Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agorafobija
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
monikaie
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 09 24, 09:21)
Na kol esi  nestuke.gif  Gal paskaityk kokia knyga psichologine, apie pasamone ar pan. As dabar pradejau skaityti, tai gal kazkiek is dalies ir keiciasi suvokimas, bet aisku, reikia laaabai daug su savimi dirbti.

O man priesingai, uzejus derealizacijai, apmirstu, buna net negirdziu ka aplinkiniai sako. Iseinu tiesiog, grynai, kaip negyva pasidarau. Poto ir pagalvoju, ar nebuvau trumpam numirus  biggrin.gif
*

reiks kanors nusiprkti paskaityti,prasyti teks kad is lietuvos atsiustu.nes kaip kitaip benuraminsi save smile.gif man kai praeina panikos priepolis tada as jauciuosi irgi kaip ufonaute kazkokia,man sako as negirdziu.kartais net kai kalbina pyktis ima o kartais atvirksciai issikalbeti noriu doh.gif
Anaksunamun
smile.gif Na matai kaip. As kaip bunu prekybos centre, tai dazniausiai skambinu draugem, gal tai padeda nukreipti mintis, kad neprisaukt sau derealizacijos.
monikaie
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 09 24, 10:59)
smile.gif Na matai kaip. As kaip bunu prekybos centre, tai dazniausiai skambinu draugem, gal tai padeda nukreipti mintis, kad neprisaukt sau derealizacijos.
*

oi patikek smile.gif jausdama kad ateina blogiukas,tel irgi yra mano geriausias draugas thumbup.gif jei jo nebutu tada sakes kiek jau priepoliu buciau turejusi doh.gif o per tuos 3 su puse metu esu turejusi 3 stiprius priepoliukus,o kita tik atakos 4u.gif
JACINTA333
To tuktuktuk

Pas psichiatra einant nereikia seimos gydytojo siuntimo, tiesiai uzsiregistruoji registraturoje...Gali net lygiagreciai eiti- pas seimos gydytoja ieskoti ligu smile.gif ir pas psichiatra smile.gif.Pas psichiatra vedama atskita kortele .

Man tai vien AD nepadeda, reikia man ir bromezopam...Na, as geriu Lexotanil 30 mg puse tabeletes i diena...Paskaiciau lapeli, kad galima gerti 3 tabletes per diena.Pagalvojau, kad ne tokia didele doze ir vartoju, ir , jei reikes visa laika vartoti...velniop...ir vartosiu.Menesiui kainuotu apie 7 Lt, o ir del 0,5 tabletes nemanau, kad labai sau pakenkciau.

Savaitgali bandziau nevartoti, tai uzejo ta prakeikta"derealizacija"....
Isivaizduoju, kad sunkiausia yra paimti pirma tablete, nes labai jau bjauriai atrodo, kad vartoji vaistus, kurie "veikia psichika", bet, jei kai mums skauda geriam nuskausminumus, tai, jei mums blogai su psichika , geriam AD, liekvienai ligai savi vaistai, svarbu perzengti ta barjera...Man irgi buvo tokia nesamone, kad jauciausi blogai, o tuos psichinius vaistus taip buvo sunku paimti i burna. Tiesiog uzsimerkiau ir isgeriau. Pagalvojau, kad bjauriau kaip yra nebus smile.gif
JACINTA333
Dar galiu papsakoti , ko mane moke psichologas...Jei, kas nenori ten eiti smile.gif
Sake, kad ,kai uzeina priepuoliai, bandyti juos dar sustiprinti.
Sakykim, uzejo priepuolis. Ji mintyse reikia ivertinti mazdaug 10 -baleje skaleje, pvz., 8 balais. Tada reikia stengtis issisaukti didesni priepuoli-padidinti -iki 9 balu.

O, jei bus pasidarys labai bloga, juk galima paskambinti greitajai, ar paprasyti zmoniu, kad padetu...(nors tas prasymas zmoniu, kad padetu-ne man, nezinau, kas turetu atsitikti, kad prasyciau pagalbos smile.gif, isvis man labai sunku ko nors prasyti (nafik gal tai kokia puikybe ?))

Taip idomiai gaunasi, kad , kai bandai issisaukti dar didesni priepuoli, jis nedideja.Ypac, jei bandai isivaizduoti ta skale.smile.gif

Tfu tfu tfu...agrofobija man sumazejo. Negalejau iseiti i kiema, o po kiek laiko jau bandziau eiti aplink nama mintyse bandydama issisaukti didesni priepuoli. Gaunasi tarsi idomus zaidimas.smile.gif Kojos tirpsta, bandai issisaukti, kad jos dar labiau tirptu, bet jos tirprsta tiek pat ir ne daugiau smile.gif

Dar sake, kad nereikia begti nuo priepuoliu, o ji issiaukti ir bandyti "prisijaukinti" ir patikino, kad tikrai nuo panikos nei nualpstama, nei numirstama.O tokiu su panikos sutrikimais yra labai labai daug, net is mano dabovietes buvo zmoniu(!).

Kazkokiam rusiskame psl skaiciau, kad, jei sunku iseiti i gatve, tuomet reikia bandyti iseiti kazkur prie namu ir siek tiek pabuti lauke, po to vis ilginti buvimo lauke laika.
Kai jau tai nebebus baisu, tik tuomet po truputi didinti atstuma.Pradeti nuo laiko didinimo.

Dabar bandau toki dalyka, kai jauciu, kad panika arteja, anksciau begdavau ko greiciau namo. Dabar bandau letinti zingsni ir galvoju "ne taip toli tie namai", juk daeisiu...

Ir dar, kas man labai padejo...Turejau toki rengini ir reikejo vaziuoti autobusu apie 3 val. Visa savaite nemiegojau ir nervinausi, norejau i viska spjaut ir nedalyvauti...Kai atejo ta diena, "ikirtau" seroxat+lexotanil+xanax, jauciausi apdujusi, bet panikos nebuvo..ir gerai praleidau laika..Tai dabar, kai blogai, prisimenu, kad sugebejau istverti autobuse 3 val, ir nenumiriau,tai ir dabar nemirsiu, ir tai man suteikia stiprybes.

O tie jausmai per panika kiekviena karta kitokie: budavo sirdis "nusisuka" ir pulsas patankeja, kai pradejau gerti AD, sirdis susitvarke.
Dabar tie jausmai eina kazkur is galvos-bloga ne ant sirdies, bet galva sukasi, dar vienu metu pajutau, kad buvau isivarius nervinius galvos skausmus. Panika budavo mazesne, bet pradedavo ziauriai skaudeti visa pakausi. Galvojau, kad auglys. Bet pastebejau,kad ,kai raminamuju isgeriu, galvos skausmu nebuna, tai ko gero nervai....
Buna, kad kojos tirpsta, galvojau, blemba, su stuburu blogai...Na, bet sekanti karta per PA vel kiti jausmai...:)Ir dar akyse pasidaro balta, kazkodel ne "juoda", o balta, tokia tarsi migla...O idomiausia tai, kai pradedavo eiti per stubura tarsi elektra, nu, sakes, galvoju, dar ir elektra sugebu gaminti...Jums taip nebuna? :)Bet cia jau per stiprius priepuolius.

Dar kazkur skaiciau, kad, jei pajunti, kad griuni ir kojos nelaiko, bandyti visa demesi sutelkti i pedas, pajusti pedu lietimasi su zeme, tada praeis jausmas, kad griuini.Man budavo tiap, kad stoviu kur parduotuvej ir jauciu, kad vos ne svyruoju...Jei atsistoju ant vienos kojos, tai "susimetau"...

Na, mergaites, jei ka dar suzinoasiu , butinai parasysiu.
Gal pacios issigydisim.Jei pagysiu, norieciau visa pasauli isgydyt nuo sios "nesamones"....smile.gif
*Liepa18*
Pasiskaitymui... http://panikosbroliai.blogas.lt/panikos-st...r-atakos-3.html
tuktuktuk
QUOTE(JACINTA333 @ 2010 09 25, 01:08)
To tuktuktuk

Pas psichiatra einant nereikia siuntimo...

o tuos psichinius vaistus taip buvo sunku paimti i burna. Tiesiog uzsimerkiau ir isgeriau. Pagalvojau, kad bjauriau kaip yra nebus smile.gif
*

Ai, tai kai istiko tas baisus priepuolis po kurio pakliuom i logonine, o dar po to kai isleido, vel pasikartojo...tai man jau ir paciai buvo strioko, tai as issireikalavau ta suntima ciut ne per pykcius... blush2.gif nors man irgi daktare sake, kad nereikia, bet as jai duokit ir viskas... blush2.gif doh.gif

Dabar geriam vaistus ir reikaliukai berods gereja...kazkaip as nuolankiai izuriu i tuos AD...ka padarysi, kai jau taip blogai... verysad.gif O ir drauge mano nuo depresijos gydosi jau 4 metai ir vargo nemato - zydi, patenkinta visad. smile.gif
Gal pageres laikai kadanors ir mesim tuos antidepresantus. Mes dabar kol kas irgi prie AD bromozepama vartojam - 3x po puse tabletytes, na ir atakoms artejant.

Kaip pradejom su vyru analizuot, tai jau viso to pradzia pries 8 metus prasidejo...Tik mes ligu ieskojom ne ten kur reikia...Pamenu, kai po babos laidotuviu jam pradejo sukt kazkaip veida, zandus kazkur prie dantenu mes ejom pas stomotologa, akmenis nuo dantu valemes... doh.gif I dar visokiu idomiu dalyku padaugedavo butent per pilanti, tai mes viska ir nurasem menuliui...O va dabar juk pati pilantis, ir pavartojus AD dvi savaites vyras nustebes negali atsitoket, kas cia pasidare, kad veido nesuka po sitiekos metu... thumbup.gif
O visas ligos ''grozis'' islindo dabar, po 8 metu, po motinos laidotuviu, po daugelio rupesciu, problemu darbe...

QUOTE(JACINTA333 @ 2010 09 25, 01:44)
Dar galiu papsakoti , ko mane moke psichologas...

Jergus kokia tu saunuole thumbup.gif Labai dziugu, kad daliniesi su mumis. drinks_cheers.gif Tik va kaip man vyra ikalbet nors truputuka pasiskaityt...nieko jis nenori skaityt, jam nelinksma narstyt kitu bedas...O siandien pabande po menesio nueit i savo darbo vieta, tai po kokiu 5 minuciu isleke i tulika doh.gif doh.gif ....vandeniu vandeniu... doh.gif neisivaizduoju kaip jam reiks eit i darba, kai baigsis biuletenis g.gif Ir taip visur - poliklinikoj bestovint kelissyk bega...vaziuojant bega, gerai jau nors priepuoliai neistinka, tabletyte visad salia...
Dar norėjau paklaust, o kazi, jei mes kartu paanalizuotumem visas tas situacijas, senus išgyvenimus, dazniau as jo pakvoščiau apie tai ką jis jaučia, gal padėtų tai? ir nereiktų eit pas psichologus?, kaip manot? - nu neis jis pas juos... verysad.gif
tuktuktuk
Maciau ten kazka kalbejot apie AD ir snapsiuka...
As tai vyra prigrasinau, kad jokiu budu negalima...pasakiau - ''ir pamirsk....'' unsure.gif Ir manau, kad as visiskai teisi. rolleyes.gif Tik bijau kad jis laikytusi... unsure.gif bo pradzioj visi bijo, o potam ziurek ir atsipalaiduoja...
O su antibijotikais tai šiukštu negalima schmoll.gif - kepenis suesit nono.gif
*Liepa18*
QUOTE(tuktuktuk @ 2010 09 25, 18:59)
Tik va kaip man vyra ikalbet nors truputuka pasiskaityt...nieko jis nenori skaityt, jam nelinksma narstyt kitu bedas...nu neis jis pas juos... verysad.gif
*

Ir teisingai daro, kad nenori smile.gif Daugeliui nuo tokių forumų dar blogiau būna smile.gif Pvz. man psichologė liepė PAMIŠRTI apie tokio tipo forumus, bet va aš vis įlendu kartais... smile.gif

Kaip sako, jei dar žmogus nepasiruošęs bet kam, kad pakeistų padėtį, tai vadinasi dar nėra taip blogai, gal žiauriai skamba, bet...
tuktuktuk
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 25, 20:40)
Kaip sako, jei dar žmogus nepasiruošęs bet kam, kad pakeistų padėtį, tai vadinasi dar nėra taip blogai, gal žiauriai skamba, bet...
*

na kaip cia pasakius...jis pasirenges gerti AD nors ir iki gyvenimo galo..., o as taip lyg ir noreciau ieskoti prie to ir kitu keliu iveikti sia liga - juk dar yra psichoterapijos, knygutes, saviitaiga... unsure.gif
*Liepa18*
QUOTE(tuktuktuk @ 2010 09 25, 20:09)
na kaip cia pasakius...jis pasirenges gerti AD nors ir iki gyvenimo galo..., o as taip lyg ir noreciau ieskoti prie to ir kitu keliu iveikti sia liga - juk dar yra psichoterapijos, knygutes, saviitaiga... unsure.gif
*

Aš manau, kad gerti AD, tai yra pats lengviausias kelias, o visi kiti jūsų išvardinti jau reikalauja valios, užsispyrimo, tykėjimo ir t.t. Bet čia tik mano nuomonė 4u.gif
Anaksunamun
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 25, 20:13)
Aš manau, kad gerti AD, tai yra pats lengviausias kelias, o visi kiti jūsų išvardinti jau reikalauja valios, užsispyrimo, tykėjimo ir t.t. Bet čia tik mano nuomonė 4u.gif
*

drinks_cheers.gif O as manau, kad tiek visi AD ir raminantys tai tik leidzia pailset nuo fobijos, o kaip tik nutrauki juos gert viskas vel sugrizta. Nes vaistai negydo, jie tik nuslopina simptomus.
*Liepa18*
TIKRA ISTORIJA APIE MINTIES GALIĄ:

Morrisas Goodmanas
Knygų autorius, pasaulyje žinomas lektorius

Mano istorija prasidėjo 1981m. kovo 10 d. Ši diena iš esmės pakeitė mano gyvenimą. Jos niekada nepamiršiu. Mano lėktuvas patyrė avariją. Atsidūriau ligoninėje visiškai suparalyžiuotas. Lūžo mano stuburas - pirmasis ir antrasis kaklo slanksteliai, netekau rijimo reflekso - negalėjau nei gerti, nei valgyti, be to, buvo pažeista diafragma - negalėjau kvėpuoti. Galėjau tik mirksėti akimis. Gydytojai, žinoma, teigė, jog visą gyvenimą liksiu kaip daržovė ir tegalėsiu mirksėti. Tokį jie mane įsivaizdavo, bet man buvo nesvarbu, ką jie galvoja. Svarbiausia - ką galvojau aš pats. Aš įsivaizdavau, kaip tapsiu normaliu žmogumi ir kaip išeisiu iš šios ligoninės.

Ligoninėje dirbau vien savo mintimis, o kai mąstai, gali susigrąžinti tai, ką esi praradęs.

Man buvo uždėtas respiratorius, ir gydytojai tvirtino, kad pats daugiau nebekvėpuosiu, nes pažeista diafragma. Bet vidinis balselis man kuždėjo:"Giliai kvėpuok, kvėpuok giliai." Galų gale man nuėmė respiratorių. Gydytojams žadą atėmė. Negalėjau sau leisti, kad neigiamos mintys atitrauktų mane nuo manojo tikslo ar vizijos.

Užsibrėžiau tikslą iki Kalėdų išeiti iš ligoninės. Ir tai padariau. Išėjau iš ligoninės savo kojomis. Gydytojai sakė, jog tai neįmanoma. Tai buvo diena, kurios niekada neužmiršiu.

Jei reikėtų patarti žmonėms , kurie štai dabar kenčia skausmus ir nieko nedaro, aš, apibendrinęs savo gyvenimo patirtį, galėčiau pasakyti štai ką:"Žmogus tampa tuo, apie ką galvoja."

Morrisas žinojo, jog jame slypinti jėga atneš jam tai, apie ką jis galvos. VISKAS ĮMANOMA. Jo istorija įkvėpė tūkstančius žmonių galvoti, įsivaizduoti ir pajausti, kaip jiems susigrąžinti sveikatą. Patį didžiausią savo gyvenimo išbandymą jis pavertė neįkainojama dovana.
Papildyta:
Iš knygos "Nebijok gyventi!":

"Kai tik galvoje užgims kokia neigiama mintis, iš karto jai pasipriešinkite: atlikite kokį neįprastą veiksmą, pvz., ištarkite keistą garsą ar juokingą žodį arba įsignybkite sau į koją. Galbūt skamba juokingai, bet toks veiksmas padės negiamą mintį nuslopinti. Amžinasis gamtos dėsnis teigia, kad teigiami dalykai visada nugali neigiamus. Kai tik mesite iššūkį neigiamoms mintims ir poelgiams, neleidžiantiems jums siekti tikslų, jie greitai "supras", kad yra nepageidaujami svečiai jūsų proto rūmuose ir "nesugalvos" nieko geresnio, kaip palikti jus visiems laikams."

"Užsiprogramuokite pasitikėti savimi ir siekti didelės sėkmės. Kuo norite tapti? Jūsų protas - galingiausias visatos kompiuteris, be to, esate jo programuotojai. Kokius duomenis įvesite, tokį rezultatą ir gausite. Todėl jūsų gyvenimo kokybė yra tiesioginis proto programavimo rezultatas. Jūsų mintys yra tai, ką paleidžiate į pasaulį. Įsitikinkite, kad šie jūsų pasiuntiniai yra sveiki ir puikios formos. Jei jus valdo menkos mintys, jos nuodija kūną ir trumpina gyvenimą.
Šiuolaikinė medicina, tyrinėjanti sielą ir kūną, jau neabejoja, kad žmogaus mintys daro esminę įtaką viso organizmo fiziologijai. Jei mintys tamsios, savo kūnui pradėsite siųsti blogus signalus, o jis reaguos atitinkamai.
Teigiamas mąstymas - tai įprotis, kurį galite išsiugdyti."
Anaksunamun
Liepa as ir vel 100% su tavimi sutinku . Svarbiausia savimi tiketi, pasitiketi, stengtis, kad musu galvose butu tik geros mintys, geri jausmai, nesiskusti, NEBIJOTI. Manau tai mums pats geriausias vaistas.
SVT
Sveikos merginos,

prieš 2 savaites ištiko baisus priepuolis, mane parvedė namo iš darbo. Pradėjo kartotis po kelis kartus per dieną, išeiti negalėjau net išmesti šiukšlių. Šiaip sergu 8 metai, pirmą kartą pavyko išsigydyt pačiai, nes turėjau laisvą grafiką, be to esame "sveikuoliai" ir apie AD negalėjo būti ir kalbos. Visuomet turėjau po ranką xanax. Kadangi šiuo metu užimu aukštas pareigas ir dirbu 2 darbuose, negalėjau sau leisti viską mesti. Paprašiau biuletenio 2 savaitėm. Tą pačią dieną suradau privatų prichoterapijos ir psichikos ligų kabinetą ir užsirašiau. Paprašiau mamos mane palydėti. Išrašė AD ir psichoterapijos kursus. Pirmas 2 dienas po AD galvojau mirsiu, pastovus non-stop priepuolis, DEREALICACIJA ir DEPERSONALIZACIJA, galva svaigo, galvojau na va, dabar blogiau nei buvo. Tačiau po šių 2 dienų po truputį kiekv. dieną darėsi geriau, nustojo svaigti galvą, priepuolių pasidarė mažiau, viskas atrodė realiau. Kiekv. dieną prašiau mane "pavedžioti" po gatvę, pratinausi prie triukšmo ir žmonių. Vėliau pati pabandžiau išeiti, pirmą kartą nepavyko, tačiau antrą pavyko. Dabar praėjo dvi savaitės ir rytoj į darbą, aš jaučiuosi puikiai, net negaliu patikėti kad galėjo taip būti blogai, eisiu į darbą su džiaugsmu net, visiškai nebijau, aš esu lygiai tokia pat kaip iki priepuolių. Galiu net išeiti be vaistų (xanax) apie ką 8 metus net negalėjau sau leisti. Šiaip visai nenoriu AD, bet thumbup.gif thumbup.gif
Anaksunamun
SVT dziugu girdeti , kad gerai jautiesi 4u.gif Vaistai tikrai padeda pasijusti normaliu zmogumi 4u.gif O kaip terapija? Kas jos metu vyksta jei ne paslaptis?
vovere74
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 25, 19:40)
Ir teisingai daro, kad nenori smile.gif Daugeliui nuo tokių forumų dar blogiau būna smile.gif Pvz. man psichologė liepė PAMIŠRTI apie tokio tipo forumus, bet va aš vis įlendu kartais...  smile.gif

*

Man irgi anksčiau sakė, kad nelįsčiau į tokius forumus. Tačiau dabar jau kitas dalykas. Aš esu stipresnė, kitaip viską priimu ir jaučiu. Savianalizė labai padeda pajausti save ir kitų analizavimas nebeveikia neigiamai, o kaip tik padeda save suprasti geriau.

QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 25, 20:13)
*

Aš irgi taip manau. Jau čia ne kartą rašiau, kad reik ne simptomus gesint, o ieškot priežasčių ir jas šalint. Ir dirbti su savimi. Kas iš tikro yra labai sunku pradžioje, o vėliau tampa labai normaliu dalyku.
SVT
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 09 26, 13:50)
SVT dziugu girdeti , kad gerai jautiesi  4u.gif Vaistai tikrai padeda pasijusti normaliu zmogumi  4u.gif O kaip terapija? Kas jos metu vyksta jei ne paslaptis?
*

Aciu, psichoterapija yra savianalize, pradejome sneketi apie vaikyste, seima, .... ivykius, kurie galejo tureti itakos. Daugiau sneka pacientas, gydytoja isiterpia jeigu yra neteisingas "poziuris". Jie turi savo gudrybiu ir viska stebi. Laukiu nesulaukiu rytoj i darba thumbup.gif As net pirma karta po 8 metu nebijau iseiti be xanax!!!!!!! thumbup.gif
JACINTA333
To tuktuk.

Jei jis nenori, tegul neskaito. Cia viskas labai individuliai ko gero. As kai susirgau, galvojau, kad viena su tokia durna liga.Po to paieskojau forumuose panikinku...nu, ir ka, vos ne puse Lietuvos kraustosi is proto smile.gif)
Man kazkaip lengviau, kai yra daugiau zmoniu, kurie jaucia ta pati ka as.Tiesiog kai nori parasyti, gali parasyti i foruma, gali papasakoti kokiu budu eini is proto ir visi priims tai normaliai:)O kai priima normaliai, nebe taip ir baisu.

O i psicholgus nzn kodel, ziuriu kreivai. Man idomiau bendrauti su zmonem , kurie tai patyre, o ne tik paskaite vadoveli apie tai.Aisku, aciu, jei uzvestu ant kelio kaip sau pagelbet.Nu , bet kai pradeda klausineti "visokiu paslapciu", tiesiog negaliu "isduot", ypac kai matau, kad i kortele viska uzrasineja. smile.gif))
Ir tam turi buti tam tikra nuotaika, jei nueinu pas psichologa ka tik vaistu ikalus (be vaistu kol kas net nesijudinu is namu), nu nemoku tada dejuoti niekaip.Sedziu laiminga, zmogus nesupranta, ko as cia atejau, uzraso diagnoze lengvesne nei man yra.Nors realiai zinau, kad man blogiau.
Papasakoju, kad as cia tik taip bandau tvardytis ir tiek, o is tikruju man amen. Na, tipo, jei tvardais, OK, isgysi,varyk taip ir toliau.
Laiko gaisimas.O kaip dar man "varyti"?, as jau 1001 buda sugalvojau kaip save gelbeti, bet sedziu ant vaistu.Visi budai man padeda pradzioje, po to vel turiu improvizuoti, ieskoti kazko naujo. Blemba turiu toki faina organizma, kuris megsta naujoves.

Man jau geriau knygutes, tada jauciu, kada man reikia pagalbos ir ramiai pasistudijuoju smile.gif

Tuktuk,manau, kad pagys pats, tik vaistus tegul panaudoja. Kai 1 k per men/savaite tie priepuoliai, galima ir susitvarkyt, kai kasdien- cia jau nebelabai valia padeda.Manau, kad vaistai siek tiek pades psichikai paiilseti ir uzsimirsti.Kai nebesikartos, turetu po truputi prisimirsti.Tada galima mazint dozes, ne iskart reikia nutraukt, po ketvirdali maziau gerti.Arba viena diena visa doze, kt diena- ketvirtadaliu maziau. As to nutraukimo tai maziausiai bijau. Tiesiog galima vienus raminamus pakeisti kitais, smegenys gaus raminamuju, bet chem. pavadinimas bus ne toks pat smile.gifO po to p/g savijauta, kai nebe kiekviena diena blogai jautiesi, savaime imi tuos vaistus mazinti.Pasilieki tik atsargai kisenej.

Dar toks idomus dalykas su tais PA. Nzn, gal cia tik man. Kai man buna panika, manes geriau neuzjausti. Aisku, jei ,matysi, kad pats iesko pagalbos , tai pasiulyt atsiremti. (kartais per tuos PA reikia tarsi kazkokio saugumo). Bet nekalbeti, kad "zinau, kad tau blogai ir kaip tave uzjauciu".Jokiu budu "neglostyti". Nuo tokiu zodziu man isvis sakes patapdavo, atrodydavo, kad , jei jau mane uzjaucia, tai man turbut tikrai labai blogai... :)Ta liga reikia kazkaip nuleisti kaip nieko rimto ir juokais.Aisku, jei jau negali nueit kazkur, tegul neina.Bet, jei pasijus geriau, jokiu budu tegul nesedi namuose. Man po savaitgaliniu pasedejimu namie buna sakes pirmadieni, geriau, kai ir savaitgaliais kazkur "islendu".

Dar ikalk jam i galva, kad smegenis niekas neisoperuos, ir save pagydyti gali tik pats, jei nori pasveikt teks daug dirbti paciam su savimi .Ir, jei nuleis rankas, tegul kaltina tik save.Cia paprasciausiai mums psichika perdavineja ne tokius signalus.

Jei bijo eit i darba, gal toks dalykas padetu.Man kazkada siek tiek padejo. Paklausk, jeigu bijo, tegul ivardina, ko jis bijo. Ar ji ten darbe kas nors skriaudzia, spardo, saukia ant jo,spjaudo ??? smile.gif)Kvailai skamba, bet kartais su ta nesamone padeda kovoti jumoras.
Is tikruju,jei bijai, tai turi zinoti ko bijai. Jei nezinai, ko bijai , tai reiskia ir baimes neturi buti. Manes , kai paklause "ko tu bijai", net pasimeciau smile.gif)Mintyse pagalvojau "na, bijau numirti, nualpti, bijau galvos sukimosi, koju nelaikymo...". Blemba, o is tikruju tai juk bijau saves smile.gif))Dabar , kai buna blogiau prisimenu, kad negaliu kazkur nueiti, nes bijau pati saves, juokas paima.

Dar siek tiek. Jeigu dirba kontorini darba (ne ant stakliu smile.gif, galbut pabando susirasti kazkokia vieta, kur ,atrodo, jam ramiau buna.As toki uzkampi esu darbe susiradus, kai pajuntu , kad pradeda "kazkas" darytis, maunu i ta uzkampi.Po to turbut kazkoks refleksas gaunasi, pasidaro blogai, nuleiki i ta vietele, biski pagereja.Nu ir prasilakstau, sanariai sveikesni bus. smile.gif

O dar kaip minejau , reikia atlikti taip vadinama "zygdarbi " (vaistu prigerus), kazko , ko labai bijai...Po to , kai uzeina, mintyse pagalvoti, nu, va tada tai padariau, o ko dabar jau negaliu padaryt.

SVT
Sveikos,

pirma diena darbe, jokių simptomų nejaučiu. Man atrodo jaučiuosi lygiai taip pat kaip iki PA mano gyvenime. Tokia buvo mano istorija su sėkmingu pasveikimu per 2 savaites. Linkiu Jums drąsos.
Anaksunamun
SVT - Na saunu wub.gif bet juk vaistu visa gyvenima negersi? unsure.gif
SVT
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 09 27, 13:57)
SVT - Na saunu  wub.gif  bet juk vaistu visa gyvenima negersi?  unsure.gif
*

Nenorėčiau, tačiau medicinoje 100 % nėra. Pagalvojus kad kiti visą gyvenimą leidžiasi insuliną, organų transplantacija arba ligos gydymas yra agresyvus kai neturi pasirinkimo arba panašiai, o sveikas nenumirsi, tai bandau AD vartojimą nesureikšminti. Kaip minėjau esame "sveikuoliai" ir vaistų vartojimo pasirinkimas buvo gerai aptartas. 8 metus prasilaikiau ant savitaigos. Tad kiekvieno pasirinkimas pagal esamą situaciją. Abu būdai veiksmingi, tik savitaiga reikalauja laiko ir valios. Sveikatos visiems bigsmile.gif
monikaie
nezinau as kai prisimenu savo pirma priepoliuka tai jis zymiai geriau nei kad dabar (plake sirdis,oro truko,pykino nu buvo baisu.....)o dabar paskutinis kai istiko tai net nbetikiu kai tai butent su panika verysad.gif tik ziauriai silpna buvo sirdy kaip skyle i kuria neieina mano ikveptas oras,jausmas kad mirstu,alpstu..... ir kiekviena diena plaukioju...... nei svaigsta nei ka o tiesiog plaukioju.......ir labai to issigastu verysad.gif nebezinau istikro nei ka dar galvoti.....net jegu nebeturiu kas man galetu buti...... verysad.gif ir dar vaistuku negaliu vartoti nestuke.gif nors paziureciau ar man jie padeda.tada iskart suprasciau ar nuo nervu ar kas rimciau cia man jei nepadetu vaistai nuo nerimo verysad.gif
MadCost
monikaie > as va glebesciuojuos su 3 menesiu suneliu, bet per nestuma geriau AD. Svarbiausia neturetu dideliu stresu, o ypac PA per nestuma, nes issiskiria lb daug kenksmingu cheminiu medziagu tavo vaikeliui, geriau pagerk zoleliu tokiu kaip Neuro3 arba valeradiks, stenkis llaikytis rezimo, nemiegoti diena, o stengtis miegoti tik nakti atsigulant tuo paciu metu, spausk save i remus, kad kuo daugiau ilsetis. Ramaus nesiojimo smile.gif

Jacccinta333 > nu klausyk bet tu mane tai stebini... nu cia jau pasakyciau kad nestebini o baugini unsure.gif nu blyn skaitau ir suvokiu kad ekrane skaitau apie kt zmogu kuris jaucia ta pati?

As vat kai pagalvoju, kad valios tai turiu sociai (neatvirausiu del ko taip isitikinusi), taciau nesuprantu kodel su savo nervukais, tai jau susitvarkyti negaliu kazkodel... gal tai yra riba kurios jau negaliu kontroliuoti? Beje lb idomus faktas, kai man tyre psichika (yra tam tikri metodai) pasake psichologe, jog depresija sergu del to, kad pas mane padidinta savikontrole ir kas dar stebetina, ji pasake, kad as turiu tik lengva forma depresijos butent del to kad padidinta savikontrole, kuri neleidzia depresijai gyleti g.gif

Zodziu merginos... be komentaru blink.gif
monikaie
[quote=MadCost,2010 09 27, 20:04]
monikaie > as va glebesciuojuos su 3 menesiu suneliu, bet per nestuma geriau AD. Svarbiausia neturetu dideliu stresu, o ypac PA per nestuma, nes issiskiria lb daug kenksmingu cheminiu medziagu tavo vaikeliui, geriau pagerk zoleliu tokiu kaip Neuro3 arba valeradiks, stenkis llaikytis rezimo, nemiegoti diena, o stengtis miegoti tik nakti atsigulant tuo paciu metu, spausk save i remus, kad kuo daugiau ilsetis. Ramaus nesiojimo smile.gif

MadCost sakyk o tau per nestuma teko tokiu kaip xanax ar bromezopamo pavartoti?nes gyvenu ne lietuvoje tai man mama tik tokiu atsiuntusi yra.arbatos turiu bet Neuro2 (dar negeriau nes bijau pakenkti mazyliui)tai cia is mano turimu vaistuku-xanax, bromezopamas,ir arbata Neuro2.kiek suprantu leliuka jau supuoji sveikuti ir grazuti 4u.gif zinoma sveikinu 4u.gif ir jei nesunku patark ka dar galeciau paprasyti kad man atsiustu is lietuvos,kokiu vaistuku kad biski apsiraminciau doh.gif Aciu labai mirksiukas.gif
*Liepa18*
QUOTE(monikaie @ 2010 09 28, 11:01)
sakyk o tau per nestuma teko tokiu kaip xanax ar bromezopamo pavartoti?nes gyvenu ne lietuvoje tai man mama tik tokiu atsiuntusi yra.arbatos turiu bet Neuro2 (dar negeriau nes bijau pakenkti mazyliui)tai cia is mano turimu vaistuku-xanax, bromezopamas,ir arbata Neuro2.kiek suprantu leliuka jau supuoji sveikuti ir grazuti 4u.gif  zinoma sveikinu  4u.gif  ir jei nesunku patark ka dar galeciau paprasyti kad man atsiustu is lietuvos,kokiu vaistuku kad biski apsiraminciau doh.gif  Aciu labai mirksiukas.gif
*

Man žinok baisu skaityti tokius postus... unsure.gif Tu jau ne pirma, kad gyveni užsienyje, bet iš medikų pagalbos jokios, vos ne savališkai geriami vaistai, kurie siunčiami per gimines... Sako LT atsilikusi šalis, bet kai užsienį vyksta tokie dalykai, tai man siaubas ima, o tu juk neščia... Nesupyk tik, aš nepiktai, tiesiog man galvoje netelpa...
monikaie
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 28, 08:10)
Man žinok baisu skaityti tokius postus...  unsure.gif Tu jau ne pirma, kad gyveni užsienį, bet iš medikų pagalbos jokios, vos ne savališkai geriami vaistai, kurie siunčiami per gimines... Sako LT atsilikusi šalis, bet kai užsienį vyksta tokie dalykai, tai man siaubas ima, o tu juk neščia...  Nesupyk tik, aš nepiktai, tiesiog man galvoje netelpa...
*

taip as pilnai suprantu jusu mintis.man jie cia kaip siuksles surinkti tie daktarai,juolab nesuprantu jie tiria man tik sirdi,nejau nedaeina kad nervai ar dar kas gali buti..... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(monikaie @ 2010 09 28, 08:12)
taip as pilnai suprantu jusu mintis.man jie cia kaip siuksles surinkti tie daktarai,juolab nesuprantu jie tiria man tik sirdi,nejau nedaeina kad nervai ar dar kas gali buti..... verysad.gif
*

ir pati nenoriu sakyti kad esu turejusi panikos priepoliu ir tuom segu,nes paskui greit viska nervam nurasys,issamiai neistyre doh.gif
Anaksunamun
Monikaie - tai issitirk ir bus aisku. Ar skydliauke ziurejo? Man po pirmo PA padare kraujo tyrima, kardiograma, paziurejo skydliauke, o paskui pas nervu gyd. nusiunte.. Dar ji kazka minejo apie akiu dugno tyrima(?) bet taip ir baigesi ieskojimai.
monikaie
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 09 28, 16:05)
Monikaie - tai issitirk ir bus aisku. Ar skydliauke ziurejo? Man po pirmo PA padare kraujo tyrima, kardiograma, paziurejo skydliauke, o paskui pas nervu gyd. nusiunte.. Dar ji kazka minejo apie akiu dugno tyrima(?) bet taip ir baigesi ieskojimai.
*

del to dalyko jau buvau 3kartus,pirma kart padare kraujo tyrima,slapimo ir kardiograma,antra kart vel kardiograma,trecia kart vel kardiograma visiskas..... dabar liepe po 3 men ateiti vel i ligonine kardiogramai daryti blush2.gif tai visi mano tyrimai.skydliauke tyriausi po pirma savo priepoliuko lietuvoje pries 3metus-viskas buvo gerai.
MadCost
monikaie > na as neesu gyd.todel tau "israsyti" vaistus per atstuma tikrai negaliu, taciau galiu patarti ka pati dariau. Gerti raminamasias vaistazoles tikrai geriau nei visokius xanax ir pan, tai jau patikek. bromezopama galima vartoti tik tuomet kai buna lb didelis PA ir tu jo jau suvaldyti negali, t.y. auksciausias lygis PA. Priesingu atveju vartoti cheminius preparatus negalima. Paprasyk kad mama nupirktu Valeradix (reiketu gerti po 2 tab 3 k. dienoj), neuro 2 per silpnas, todel vartoti geriau neuro 3, siaip reiketu tau paziureti kokia vaistazole labiau tave ramina (melisa, apiniai, valerijonas (tik jo lb.padauginti nepatartina), suktazoles). Tuomet galetum prie tu tableciu pavartoti arbatos dar . Siaip kai kurioms padeda Sedatif, homeopatines tabletes. O siaip tai kaip minejau turi buti grieztas rezimas, tik tada galesi valdyti PA. Apribok save, t.y. neik ten kur buna PA, nedaryk kazko kas erzina ar sukelia PA, tau nereikia siuo metu pradeti save analizuoti ar gydytis, tavo dabartine uzduotis isbuti nestumo laika ramiai, todel visus ignoruok ir siusk na...ui, jei tave kaip nors erzins mirksiukas.gif
monikaie
QUOTE(MadCost @ 2010 09 28, 18:09)
monikaie > na as neesu gyd.todel tau "israsyti" vaistus per atstuma tikrai negaliu, taciau galiu patarti ka pati dariau. Gerti raminamasias vaistazoles tikrai geriau nei visokius xanax ir pan, tai jau patikek. bromezopama galima vartoti tik tuomet kai buna lb didelis PA ir tu jo jau suvaldyti negali, t.y. auksciausias lygis PA. Priesingu atveju vartoti cheminius preparatus negalima. Paprasyk kad mama nupirktu Valeradix (reiketu gerti po 2 tab 3 k. dienoj), neuro 2 per silpnas, todel vartoti geriau neuro 3, siaip reiketu tau paziureti kokia vaistazole labiau tave ramina (melisa, apiniai, valerijonas (tik jo lb.padauginti nepatartina), suktazoles). Tuomet galetum prie tu tableciu pavartoti arbatos dar . Siaip kai kurioms padeda Sedatif, homeopatines tabletes. O siaip tai kaip minejau turi buti grieztas rezimas, tik tada galesi valdyti PA. Apribok save, t.y. neik ten kur buna PA, nedaryk kazko kas erzina ar sukelia PA, tau nereikia siuo metu pradeti save analizuoti ar gydytis, tavo dabartine uzduotis isbuti nestumo laika ramiai, todel visus ignoruok ir siusk na...ui, jei tave kaip nors erzins  mirksiukas.gif
*

smile.gif aciu uz atsakyma.... eiti niekur nebijau,darau viska.tik mane gali isprovokuoti tas galvos plaukiojimas nuo pat ryto ir jau tuoi bus taip 5men kai taip kenciu.vien del to tik pergyvenu nes kiek cia skaitinejausi niekam taip nera buve.visom kas nutraukia vaistus ar ka tai pasireiskia svaigimas galvos (kai sukasi)o as nuo ryto iki vakaro 24h per para kaip lengvai isgerusi...... ir apie tai labai daug mastau ir bijau tokio galvos plaukiojimo ir aisku issigastu verysad.gif rytoi vel eisiu pas seimos daktare kad darytu kanors...... patikekit labai sunku taip buti..... jei tik ji nustotu plaukioti tada ir jausciausi thumbup.gif o dabar tik atsikeliu ir iskart nerimas su klausimu kodel man taip ji plaukioja verysad.gif
MadCost

monikaie
Nusiramink:) Galvos plaukiojima tu vadini derelizacija. kai kurie tai vadina jausma lyg jie butu po stiklu, kolboje, kiti sako kad kaip trenktas maisu per galva, treti dar sako kad jauciuosi kaip persimiegojes pastoviai (normalus biggrin.gif zmogus persimiegojimo bjauru jausma max 1 val gali jausti paskui tai "issivaiksto"). Siaip galiu "paguosti", kad dazniausiai derelizacija nuima tik AD, todel tau reiketu kuo daugiau ramios busenos. Vat noreciau paklausti kodel tu dar vis nemiegi???? blink.gif O gal pas tave toj saly dar anksti naktiniam miegui? (jau tave priziuriu ir aukleju tongue.gif )
SVT
QUOTE(MadCost @ 2010 09 28, 22:53)
monikaie 
Nusiramink:) Galvos plaukiojima tu vadini derelizacija. kai kurie tai vadina jausma lyg jie butu po stiklu, kolboje, kiti sako kad kaip trenktas maisu per galva, treti dar sako kad jauciuosi kaip persimiegojes pastoviai (normalus  biggrin.gif  zmogus persimiegojimo bjauru jausma max 1 val gali jausti paskui tai "issivaiksto"). Siaip galiu "paguosti", kad dazniausiai derelizacija nuima tik AD, todel tau reiketu kuo daugiau ramios busenos. Vat noreciau paklausti kodel tu dar vis nemiegi????  blink.gif  O gal pas tave toj saly dar anksti naktiniam miegui? (jau tave priziuriu ir aukleju  tongue.gif )
*

Nesijaudinkit. Man irgi buvo tokia busena 3 menesius, jeigu nebutu israse AD, tai turbut ilgal dar taip butu. Dabar po AD pradejo kankinti lengva nemiga, todel vel jauciuosi siek tiek "trenkta". O kadangi mano organizmas priprato is karto panikuoti, tai tas lengvas svaigimas jau mane neramina smile.gif Bet as laikausi, nes dar praejo tik 2 sav. ir 4 d. po pirmos AD tabletes. Dar nera pasitikejimo savo kunu. Pazystamas irgi skundziasi galvos svaigimu, is karto nusiunte pas neurologa, nes "visas sveikas".
monikaie
QUOTE(MadCost @ 2010 09 28, 19:53)
monikaie 
Nusiramink:) Galvos plaukiojima tu vadini derelizacija. kai kurie tai vadina jausma lyg jie butu po stiklu, kolboje, kiti sako kad kaip trenktas maisu per galva, treti dar sako kad jauciuosi kaip persimiegojes pastoviai (normalus  biggrin.gif  zmogus persimiegojimo bjauru jausma max 1 val gali jausti paskui tai "issivaiksto"). Siaip galiu "paguosti", kad dazniausiai derelizacija nuima tik AD, todel tau reiketu kuo daugiau ramios busenos. Vat noreciau paklausti kodel tu dar vis nemiegi????  blink.gif  O gal pas tave toj saly dar anksti naktiniam miegui? (jau tave priziuriu ir aukleju  tongue.gif )
*

kartais gerai paauklejimas smile.gif pietu su vaikais visada miegu,pamiegam kokia 2-3 valandikes.beje naktiniam miegui einu apie 22h jusu laiku buna jau 12h nakties smile.gif 2h valandos skiriasi Airijos ir Lietuvos.pas mus anksciau 2 valandom.dabar rosiuosi bekti pas seimos daktare,prasysiu kad kanors darytu ar israsytu kokiu arbateliu ar dar koki velnia.o dar tas nestumas nelengvas pykina nuo pacio ryto verysad.gif nestuke.gif jau visas menuo.na nieko viskas bus gerai mirksiukas.gif parasysiu paskui ka gydytoja sake-kai grysiu g.gif
tuktuktuk
QUOTE(SVT @ 2010 09 26, 12:45)
... rytoj į darbą, aš jaučiuosi puikiai, net negaliu patikėti kad galėjo taip būti blogai, eisiu į darbą su džiaugsmu net, visiškai nebijau, aš esu lygiai tokia pat kaip iki priepuolių. Galiu net išeiti be vaistų (xanax) apie ką 8 metus net negalėjau sau leisti.  Šiaip visai nenoriu AD, bet  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Dziaugiuosi uz tave. thumbup.gif

QUOTE(vovere74 @ 2010 09 26, 18:45)
..Savianalizė labai padeda pajausti save ir kitų analizavimas nebeveikia neigiamai, o kaip tik padeda save suprasti geriau.

drinks_cheers.gif

QUOTE(SVT @ 2010 09 26, 20:08)
... psichoterapija yra savianalize, pradejome sneketi apie vaikyste, seima, .... ivykius, kurie galejo tureti itakos. Daugiau sneka pacientas, gydytoja isiterpia jeigu yra neteisingas "poziuris". Jie turi savo gudrybiu ir viska stebi. Laukiu nesulaukiu rytoj i darba  thumbup.gif As net pirma karta po 8 metu nebijau iseiti be xanax!!!!!!!  thumbup.gif
*

GRaziai skamba. thumbup.gif

Dziaugiuosi.uz tave thumbup.gif
O tas xanax kuom skiriasi nuo bromazepamo? Kaina tai matau, kas skiriasi, o poveikis?

Man draugetaip primokino sakyt, - ''Oi kaip gerai jauciuosi, bet aisku galetu buti ir dar geriau'', na cia tipo, kad pasidziaugus neatkristum... biggrin.gif

QUOTE(SVT @ 2010 09 27, 14:52)
Sveikos,
pirma diena darbe, jokių simptomų nejaučiu. Man atrodo jaučiuosi lygiai taip pat kaip iki PA mano gyvenime. Tokia buvo mano istorija su sėkmingu pasveikimu per 2 savaites. Linkiu Jums drąsos.
*

Deivui i ausi. wub.gif

QUOTE(SVT @ 2010 09 27, 16:23)
... tai bandau AD vartojimą nesureikšminti.

aš irgi... unsure.gif Gal jei viskas gerai, po metu, kitu, ar po dešimties jau galesim ir mesti juos, kai viskas pasimirs... g.gif

QUOTE(SVT @ 2010 09 29, 09:36)
Dabar po AD pradejo kankinti lengva nemiga, todel vel jauciuosi siek tiek "trenkta". O kadangi mano organizmas priprato is karto panikuoti, tai tas lengvas svaigimas jau mane neramina smile.gif

Laikykis.
tuktuktuk
QUOTE(JACINTA333 @ 2010 09 26, 21:17)

1. Po to paieskojau forumuose panikinku...nu, ir ka, vos ne puse Lietuvos kraustosi is proto smile.gif
...gali papasakoti kokiu budu eini is proto ir visi priims tai normaliai:)O kai priima normaliai,  nebe taip ir baisu.
2. O i psicholgus ....Nu , bet kai pradeda klausineti "visokiu paslapciu", tiesiog  negaliu "isduot", ypac kai matau, kad i kortele viska uzrasineja. smile.gif))
3. Man jau geriau knygutes, tada jauciu, kada man reikia pagalbos ir ramiai pasistudijuoju smile.gif
4. Tuktuk,manau, kad pagys pats, tik vaistus tegul panaudoja. Kai 1 k per men/savaite tie priepuoliai, galima ir susitvarkyt, kai kasdien- cia jau nebelabai valia padeda.Manau, kad vaistai siek tiek pades psichikai paiilseti ir uzsimirsti.Kai nebesikartos, turetu po truputi prisimirsti.
5. Ta liga reikia kazkaip nuleisti kaip nieko rimto ir juokais. Aisku, jei jau negali nueit kazkur, tegul neina.Bet, jei pasijus geriau, jokiu budu tegul nesedi namuose.
6.... jei nori pasveikt teks daug dirbti paciam su savimi .
7.Jei bijo eit i darba, gal toks dalykas padetu....
.... Jeigu dirba kontorini darba (ne ant stakliu smile.gif, galbut pabando susirasti kazkokia vieta, kur ,atrodo, jam ramiau buna.
.....O dar kaip minejau , reikia atlikti taip vadinama "zygdarbi " (vaistu prigerus), kazko , ko labai bijai...

1. Man irgi tuom patinka forumai, visada rasi bendraminciu...o tai taip ramina, bent jau mane.
2. lotuliukas.gif
3. Ka skaitai? Mazu ir man ''prisigadys''... ax.gif
4. Tai vat as taip ir manau - tegul pageria, apramina visas audras smegeninej...na o per laika manau uzsimirs, gal kada nors ir vaistu nebereiks. g.gif Nes dabar kaip buvo, pries vaistu vartojima, kai atakos kasdien, o priepuoliai kas antra, tai jau tikrai, kad nepamirsi nieko...
5. Nu zinai...kai priepuolis, tai visi issigande lakstom namie, o kai jau praeina, kita diena tai pasijuokiam del ko nors...
Oi nesedi nesedi namie... kai pagerejo nuo tu AD + bromazepam + haloperidolis tai ne vyras, o tiesiogine zodzio prasme ''misteriu properiu'' patapo...ir namai zvilga, ir kieme zole nebespeja uzaugti, ir mano silnami nukase, ir baldus perstate...Jau greit nebebus ka betvarkyt ir beremontuot... thumbup.gif
6. Gerai cia pasakei...'' kad smegenis niekas neisoperuos...ir save pagydyti gali tik pats, jei nori pasveikt teks daug dirbti paciam su savimi''
7. Tai vat ir blogiausia, kad jam dirbant negali vaistu gerti...per daug pavojinga...o ir pabegt is darbo vietos negali, per daug viesa vieta ir neimanoma... verysad.gif
Kaip supratau, to jis ir bijo labiausiai - ''o kas jei man pasidarys bloga? as isgriusiu? kas tada bus? policija man iskvies? ka zmones pasakys, virsininkai...?''
Pirma diena po biuletenio uzdarymo gal ir as bandysiu i darba kartu eit. Net nezinau ka daryt? Ar geriau viena paleist? tegul pratinasi? kaip manot?
Tradiciskai, tai per pirma pusvalandi jam vidurius paleidzia ir ataka pareina...kaip dabar bus net neiasku, po visu situ festivaliu, ir galiausiai pradetu AD vartojimo... g.gif
SVT
QUOTE(tuktuktuk @ 2010 09 29, 12:07)

Laikykis.
*

Jau "išsivaikščiuojau". Turiu pasakyti, kad papildomai pradėjau skaityti Luule Viilma knygas. Man artima jos filosofija. Pvz., "Žmogaus gyvenimas yra mokymasis. Mokytojas yra blogis (stresai, poelgiai). Kas pamokos nesupranta, tas suserga. O liga yra laikas, kuris tau duotas tam, kad padaryti išvadas". Kadangi jos knygos yra priskiriamos prie psichoterapijos, o aš pati lankau psichoterapiją, man padeda.
simuliaa
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 09 25, 22:35)
Liepa as ir vel 100% su tavimi sutinku  . Svarbiausia savimi tiketi, pasitiketi, stengtis, kad musu galvose butu tik geros mintys, geri jausmai, nesiskusti, NEBIJOTI. Manau tai mums pats geriausias vaistas.
*

butent taip! bet sau iteigt tai praktiskai neimanoma, bent jau man, kazkas kitas mane valdo panikos metu, ir be vaistu niekaip
monikaie
sakykit moterytes-o is cia esanciu kas nors yra kitoki ta priepoliuka turejusios?man neplake stipriai sirdis,netruko oro (nes pirma priepoli kai turejau buvo visi tie pojuciai,oro truko sirdis lauk lipo.....)o sikart man pasireiske labai idomei,kadangi plaukioja vis man ta galva,bet tvarkiausi namuose ,ir gera nuotaika buvo.tik nespejau laiptais nulipti,,,, ant tiek silpna pasidare..... atrodo galva ir visas kunas mirsta.... atrodo jau tuoi tuoi iskrisiu,o sirdy jautesi kaip skyle kazkokia i kuria mano ikveptas oras neieina..... net nezinau kaip aiskiau paaiskinti verysad.gif ir tai truko apie 20min vaziuojant i ligonine pagerejo......
SVT
monikaie, man taip buvo. Kiekv. kartą skirtingas priepuolis. Ypač išeinant iš namų tai visai ... o išeinant iš ligoninės/parduotuvės/daktarės pagerėja.
MadCost
priepuoliu ivairiausiu buna, ir visus juos sunku apibudinti, neveltui jie vadinasi PA:)
monikaie
rytoi pirksim bilieta i LT sausio menesiui,apsilankysiu pas daktaru.nes kai pagimdydiu butinai noresiu vaistuku pavartoti...... taip noriu pasijusti zmogumi normaliu.... siandien pvz isivaizduojat skambinu vyrui ir saskaitoi ziuriu nebera,sakes...... maniau kad jau tikrai iskrisiu.....isigandau ir iskart pirmos mintys o jei man kas atsitiks kaip as jam priskambinsiu..... nors dirba nuo namu tik 1km (prie gero noro ir peskom nulekciau ) tokia ta psihologija musu.... labai laukiu siuntinuko is lietuvos,mama idejo knyga kazkokia paskaityti (nes mama ta pacia beda turi jau daug metu PA) 4u.gif apdovanota musu seima tokiomis psihologinemis ligomis..... doh.gif
Anaksunamun
Monikaie o kodel tu ten kur esi nenueini pas gydytojus? Juk nestukei tos emocijos ir itampa tikrai ne i gera . Gal israsytu kokiu zoliniu raminanciu vaistuku ar pan. O su tel ir saskaitom tai labai pazystamas jausmas biggrin.gif
lauryte21
sveikutes 4u.gif jau senei cia lankiausi,tiesiog gydziausi ir siuo metu jauciuosi gan gerai,bet turbut cia antidepresantu deka...(na ir gal yogos,bei atsipalaidavimu ivariu taip pat)atsisakiau visai migdomuju ir jauciuosi daug geriau be ju,nors dar kartais nerimas aplanko,bet palyginus kaip buvo blogai pries menesiuka ir dabar tai nera ka lyginti.... rolleyes.gif Daug nauju zmoguciu cia,sveikos prisijungusios,tikiuosi ilgai jums neteks cia buti... drinks_cheers.gif Kaip visos kitos laikotes?
tuktuktuk
QUOTE(lauryte21 @ 2010 10 10, 16:22)
sveikutes 4u.gif jau senei cia lankiausi,tiesiog gydziausi ir siuo metu jauciuosi gan gerai,bet turbut cia antidepresantu deka...(na ir gal yogos,bei atsipalaidavimu ivariu taip pat)atsisakiau visai migdomuju ir jauciuosi daug geriau be ju,nors dar kartais nerimas aplanko,bet palyginus kaip buvo blogai pries menesiuka ir dabar tai nera ka lyginti.... rolleyes.gif Daug nauju zmoguciu cia,sveikos prisijungusios,tikiuosi ilgai jums neteks cia buti... drinks_cheers.gif Kaip visos kitos laikotes?
*

O ka konkreciai gerei? Ka be AD ir migdomuju ar raminandiuju darei?

Kazkaip šū----ai viskas pas mane.... verysad.gif Vyras susirgo PA, paskui as nebeiškentus nuejau pas psichiatra, man paseke - ''apleista depresija...'' verysad.gif vakar visa diena praverkiau, is lovos net nepakilau, valgyt visai nenorejau, tai siandien is lovos negalejau islipt, kol lovoj vyras nepamaitino...bet men ne PA.. schmoll.gif man kazkokios nesamones, kuriu net nesuprantu...o jau miegu kaip blooooogai.... doh.gif doh.gif pavargus amzinai....is to nuovargio visas pasaulis blogas ir pries mane...
p.s. gal man reiktu eit i kita skyreli, bet kad kitokio nera, tik toks kur zudosi...o as dar aciu dievui tokiu dalyku nemislinu...bijau dievulis nubaus uz tokias mintis...
Anaksunamun
Tuk tuk gal rudenelis kaltas? As ir visa paniurus , aisku ne tokiam lygyje, bet vistiek. O ka gydytojai tau sako?

As kaupiuosi kaupiuosi pas terapeuta uzsirasyti g.gif Privataus kolkas negaliu sau leisti, bet gal koks poliklinikoje bus neblogas galvoju.. doh.gif
monikaie
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 10 09, 12:38)
Monikaie o kodel tu ten kur esi nenueini pas gydytojus? Juk nestukei tos emocijos ir itampa tikrai ne i gera  . Gal israsytu kokiu zoliniu raminanciu vaistuku ar pan. O su tel ir saskaitom tai labai pazystamas jausmas  biggrin.gif
*

tai kad zinok uzkniso juodai minti tuos kelius pas tu daktaru.... jie nieko man neranda ir negali niekaip padeti......... as tik dievui dekoju kad pan tie priepoliukai i metus kokie 2-3 buna bet va atakos kiekviena diena persekioja.....neina atsipalaiduoti.........na nieko dar trys menesiukai ir lietuvoi apsilankysiu pas specialistu.dabar tik didziule baime kad orouoste ar lektuve to neatsitiktu......... paskui neleis skristi 4u.gif
Anaksunamun
Viskas bus gerai lektuve 4u.gif Nepradek bijoti tris menesius pries 4u.gif

O ta itampa lydi ir mane kiekvienam zingsnyje. Viska daro baime. As tuo isitikinus 100%. Jei bijai, galvoji, kad bus blogai , taip ir buna . Aplamai, man atrodo , kad jei moketume nebijot, tai nebutu ir ko bijot .
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.