As sakaiu,kad valandines 12-15 praso,o visai dienai pigiau.
Galu gale nuo zmogaus priklauso.va su pencininke kalbejau jai mat irgi 10lt reikia
As sakaiu,kad valandines 12-15 praso,o visai dienai pigiau.
Galu gale nuo zmogaus priklauso.va su pencininke kalbejau jai mat irgi 10lt reikia
Auklė aukei yra nelygi. Todėl visos ir ieško GERŲ auklių, kurios KAIP MAMOS.
Kol vaikas mažas (iki 2-3 m.), tai suprantu, kad dirbt auklei yra pakankamai sunku ir kaina 10 litų už valandą
QUOTE(raseliukas @ 2008 09 25, 20:24) matau diskusijos virte verda Mes mokame nuolatinei auklei 1200 per menesi. Tai mazdaug ir gautusi 10Lt/val. Ziuri tik viena musu vaikeli. Siaip kiek zinau Vilniuje cia normali kaina. Miela labai, silta moteris. Ir vaikas rodos atitinkamai i ja reaguoja. Siaip namie ji nieko mums nedaro, tik ziuri vaika, daro jam valgyti. O manau apie namu tvarkyma, nuolatini maisto gaminima ir tt. Vilniuje uz tokia kaina neverta net ir svajoti
1500 lt per menesi dirba nuo 9 iki 17, kartais pora val ilgiau.
gal galite parasyt mamytes kiek mokate auklei uz para, na pvz. kai kur nors isvaziuojate keliom dienom, tarkim konkreciai 2 paros nepertraukiamo buvimo ir 7paros nepertraukiamo buvimo vaikucio namuose, vaikui 2 metukai, Kaune.
Is anksto aciu uz atsakyma QUOTE(kristuska13 @ 2008 10 14, 10:18) gal galite parasyt mamytes kiek mokate auklei uz para, na pvz. kai kur nors isvaziuojate keliom dienom, tarkim konkreciai 2 paros nepertraukiamo buvimo ir 7paros nepertraukiamo buvimo vaikucio namuose, vaikui 2 metukai, Kaune. Is anksto aciu uz atsakyma :4u: labai jau sunkus variantas.Nemanau,kad kasnors galetu tureti tokios patirties ir jums atsakytu.Viena aisku,kad aukle jau turetu buti seniai dirbanti jusu seimoje ir isbandyta,bei patikrinta,kad galima butu vaika patiketi tokiam ilgam laikui.Valandinis uzmokestis neturetu mazeti priklausomai nuo to,ar vaikas miega(aukle taip pat),nes atsakomybe nuo to nemazeja.siaip, viskas priklauso nuo jusu aukles ir jusu susitarimo.Kitu zmoniu patirtis,jusu auklei visiskai neturetu rupeti. QUOTE(kristuska13 @ 2008 10 14, 10:18) gal galite parasyt mamytes kiek mokate auklei uz para, na pvz. kai kur nors isvaziuojate keliom dienom, tarkim konkreciai 2 paros nepertraukiamo buvimo ir 7paros nepertraukiamo buvimo vaikucio namuose, vaikui 2 metukai, Kaune. Is anksto aciu uz atsakyma Mes buvom išvykę į 2sav kelionę ir su 2metų vaiku buvo 2 auklės, viena buvo visą parą, kitą tik darbo valandom. tai mokėjau 5Lt/val. bet tai buvo 2006metais QUOTE(kristuska13 @ 2008 10 14, 11:18) gal galite parasyt mamytes kiek mokate auklei uz para, na pvz. kai kur nors isvaziuojate keliom dienom, tarkim konkreciai 2 paros nepertraukiamo buvimo ir 7paros nepertraukiamo buvimo vaikucio namuose, vaikui 2 metukai, Kaune. Is anksto aciu uz atsakyma Neperseniausiai teko ragauti aukles duonos, tai teveliai suskaiciuodavo valandeles ir mokedavo tiek kiek ir moketu uz valandini mano darba QUOTE(Putpeliuke @ 2008 10 13, 14:56) Mes mokame nuolatinei auklei 1200 per menesi. Tai mazdaug ir gautusi 10Lt/val. Ziuri tik viena musu vaikeli. Siaip kiek zinau Vilniuje cia normali kaina. Miela labai, silta moteris. Ir vaikas rodos atitinkamai i ja reaguoja. Siaip namie ji nieko mums nedaro, tik ziuri vaika, daro jam valgyti. O manau apie namu tvarkyma, nuolatini maisto gaminima ir tt. Vilniuje uz tokia kaina neverta net ir svajoti Tai kiek ji pas jūs dirba? QUOTE(Pacankė @ 2008 10 14, 13:41) Mes buvom išvykę į 2sav kelionę ir su 2metų vaiku buvo 2 auklės, viena buvo visą parą, kitą tik darbo valandom. tai mokėjau 5Lt/val. bet tai buvo 2006metais tai uz viena para jum gavosi 5*24val=120lt/para per abi aukles, ar teisingai? QUOTE(marijana99 @ 2008 10 14, 17:09) Neperseniausiai teko ragauti aukles duonos, tai teveliai suskaiciuodavo valandeles ir mokedavo tiek kiek ir moketu uz valandini mano darba tai uz 24valandu nepertraukiama darba (nesvarbu kad vaikutis bent 8val ramiai ismiega nakti) jus gaudavot 24val x jusu sutartas valandinis atlygis, ar taip? Aciu!
[quote=kristuska13,2008 10 15, 10:28]
tai uz 24valandu nepertraukiama darba (nesvarbu kad vaikutis bent 8val ramiai ismiega nakti) jus gaudavot 24val x jusu sutartas valandinis atlygis, ar taip? Aciu! Tikrai taip jie mokejo uz kiekviena valanda, kuria as praleidau su vaiku ir nesvarbu ar jis miegojo ar ne. QUOTE(Mirėja @ 2008 10 14, 23:04) Tai kiek ji pas jūs dirba? Na bent jau Vilniuje juk kainos tokios. Papildyta: QUOTE(kristuska13 @ 2008 10 14, 10:18) gal galite parasyt mamytes kiek mokate auklei uz para, na pvz. kai kur nors isvaziuojate keliom dienom, tarkim konkreciai 2 paros nepertraukiamo buvimo ir 7paros nepertraukiamo buvimo vaikucio namuose, vaikui 2 metukai, Kaune. Is anksto aciu uz atsakyma Siaip kai pas mus ypac is sestadienio i sekmadieni buna para, tai sumokame 200 litu. Cia Vilniuje. Na Kaune gal kiek pigiau butu QUOTE(Putpeliuke @ 2008 10 20, 18:22) Na bent jau Vilniuje juk kainos tokios. Kokios "tokios"? Rašot mokat 10lt/val, jei 40val per sav, tai kažkur 1600-1700mėn turėtų būti, o pati rašot kad mokat 1200lt QUOTE(Mirėja @ 2008 10 20, 21:10) Kokios "tokios"? Rašot mokat 10lt/val, jei 40val per sav, tai kažkur 1600-1700mėn turėtų būti, o pati rašot kad mokat 1200lt truputi pakoreaguosiu kaina normali ir ikandama, tokia ir dominuoja vilniuje, bent jau kolkas QUOTE(Viliana @ 2008 10 21, 07:51) truputi pakoreaguosiu kaina normali ir ikandama, tokia ir dominuoja vilniuje, bent jau kolkas Putpeliuke pati parašė, kad auklė dirba 40val/sav. QUOTE(Mirėja @ 2008 10 21, 10:07) Putpeliuke pati parašė, kad auklė dirba 40val/sav. QUOTE(Viliana @ 2008 10 21, 10:48) Įvairių darbų buna, mokytoja, pvz... QUOTE(Viliana @ 2008 10 21, 07:51) truputi pakoreaguosiu kaina normali ir ikandama, tokia ir dominuoja vilniuje, bent jau kolkas kiek turiu draugiu, tai beveik visos dabar moka po 6 Lt./val. arba sutarta suma. Joks tvarkymas i tai neieina. Maisto savo nestis irgi nereikia. QUOTE(Mirėja @ 2008 10 21, 10:07) Ui tikrai. Dabar pati pagalvojau. Suklydau del valandinio uzmokescio siek tiek. Kiek cia galetu mazdaug valandu vidutiniskai per menesi gautis Na manau vidutiniskai ir gautusi apie 140. Tai bishki suklydau del valandinio
Sveikos,
Kiek Klaipėdoje mokat auklei? 1200lt,tai daug ar mažai?
Įsiterpsiu ir aš į diskusiją. Vienas dalykas yra nepastoviai ateinanti auklė,- na kada reikia. Tada gal ir gali tuo 10-12 litų mokėti. Bet aš paskaičiavau, kad normaliai dirbant, jei į dieną po 10 valandų turi atbūti,- tai 10 -12 Lt. valandinė kaina sudaro 2000-2400 litų. Man tai atrodo žiauru, bet smagu, kad Lietuvoje yra finansiškai neblogai stovinčių žmonių, galinčių tiek mokėti
Aš moku po 4,5 lt. už valandą auklei Kaune , ir daugiau mokėti nesiruošiu, nes ir taip labai jaučiu tą 900 Lt., kurį sumoku. Aišku gal kam ir pasirodys juokingai, lyginant su 2000 ar 2400 Lt. Bet ką jau padarysi...
kokios kainos uz aukliu paslaugas Panevezyje visai darbo dienai?
QUOTE(Abi @ 2008 10 28, 09:18) Sveikos, Kiek Klaipėdoje mokat auklei? 1200lt,tai daug ar mažai? Padirbkit, pamatysit. QUOTE(Putpeliuke @ 2008 10 13, 14:56) Mes mokame nuolatinei auklei 1200 per menesi. Tai mazdaug ir gautusi 10Lt/val. Ziuri tik viena musu vaikeli. Siaip kiek zinau Vilniuje cia normali kaina. Miela labai, silta moteris. Ir vaikas rodos atitinkamai i ja reaguoja. Siaip namie ji nieko mums nedaro, tik ziuri vaika, daro jam valgyti. O manau apie namu tvarkyma, nuolatini maisto gaminima ir tt. Vilniuje uz tokia kaina neverta net ir svajoti QUOTE(natstoc @ 2008 10 31, 15:48) Noriu paklaust :Kada aukle ziure ,zaidzia,eina i lauka: jai tvarko jusu namus QUOTE(cudo @ 2008 11 02, 13:07) Noriu paklaust :Kada aukle ziure ,zaidzia,eina i lauka: jai tvarko jusu namus Noriu paklausti - o jus ka, gerbiamoji nesugebate atlikti namu ruosos darbu, kai vaikas miega, arba uzsiiemes zaidimais pats? Aukle atlieka ta pati, ka jos vietoje darytu ir mama - skiria demesi ir vaikui, ir buiciai. Vaikas manieze nebuna ir niekada nebuvo..... Mastykit logiskai - mamos atlieka dviguba darba: rupinasi namais ir vaikais, o aukle tik vaikais,..... ir gauna ta pati ar net didesni uzmokesti nei mamos pasalpa. QUOTE(natstoc @ 2008 11 02, 22:47) Noriu paklausti - o jus ka, gerbiamoji nesugebate atlikti namu ruosos darbu, kai vaikas miega, arba uzsiiemes zaidimais pats? Aukle atlieka ta pati, ka jos vietoje darytu ir mama - skiria demesi ir vaikui, ir buiciai. Vaikas manieze nebuna ir niekada nebuvo..... Mastykit logiskai - mamos atlieka dviguba darba: rupinasi namais ir vaikais, o aukle tik vaikais,..... ir gauna ta pati ar net didesni uzmokesti nei mamos pasalpa. Mama yra mama, auklė yra auklė. Kai vaikas miega- taip, bet kad auklė indus plautų ar dar ką, kai "vaikas užsiima žaidimais pats" na jau ne QUOTE(Mirėja @ 2008 11 03, 00:34) Mama yra mama, auklė yra auklė. Kai vaikas miega- taip, bet kad auklė indus plautų ar dar ką, kai "vaikas užsiima žaidimais pats" na jau ne Nu bet jūs ir juokinat QUOTE(ErnestaKaunas @ 2008 11 03, 11:14) Nu bet jūs ir juokinat Kai aš turiu palikt mažę, aš kviečiuosi auklę o ne močiūtę, nes auklė prižiūrės mano vaiką, o močiūtė puls šveist grindų. Man vaikas yra svarbiau QUOTE(Mirėja @ 2008 11 03, 13:36) Kai aš turiu palikt mažę, aš kviečiuosi auklę o ne močiūtę, nes auklė prižiūrės mano vaiką, o močiūtė puls šveist grindų. Man vaikas yra svarbiau Gaila negaliu padiskutuoti, nes ne tokia tema. Čia griežtai radau parašyta, kad galima kalbėti tik apie auklių algą QUOTE(Mirėja @ 2008 11 03, 22:09) Tikrai, gaila, kad ne ta tema. Toks vaizdelis, kad aukles nesugeba nieko kito tik ziureti i vaika (arba i televizoriu). Idomiausia, kad kai pacios augino savo vaikus ar priuziuredavo anukus viska spedavo padaryti...ir pinigu uz tai negaudavo....
Manau, kad auginant savo vaiką, moteris dirba darbus SAU, o samdytas žmogus turi dirbti tai, dėl ko yra suderėta, o ne stengtis aprėpti visus namų kampus. Jei suderėtas lyginimas, šeimos daiktų, rųbų, lentynų, vonios etc. tvarkymas ir už tai sumokama- samdinys privalo tai padaryti. Tačiau jei samdoma TIK auklė, tai ji ir privalo atlikti TIK auklės pareigas, t.y. buitį tvarkyti tiek, kiek tai reikalinga vaiko interesams. Rodyti savo gerą širdį ir dirbti kitus namų šeimininkės darbus- gali tik savo noru, neverčiama. Taigi, mamos, samdydamos darbuotoją, turėtų iš anksto apsispręsti, ar joms reikia auklės. ar auklės-namų šeimininkės. Atitinkamai aptariamas ir atlyginimas už vienas ar kitas pareigas. Tuomet nebus nemalonių staigmenų ir abipusio nusivylimo.
QUOTE(natstoc @ 2008 10 31, 14:48) Na, mes savo auklyte labai patenkinti. Tiesiog del uzmokescio valandinio apsirikau, bet jau pasitaisiau Papildyta: Siaip kiek girdziu tai dabar yra ir tokiu aukliu kur net gyvena seimose. Ta prasme, cia kai seima gyvena kazkur toliau uz miesto. Tai tos labiau jau kaip ne tik aukles, bet ir namu seimininkes. O del iprastu auklyciu, tai manau visgi gera vaiko prieziura yra svarbiausia.
Laba, sakykite, Kaune kiek galėtų kainuoti auklė, jei jos paslaugų reiktų pusei dienos. Sakykim nuo 8 iki 14val. Jokių papildomų darbų (maisto vaikui gaminimas, skalbimas) nesumuoju. Tiesiog tik vaiko priežiūra.
QUOTE(light blue @ 2008 11 06, 16:04) Laba, sakykite, Kaune kiek galėtų kainuoti auklė, jei jos paslaugų reiktų pusei dienos. Sakykim nuo 8 iki 14val. Jokių papildomų darbų (maisto vaikui gaminimas, skalbimas) nesumuoju. Tiesiog tik vaiko priežiūra. Mano pusesere Kaune (bet pilnai dienai, 5 dienas per savaite) moka 1100 litu. Tai mazdaug kazka gali isivaizduoti. Nors gal kai puse dienos pvz. tai gal siek tiek kitaip skaiciuoja.
Ta vat, už pilną darbo dieną aš pasiūlyčiau 1200lt. Bet man visai dienai nereikia. Užtat mąstau apie 800lt atlygį ir nežinau, ar jis teisingas auklės atžvilgiu
QUOTE(light blue @ 2008 11 07, 13:24) Ta vat, už pilną darbo dieną aš pasiūlyčiau 1200lt. Bet man visai dienai nereikia. Užtat mąstau apie 800lt atlygį ir nežinau, ar jis teisingas auklės atžvilgiu Light blue, tikrai labai padorus pasiūlymas Sėkmės tau. QUOTE(snickers @ 2008 11 07, 16:16) Light blue, tikrai labai padorus pasiūlymas Sėkmės tau. Dėkui, manau sėkmės man prireiks
Prieš mėnesį ir aš dairiausi Supermamoje - ieškojau, kiek kainuoja pasamdyti auklę Vilniuje, žiūrinėjau skelbimus, net paskambinau pagal vieną - nurodė, kad auklė 67 metų. Kai pasakiau, kad noriu auklės pilnai darbo dienai, t.y. 10 val. per dieną, tai pirma paklausė, kiek siūlau. Pasiūliau 1200 Lt. Tai ji nurėžė, kad be 1500 aš negausiu.
Na, ačiū die, man pasisekė - turim auklę už 1000 Lt/ mėn., skaičiavau, kiek gaunasi valandai, tai 4,7 Lt. Radau šią auklę per pažįstamus, t.y. pagal rekomendaciją. Kol kas aukle esu patenkinta. Tiesa, į kainą įeina tik vaiko priežiūra. Beje, kai su aukle tarėmės dėl atlyginimo, pasakiau, jai, kad maksimum galėčiau mokėti 1200, bet tai mūsų šeimai būtų sunkoka, tai ji pasiūlė 900. Na, aš, kad nesijausčiau "visiška lupikė" Vilniaus sąlygomis, pasiūliau 1000. Manau, kad taip gavosi vissiems gerai. QUOTE(Mirėja @ 2008 11 03, 12:36) Kai aš turiu palikt mažę, aš kviečiuosi auklę o ne močiūtę, nes auklė prižiūrės mano vaiką, o močiūtė puls šveist grindų. Man vaikas yra svarbiau Aš tai manau,kad vaikas turi susipažinti su aplinka ir tikrai savosios nelaikiau pririštos,o stengiausi,kad visuose kambariuose jau būtų saugu,o tada ir man nereikia iš paskos bėgioti
Kadangi šalyje krizė, ženkliai kris auklių algos, nes kai tokia bedarbystė, daug kas norės dirbti auklėmis, namų tvarkytojomis ir t.t.
Taigi, nepražiopsokite momento ir nepermokėkite
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|