Naudoju tik alyvuogių aliejų. Kelių rūšių: extra virgin - salotoms, žemesnės kokybės - kepti.
Extra virgin aliejų salotoms galima jau namuose paversti, tarkim, paprikos, česnako skonio, jame marinuoti alyvuoges, labai skanu.
QUOTE(Jota @ 2009 09 23, 13:22)
Naudoju tik alyvuogių aliejų. Kelių rūšių: extra virgin - salotoms, žemesnės kokybės - kepti.
Extra virgin aliejų salotoms galima jau namuose paversti, tarkim, paprikos, česnako skonio, jame marinuoti alyvuoges, labai skanu.
Extra virgin aliejų salotoms galima jau namuose paversti, tarkim, paprikos, česnako skonio, jame marinuoti alyvuoges, labai skanu.
Jota -noriu pasakyti,kad kepant žemesnės kokybės aliejuje,pirmučiausiai kenki sau,savo sveikatėlei,o ,kodėl tu pati pagalvok,jeigu domiesi šiuo aliejumi.
Sveikos
Kai per medaus menesiuka buvome Kretoje, labai labai patiko ju alyvuogiu aliejus, toks lengvai karstelejes, bei nurijus, siek tiek kutena gerkle, lyg pipiriuku butu Lankemes mazame alyvmedziu ukelyje, kuriame mums pravede paskaitele apie kokybiska alyvuogiu alieju ir jo ragavima.
Ieskojau tokios kokybes graikisko aliejaus Lietuvoje, ir tik dabar atradau!
O radau Vyno klube, dar esu maciusi kepykleleje "Miesto kepejas" (beje, joje duoda net ir paragauti). Vadinasi "Olvios" aliejus ir dar siule "El Greco", tinkancio ir kepimui, bet sita tikrai isbandysiu veliau
Esu labai patenkinta, taip skaniai kvepia ir toks kokiu megavomes Kretoje. Vyras pasiema italiska duona, mirko aliejuje ir valgo O as dar ir veida bei plaukus patepu
Kai per medaus menesiuka buvome Kretoje, labai labai patiko ju alyvuogiu aliejus, toks lengvai karstelejes, bei nurijus, siek tiek kutena gerkle, lyg pipiriuku butu Lankemes mazame alyvmedziu ukelyje, kuriame mums pravede paskaitele apie kokybiska alyvuogiu alieju ir jo ragavima.
Ieskojau tokios kokybes graikisko aliejaus Lietuvoje, ir tik dabar atradau!
O radau Vyno klube, dar esu maciusi kepykleleje "Miesto kepejas" (beje, joje duoda net ir paragauti). Vadinasi "Olvios" aliejus ir dar siule "El Greco", tinkancio ir kepimui, bet sita tikrai isbandysiu veliau
Esu labai patenkinta, taip skaniai kvepia ir toks kokiu megavomes Kretoje. Vyras pasiema italiska duona, mirko aliejuje ir valgo O as dar ir veida bei plaukus patepu
Mes tai naudojame kepimui ekologiska saulegrazu alieju, o salotoms alyvuogiu.
Ar žinote, kad alyvuogių aliejus gali būti naudojamas ne tik maistui, bet ir kosmetikoje
Šaukštą medaus išleiskite šaukšte alyvuogių aliejaus ir įpilkite šaukštelį citrinų sulčių. Viską gerai išmaišykite, paskui šia tyrele paprašykite savo partnerio išmasažuoti kūną Taip odą sudrėkinsite ir pastangrinsite, ji taps gražiai rausva ir šilta. Medaus ir aliejaus mišinį nuplaikite šiltu vandeniu ir odą atsargiai nusausinkite.
daugiau alyvuogių aliejus kosmetikoje
QUOTE(Ramunaite @ 2009 09 17, 20:14)
Alyvuogių aliejų pradėjom naudoti prieš keleta metų. Ir tik jį naudojam iki šiol. Mažiau reikia, sveikiau... O ir kaina nekanda.
Įdomu, kokia ta "nekandanti" kaina?
Mūsų šeimai 15 - 25lt ir t.t. už buteliuką - jau gerokai brangu
O maitintis sveikiau - norėtusi...
Patarkit, kokį tokį gerą ir nebrangų perkat, nes dabar dažna žinutė - be konkrečių pavadinimų.
[quote=pašnekutė,2009 10 25, 09:15]
Įdomu, kokia ta "nekandanti" kaina?
Mūsų šeimai 15 - 25lt ir t.t. už buteliuką - jau gerokai brangu
O maitintis sveikiau - norėtusi...
Pašnekute -dėl alyvų aliejaus,kartais būna acijos šiam aliejui.
Tuomet ir kokybiškesnio galima pasirinkti,ir mažesne kaina.
Juk jeigu kokybiškesnis,tai ir kaina aukštesnė.
Bet ,juk karsais būna ir po 13lt.
A6,manau kad kai b8na acijos galima paimti pora indeliubus ilgiau.
Įdomu, kokia ta "nekandanti" kaina?
Mūsų šeimai 15 - 25lt ir t.t. už buteliuką - jau gerokai brangu
O maitintis sveikiau - norėtusi...
Pašnekute -dėl alyvų aliejaus,kartais būna acijos šiam aliejui.
Tuomet ir kokybiškesnio galima pasirinkti,ir mažesne kaina.
Juk jeigu kokybiškesnis,tai ir kaina aukštesnė.
Bet ,juk karsais būna ir po 13lt.
A6,manau kad kai b8na acijos galima paimti pora indeliubus ilgiau.
[quote=regna,2009 10 25, 12:53]
[quote=pašnekutė,2009 10 25, 09:15]
Pašnekute -dėl alyvų aliejaus,kartais būna acijos šiam aliejui.
Tuomet ir kokybiškesnio galima pasirinkti,ir mažesne kaina.
Juk jeigu kokybiškesnis,tai ir kaina aukštesnė.
Bet ,juk karsais būna ir po 13lt.
A6,manau kad kai b8na acijos galima paimti pora indeliubus ilgiau.
[/quote]
Na, galvojau, kad kokybišką ir per akcijas iki 13 lt. nenumuš
[quote=pašnekutė,2009 10 25, 09:15]
Pašnekute -dėl alyvų aliejaus,kartais būna acijos šiam aliejui.
Tuomet ir kokybiškesnio galima pasirinkti,ir mažesne kaina.
Juk jeigu kokybiškesnis,tai ir kaina aukštesnė.
Bet ,juk karsais būna ir po 13lt.
A6,manau kad kai b8na acijos galima paimti pora indeliubus ilgiau.
[/quote]
Na, galvojau, kad kokybišką ir per akcijas iki 13 lt. nenumuš
O kur jį laikote, kai atidarote? Dedate į šaldytuvą ar ne? Kažką esu girdėjusi apie tai, kad negalima šaldytuvan dėt, bet tiksliai nepamenu...
QUOTE(Vilma-Ieva @ 2009 10 30, 11:08)
O kur jį laikote, kai atidarote? Dedate į šaldytuvą ar ne? Kažką esu girdėjusi apie tai, kad negalima šaldytuvan dėt, bet tiksliai nepamenu...
Alyvuogių aliejų reikia laikyti tamsoje, geriausia tamsaus stiklo butelyje, vėsiai arba kambario temperatūroje, ne šaldytuve. Jokių būdu ne ant stalo ar arti viryklės.
QUOTE(pašnekutė @ 2009 10 25, 09:15)
Įdomu, kokia ta "nekandanti" kaina?
Mūsų šeimai 15 - 25lt ir t.t. už buteliuką - jau gerokai brangu
O maitintis sveikiau - norėtusi...
Patarkit, kokį tokį gerą ir nebrangų perkat, nes dabar dažna žinutė - be konkrečių pavadinimų.
Mūsų šeimai 15 - 25lt ir t.t. už buteliuką - jau gerokai brangu
O maitintis sveikiau - norėtusi...
Patarkit, kokį tokį gerą ir nebrangų perkat, nes dabar dažna žinutė - be konkrečių pavadinimų.
Na logiskai pagalvok, kodel gero alyvuogiu aliejaus kaina yra apie 30 Lt - 50 Lt? Norint isgauti 1 litra alyvuogiu aliejaus, reikia isspausti apie 8 kg alyvuogiu, tai paziurek kiek parduotuvejekainuoja keli simtai gramu marinuotu alyvuogiu - stai tau ir atsakymas, kodel jo tokia kaina - kokybe kainuoja. O del alyvuogiu aliejaus prekybos centruose, tai esu labai nusivylusi, ypatingai pastebejau, kad ten kur pigus, tai jo kvapo beveik nera, o burnoje vienas kartumas, o per ta kartuma, net skonio nepajuntu. Tad geras alyvuogiu aliejus isduoda savo skonio kokybe is kvapo - koks kvapas, toks ir skonis (pastaba: jeigu atsales aliejus, tuomet aromato neuzuosite, o kad uzuosti, reikia palaikyti ipylus i taurele, rankoje apie 45 sek - tuomet igaves kuno temperaturos, atsiskleidzia aliejaus aromatas).
Visoms skanaus ir gero vartojimo
P.S.: jeigu sunku ipirkti geresni alyvuogiu alieju, tai siulau nusipirkti viena gera ir naudoti reciau, o vietoj pigaus/prasto alyvuogiu aliejaus, geriau vartoti saulegrazu alieju.
Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2009 10 30, 21:21)
Alyvuogių aliejų reikia laikyti tamsoje, geriausia tamsaus stiklo butelyje, vėsiai arba kambario temperatūroje, ne šaldytuve. Jokių būdu ne ant stalo ar arti viryklės.
Tiksliau:
- kuo toliau nuo saules spinduliu
- galima laikyti ne spinteleje, o virtuveje, taciau sviestuve turetu buti isuktos elektra taupancios lemputes, o ne sildancios
- saldytuve galima laikyti, tik tempertatura jame turi buti ne zemesne nei +4C
- del tamsaus stiklo - tai yra marketingo pigus triukas
QUOTE(minilina @ 2009 11 03, 23:07)
1. P.S.: jeigu sunku ipirkti geresni alyvuogiu alieju, tai siulau nusipirkti viena gera ir naudoti reciau, o vietoj pigaus/prasto alyvuogiu aliejaus, geriau vartoti saulegrazu alieju.
2. - del tamsaus stiklo - tai yra marketingo pigus triukas
2. - del tamsaus stiklo - tai yra marketingo pigus triukas
1. mano manymu kokybiškas rapsų aliejus yra geriau nei saulėgražų bent jau kas liečia Omega 3 rūgštis ir kitas savybes..
2. nesutinku niekur Graikijoje nemačiau alyvuogių aliejaus laikant šviesoje. Visur jis laikomas uždengtas arba tamsioje taroje.
O čia info, kas supranta angliškai, iš patikimo puslapio apie tai, kaip laikyti alyvuogių aliejų:
'STORAGE OF OLIVE OIL
The storage of olive oil in glass bottles is an ideal solution in order to retain its natural character for several months, especially if the bottle is dark in colour. Olive oil is sensitive to light oxidations, which speeds up when its colouring substances come in contact with sunlight, room light, even light from fluorescent lamps. For this reason, if the bottle is transparent, it should be kept in a dark place. Ideal storage temperature is believed to be 10-150 Celsius'
'
Papildyta:
O dėl pavadinimų, tai aš šiaip vežuosi iš Kretos visada Kritsa Olive oil, o jei pasibaigia, tai perku pas mus tokį: