Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skruzdėlynas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Burbulytis
Bukit gerutes, parasykit detaliai, kaip, is ko, per kiek laiko pasidaryti si nerealu skanesta! As niekad nebandziau!!! Gal yra ivairiu receptu?! Aciu!
Destruktor
Nu skruzdėlyną pasigaminti nėra sunku, tik reikia laiko. Nes eikia padayti tešlą, iškočioti, supjaustyti, išvirti karštam aliejuje, tada dėti apipilant medum, pabarstant aguonom, razinom. Tikslaus tešlos recepto dabar neatsimenu, nerandu kur užirašęs buvau, bet ji tikrai nėra sudėtinga. Kai rasiu, būtinai parašysiu smile.gif
Alexandra.R.
Labai seniai dariau, bet receptas toks:

4 – 5 kiaušiniai;
5 šaukštai grietinės;t
ruputis druskos;
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines);
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.

Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 –4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą. Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
Burbulytis
Labai aciu, tik norejau pasiteirauti, ar virti tuos gabalelius po viena, ar galima po kelis blush2.gif ar labai plonai iskocioti reikia?Ar istraukus is aliejaus reikia palaukti, kol nubegs aliejus? Gal kaip ypatinganudziovinti reikia? Ir kaip mirkyti sirupe, ar imerkti gabaleli, ar ji aplieti sirupu. Atsiprasau, kad kvailoki klausimai, bet kai nedarius sito dalyko dar, tai nezinau, bijau sugadinti biggrin.gif
slyva
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 10, 22:04)
Labai aciu, tik norejau pasiteirauti, ar virti tuos gabalelius po viena, ar galima po kelis blush2.gif ar labai plonai iskocioti reikia?Ar istraukus is aliejaus reikia palaukti, kol nubegs aliejus? Gal kaip ypatinganudziovinti reikia? Ir kaip mirkyti sirupe, ar imerkti gabaleli, ar ji aplieti sirupu. Atsiprasau, kad kvailoki klausimai, bet kai nedarius sito dalyko dar, tai nezinau, bijau sugadinti biggrin.gif
*




Jei turi dideli platu inda, kuriame virsi, tai gali ir kelis deti, zodziu, kiek telpa. Isimant is aliejaus kiaurasamciu reiketu nuvarvinti alieju, bet turbut daugiau ypatingo nieko nereikia:) O del sirupo, gali daryti ir taip ir taip, tik jei ji uzpilinesi, tai sluoksniuotai, ty apdedi indo dugno tais gabaleliais, uzpili suripo, vel dedi, vel uzpili, na kad visi suliptu:) Tai sekmes darant:)
lile
aS ABEJOJU AR TESLA SU GRIETINE GRAZIAI issiburbuliuoja. Mano teslps receptas 1 normai (nedidelis): 2 kiausiniai, 2 saukstai vandens, struputis nugarintos sodos ir miltai tiek kad tesla butu galima kocioti. Viska suminkai, 2 val i saldytuva. Tada papili ant stalo aliejaus ir kocioji pradzioje visa dideli lapa kuo ploniau, po to supjaustai nedideliais mazdaug 0.5-0.25 delno dydzio lapukais ir tada jau kiekviena atskitai iki tok kol stala pamatysi per laksteli smile.gif Labai grziai issipucia ir tikrai buna skanu.
Burbulytis
Reiskia, kociojama, kol lakstelis bus kone permatomas? O ar neprisiklijuoja prie stalo???
Mįsliukė
Niekada į skruzdėlyno tešlą nededu nei grietinės, nei sodos. Mano tešla paprasčiausia: kiaušiniai ir miltai, žiupsnelis druskos. Kuo daugiau kiaušinių, tuo daugiau reikės miltų, tuo didesnis skruzdėlynas gausis. Aš šventėms kepu dažniausiai iš 6-7 kiaušinių.Tešla turi būti vidutinio kietumo, kaip koldūnams panašiai. Labai plonai iškočioju, kepu aliejuje, viskas vyksta labai greitai. Tada pasidarau iš medaus, vandens ir trupučio cukraus sirupą. Imu po lapą, jį kiekvieną atskirai sulieju. Po to ant lėkštės formuoju skruzdėlyną.Aš dar į sirupą mėgstu aguonų pridėti.Labai skanus gaunasi 4u.gif
slyva
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 19, 11:55)
Reiskia, kociojama, kol lakstelis bus kone permatomas? O ar neprisiklijuoja prie stalo???
*




neprisiklijuoja, nes stala aliejum istepi smile.gif
Burbulytis
QUOTE(Mįsliukė @ 2005 04 19, 17:05)
Niekada į skruzdėlyno tešlą nededu nei grietinės, nei sodos. Mano tešla paprasčiausia: kiaušiniai ir miltai, žiupsnelis druskos. Kuo daugiau kiaušinių, tuo daugiau reikės miltų, tuo didesnis skruzdėlynas gausis. Aš šventėms kepu dažniausiai iš 6-7 kiaušinių.Tešla turi būti vidutinio kietumo, kaip koldūnams panašiai. Labai plonai iškočioju, kepu aliejuje, viskas vyksta labai greitai. Tada pasidarau iš medaus, vandens ir trupučio cukraus sirupą. Imu po lapą, jį kiekvieną atskirai sulieju. Po to ant lėkštės formuoju skruzdėlyną.Aš dar į sirupą mėgstu aguonų pridėti.Labai skanus gaunasi 4u.gif
*


Gal galetum parasyt, po kito darymo, kiek eina miltu tiksliai, bijau 1 kart darant nesekmes, nes nelabai suprantu, kas ta vid. kietumo tesla...
Burtininke
Mano mama kepa skruzdėlynus, tai galiu pasakyt, kad tešla pati papraščiausia - kiaušiniai, druska ir miltai. Jokio vandens, sodos ar giretinės. Skanaus skruzdėlyno paslaptis - labai gerai išminkyta ir iškočiota tešla. O skruzdėlyną sulieja su medum, kurį reikia pavirti ant silpnos ugnies, kad išsileistų (bet neužvirt, nes sustingęs bus kietas) ir prisodint skruzdėlyčių, t. y. ant kiekvieno lapelio po raziną smile.gif. Ir netikiu, kad iš pirmo karto puikiai pavyks. Tikrai reikia įgudimo tokima kepiniui, kad jį valgyt skanų (trapų, neprisigėrusį riebalų, ne per storais lapais ir pn. smile.gif Mano mama kepa tą skruzdėlyna ne viena, su drauge, tai jos kaip sakoma sistemą jau ,,atkalę" nes kas užsisako, tai visada sako, kad tokio skanaus niekad nevalgė thumbup.gif Vot pagyriau mamytės darbą smile.gif
Pats procesas gana ilgas, jei kepa iš kokių 3 kiaušų, užima apie 1-1.5 val. (dirba dviese).
Oho iš 6-7 kiaušinių skruzdėlynas, tai jau vos ne kokiems 25 žmonėms smile.gif
kisule
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 04 10, 19:57)
Labai seniai dariau, bet receptas toks:

4 – 5 kiaušiniai;
5 šaukštai grietinės;t
ruputis druskos;
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines);
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.

Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 –4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą. Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
*


Va šitas receptas tai tikrai super thumbup.gif thumbup.gif visada taip darau skruzdelyną.na tik dar ipilu stiliuką degtinės kad labai žagarėliai riebalų neisigertų. ax.gif
inix
QUOTE(Burtininke @ 2005 05 11, 15:03)
Mano mama kepa skruzdėlynus, tai galiu pasakyt, kad tešla pati papraščiausia - kiaušiniai, druska ir miltai. Jokio vandens, sodos ar giretinės. Skanaus skruzdėlyno paslaptis - labai gerai išminkyta ir iškočiota tešla. O skruzdėlyną sulieja su medum, kurį reikia pavirti ant silpnos ugnies, kad išsileistų (bet neužvirt, nes sustingęs bus kietas) ir prisodint skruzdėlyčių, t. y. ant kiekvieno lapelio po raziną smile.gif. Ir netikiu, kad iš pirmo karto puikiai pavyks. Tikrai reikia įgudimo tokima kepiniui, kad jį valgyt skanų (trapų, neprisigėrusį riebalų, ne per storais lapais ir pn. smile.gif Mano mama kepa tą skruzdėlyna ne viena, su drauge, tai jos kaip sakoma sistemą jau ,,atkalę" nes kas užsisako, tai visada sako, kad tokio skanaus niekad nevalgė  thumbup.gif  Vot pagyriau mamytės darbą smile.gif
Pats procesas gana ilgas, jei kepa iš kokių 3 kiaušų, užima apie 1-1.5 val. (dirba dviese).
Oho iš 6-7 kiaušinių skruzdėlynas, tai jau vos ne kokiems 25 žmonėms smile.gif
*


DARAU lygiai taip pat, iš trijų kiaušinių gaunasi nemažas skurzdėlynas, o miltų dedu tai tiek, kad tešla kočiotųsį normaliai, tas tiesa, kuo ploniau tuo skaniau....o į puodelį, nedidelį sumetu po 5,6 lakštelius (didžiausias vargas kočiojimas)
Gabbii
O aš kepu skruzdėlyną pagal tokį recepta:
5 kiaušiniai, 50 g sviesto, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir lengvai kočiotųsi, aliejaus virimui. biggrin.gif
Apliejimui dirbtinio medaus 0,5 ltr., apibarstymui razinų ir aguonų ax.gif
Kiaušinius gerai išplakti, supilti ištirpdytą sviestą, jokiu būdu ne karštą, viską gerai išmaišyti, dėti miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir, kad būtų lengva kočioti. Labai svarbu gerai išminkyti tešlą, t.y. minkyti tol, kol atsiras oro pūslelės mirksiukas.gif Tuomet ant stalo pabarstyti truputėlį miltų, kad tešla nepriliptų prie stalo, kočioti tol kol tešla taps permatoma, jei reikia nuvalyti miltų perteklių, pjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir virti įkaitusiame aliejuje.
Skruzdėlyną paprastai formuoju didelėje lėkštėje,o kartais ir padėkle (jei kepu iš 10 kiaušinių). Kiekvieną aplaistau pašildytu medumi ir apibarstau razinomis ir aguonomis. O medų šildau sekančiai: išpilu į mažą puodą, o tą puodą dedu į didesnį puodą su verdančiu vandeniu tam, kad neperkaitinčiau medaus. Beja retkarčiais skruzdėlyną pertepu saldžiu kondencuotu pienu, jį irgi šildau, kaip medų mirksiukas.gif
Na kaip ir viskas! Tikiuosi nieko nepamiršau parašyti. ax.gif Belieka palinkėti SKANAUS! mirksiukas.gif
Ajuss
O mano receptas štai koks:

6 kiaušiniai (jau nemazas gaunas is tiek)
60-70 ml degtinės (butinai)
miltų pagal kietumą, bet, kad tešla nebutu superkieta.

Kočioti ant aliejaus laaaaabai plonai, ir virti taukuos o ne aliejuj, man kažkaip aliejus geriasi, o taukai ne, bet gal cia kaip kam...

Medus:
1 st. medaus (tikro ar dirbtinio)
1,5 st. cukraus
1 valg. š. sviesto
2 valg. š grietinės
apie 0,5 st. vandens, jei reikia ir daugiau
malto imbiero (nebutinai)

Viską sudėti į puodą, truputį pavirinti, prisukti, kad vos vos virtų, mirkyti, po vieną, lakštus ir statyti, pabarstant aguonomis.

Skanaus smile.gif
cameja
QUOTE(Ajuss @ 2005 07 21, 12:58)
O mano receptas štai koks:

6 kiaušiniai (jau nemazas gaunas is tiek)
60-70 ml degtinės (butinai)
miltų pagal kietumą, bet, kad tešla nebutu superkieta.

Kočioti ant aliejaus laaaaabai plonai, ir virti taukuos o ne aliejuj, man kažkaip aliejus geriasi, o taukai ne, bet gal cia kaip kam...

Medus:
1 st. medaus (tikro ar dirbtinio)
1,5 st. cukraus
1 valg. š. sviesto
2 valg. š grietinės
apie 0,5 st. vandens, jei reikia ir daugiau
malto imbiero (nebutinai)

Viską sudėti į puodą, truputį pavirinti, prisukti, kad vos vos virtų, mirkyti, po vieną, lakštus ir statyti, pabarstant aguonomis.

Skanaus smile.gif
*


sveikutes.taip sis pyragelis is tikruju labai skanus! thumbup.gif daznai nusiperku.bet darbelio tikrai ne mazai labai jau tas kociojimas daug laiko uzima. smile.gif
Liepune
o mano močiutė pas kažkokią tetulytę užsakydavo skruzdelyną visai kitokį, nei, kad mes įpratę - jis būdavo iš tokių mažyčių tešlos ,,kirminėlių".Man rodo, kažkada kažkur mačiau pirkti.Nu, tokia ,,krūvelė", tiesa, irgi aguonom apibarstyta.Tai va, gal kas nutuokiat, kas ten per tešla (manyčiau, kad siaurais ,,kirminėliais" iškočiojama, supjaustoma ir kepama orkaitėj, nes neriebu) ir kaip apskritai tas daiktas gaminamas? Nes aš savų ,,šaltinių" (man atveždavo tą gardumyną iš Tauragės) jau nebeatkasiu:)
Ajuss
QUOTE(lipke @ 2005 07 28, 13:51)
o mano močiutė pas kažkokią tetulytę užsakydavo skruzdelyną visai kitokį, nei, kad mes įpratę  - jis būdavo iš tokių mažyčių tešlos ,,kirminėlių".Man rodo, kažkada kažkur mačiau pirkti.Nu, tokia ,,krūvelė", tiesa, irgi aguonom apibarstyta.Tai va, gal kas nutuokiat, kas ten per tešla (manyčiau, kad siaurais ,,kirminėliais" iškočiojama, supjaustoma ir kepama orkaitėj, nes neriebu) ir kaip apskritai tas daiktas gaminamas? Nes aš savų ,,šaltinių" (man atveždavo tą gardumyną iš Tauragės) jau nebeatkasiu:)
*




Kai pasakei, kad iš Tauragės, tai prisiminiau, tokį mano mama yra darius, jei rasiu receptuką - įmesiu kada tongue.gif
Forgete
Man tai vistiek naisku kaip sildyti ta medu, nes radau kazkur recepta :
Glaistas:
1 st. dirbtinio (arba natūralaus, jei negaila) medaus
1 st. cukraus
1 st. vandens

Tai ant tiek skystas gavosi kaip vandenelis. berysio visas skruzdelynas buva ;(

Gabbii
QUOTE(Forgete @ 2005 08 26, 12:37)
Man tai vistiek naisku kaip sildyti ta medu, nes radau kazkur recepta :
Glaistas:
1 st. dirbtinio (arba natūralaus, jei negaila) medaus
1 st. cukraus
1 st. vandens

Tai ant tiek skystas gavosi kaip vandenelis. berysio visas skruzdelynas buva ;(
*



Rašiau anksčiau, kad medų šildau sekančiai: išpilu į mažą puodą, o tą puodą dedu į didesnį puodą su verdančiu vandeniu, šildau tol kol pasidaro skystas, kai pradeda tirštėti vėl tą puodą su medumi dedu i didesnį puodą su verdančiu H2O. ax.gif
Forgete
Na va viriau pagal ta recepta kur su grietine, tai mmmm dar siandien atsidziaugt siuo malonumu negaliu. Ex velniop visos dietos smile.gif
Saulėgrąža
QUOTE(Ajuss @ 2005 08 02, 14:26)
Kai pasakei, kad iš Tauragės, tai prisiminiau, tokį mano mama yra darius, jei rasiu receptuką - įmesiu kada tongue.gif
*



Mes su mama gaminam kažka panasaus, gaunasi visai ydomus ir skanus
TORTAS SKRUZDELYNAS
reiks:
3 kiaušinių,
1 pok. sviesto ar margarino,
1a.š. sodos,
miltų pagal tirštumą,
2 indeliai kondensuoto pieno.
eiga:
kondensuotą pieną virti apie2 val. ir vėliau sumaišyti su pokeliu ištirpintu sviestu, kol gausis vientisa masė
iš kitų produktų suminkyti tešlą, tokio kietumo, kad būtų galima tarkuoti per burokinę trintuvę, bet ne per kietą. Sutarkuot tešlą ant skardos ir iškept orkaitėj tuos trupinėlius.
tada visus trupinėlius, kondensuoto pieno ir sviesto mišinį, taip pat galima įdėti džiovintų vaisių, aguonų. viską sumaišyti ir sukrėsti į norimą formą, atšaldyti šaldytuve.
Akrila
As ta "medu" darau taip:
reikia:
1 indelio kondensuoto pieno be cukraus,
1,5 stiklines cukraus.
I puoda pilu kondensuota piena ir cukru, tada maisydama verdu, kol gerai istirpsta cukrus.
mylinemyli
Kepiau ir aš skruzdelyną. Pačiu paprasčiausiu metodu: 3 kiaušiniai, žiupsnelis druskos ir miltų. Na kočiojau tikrai plonai. Labai pravertė patarimas kočioti ant aliejumi suvilgyto paviršiaus. Naudojau ne medinę lentelę, o plastikinį padėkliuką. Gavosi super ploni ir kepant išsipūtė.
Labai skanu smile.gif. Šeimyna tuoj įvertino ir vienu prisėdimo mano 1,5val darbas dingo jų pilvuose smile.gif
lapla
Skanumynas neapsakytas.Labai pamėgau jį po to kai pirmą kart paragavau.Tik man atrodo,kad čia labai daug darbo,bet paskaičius receptukus,pradedu galvoti,kad pavyktų ir man.Reiks bandyt.Bet jaučiu iškepčiau ir pati iškart suvalgyčiau.
lile
Skruzdelynas ir mano vienas megstamiausiu saldumynu, tik deja pakankamai ilgai gaminamas. As jo gaminimo eiga suskirstau dviem dienom. Viena diena kepu lakstelius, kita diena tepu glajumi smile.gif Kepu dideli arba 3 smile.gif Mano pagamita visi labai megsta, ne viena kaimyne ir teta net i vestuves kaip viena is pagrindiniu saldumynu nesesi smile.gif Kaip kazkuri viena sake, tai yra igudimo reikalas smile.gif As megstu kepti viena, bet tada turi suktis kaip pele smile.gif rate. Del liukro, as konkretau recepto neturiu. Zinau, kad visuomet dedu cukru, sviesta, medu, vandeni. Kokiom proporcijom tikrai nezinau. Medaus per daug nededu, nes duoda aitruma ir man nelabai patinka smile.gif O ar glajus tinkamai isvires patikrinu sauksta, kuriuo maisau padedama ant stalvirsio, jei jis praveses pradeda lipti prie pagrindo, reiskias vire pakankamai ir pakankamai cukraus smile.gif Tik reik nepersistengti, pirmaisiais mano bandymu metais gaudavos karamele smile.gif
Hebė
Sveikos 4u.gif
Aš irgi kepu skrusdėlyną, taip pat vienas mėgstamiausių saldumynų thumbup.gif dėl tešlos, tai yra visokiausių receptų, kol nepabandysi kepti vienokią ar kitokią, tol ir neatsirinksi kokia geriausiai kepa ir skaniausiai išeina. O va skrusdėlyną aš apipilu truputį kitokia mase nei radau receptus šitoje temoje. Jei kam įdomu, tiesiog išlydau 200 gr irisų ir 150 gr medaus, apipilu sudėtą skrusdėlyną šia mase, apibarstau aguonomis ir cukraus pudra. Na man tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
MIRKCIUKELE
QUOTE(Mįsliukė @ 2005 04 19, 16:05)
Niekada į skruzdėlyno tešlą nededu nei grietinės, nei sodos. Mano tešla paprasčiausia: kiaušiniai ir miltai, žiupsnelis druskos. Kuo daugiau kiaušinių, tuo daugiau reikės miltų, tuo didesnis skruzdėlynas gausis. Aš šventėms kepu dažniausiai iš 6-7 kiaušinių.Tešla turi būti vidutinio kietumo, kaip koldūnams panašiai. Labai plonai iškočioju, kepu aliejuje, viskas vyksta labai greitai. Tada pasidarau iš medaus, vandens ir trupučio cukraus sirupą. Imu po lapą, jį kiekvieną atskirai sulieju. Po to ant lėkštės formuoju skruzdėlyną.Aš dar į sirupą mėgstu aguonų pridėti.Labai skanus gaunasi 4u.gif
*


super, geriausias receptas, as taip pat darau blush2.gif ir labai skaniai gaunas.
Sigita B.
user posted image

Sveikutes 4u.gif
Va pagal Misliukes receptuka ir as kepiau skruzdelyna ir gavosi thumbup.gif
I tesla biski ipyliau brendzio(nes degtines neturejau)tai aliejaus skonio nesijaucia clap.gif Siaip kepiau is 4 kiausiniu ir darbas po 2 valandu buvo baigtas tongue.gif
Kozete
Dariau skruzdėlyną Kalėdoms... Na ir... nelabai gavosi 4u.gif
Nežinau kodėl, gal per daug miltų pridėjau, nes gavosi kietoka tešla ir negalėjau labai plonai iškočioti. Gavosi tokia žagarėlių tešla.
Reikės bandyti kitą kartą, gal geriau pavyks.
Ir, beje, dariau su dirbtinu medumi. Tai jis toks rūgštokas, tas man irgi buvo nelabai skanu. verysad.gif
Sigita B.
QUOTE(Kozete @ 2005 12 28, 09:45)
Dariau skruzdėlyną Kalėdoms... Na ir... nelabai gavosi  4u.gif
Nežinau kodėl, gal per daug miltų pridėjau, nes gavosi kietoka tešla ir negalėjau labai plonai iškočioti. Gavosi tokia žagarėlių tešla.
Reikės bandyti kitą kartą, gal geriau pavyks.
Ir, beje, dariau su dirbtinu medumi. Tai jis toks rūgštokas, tas man irgi buvo nelabai skanu.  verysad.gif
*


Tai gal reikejo daugiau cukraus ideti g.gif As tai maisiau naturalu ,dirbtini ir cukru ir gavosi thumbup.gif
Tai gerai kad tesla kietoka ji tokia turi but tik aliejaus kociojant nepagailek tai ir issikocios plonai rolleyes.gif
snapė
QUOTE(Forgete @ 2005 08 26, 12:37)
Man tai vistiek naisku kaip sildyti ta medu, nes radau kazkur recepta :
Glaistas:
1 st. dirbtinio (arba natūralaus, jei negaila) medaus
1 st. cukraus
1 st. vandens

Tai ant tiek skystas gavosi kaip vandenelis. berysio visas skruzdelynas buva ;(
*




Glaistas:
1stikline dirbtinio medaus
1 stikline cukraus
25 gr sviesto
1 valgomasis saukstas grietines
2 valgomieji saukstai vandens

Is visu siu produktu verdi glaista tol ,kol ilasinus lasa i salto vandens stikline tas lasas neisileidzia. Tada tuo sirupu vilgai skruzdelyno lapelius ir dedi viena ant kito i placia lekste. Dabar kaip tik valgau skruzdelyna. thumbup.gif Tu perdaug pylei vandens.
SUPER HERA
pabandžiau ir aš tą skruzdelyna tris kiaušinius išplakiau,miltu, šaukšta degtinės.greit šaldiklyje ikišus palaikiau30min.tik kočiot pradėjus supratau kad nusišausiu aliejus verda,jie greit gelsta.isigudrinau viena porcija virti ant silpnos ugnies kita-puoda nukėlus nuo ugnies.tada jau lengviau.laimei gryžo vyras tai visai atlėgo.kepimas/su kočiojimu kartu/teatėmė30min.o gi su aptepimu buvo liudniau.kokius 5šaukštus vandens sumaišiau su4šaukštais medaus,stikline idejai į verdanti vandeni.dar pyliau po truputi vandens.irgi Dpkokius5šauk.klampia mase
gavau,tik dar ilgai savo skruzdėlyną lipdžiau.nelengva kažkaip su tom statybom.ogi dar pusvalandi prasikuičiau.ir kokio velnio vargau,kad po 20minučiu teko plauti tuščią lėkštę?mama vaisinau sakė begalo skanu.man taip pat nepaprastai patiko.paskaičiavau kad visa šita skanumyną pagaminau už3litus.o kas dar pigiau? clap.gif wub.gif
lotute
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 01 07, 23:33)
pabandžiau ir aš tą skruzdelyna tris kiaušinius išplakiau,miltu, šaukšta degtinės.greit šaldiklyje ikišus palaikiau30min.tik kočiot pradėjus supratau kad nusišausiu aliejus verda,jie greit gelsta.isigudrinau viena porcija virti ant silpnos ugnies kita-puoda nukėlus nuo ugnies.tada jau lengviau.laimei gryžo vyras tai visai atlėgo.kepimas/su kočiojimu kartu/teatėmė30min.o gi su aptepimu buvo liudniau.kokius 5šaukštus vandens sumaišiau su4šaukštais medaus,stikline idejai į verdanti vandeni.dar pyliau po truputi vandens.irgi Dpkokius5šauk.klampia mase
gavau,tik dar ilgai savo skruzdėlyną lipdžiau.nelengva kažkaip su tom statybom.ogi dar pusvalandi prasikuičiau.ir kokio velnio vargau,kad po 20minučiu teko plauti tuščią lėkštę?mama vaisinau sakė begalo skanu.man taip pat nepaprastai patiko.paskaičiavau kad visa šita skanumyną pagaminau už3litus.o kas dar pigiau? clap.gif  wub.gif
*


o as dar paprasciau darau:kiausiniai ziupsnelis druskos ir miltai, isminkau, tada ant ranku pasipilu aliejaus ir vel isminkau, tesla gaunas lengva, o tada jau plonai plonai iskocioju ir kepu, greita lengva ir paprasta
sirupa darau irgi paprastai uzvirinu vandeni idedu cukrasu, dar 4-5 saukstus medaus ir verdu kol pradeda mase siektiek tirstei ir viskas tad apirkau tuos iskeptus lakstus ir lipdau pili, paprasta ir skanu thumbup.gif thumbup.gif
Sigita B.
QUOTE(lotute @ 2006 01 07, 23:44)
o as dar paprasciau darau:kiausiniai ziupsnelis druskos ir miltai, isminkau, tada ant ranku pasipilu aliejaus ir vel isminkau, tesla gaunas lengva, o tada jau plonai plonai iskocioju ir kepu, greita lengva ir paprasta
sirupa darau irgi paprastai uzvirinu vandeni idedu cukrasu, dar 4-5 saukstus medaus ir verdu kol pradeda mase siektiek tirstei ir viskas tad apirkau tuos iskeptus lakstus ir lipdau pili, paprasta ir skanu thumbup.gif  thumbup.gif
*


Pritariu thumbup.gif
lotute
QUOTE(Sigita B. @ 2006 01 08, 14:19)
Pritariu thumbup.gif
*


mirksiukas.gif mirksiukas.gif
cameja
man "skruzdelynas" vienas is skaniausiu!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
lotute
QUOTE(mami-papi @ 2006 01 14, 23:58)
man  "skruzdelynas" vienas is skaniausiu!!! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*


ir man jis labai skanus, bet kad nelabai turiu laiko su juo uzsiimti blush2.gif
mexxi
QUOTE(lotute @ 2006 01 16, 17:24)
ir man jis labai skanus, bet kad nelabai turiu laiko su juo uzsiimti blush2.gif
*


geriausias receptas-nueini i maxima ir nusiperki thumbup.gif 4u.gif
"Dior"
thumbup.gif Oi skanumelis tas skruzdelynas,tik jau labai daug darbo prie jo.As ir panasiai kepu,kai cia radau receptuku. thumbup.gif
lotute
QUOTE(mexxi @ 2006 01 16, 21:59)
geriausias receptas-nueini i maxima ir nusiperki thumbup.gif  4u.gif
*


nu nea schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif ten tikrai skonis ne toks schmoll.gif schmoll.gif
Sola
Na tikrai pirktiniu ne tas skonis,kaip namie pacios iskeptu.
Emperatriz
Nu reiks pabandyt. Pradėjau skaityt tai seilėm aptekau, net nubėgau ieškoti ko saldaus yr namie. Tai prisikišau skaitydama pirktinių susainių schmoll.gif .
dar vis gundausi su tuo varškės pyragu bet 12psl nežinau kaip perskaityti. Kankintis reiks. blink.gif Jau geriau apie maistą neskaityti, ypač alkanam tongue.gif .
mexxi
QUOTE(lotute @ 2006 01 17, 15:06)
nu nea schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif ten tikrai skonis ne toks schmoll.gif  schmoll.gif
*


Toks ar ne toks,bet uztat be vargo thumbup.gif biggrin.gif
lotute
QUOTE(mexxi @ 2006 01 18, 16:58)
Toks ar ne toks,bet uztat be vargo thumbup.gif  biggrin.gif
*


greta bigsmile.gif bigsmile.gif
lotute
QUOTE(Sola @ 2006 01 17, 14:23)
Na tikrai pirktiniu ne tas skonis,kaip namie pacios iskeptu.
*


karta pameginsi ir nebegalesi sustoti biggrin.gif
Ninkasi
nu klausykites prisiskaiciau as cia apie tuos skruzdelynus, tai namie tikrai darysiu tik dar nezinau ar tingini ar skruzdelyna, bet taip skaniai abu atrodo, bet vat kad tinginys lengviau ax.gif
gytene
sveikos mamos.as esu naujoke,dar tik mokynuosi. ax.gif kepiau ir as skruzdelyna pagal "misliukes" recepta,o medaus glaista pagal "snape".labai thumbup.gif isejo.ACIU UZ RECEPTUS.
lotute
QUOTE(ringuciukas @ 2006 01 19, 15:21)
nu klausykites prisiskaiciau  as cia apie tuos skruzdelynus, tai namie tikrai darysiu tik dar nezinau ar tingini ar skruzdelyna, bet taip skaniai abu atrodo, bet vat kad tinginys lengviau  ax.gif
*


pamegink, manau nenusivilsi mirksiukas.gif
diora
QUOTE(Mįsliukė @ 2005 04 19, 18:05)
Niekada į skruzdėlyno tešlą nededu nei grietinės, nei sodos. Mano tešla paprasčiausia: kiaušiniai ir miltai, žiupsnelis druskos. Kuo daugiau kiaušinių, tuo daugiau reikės miltų, tuo didesnis skruzdėlynas gausis. Aš šventėms kepu dažniausiai iš 6-7 kiaušinių.Tešla turi būti vidutinio kietumo, kaip koldūnams panašiai. Labai plonai iškočioju, kepu aliejuje, viskas vyksta labai greitai. Tada pasidarau iš medaus, vandens ir trupučio cukraus sirupą. Imu po lapą, jį kiekvieną atskirai sulieju. Po to ant lėkštės formuoju skruzdėlyną.Aš dar į sirupą mėgstu aguonų pridėti.Labai skanus gaunasi 4u.gif
*



kepiau Skruzdėlyną pagal tavo receptą, bet ko gero per storai iškočiojau, nes lakštai išėjo per stori biggrin.gif , na bet nieko... kitą kartą pasistengsiu kočioti kuo ploniau, o šiaip tai skonis thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.