Gyvename Bukiškėse ir mus labai kamuoja klausymas dėl vaikų darželio.
Mamytės, ar vesit savo atžalėles į Avižienių darželį, ar ieškosit kokio kitokio?
Abiems atvėjais atsakykite prašau - kodėl?
Norėčiau pasiteirauti visų mamų gyvenančių Vilniaus rajono Avižienių seniūnijos apylinkėse.
Gyvename Bukiškėse ir mus labai kamuoja klausymas dėl vaikų darželio. Mamytės, ar vesit savo atžalėles į Avižienių darželį, ar ieškosit kokio kitokio? Abiems atvėjais atsakykite prašau - kodėl?
Laba. Neseniai mus kankino ta pati problema, taciau pagaliau ja issprendeme. Gyvename Avizieniuose, taciau lopseli-darzeli pradejome lankyti Lazdynuose. Nepasirinkome Avizieniuose, nors jis mums yra visai netoli nuo namu, nes jis man atrodo labai baisus, tiesiog nenoreciau savo vaiko atiduoti i ta darzeli, nes jis man atrodo is isores ir vidaus labai baisus, nepriziuretas. Del vaiko jausciausi nerami. Ieskojome artimiausiuose rajonuose, taciau laisvu vietu ten deja nera. Todel pasirinkome Lazdynuose, kolkas esame labai patenkinti, nors i darzeli einame su dideliu nenoru
Sveikos mamytės
Dėl to ir iškėliau šį klausymą, nes man tas darželis visai nepatinka dėl daugybės dalykų. 1. Kaip jau buvo minėta - darželis baisus tiek vidumi tiek išore. 2. Pedagogai, kaip įtariu - vietiniai. Jei taip - tai žinau vietinių nusistatymus bei sugebėjimus "pedagogauti". 3. Darželis turi dviejų rūšių-kalbų grupes - Lietuvių bei Lenkų. Jokiais būdais neesu nusistačiusi prieš lenkus, tačiau pagal save žinau, kad skirtingų kalbų vaikai negali lankyti to pačio darželio. Jei lietuvių - tai tik lietuvių, jei lenkų - tai tik lenkų ir jei rusų - tai tik rusų daželiai. Paklausyte kodėl? O gi todėl, kad pati mokiausi lietuvių-lenkų-rusų mokykloje ir visuomet kildavo tam tikri rasizmo protraukiai. Kaip visiems aišku - Vilniaus rajone dauguma gyventojų - lenkų. Todėl visas dėmesys bei pirmenybė buvo skiriama lenkų klasių vaikams. O lietuvių ir ypač rusų klasių vaikai likdavo už borto arba antroje vietoje. Todėl nenoriu, kad ir su mano vaiku būtų tas pats. Nenoriu, kad mano mergytė pajūstų rasizmo nuo pat ankstyvo amžiaus. P.S Iškarto noriu atsiprašyti už savo pasisakymą visų lenkų tautybės mamyčių bei tėvlių, tačiau jau kaip yra taip yra.
Kur Vilniaus rajono mamos dingo ???????
Papildyta:
Na,mes ne iš Avižienių, bet irgi to krašto - iš Sudervės. Teoriškai būtų galima leisti vaiką į darželį Sudervėj, bet praktiškai ir į mokyklą, ir į darželį vaikai eina Vilniuje (nes ir mūsų darbai mieste). Konkrečiai į darželį vežam į Lazdynus, darželis patinka, vyresnėlis į tą patį ėjo, tai ir mažiukai ten keliaus
O lenkų problema tai tikrai yra. Pas mes yra labai aiškus susiskirstymas tarp lenkų ir naujai atsikrausčiusių lietuvių. Su kai kuriais netgi konfliktinės situacijos, ypač kai dabar su sklypų ribom problemos
Jo jo. Jie siame kraste jauciasi kaip valdovai soste. Ju dauguma - tai reiskia viska galima. Neturi ka veikti tai ir kesinasi i kitu zemes, giminiuojasi savivaldybeje ir kt. rajono valdzios organose.
O jei buti pasirinkimas laisvesnis, ar leistumet savo atzaleles i rajano darzelius? Kaip manote, kur ju trukumu ir kur privalumai? QUOTE(Pupulia @ 2008 09 25, 13:45) O jei buti pasirinkimas laisvesnis, ar leistumet savo atzaleles i rajano darzelius? Kaip manote, kur ju trukumu ir kur privalumai? Jeigu kokybė tikrai būtų tokia pati, tai be problemų leisčiau, tik vargu ar tai įmanoma Čia gal labiau į temą apie pradines mokyklas, bet mes ilgai svarstėm, gal ateityje pasirinkti Sudervės pradinę mažiesiems. Klasėje iki 10 vaikų, mokytoja nebloga, su tiek vaikų ji ir dėmesio kiekvienam daugiau skiria žymiai daugiau, plius netoli namų. BET... nugalėjo noras labiau socializuoti vaiką. Visgi mieste net ir pradinukai dažnai eina į ekskursijas, muziejus, jų akiratis gerokai platesnis. Galų gale, miesto tėveliai gerokai aktyvesni ir patys prisideda prie pramogų vaikams organizavimo (vyresnėlis mūsų per tuos keturis metus pradinėj ir ambasadose, ir Seime, ir Prezidentūroj buvo, ir ėjo su klase pasitikti Japonijos imperatoriaus). O iš Sudervės niekas tų vaikiukų neprivežios į miestą ir tėveliai vargu ar šitiek "cackintųsi" Aišku, ne visi argumentai pritaikomi darželiams, bet principas panašus. Kiekvienas renkasi pagal savo vertybes
Visiskai su Jumis sutinku, del lavinimosi programos ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo istaigose. Miesto vaikai zymiai daugiau lavinami tiek protiskai, tiek fiziskai ir pasauleziura ju kitokia ir konkursose vaikai dalyvauja dazniau ir miesto vaikai ne tokie pasyvus, kaip kaimo.
Kai persikraustem gyventi i Bukiskis, pradejau lankyti Avizieniu mokykla, tai nustebau kaimo vaiku pasyvumu bei organizaciniu sugebejimu stoka. Jie buvo tokie abejingi visokiems renginiams, net elementariausiu gimtadieniu nesvente, nes matai buvo gaila pinigu mestis dovanoms. Taip sutinku - mokytoju demesio netruko, netruko ir blogu pazymiu
Dar nuomoniu is mamyciu gyvenanciu Vilniaus rajone sulauksim?
O gal teciai noretu pasisakyti savo nuomone?
Net mintis tokia nekiltų nei apie Avižienių darželį, nei apie mokykla.
Net iš tolo.
O kodel?
Gal tam turite kazkokiu priezasciu?
Sveikos mamos, gal kurios mazylis lanko avizieniu darzeli, pasidalinkit ispudziais , kad blogai atroro tai viskas atsku, bet koks gyvenimas verda viduje? koks aukletoju kolektyvas/
GERB. RENATĖLE,
NORĖTŲSI JŪSŲ PAKLAUSTI, AR BUVOTE AVIŽIENIŲ VAIKŲ DARŽELIO VIDUJE? RAŠOTE, KAD DARŽELIS IŠ IŠORĖS IR VIDAUS BAISUS, NEPRIŽIŪRĖTAS. TAIP, DARŽELIO PASTATAS LABAI SENAS, NETIPINIS, ANKŠTAS, BET, KAD NEPRIŽIŪRĖTAS, TAI KLYSTATE. MANAU, KAD REIKĖTŲ GERIAU SUSIPAŽINTI, TADA TAIP VIEŠAI REIKŠTI KITUS NIEKINANČIAS NUOMONES IR PAŽIŪRAS. AVIŽIENIŲ DARŽELIO DARBO SĄLYGOS TIKRAI SUNKIOS, BET JĮ NORIAI LANKO VAIKAI, VYKSTA NORMALAUS LYGIO UGDYMAS. VAIKAI LABAI GERAI MAITINAMI. EILĖ Į DARŽELĮ LABAI DIDELĖ. GERAI, KAD ATIDAVĖTE SAVO ATŽALĖLĘ Į MIESTO DARŽELĮ, NES AVIŽIENIUOSE VIETOS TIKRAI NEBŪTUMĖTE SULAUKUSI, NES 1 METUS TURINČIAM VAIKELIUI NĖRA ŠANSŲ PATEKTI. Prašymą į darželį reikia rašyti vos gimus vaikeliui.
sveikutes, mes is suderves, lankom darziuka meste! as pati vilniete, atsikraustem su vyru cia gyvent, nieko pries neturiu kaimo darziuku ir mokyklu, bet savo vaika noriu leist mieste, visu pirma patogiau, viso antra man ramiau!!!! nes jai imt mokykla, tai vaikai is juos eina saligatveis, jokiu apribojimu ir t.t man ramu, as vaika nuveziau parveziau! to labiau is tiesu miesto vaiku akiratys zimei platesnys, bet gyvent sveikiau uzmesti!
miela ponia avizieniu darzelis, jus nepikit, viduj nebuvau, nezinau, bet uzeit i ta darziuka net nesinori pasiziurejus i isore! baisu kad nesugriutu tas darziukas! bet aisku kiekvienam savo!( forume rasimas didziosiom raidem reiskia saukima) galima ir ramiau bendraut, o jai taip ir darzeli, tai....
bim
(sauktuku nematau darzelio pasisakyme, ka matau pas tave Man keistos nuomones kad i isore pasiziurit ir viska nusprendziate bim jei tau patogu buti vairuotoju ir vezioti vaikus pirmyn - atgal, puiku. Galiu tik viena parasyti reziume - nei vienas miesto darzelis vaiko nepriziures taip, kaip mazas kaimo darzelis, kuriame vaiku grupes mazos bei sukurta jauki namu aplinka QUOTE(noreli @ 2009 02 04, 22:57) bim (sauktuku nematau darzelio pasisakyme, ka matau pas tave Man keistos nuomones kad i isore pasiziurit ir viska nusprendziate bim jei tau patogu buti vairuotoju ir vezioti vaikus pirmyn - atgal, puiku. Galiu tik viena parasyti reziume - nei vienas miesto darzelis vaiko nepriziures taip, kaip mazas kaimo darzelis, kuriame vaiku grupes mazos bei sukurta jauki namu aplinka jai nezinai kad didziosios raides reiskia saukima tai dabar ziosi! o sauktukus as visada statau! nieks nieko pries neturi nei vieno darziuko, tik kiekvienas pasisako ka mano, o pult tikrai nereikia cia nieko, reikia priimt ir opazitine nuomone ir tiek! as savo vaikuj tikrai nepatingesiu pabut ir vairuotoja, ir tikrai ta darziuka kuri lanko ji, yra labai jaukus ir ten silta, be skersveju, kas dauguma darziuku yra beda! o vaziojant i darba uzvest vaika tikrai didelio vargo nesudaro, to labiau ka linkim savo vaikam geriausio! jai jum, kaimo darziukas tinka puiku, nieks nieko pries neturi vienam gerai ir su autobusu vaziot, kitam geriau dviratys, nes sveikiau, o trieciam geriau su masina, nes taip greiciau, pas kiekviena zmogu savi tikslai ir reikalavimai!
Niekas cia nieko nepuola
As lygiai kaip ir tu parasiau savo atsiliepima ir savo nuomone apie kaimo darzeli, kuri yra labai gera
Sutinku, kad iš išorės apie darželį nuomonė susidaro ne kokia, bet ir viduj galiu pasakyti ne ką geriau, kai turėjau apsispręsti apsilankiau ir viduj, bendravau su vedėja. Pirmiausia kas man nepatiko tai kad vienoje patalpoje vaikai ir miega ir valgo, lietuvių yra viena grupė įvairaus amžiaus vaikų, nelabai suprantu kaip vyksta ugdymas, juk trimečiui ir šešemečiui skiriasi programos. Taigi aš suprantu mamas kurios net į vidų nenori užeiti ir pasirenka vaikus vežioti į miesto darželį, kuriame tikrai ir veiklos daugiau ir spektaklių vaikai nemažai pamato ir būrelių pasirinkimas didelis.
QUOTE(vedita @ 2009 02 05, 10:11) Sutinku, kad iš išorės apie darželį nuomonė susidaro ne kokia, bet ir viduj galiu pasakyti ne ką geriau, kai turėjau apsispręsti apsilankiau ir viduj, bendravau su vedėja. Pirmiausia kas man nepatiko tai kad vienoje patalpoje vaikai ir miega ir valgo, lietuvių yra viena grupė įvairaus amžiaus vaikų, nelabai suprantu kaip vyksta ugdymas, juk trimečiui ir šešemečiui skiriasi programos. Taigi aš suprantu mamas kurios net į vidų nenori užeiti ir pasirenka vaikus vežioti į miesto darželį, kuriame tikrai ir veiklos daugiau ir spektaklių vaikai nemažai pamato ir būrelių pasirinkimas didelis. O geda turetu but rajono savivaldybei del tokio darzelio pastato...
Mišrioje grupėje jaunesni vaikai greičiau vystosi. Yra ir privalumų ir trūkumų. Sunkiausia-auklėtojai
Sveiki, ir mums aktuali darželio problema, tik va kaip rasti juose vietų
Girdėjau viena ausim kad Bukiškėse atsidarė privatus, ar girdėjot kas apie jį Labai norėčiau leist į Bendorių privatų, bet va kaina
Mes jau vedam i Bukiškių privatų darzelį, kaina tikrai gerokai mazesnė nei to kuris prie Bendorėlių, aplinka paprasta, jauki, vaikučių nedaug, zodžiu mums
Sveikutes, noreciau jusu pagalbos, yra laisu vietu siam darzelyje, noreciau nuo rudens leisti vaika i darza, bet ten kur gyvenam vietu nera, o i sita patogu butu, nes vyras dirba Avizienuose?
kaip rase ponia "avizieniu darzelis" tai su vietom ten tikrai sunku, nes yra tik po viena lietuviu ir lenku grupes, o veza is visu aplinkiniu rajonu. Mes taip pat uzsirasom vaikui vos gimus, bet kuo toliau, tuo labiau galvoju ten nebevesti, nors mums ik darzelio vos keliasdesimt metru. To prizastys: vaikus per metus laiko maciau lauke vos kelis kartus, nors vaziuodavau i miesta pasiimt is darzelio vyresneles ir miesto darzeliuose tuo metu vaikai zaizdavo lauke. Si pavasari vaikai i lauka dazniau isvedami, bet kai isgirdau kaip aukletoja ant vaiku rekia, tai visai noras prapuole savo vaika tokioms "pedagogems" patiket (beje, kaip issiaiskinau, su pedagoginiu issilavinimu ten apskritai tik vienas zmogus dirba)
Uzrašiau aš savo dukrytę į avižienių darželį, bet abejoju areilės sulauksim
Taip, sutinku, kad darželiui reikalinga rekonstrukcija ir didinimas, bet man darželis ir jo darbuotojai tikrai paliko šiltą, mielą įspūdį.
merginos, gal kas vedat i Bukiskiu privatu darzeli? kazkaip man keista pasirode, kad ten tiek vaiku mazai, kazkodel paklausos nera?
QUOTE(egle50 @ 2009 09 16, 13:04) merginos, gal kas vedat i Bukiskiu privatu darzeli? kazkaip man keista pasirode, kad ten tiek vaiku mazai, kazkodel paklausos nera? Na ka as zinau. Man asmeniskai 900 Lt yra didele suma.
Na, vis gi pradejome lankyti ta darzeli. taip, teritorija atitverta, bet ne tokia jau ir maza, vaikams pilnai vietos uztenka, tik gal zaidimo aiksteles truktu, bet aukletoja kiekviena diena is vidaus isnesa supynes, ciuozykla ir pan. vaikams pazaisti, tai kiek maciau, jiems nera nuobodu. kol kas mazai vaikuciu, nzn, kaip butu, jei ju butu daugiau ir tu isnesamu zaisliuku neuztektu, bet gal tada ju isnestu tiesiog daugiau? nesigilinau i tai. bet maniskei darziukas patinka, pyksta, kai ateinu vestis namo. Pati pradejo valgyti, turbut nusiziurejo is kitu vaikuciu
kaina tai didoka, nes aplinka kaip privaciam yra kukloka, bet kai tokia situacija su valstybiniais, tai tenka su ta kaina susitaikyti, gi visuose privaciuose brangu...
Na mes ir Avižienių gyventojai nemačiau kažkaip šios temos niekad
Kas liečia Avižienių darželį, užrašėm vaiką tik gimus berods..nepamenu, bet eilė atejo kai jam jau buvo 4 metai, skambino vedėja nudžiugint, kad eilė atėjo QUOTE(mamusiuka @ 2009 02 07, 20:47) Labai norėčiau leist į Bendorių privatų, bet va kaina o aš nenoriu ten visai, buvau nuvažiavus kai kiek buvo iškilę bėdos dėl auklės, žodžiu reikėjo 3 mėnesiams vidurinėliui iki darželio geresnės priežiūros Dėl mokyklos tai nežinau anksti mums, ale kažkodėl kaip visiems atrodo, kad mieste bus geriau
Sveikos,
ach as galvojau tik man tokios bedos su darzeliu, bet pasirodo darzelio iesko daug mamyciuuu Mes ne is avizieniu, bet nuo suderves puses, yra te tokia sodu bendrija "Riese", tai va uzrasem savo maze i avizieniu darzely, bet te pasirodo priima tik nuo triju metu, ir tai neaisku kada eile ateis...... todel ieskome mieste, nes ir darbai mieste..... tik dar kol kas nesekmingai.... Gal kas kokiu patarimu galetu, kaip ir kur geriau butu patekti...... mazylei 1,9 menesio..... QUOTE(daiskrė @ 2010 01 17, 20:23) Sveikos, ach as galvojau tik man tokios bedos su darzeliu, bet pasirodo darzelio iesko daug mamyciuuu Mes ne is avizieniu, bet nuo suderves puses, yra te tokia sodu bendrija "Riese", tai va uzrasem savo maze i avizieniu darzely, bet te pasirodo priima tik nuo triju metu, ir tai neaisku kada eile ateis...... todel ieskome mieste, nes ir darbai mieste..... tik dar kol kas nesekmingai.... Gal kas kokiu patarimu galetu, kaip ir kur geriau butu patekti...... mazylei 1,9 menesio..... Riešėje yra mini vaikiukų priežiūros grupelė. jeigu domina, rašykit až. dėl išsamensės informacijos
Laba diena,
mes mažojoje riešėje įsikūrėme. Dukrytė lanko darželį šeškinėje (mums labai patogu nuvežti prieš darbus), o vat sūneliui vietos nėra, nes 2008 baisiai gausiai vaikų užderėjo:) o dar kai ne pagal gyvenamą vietą, tai visai šansai sumenkėja patekti į tą patį, kurį sesė lanko. Dairausi darželio arčiau namų, bet kiek paskaitinėjau ne kokie atsiliepimai apie riešės ir avižienių darželius... kaip, mamos, išsprendėte problemą?
As taip pat buvau savo pupa uzrasius i Avizieniu darzeli, bet kadangi gyvenam salia to darzelio, tai uzteko pamatyti aukletoju bendravima su vaikais... ir nusprendem sia problema spresti kitaip. Tagi, jei kam aktualu, savo namuose priziuriu vaikucius. Jusu mazyliu rupinsis dvi patyrusios auklytes. Auklyte su pedagoginiu issilavinimu vaikucius ugdys piesime, lipdysime, kartu dainuosime ir deklamuosime eilerastukus, zaisime ivairius zaidimus, mokysimes draugauti su bendraamziais.
Esame isikure Avzieniu centre, nuosavame name su aptverta teritorija, todel stengsimes kuo daugiau buti gryname ore. Vaikuciams bus patiekiamas sviezias ir sveikas maistas. Darbo laika deriname pagal teveliu pageidavimus. Taip pat galime pasiulyti daug papildomu paslaugu mokyti vaikucius anglu kalbos, saugiai parvezti namo ir pan. Galime priimti ir uzsienieciu (anglakalbius) mazylius. Kainytes konkurencingos, derinamos individualiai. QUOTE(Šeima @ 2010 03 20, 02:58) As taip pat buvau savo pupa uzrasius i Avizieniu darzeli, bet kadangi gyvenam salia to darzelio, tai uzteko pamatyti aukletoju bendravima su vaikais... ir nusprendem sia problema spresti kitaip. Tagi, jei kam aktualu, savo namuose priziuriu vaikucius. Jusu mazyliu rupinsis dvi patyrusios auklytes. Auklyte su pedagoginiu issilavinimu vaikucius ugdys piesime, lipdysime, kartu dainuosime ir deklamuosime eilerastukus, zaisime ivairius zaidimus, mokysimes draugauti su bendraamziais. Esame isikure Avzieniu centre, nuosavame name su aptverta teritorija, todel stengsimes kuo daugiau buti gryname ore. Vaikuciams bus patiekiamas sviezias ir sveikas maistas. Darbo laika deriname pagal teveliu pageidavimus. Taip pat galime pasiulyti daug papildomu paslaugu mokyti vaikucius anglu kalbos, saugiai parvezti namo ir pan. Galime priimti ir uzsienieciu (anglakalbius) mazylius. Kainytes konkurencingos, derinamos individualiai. papasakokit daugiau, kaip jums sekasi kokio amziaus vaikai susirenka?
Na nenoriu cia reklamuotis nes tema ne apie tai
QUOTE(mamusiuka @ 2009 02 07, 20:47) - Girdėjau viena ausim kad Bukiškėse atsidarė privatus, ar girdėjot kas apie jį <...> - Labai norėčiau leist į Bendorių privatų, bet va kaina <...> - Gal galima kontaktus? Kaip suprantu, čia ne tas Bajoruose? Nes prie Avižienių randu tik privačius Bajoruose ir Bendoriuose. - Mums ir kaina, ir vieta nelabai.
Aha, Šeima, prašyčiau plačiau, mums būtų labai aktualu ir pakeliui į darbą, į kurį turiu grįžt jau šį rudenį
Matyt Marusa kazkur netoli musu gyvena, kad irgi pakeliui
Sudervės seniūnijoj gyvenu, bandysiu užrašyt vaiką į Avižienių darželį, bet stebuklų nesitikiu, nes ne ta seniūnija ir t.t., ir pan... Todėl ir ieškausi visų galimų variantų aplink
QUOTE(maruša @ 2011 01 10, 18:15) Sudervės seniūnijoj gyvenu, bandysiu užrašyt vaiką į Avižienių darželį, bet stebuklų nesitikiu, nes ne ta seniūnija ir t.t., ir pan... Todėl ir ieškausi visų galimų variantų aplink mes nuo 4 menesiu uzsirase ir taip mazai sansu, tuo labiau ten nuo 3 metuku priima, girdejau zada nauja darzeli Avizieniuose, bet kol tai ivyks, tai jau vaikai i mokykla eis
Ai aš iš principo užrašysiu, tegul stovi eilėj, bo jau užkniso, miestas siunčia į rajoną, rajonas atgal į miestą
Užrašiau mieste ir pagal darbovietę, numeris eilėj šimtas kažkelintas... Bandžiau mieste į kitus kelis, siunčia pagal gyvenamą vietą į rajoną, rajone skambinau be šansų, ir ta pati savivaldybė sako, tai ten nebus vietų, ieškokit mieste. Ieškokit... Išsiliejau
QUOTE(maruša @ 2011 01 11, 00:42) Užrašiau mieste ir pagal darbovietę, numeris eilėj šimtas kažkelintas... Bandžiau mieste į kitus kelis, siunčia pagal gyvenamą vietą į rajoną, rajone skambinau be šansų, ir ta pati savivaldybė sako, tai ten nebus vietų, ieškokit mieste. Ieškokit... Išsiliejau [COLOR=red] Mes salia suderves gyvenam, tai irgi ieskojom darzelio netoliese, bet Avizieniu darzeli stovim eilej jau senokai, merginai greit 3 metukai bus, bet sansu patekt i si darzeli ner, nes te tik viena grupa lietuviska ir viena lenkiska, labai nedaug vaikuciu priima....... O skambinausi i savivaldybe tai gavau tik tiek, kad rajonai oficialiai nesiskunde, kad vietu truksta........ vat. Dekites kur norit, nes kaip ir daugeliui mieste nepriima, o rajone ner kur detis..... Gal reik oficialiai savivaldybei prasymus rasyt kad trukumas, gal tada ko nors imsis?!!! QUOTE(daiskrė @ 2011 01 11, 10:03) [COLOR=red] Mes salia suderves gyvenam, tai irgi ieskojom darzelio netoliese, bet Avizieniu darzeli stovim eilej jau senokai, merginai greit 3 metukai bus, bet sansu patekt i si darzeli ner, nes te tik viena grupa lietuviska ir viena lenkiska, labai nedaug vaikuciu priima....... O skambinausi i savivaldybe tai gavau tik tiek, kad rajonai oficialiai nesiskunde, kad vietu truksta........ vat. Dekites kur norit, nes kaip ir daugeliui mieste nepriima, o rajone ner kur detis..... Gal reik oficialiai savivaldybei prasymus rasyt kad trukumas, gal tada ko nors imsis?!!! o tai kaip cia niekas nesiskunde? jau simta metu aisku, kad vietu nera, o ir tas uzrasymas pagal seniunijas nesamone kazkokia, pvz. mes nuo Avizieniu gyvename 6 km., o musu seniunija Maisiagala...tai pagal tvarka mes turetume vezti vaika i Maisiagala...20 km., ir atgal i darba...i Vilniu, ar cia ne nesamone? tiesa, zada kitais metais atrodo naujo darzelio statybas Avizieniuose, tuo ir teisinsis, o kada mes jo sulauksime? QUOTE(Editaroma @ 2011 01 11, 15:03) o tai kaip cia niekas nesiskunde? jau simta metu aisku, kad vietu nera, o ir tas uzrasymas pagal seniunijas nesamone kazkokia, pvz. mes nuo Avizieniu gyvename 6 km., o musu seniunija Maisiagala...tai pagal tvarka mes turetume vezti vaika i Maisiagala...20 km., ir atgal i darba...i Vilniu, ar cia ne nesamone? tiesa, zada kitais metais atrodo naujo darzelio statybas Avizieniuose, tuo ir teisinsis, o kada mes jo sulauksime? savivaldybe eilini karta meluoja, tikrai ne viena karta rasem prasymus, rinkom tevu, norinciu lankyti darzeli parasus, viskas veltui, desimt metu vyksta pasiruosimas naujo darzelio statyboms, jau nesitiki, kad kada nors tai bus realu. |