o ka mamytes zinot apie darzeli, pradine mokykla "Ausra" Medeinos gatveje? kaip ten reikalai su vietom ir su vedeja? zinau kad ten priima nuo 3 metuku, man kaip tik tinka
mano pussesere ten veda savo dukryte nuo 3 metuku. Dabar ji ju pirmoke. Tame darzely vaikas gali buti iki 4 klases (kartu ten pradine mokykla). Ji labai patenkinta. Kai as domejausi, skambinausi, kalebejau su pavaduotoja. Labai maloniai pasnekejom, uzrase mus i zurnala ir liepe ateiti pries rudeni, kai noresim leisti. Apie joki vietu stygiu nekalbejo, gal del to, kad uzrasiau, kai dukrai 1 metukai buvo. Tik zinau, kad ten grupese daug vaiku 25-28. Zinau, kad daug bureliu ten yra ir kad ilgai dirba darzelis - iki 19 val. Mums tai aktualu buvo. Siaip tas darzelis man pasirode "gyvas" - jaunos, aktyvios aukletojos, daug veiklos, koncertu visokiu prisigalvoja.
jurga, aciu atsakyma, gerai kad tave tikrai priieme, as tai dar nebuvau net nuejus, nes tik pries men. ten nusipirkom buta, dar negyvenam ten. tai ir bijau kad gali nepriimti
musu sunus lanko darzeli ''AUSRA''. mums patinka: aukletojos geros, uzsiima su vaikais, daug renginiu, maistas skanus, aplinka jauki. zodziu - faina!!!
as sita darxeli matau per langa
Aš čia kurią dieną pavaikščiojau po darželio teritoriją, tai mano pastebėjimai: nėra pavesinių, nėra vaikam čiuožyklų, tik viena medinė atrakcija (nežinau kaip pavadinti), smėlio dėžės irgi kažkokios nelabai. Ar netrūksta jūsų vaikam tokių atrakcijų būnant lauke?
QUOTE(spaNguoliuke @ 2005 03 23, 16:27) Aš čia kurią dieną pavaikščiojau po darželio teritoriją, tai mano pastebėjimai: nėra pavesinių, nėra vaikam čiuožyklų, tik viena medinė atrakcija (nežinau kaip pavadinti), smėlio dėžės irgi kažkokios nelabai. Ar netrūksta jūsų vaikam tokių atrakcijų būnant lauke? kad kazkaip vaikai cia buna uzimti...beje,kad nera ciuozyklu ir gerai-prisiziurejau Gabijeleje,kaip vaikai viens kitam ant galvos ciuozia,o aukletoja konstatuoja-"taigi sakiau pasitraukt. o jei nesupranta-supras,kai uzgaus."
Noreciau vesti vaika i sita darzeli. Gal kas parasytu kokia dabar ten padetis. Kai buvau kalbeti su vedeja tai sake kad mokyklos ten jau nebeliko.
Sveikos mamytes. As irgi sita darziali matau pro langa, todel dukra ir uzrasem i ji. Dbar dukryte lanko "Zieda", bet siaip nuo rudens turetu jau i "Ausra" eiti. Bet turiu dideli klausima ir abejoju, nes mes nelietuviai, t.y. namuose kalbam rusiskai arba lenkiskai. Gal kuri zino kaip ten buna su kitatauciais vaikais, ar aukletojos bent kiek i tai atsizvelgia, ar paaiskina, ar padeda??????? Nes dabar "Ziede" tai aukltoja su vaikais kalba rusiskai, yra kelieta lietuviu, kelieta lenku, tai su jais kalba lietviskai ar lenkiskai. Gal kuri zino kaip ten buna ???
Nepatarčiau vesti vaikų į šią mokyklą-darželį. Direktorė visiškai nesirūpina vaikų aplinka ir tinkamom sąlygom. Labai prasta materialinė bazė, pvz. suolus pirmokams reikia pirkti patiems, nors mokykla PRIVALO jais aprūpinti. Klasėse ir grupėse žiemą šalta, langai kiauri, kita mama pasakojo, kad pirmam aukšte kažkurioje grupėje nuolat tvyro kanalizacijos kvapas. Tualetų nesugeba sutvarkyti kelis metus (mano dukra eis į ketvirtą klasę), spintelių taip pat nesutvarko, visur reikia remonto. Pinigus, kuriuos tėvai skyrė kaip labdarą (2% nuo pajamų mokesčio), direktorė panaudojo pakeisti lauko durims (pro kurias vaikai nevaikšto!)(šalia savo kabineto), ir keitė koridoriaus grindis (taip pat šalia savo kabineto), ankstesniais metais darė kapitalinį sporto salės remontą. O klasėse ir grupėse, kur vaikai praleidžia daugiausiai laiko - nieko, net kosmetinio remonto, o tėveliai ir toliau rinko pinigus einamosioms išlaidoms, nors ir buvo paskyrę 2% savo pajamų mokesčio, be to mokytoja prašė pačius tėvelius daryti. Vienu žodžio, direktorė visiškai neūkiška, nors galėjo kasmet po truputį keisti langus, kad vaikai nešaltų. Kito savo vaiko ten nevesiu.
Mamytes parasykite ka nors daugiau apie si darzeli, nes nuo rudens noretume lankyti, t.y. is kito darzelio pereiti i sita.
Bet jeigu ten net langai seni tai net nezinau, gal verta pasilikti dabartiniame darzelyje?
Pati savo mažių ten užrašiau, nes jį lanko mano brolio dukrytė - jau eina į 2 klasę. tikrai jokių blogų atsiliepimų negirdėjau. kiek esu buvus ir mačius vedėją - nieko blogo pasakyt negaliu. labai patiko tai, kad ji žino kekvieno vaikučio vardą ir visada nepraleidžia progos pakalbint. žiūrėsim, kaip bus, kai patys pradėsim lankyt tą darželį.
Sveikos, ar jaunesnius kaip 3 metuku vaikus priimtu į ši darželį?? QUOTE(Mama Agnė @ 2007 03 13, 19:00) Pati savo mažių ten užrašiau, nes jį lanko mano brolio dukrytė - jau eina į 2 klasę. tikrai jokių blogų atsiliepimų negirdėjau. kiek esu buvus ir mačius vedėją - nieko blogo pasakyt negaliu. labai patiko tai, kad ji žino kekvieno vaikučio vardą ir visada nepraleidžia progos pakalbint. žiūrėsim, kaip bus, kai patys pradėsim lankyt tą darželį. O kada jūs užrašėte savo sūnų, kad priėmė? Man įdomu ar mes turime šansų ten pakliūti. Norėtume ne dabar iš karto eiti, o nuo rudenio. Jam tada bus 3 metukai. Kaži ar priims? O kokioj jūs gatvėj gyvenat ir kaip iki to darželio nueiti planuojate?
Mes užrašinėjom pernai, kai sūneliui buvo 1,6 mrtukų. Pradėsim vest 2008-aisiais. Užrašė be problemų ir buvom gal kokie 5 sąraše. Tikrai nežinau, ar galės užrašyt šiems metams. Bet pabandyt verta. Mes gyvenam L.Giros gatvėj, o vežiosim su mašina. Užrašiau dėl to, kad šalia gyvena mano brolis ir veda savo dukrytę į šį darželį. Man jis patiko. Nusprendžiau ir saviškį ten užrašyt.
Sveikos, uzrasiau ir as ale eisim 2009 tai dar toli gal kas pasikeis
QUOTE(kacius @ 2007 03 07, 12:54) Mamytes parasykite ka nors daugiau apie si darzeli, nes nuo rudens noretume lankyti, t.y. is kito darzelio pereiti i sita. Bet jeigu ten net langai seni tai net nezinau, gal verta pasilikti dabartiniame darzelyje? Mes lankome si darzeli ir mums jis patinka, aukletojos gan nuosirdziai uzsiimineja su vaikuciais, pradesim lankyti ivairius burelius, be to cia yra ir mokyklele
Aušros darželis
tai mano dukrytes nuo 2 metuku niekaip nepriimtu?
Manau, kad ne. Bet jeigu labai norite į šį darželį aš jūsų vietoje užsirašičiau, paskui ramiau bus
mano dukra lanko si darzeli. Dukra lanko noriai. Man jis irgi patinka, svarbu dukrai gerai. Yra bureliu:sokiai,dainavimas,daile.Maniske lanko sokius ir dainavima tai labai patenkinta.O del aukletoju tai dukra dar nesiskunde, blogu zodziu nepaminejo.
Dar butu idomu suzinoti is kitu mamyciu kaip ju vaikuciai jauciasi siame darzelyje.
galvoju savo trimeti berniuka leisti i si darzeli, tik baisu, kad grupes tokios dideles. Gal kazkas pasikeite?
QUOTE(Zyprexa @ 2008 04 12, 23:42) galvoju savo trimeti berniuka leisti i si darzeli, tik baisu, kad grupes tokios dideles. Gal kazkas pasikeite? Labutis.Grupese vaiku tikrai nera daug, bent kiek as vedu tai max budavo 12-13 vaiku.Jus turbut jei eisit tai pradzioj i pagaranduku grupe, ten aukletojos labai fainos.Bent maniske tai praeitais metais ejo tai labai daug ismoko.Daineliu. eilerastuku, raideliu...Aukletojos labai uzsiima. Tik gaila siais metais perejo i kita grupe tai man atrodo kad aukletojos tingi su jais uzsiimti
sveikutes,
gal galetumet parasyti kur mazdaug jis randasi
keista,kad tiek mazai atsiliepimu cia
QUOTE(PONIUTE @ 2008 06 03, 22:29) Pradejo i burelius eiti nuo 4 metu, kol buvo maziuku(pagranduku grupeje)tol bureliu jiems jokiu nebudavo.i darzeli lengvai patekome, nes gyvename prie pat jo ir buvome uzsirase mazdaug pries 1.5 metu iki lankant darzeli, bet planavome eiti nuo rudens.Kai pasikeite planai del vedimo anksciau jokiu problemu nebuvo, tai ir pradejau leisti nuo geguzes. QUOTE(Mama Agnė @ 2007 03 16, 14:40) Mes užrašinėjom pernai, kai sūneliui buvo 1,6 mrtukų. Pradėsim vest 2008-aisiais. Užrašė be problemų ir buvom gal kokie 5 sąraše. Tikrai nežinau, ar galės užrašyt šiems metams. Bet pabandyt verta. Mes gyvenam L.Giros gatvėj, o vežiosim su mašina. Užrašiau dėl to, kad šalia gyvena mano brolis ir veda savo dukrytę į šį darželį. Man jis patiko. Nusprendžiau ir saviškį ten užrašyt. Mes irgi planuojam vesti nuo rudens
Sveiki:) Ir as savo vyresnele vesiu nuo rugsejo,jau skambinau vedejai,sake busim "Pagranduku "grupeje.Taigi kas jau zinot ,kad busit"Pagrandukuose",galim pradet draugaut
Sveiki Pasilaiciu teveliai. Mes gyvename naujame Pasilaiciu mikrorajone, kuriame iki siol nepastatytas darzelis. Padekit mums prabalsuok uz darzeli Perkunkiemyje:
www.vilnius.lt Dešinėje pusėje. Žinoma už 2 variantą. Kuriai iš išvardintų įstaigų Vilniaus miesto savivaldybė turėtų teikti prioritetą? 1. Balsių mokyklos statybai 2. Perkūnkiemio lopšelio-darželio statybai 3. Užupio bibliotekos renovacijai Kiekvienas jusu balsas bus auksinis. QUOTE(88888888 @ 2008 06 20, 08:04) Sveiki:) Ir as savo vyresnele vesiu nuo rugsejo,jau skambinau vedejai,sake busim "Pagranduku "grupeje.Taigi kas jau zinot ,kad busit"Pagrandukuose",galim pradet draugaut Kaip suprantu, tai nuo 3 metu ten tik viena grupe formuoja. Tai mes tada priimam kvietima draugauti
Nagi mamytes is Pagranduku grupes atsiliepkit
Ar tikrai po ilgojo savaitgalio darželyje buvo vos 17 laipsnių?
sveikos mamytes,ar daug vaikuciu prades lankyti darzeli ausra nuo ateinacio rugsejo,kazin ar mes pateksim bet kai rasiau savo pametinukus tai sake kad 2007m labai daug tu vaikuciu jau uzrasytu o vat del vyresnelio 2006m gimusio tai sake gal priims,tai kaip bus jei vienas pateks o kitas ne?ka tada daryt?
Sveikos mamytes
Ziuriu, sito darzelio tema visai apmirusi... Kazkodel mamytes nesidalina ispudziais, kaip sekasi ju vaikuciams.... Mes nuo rudens kaip tik turetume pradeti lankyti sita darzeli. Gal galetumete pasidalinti mintimis, kas jusu nuomuone cia gerai, kas galetu buti geriau, o kas ir visai blogai.... Siaip pavaiksciojau po darzelio teritorija savaitgali, i akis krito kad lauke praktiskai nera vaikams jokiu zaidimo aiksteliu, apart smelio deziu ir svirtiniu supyniu... o juk didesniems vaikuciams ir pasikartsyti, palaipioti reikia.. Ar patenkinti jusu vaikuciai lankydami si darziuka, ar patenkintos pacios mamytes? Kaip ten su maitinimu, ugdymu, bureliais.... Ar mielos jusu auklytes?... LABAI LABAI LAUKIU VISOKIU ATSILIEPIMU
Gile Pile,o kodel to paties klausiate darzelio Vejelis forume???? Tai i kuri zadat eiti????
O as aplekiau praktiskai visus darzelius salia esancius ir toleliau ir mano net prasymo neprieme QUOTE(zivvilte @ 2009 02 23, 13:07) Gile Pile,o kodel to paties klausiate darzelio Vejelis forume???? Tai i kuri zadat eiti???? O as aplekiau praktiskai visus darzelius salia esancius ir toleliau ir mano net prasymo neprieme todel, kad esame prasymus pridave i abu darzelius (nes mums jie abu priklauso pagal gyvenama vieta) Tiesiog Ausra priima tik nuo 3 metuku, o mes norejom nuo 2.5 zygiuoti jau. Vejelis realiai priima nuo 2, bet pernai musu neprieme... --------------------------------- O prasymus siaip jau, reiktu priduoti ne pusmeti iki lankymo pradzios Mes pridavem kai vaikui buvo keli menesiai
Tiesa pasakius,kriminalo as ir neieskau. Tiesiog paklausiau. Gerai,kai pagal gyvenama vieta priklauso net 2 darzeliai. Yra rajonu,kuriuose nei vieno nera,o priklausantis vienas vienintelis yra per kelis rajonus nuo gyvenamosios vietos. Taip kad ,kaip liaudis sako "sotus alkano neuzjaus". Kas liecia uzsirasyma tik gimus vaikui,tai mes tada dar isvis gyvenom Kaune,jei ka....nu vienu zodziu,cia kiekvienam sava istorija ir nematau reikalo aiskintis,tiesiog "nespejom i traukini" ,bet tai nereiskia,kad per apsileidima...
Sekmes jums patekti i viena is tu darzeliu. QUOTE(zivvilte @ 2009 02 23, 15:41) taip taip Bet, kaip sake katinas Leopoldas - "vaikai, gyvenkime draugiskai!" Papildyta: ------------------------------------------------------------ VIS DAR LAUKIU ATSILIEPIMU, IS MAMYCIU, VEDANCIU VAIKUCIUS I "AUSROS" DARZELI ------------------------------------------------------------
Sauktukai,istiktukai tam ir skirti,kad juos naudoti rasyboj.
O "darzeliu temoj" manes jau nestebina niekas,kad sudarinejamos dirbtinos eiles irgi senai zinau. IBuciau irasius galbut ir as i kelis,jei butu is ko rinktis. Beto kai renkies ne pagal gyvenama vieta,o kad butu pakeliui i darbus,tai irgi tam reik laiko. Absurdas vyksta ir kaltu nera,reik gyvent senuose kvartaluose,kur darzeliu ant kiekvieno kampo... Tik graudus juokas ima,kad turi vaiksciot per nusiurusius darzelius ir beviltiskai bandyt irasyt savo vaika,lyg atrodo jam kokios geresnes sanatorijos "per blata,nepriklausanciam" ieskotum QUOTE(Gile-Pile @ 2009 02 23, 10:40) Sveikos mamytes Ziuriu, sito darzelio tema visai apmirusi... Kazkodel mamytes nesidalina ispudziais, kaip sekasi ju vaikuciams.... Mes nuo rudens kaip tik turetume pradeti lankyti sita darzeli. Gal galetumete pasidalinti mintimis, kas jusu nuomuone cia gerai, kas galetu buti geriau, o kas ir visai blogai.... Siaip pavaiksciojau po darzelio teritorija savaitgali, i akis krito kad lauke praktiskai nera vaikams jokiu zaidimo aiksteliu, apart smelio deziu ir svirtiniu supyniu... o juk didesniems vaikuciams ir pasikartsyti, palaipioti reikia.. Ar patenkinti jusu vaikuciai lankydami si darziuka, ar patenkintos pacios mamytes? Kaip ten su maitinimu, ugdymu, bureliais.... Ar mielos jusu auklytes?... LABAI LABAI LAUKIU VISOKIU ATSILIEPIMU Sveika, mes lankome si darzeli nuo rudens (anksciau lankeme Vejeli). Sakyciau, kad mano vaikas tikrai padare pazanga, grupes aukletojos Janina ir Vida daug uzsiima, piesia, lipdo, karpo ir pan. Visada maloniai padeda, papasakoja kaip vaikui sekasi grupej QUOTE(donatele @ 2009 02 23, 16:09) Sveika, mes lankome si darzeli nuo rudens (anksciau lankeme Vejeli). Sakyciau, kad mano vaikas tikrai padare pazanga, grupes aukletojos Janina ir Vida daug uzsiima, piesia, lipdo, karpo ir pan. Visada maloniai padeda, papasakoja kaip vaikui sekasi grupej o kodel is vejelio perejote i sita? Ar vejelyje kazkas konekreciai netenkina? Nes mes pridave prasymus i abu, tik neaisku i kuri priims (jei is viso priims.... ) Dar norejau pasiteirauti kaip del ligu? Ar labai sirgote, ar matete akivaidziai sloguojanciu, kosijanciu vaiku grupese (ta prasme koks aukletoju poziuris i sita reikala?) O kas del zaidimo aiksteliu, tiesa pasakius, ir as ta pati pagalvojau.. tevams ir aukletojoms aisku ramiau, kai yra maziau kur laipioti... Bet vaikuciams tai kazi Ir kokia jums pasirode darzelio vedeja? As kiek kartu ejau pasikalbeti, vis nepataikydavau jos rasti... Man ji pernai lyg ir uzgarantavo, kad pagal eile pakliusime. Bet pasiskaicius kai kurias temas, patapo aisku, jog toks uzgarantavimas dar nieko nereiskia... AR jus lengvai papuolet? AR neprase kazkokios paramos uzuominom arba atviru tekstu QUOTE(Gile-Pile @ 2009 02 23, 15:12) o kodel is vejelio perejote i sita? Ar vejelyje kazkas konekreciai netenkina? Nes mes pridave prasymus i abu, tik neaisku i kuri priims (jei is viso priims.... ) Dar norejau pasiteirauti kaip del ligu? Ar labai sirgote, ar matete akivaidziai sloguojanciu, kosijanciu vaiku grupese (ta prasme kosk aukletoju poziuris i sita reikala?) Vejelyje mums pavyko pakliuti tik i rusu grupe, tai atvaiksciojom metus ir perejom i Ausra del lietuviu kalbos (irgi buvom uzsirase keliuose) O del ligu, tai galiu pastebeti, kad tikrai nemazai kosinciu ir sloguojanciu vaiku vedama... aukletojos liepia vestis namo, kai pakyla temperatura |