar Italijos.
regna
Čia,aš,dėl,alyvuogių aliejaus.
Kam aktuali tema internete suradau ,ir jums linkiu pasiskaityti"Alyvuogių aliejus ir kiti sveikatai naudingi riebalai". 4u.gif
pipete
Gero vyno parduotuvėje Oze pirkau ispanišką alyvuogių aliejų - acid.0,7; Dabar su nuolaida 13 Lt - 1 l (buvo 24Lt). Tai jis tikrai traukia gomurį su graikiškais nelygint (na manau vis tiek geras, nemaišytas su kitais aliejais).
Nes graikiški tokie švelnųs, jie ten kainuoja 4 ar 7 eur 1 l arba 0,5 l, nelygu firma.
estetė
O Lietuvoje yra alyvuogių aliejaus to specifinio kvapo?
Buvau iš Graikijos parsivežus, visai neutralaus skonio ir kvapo, o Lietuvoje niekaip nepataikau doh.gif
*macchiato*
Iš Graikijos ir mes buvom atsivežę, čia, Lietuvoje tokio nerandam schmoll.gif tai dažniausiai salotoms perku ispanišką, nes jų tai pilni prekybos centrai smile.gif
Šaltmėtė
Tai pirkit graikišką aliejų, tai ir bus toks kaip iš Graikijos parsivežtas, bent jau arti to. Perku Kalamata arba Sitia aliejus, tai tikrai geri.
suniuko mama
Sveikos, pirma karta uzsukau i si skyreli! smile.gif
Kadangi jau gana seniai gyvenu Italijoje, siek tiek apie alyvu alieju nusimanau - svarbu ji perkant, ziureti, ne tik, kad aliejus butu pagamintas Italijoje (arba kitoje alyvu aliejumi garsejancioje salyje), bet taip pat svarbu, kad ir pacios alyvuogos toje salyje butu uzaugintos!. Taip pat aliejaus kaina priklauso nuo zonos, kurioje auga alyvuoges - kuo zona svaresne, kuo tinkamesne alyvuogiu auginimui, tuo aliejus brangesnis.
Šaltmėtė
Šiandien nusipirkau labai gero Graikiško (kretietiško) alyvuogių aliejaus Užupio krautuvėj. Pirkau daug, 5 L, tai pigiai gavosi litro kaina thumbup.gif
regna
QUOTE(Šaltmėtė @ 2010 03 31, 00:22)
Šiandien nusipirkau labai gero Graikiško (kretietiško) alyvuogių aliejaus Užupio krautuvėj. Pirkau daug, 5 L, tai pigiai gavosi litro kaina  thumbup.gif
*


Šaltmėte 4u.gif -labai ydomu, šio aliejaus indas tamsaus stiklo?
Nes,aš tokį turėjau{naudojau]
Šaltmėtė
QUOTE(regna @ 2010 03 31, 00:57)
Šaltmėte 4u.gif -labai ydomu, šio aliejaus indas tamsaus stiklo?
Nes,aš tokį turėjau{naudojau]
*


Jis metalinėj skarbonkėj didelėj 4u.gif
Bet šiaip, jei pirktum tokį patį mažesniu kiekiu, būtų tamsaus stiklo butely, taip 4u.gif
Violette
Aš irgi perku skardinėse smile.gif Turiu gražų buteliuką su piltuvėliu, tai įsipilu truputį kasdieniam naudojimui smile.gif
*tigriukas*
jis sveikesnis,ir perku tik tamsiuose buteliuose ir didesne pakuote
~Rasa~

šis "extra virgin "skoniu wow wow wow nuoroda.


perkant iš tiekėjo 19lt už 750ml. Kaune

gelyti
naudodavau alyvuogių aliejų tik grožiui, tačiau neseniai pradėjau ir maistui - super, tik gal kvapas nekoks.. ax.gif
another
QUOTE(gelyti @ 2011 03 23, 16:27)
naudodavau alyvuogių aliejų tik grožiui, tačiau neseniai pradėjau ir maistui - super, tik gal kvapas nekoks..  ax.gif
*


Mes jau daug metų maistą gaminame tik su alyvuogių aliejumi, tai kitokie (ypač tie paprastieji) man laaaabai smirda biggrin.gif

Pastebėjau, kad daug kas perkate didelėse pakuotėse- mes anskčiau irgi taip pirkdavome- tačiau prieš kurį laiką perskaičiau, kad jo negalima ilgai laikyti atidaryto, nepamenu dabar tiksliai dėl ko g.gif Pagalvojau, kad tie 5L mums naudodavosi išties ilgai- keletą mėnesių, tai pagalvojau, kad gal visgi geriau mokėti kiek daugiau, bet pirkti mažesnėmis pakuotėmis g.gif
Šaltmėtė
QUOTE(Will @ 2011 04 16, 20:36)
Mes jau daug metų maistą gaminame tik su alyvuogių aliejumi, tai kitokie (ypač tie paprastieji) man laaaabai smirda  biggrin.gif

Pastebėjau, kad daug kas perkate didelėse pakuotėse- mes anskčiau irgi taip pirkdavome- tačiau prieš kurį laiką perskaičiau, kad jo negalima ilgai laikyti atidaryto, nepamenu dabar tiksliai dėl ko  g.gif  Pagalvojau, kad tie 5L mums naudodavosi išties ilgai- keletą mėnesių, tai pagalvojau, kad gal visgi geriau mokėti kiek daugiau, bet pirkti mažesnėmis pakuotėmis  g.gif
*


o tai kodėl jūs laikote atidarytą?
aš įsipilu ir vėl uždarau, ir viską laikau tamsoje, ir tą skardinę, ir mažesnį buteliuką.
Alyvuogių aliejaus negalima laikyti tiesioginiuose saulės spinduliuose, daugiau jam nieko per tuos kelis mėnesius neatsitinka. mirksiukas.gif
another
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 04 16, 21:55)
o tai kodėl jūs laikote atidarytą?
aš įsipilu ir vėl uždarau, ir viską laikau tamsoje, ir tą skardinę, ir mažesnį buteliuką.
Alyvuogių aliejaus negalima laikyti tiesioginiuose saulės spinduliuose, daugiau jam nieko per tuos kelis mėnesius neatsitinka. mirksiukas.gif
*


Atidarytą suprantu kaip atidarytą gamintojo pakuotę ir vėl užsuktą biggrin.gif ax.gif
lijo lijo
O aš viskam naudoju tik alyvuogių aliejų jau kokius penktus metus.
inverse
na mes alyvuogiu alieju naudojam saltoms ir viskam kitam ko nereikia kepti... kepimui naudojme paprasta...
lanne
QUOTE(~Rasa~ @ 2011 03 23, 14:32)
šis "extra virgin "skoniu wow wow wow nuoroda.
perkant iš tiekėjo 19lt už 750ml. Kaune
*




Mm, geras, kaip tik jį užvakar ragavau, ta pati parduotuvė buvo atsiuntus mėginį - tikrai geros kokybės ir skanus aliejus, nesijaučia jokio kartumo, tirštas. Ir kaina palyginus su kitais alyvuogių aliejais gan žema smile.gif
Frenezija
As tai absoliuciai visur naudoju tik alyvuogiu alieju smile.gif thumbup.gif ir jo nekeisciau i joki kita smile.gif
amorosa


Labai geras straipsnis apie alyvuogiu alieju



As kas ryta isgeriu po sauksta Extra virgen alyvuogiu aliejaus . Is pradziu buvo kartus (perku namini) bet dabar tai nestuke.gif . Prie skonio priprantama
lanne
QUOTE(amorosa @ 2011 05 20, 09:32)
Labai geras straipsnis apie alyvuogiu alieju
  As kas ryta isgeriu po sauksta Extra virgen alyvuogiu aliejaus . Is pradziu buvo kartus (perku namini) bet dabar tai  nestuke.gif . Prie skonio priprantama
*



Aš tai kasdien sėmenų aliejų stengiuos vartot, alyvuogių pas mane antram plane smile.gif sėmenys turi daugiausia omega 3 riebalų rūgščių - daugiau nei žuvų taukai, yra labai maistingas, kaina jo mažesnė palyginus su alyvuogių aliejum ir beto jo pas mus galima rasti vietinio ir tikrai kokybiško smile.gif
vitalyte25
sveikos.. o kaip zinoti kuris alyvuogiu aliejus nera kartus.. as toki skanu pirkdavau lietuvoje.. super buvo, be jokio kartumo.. o va cia norgej nerandu.. i ka reikia atkreipti demesi? smile.gif
Taurė
Iki šiol naudojau tik alyvų aliejų, nes sveikiau ir skaniau. Perku tik skaidriausią, skirtą kepimui. Kartaus nepernešu.
Neseniai pradėjau gaminti kinietiškus patiekalus. Alyvų aliejus visiškai netinkamas kepti labai aukštoje temperoatūroje, nes jis pradeda degti prie žemesnės temperatūros nei pvz kinų naudojamas žemės riešutų aliejus.
Tai dabar gaunasi, kad alyvų pagrindinis, o kinietiškiems patiekalams žemės riešutų aliejus smile.gif
Dziurgita:)
QUOTE(Taurė @ 2011 05 25, 05:49)
Iki šiol naudojau tik alyvų aliejų, nes sveikiau ir skaniau. Perku tik skaidriausią, skirtą kepimui. Kartaus nepernešu.
Neseniai pradėjau gaminti kinietiškus patiekalus. Alyvų aliejus visiškai netinkamas kepti labai aukštoje temperoatūroje, nes jis pradeda degti prie žemesnės temperatūros nei pvz kinų naudojamas žemės riešutų aliejus.
Tai dabar gaunasi, kad alyvų pagrindinis, o kinietiškiems patiekalams žemės riešutų aliejus  smile.gif
*



kinietiskiems pabandyk skrudintu sezamo seklu alieju mirksiukas.gif super skonis 4u.gif
natalia82lt
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 05 26, 13:42)
kinietiskiems pabandyk skrudintu sezamo seklu alieju mirksiukas.gif  super skonis 4u.gif
*



thumbup.gif ypac sriuboms tinka.
donnabona
Toks klausimelis, neaiskumas kalbant apie alyvuogiu alieju man atsirado.
Kai kur sioje temoje ir kituose saltiniuose sakoma kad Extra Virgin alyvuogiu aliejus netinka kepimui.
Man sis teiginys kelia abejoniu. Daznai per satelita ziuriu ivairiu saliu TV kulinarines laidas ir matau kaip kepimui naudoja Extra Virgin alyvuogiu alieju. As taip pat ipratau kepti su Extra Virgin aliejumi.
Kaip yra istikruju?
Kokia mamyciu nuomone ir patyrimas? Gal kas galetu detaliau paaiskinti.
Rami-Puma
QUOTE(donnabona @ 2011 06 28, 22:38)
Toks klausimelis, neaiskumas kalbant apie alyvuogiu alieju man atsirado.
Kai kur sioje temoje ir kituose saltiniuose sakoma kad Extra Virgin alyvuogiu aliejus netinka kepimui.

*



Labukas 4u.gif

Jusu pastebejimas teisingas. As irgi susiduriau su siais dviprasmiskais aiskinimais....

Neesu specialiste, bet manyciau cia vienas is tu klausimu, kur nera vienos teisingos nuomones... Is esmes manau sis aliejus tinka neilgam kepimui... mes lietuviai priprate ilgai cirskinti keptuveje viska... iskepti ir dar perkepti smile.gif
O vidurziemio juros virtuveje stengiamasi neperkepti, megstami sultingi kepsniai, daznai net su krauju, traskios sultingos darzoves... vartojama daug juru gerybiu kurios iskepamos per l. trumpa laika... taigi... kepimo laikas keliolika min... zuviai, darzovem dar maziau... todel bent jau vietiniai graikai 100 proc naudoja ta pati extra virgin alieju visiems gyvenimo atvejams (savo akimis maciau smile.gif )

Tai as gamindama stengiuosi kepti minimaliai trumpai.... Jeigu nusimato ilgas cirskinimas didelio mesos kalno - tai darau su rafinuotu aliejumi arba savo sultyse smile.gif
pipete
QUOTE(Taurė @ 2011 05 25, 05:49)
Alyvų aliejus visiškai netinkamas kepti labai aukštoje temperoatūroje, nes jis pradeda degti prie žemesnės temperatūros nei pvz kinų naudojamas žemės riešutų aliejus.

*


Sveika, kaip tik zemes riesutu aliejaus LT prekybos centruose nerandu, kur jus ji perkate? 4u.gif
*LOLITA*
as ir naudoju alyvuogiu alieju, ir kepimui ir salotom. thumbup.gif
Finna
Alyvuogių aliejų dažniausiai naudoju salotų padažams ir marinatams (mėsos, vištienos). Kepimui nenaudoju, skaičiau, kad labai kenksminga ir ant jo kepti negalima. Gal ir nebūčiau patikėjus tuos straipsneliu, bet, kad man ant alyvuogių aliejaus kepti neskanu schmoll.gif
Šiuo metu naudojame alyvuogių aliejų parsivežtą iš Graikijos, tai iš tikrųjų skiriasi nuo mūsų parduotuvėse esamų, salotoms net padažas (dedant tuos pačius ingridientus) išsiplaka kitos konsistencijos smile.gif

QUOTE(Dziugidziu @ 2011 05 26, 13:42)
kinietiskiems pabandyk skrudintu sezamo seklu alieju mirksiukas.gif  super skonis 4u.gif
*



drinks_cheers.gif
Jau vien kvapas ko vertas rolleyes.gif Labai skani vištiena marinuota su skrudintų sezamų aliejumi.
efkute
Sveikos,
kai pirma karta nusipirkau alyvuogiu aliejau ir kazka kepiau, tai jau smarve buvo, paskui kai ipratau, jokio kito dazniausiai ir neperku, zinau, kad daug sveikiau, jei kartais pinigine plonesne, isspaudu nusiperku, ne ka blogiau jau ten 4u.gif
Papildyta:
As kazkur girdejau, kad augaliniai riebalai, kepinami virsta kancerogenais, nors ir cholesterolio turi mazai, tad kepimui geriau naudoti gyvulines kilmes riebalus, o padazams, salotoms ir t.t. augalinius, be abejo geriausia sezamu, semenu, alyvuogiu ir t.t.
Finna
QUOTE(pipete @ 2011 07 28, 07:43)
Sveika, kaip tik zemes riesutu aliejaus LT prekybos centruose nerandu, kur jus ji perkate?  4u.gif
*



Aš aliejų (pastaruoju metu ir prieskonius) perku ČIA
Yra ir žemės riešutų aliejaus 4u.gif

Man patinka, kad galiu paprašyti įpilti tarkim 100ml (taip buvo ir kai pirkau skrudintų sezamų aliejų, nes nežinojau ar patiks, o nusipirkus didesnį kiekį kur dėti, jei nepatiktų). Taip ir perku vis kitokį aliejų po nedaug, susipažinimui smile.gif
efkute
O jus riesutu alieju, sezamu, naudojate kepimui?
Finna
QUOTE(efkute @ 2011 09 02, 20:36)
O jus riesutu alieju, sezamu, naudojate kepimui?
*



Aš nenaudoju schmoll.gif Kepimui išvis naudoju tik saulėgrąžų aliejų ir labai retai alyvuogių. Man minėti aliejai labiausiai tinka marinatams arba salotoms.
efkute
As va paprikas ir sparagines pupeles marinavau su alyvuogiu, labai jis jau man atrodo sveikas biggrin.gif
Geltonazuvis
Sveikos, O ar ką nors esate girdėję apie alyvuogių aliejų marinavimą su žolelėmis? Esu kažkada skaičiusi straipsnį, kad į aliejų galima pridėti visokių žolelių, palaikyti vėsiai tamsoje ir tada jis įgauna kitokį aromatą bei skonį. Ar esate kada bandžiusios? Gal galite pasidalinti patirtimi?
efkute
Esu ta pati girdejusi 100%. Deda raudoneli, rozmarina arba net ciobreli, tada labiausiai tinka salotoms, padazams.
Geltonazuvis
Būtent šiam tikslui aliejų aš ir noriu pasigaminti, reikės bandyti mirksiukas.gif
amorosa
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 09 12, 08:58)
Sveikos, O ar ką nors esate girdėję apie alyvuogių aliejų marinavimą su žolelėmis? Esu kažkada skaičiusi straipsnį, kad į aliejų galima pridėti visokių žolelių, palaikyti vėsiai tamsoje ir tada jis įgauna kitokį aromatą bei skonį. Ar esate kada bandžiusios? Gal galite pasidalinti patirtimi?
*




paziurekit cia ,gal rasit ideju

http://www.kulinare.lt/ivairenybes/priesko...ai-aliejai.html
efkute
DAr neragavau savo papriku bei sparaginiu pupreliu, bet tikiuosi skonis bus liuksinis, o dar pirmas cia mano blynas siais metais:)
Geltonazuvis
QUOTE(amorosa @ 2011 09 13, 11:11)


Labai ačiū, man šitos info ir reikėjo 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.