Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Grybai.
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
RiMami
QUOTE(gugile @ 2006 08 30, 18:17)
GRYBAI SU POMIDORU PADAZU IR SVOGUNAIS
(po to reikia tik pasildyti)

grybus nuvalom, nuverdam, susipjaustom svognus (pagal skoni kiek norim) pakepinam keptuveje sudedam nuvirtus grybus truputi pakepinam ir uzpilam tomato pagal reikala ir dar truputi pakepinam.Dedam i stiklainius ir laikom kad ir visa ziema atsidarius tereikia truputi pasisildyti keptuveje o galima valgyti ir saltus. Labai gerai neturintiems laiko... PaTIKEKIT SKANU...
*


Nu va, prasidėjo grybų atsargų ruošimas žiemai. Grybų daryti tikrai nelabai moku, todėl ilgokai ieškojau tinkamų receptų - čia 2, bent jau man, patys skaniausieji.
Ačiū begalinis Gugilei už nuostabų receptą4u.gif Aš nuo savęs dar truputį morkų įdėjau. Taip grybus darau jau antrus metus, skanumėlis tikras gaunasi. Šie grybai pas mus suvalgomi pirmiausia, o po to jau visi kiti. Šį kartą mane užvertė voveraitėmis. Tai šiuo metodu ir jas uždariau. Laaabai skanu. Taip paruoštus grybus laikau šaldytuve.
user posted image

Dar esu marinavusi baravykus pagal šį a-d-a'os receptą. Už ką jai diiidelis ačiū 4u.gif Tikrai labai skanutėliai buvo. Šįmet irgi taip darysiu.

QUOTE(a-d-a @ 2006 06 22, 12:33)
GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!

Patikėkit, gaunasi tikrai labai skanūs grybai, kuriuos galima valgyti ir su grietine (pasipjauščius svogūnelio), ir prie silkės tinka, ir t.t.
Kas ragavo, negalėjo atsistebėti, kad tokie skanūs gali būti.
*


angliste
o mano amzinatilsi mociute darydavo labai idomiai baravykus. as tik pamenu, kad ji juos kepdavo svieste, o po to sudedavo i stiklainius ir pastatydavo i rusi. sviestas sustingdavo, o kai ziema juos pasiimdavom is rusio, tai belikdavo juos isversti i keptuve, sviestas istirpdavo, imesdavom svoguniuko ir gaudavosi svieziai kepti grybai. be proto skanu! bet kaip tiksliai daryti si receptuka - neatsimenu doh.gif gal kas turit panasios patirties? is anksto aciu 4u.gif
Casual
viskas doh.gif prisiskaiciau-vaziuoju ryt grybauti thumbup.gif
man pernai vekuoti baravykai issaude verysad.gif bandysiu siemet jusu receptelius ax.gif itariu kad geriausia bus shaldyti g.gif (dziovintu grybu nemegstu)
regna
4u.gif megstu tik dziovintus grybusir sviezius biggrin.gif
triule
as tai grybus labai apdoroju, nes bijau puszaliu (lb 'greit' tada virskinami blush2.gif ).
tai darau taip. supjaustytus isverdu, nukosiu, sudedu i mikseri, sumalu ir i keptuve- riebalu truputi,druskos, pipiru ir cesnako. dedu i stiklaini, tai kai reik paskanint koki patiekala ar padaza -tai galima padaryt lb greitai. o ir uzsaldau kazkiek grybu ne 'cielu', o sumaltu mikesriu (padazams thumbup.gif ).
Lusasita
QUOTE(a-d-a @ 2006 06 22, 12:33)
GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!

Patikėkit, gaunasi tikrai labai skanūs grybai, kuriuos galima valgyti ir su grietine (pasipjauščius svogūnelio), ir prie silkės tinka, ir t.t.
Kas ragavo, negalėjo atsistebėti, kad tokie skanūs gali būti.
*


pernai dariau, super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif atsidarai stiklainiuka, nusunki, pridedi zirneliu, majonezo ir kabliuoji thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Einu dabar daryt, nes turiu puse kibiro virtu baravyku.


Dar pernai dariau grybus savo sultyse. Isviriau visus baravykinius labai mazame kiekyje pasudyto vandens. Ir karstus sudejau i puslitriukus, uzsukau metaliniu dangteli ir pastaciau ant jo. Ryte atverciau ir i rusi. Laikosi puikiausiai thumbup.gif thumbup.gif Ir druskos nereik numirkyt mirksiukas.gif

Dar kitus apvirtus uzsaldem. Skanus labai ir baravykiniai ir "storalupiai", tie toki kur labai juoduoja lotuliukas.gif
jovitaite
Siūlau močiutės grybų marinavimo receptą:

Marinatui: 1 l vandens - 1 šaukštas druskos, 2 šaukštai acto, pipirų, lauro lapelių.
Nuvalytus grybus sudėti į puodą ir virti 15 min. Išvirtus, keletą kartų švariai perplautus grybus sudėti į paruoštus stiklainius. Taip galėsime paskaičiuoti kiek prireiks litrų marinato. Grybų nepridėti iki pat stiklainio viršaus, palikti vietos brinkimui.

Didesniame puode užvirinti marinatą ir pavirti 2 minutes, iš stiklainių supilti grybus ir dar kartą užvirinus pavirti 2-3 minutes.

Dviejų litrų marinato užtenka 3 litriniams ir puslitriui. Patogiausia grybus marinuoti litriniuose stiklainiuose.

Jeigu grybavimas buvo sėkmingas ir pavyko rasti gražią, krūvoje sulipusią, sveiką baravykų šeimyną - siūlau ją įkurdinti puslitriuke, užpilti marinatu, sandariai uždaryti dangteliu ir šaltai laikyti iki Kalėdų. Ant Kūčių stalo turėsite gardų ir puošnų patiekalą. Patikėkite, nustebinsite ne vieną!

Taip marinuoti grybai tinka skanauti ir vienus ir paruoštus su šlakeliu aliejaus bei pagardintus žaliu smulkintu svogūnu. Kas mėgsta - tokius grybus galima skaninti majonezu ar grietine. Pabandykit!

www.jovita.lt
brukne-vetra
moterytės help- sesuo paskambino, kad atveža "košiką" rudmėsių. Kažkur esu girdėjusi, kad galima kažkaip užšaldyti su lydytu sviestu- gal kas žinote konkrečiau. Labai labai ačiū 4u.gif
@Deimantine@
sveiki, gal kuri zinot kaip skaniau marinuot lenkiskusbaravykus ziemai?Vyras laaabai daug prirnko, o kaip juos pagamint rupintis man doh.gif ir dar... ar kuri nors dedat kokiu preskoniu i suditus kad skanesni butu? unsure.gif
Wika 111
Ir mane labai domina. smile.gif
Wika 111
QUOTE(mamairute @ 2005 08 30, 10:40)
Galiu. Visą dieną ieškojau ir radau. Rašykitės.
Marinatas:
3 stiklinės vandens,
1 stiklinė 6% acto,
2 šaukštai cukraus,
4 šaukšteliai druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapnieji pipirai,
3 gvazdikėliai.
Į verdantį vandenį sudedi visus išvardintus produktus ir gauni marinatą. Šita dozė skirta 3 litrams nukoštų virtų grybų - užpyli išmakaluoji ir dedi į stiklainiukus. Skanaus.  brunette.gif
*


As vakar ta pati dariau, tik cukraus nedejau, tikekime taip pat bus skanu. Marinavau pirma kart, ziuresim kas gausis. g.gif Tik vat matyt blogai uzsukau sloikelius, kad kav apvertus sloika, varvejo vandenukas. Ar jie jau bus netinkami naudojimui ? g.gif
Ramunaite
Turiu klausima. Pazystama pasake, kad negalima saldyti nevirtu grybu, tik baravykus. Ir nezino kodel, sako girdejo. Gal jus zinote kodel? As uzsaldziau isvalytus, bet neplautus. Voveruskas atskirai, o baravykus, raudonikius ir lepsius kartu.
Jus cia saldot, tai gal prasimanymas, kad negalima.
Is dziovintu gaminu koldunus, o padazui svogunus pakepinu nerafinuotame saulegrazu aliejuje thumbup.gif
*Madmozela*
Pasidalinkit mamos ,kaip dziovinat grybus blush2.gif orkaitese ar kur ir kaip smile.gif zalia sitam dalyke doh.gif
faustina
Orkaitej.Turiu vielas,ant kuriu suveriu grybus ir pajungiu orkaite su 50C temp.Dureles palieku pravertas,tiesiog su ikistu mediniu saukstu kad neuzsidarytu smile.gif Ijungiu funkcija su vejeliu ir puikiai isdziusta thumbup.gif Grybus didelius perpjaunu isilgai pusiau,mazesniu nepjaunu o tik ipjaunu paziurejimui ar nesukirmije ax.gif O dziovinu baravykus raudonvirsius dar kelmucius.
*Madmozela*
QUOTE(faustina @ 2008 09 18, 12:15)
Orkaitej.Turiu vielas,ant kuriu suveriu grybus ir pajungiu orkaite su 50C temp.Dureles palieku pravertas,tiesiog su ikistu mediniu saukstu kad neuzsidarytu smile.gif Ijungiu funkcija su vejeliu ir puikiai isdziusta thumbup.gif Grybus didelius perpjaunu isilgai pusiau,mazesniu nepjaunu o tik ipjaunu paziurejimui ar nesukirmije ax.gif O dziovinu baravykus raudonvirsius dar kelmucius.
*


o kiek mazdaug laiko laikyt orkaitej rolleyes.gif
faustina
QUOTE(DAIIVA @ 2008 09 18, 13:38)
o kiek mazdaug laiko laikyt orkaitej  rolleyes.gif
*


Na tai reikia apciupinet ar jau isdziuve ax.gif Per diena ir ilgiau isdziusta.Priklauso nuo grybo storio.Storesni dar tenka ir kita diena padziovinti.Nakciai ijungtos orkaites nepalieku. doh.gif Jie tampa tokie sausi,sudziuve.Kad tik slapio nesijaustu.Gali but tokie na kaip guma panasiai.Nemoku pasakyt tiksliai. ax.gif
silsta
As tokiu vielu kaip Faustina neturiu, bet neismeciau nuo seno saldytuvo lentyneles, jos labai tinka grybams dziovinti, nes yra tokios vielines. Tos lentyneles truputi siauresnes, negu orkaites padeklai, tai apkraunu lentyneles vielines grybais ir padedu ant orkaites padeklu. O toliau lygiai tas pats: ijungiu 50 laipsniu karscio su ventiliatoriumi ir dziusta labai puikiai. Palieku irgi praviras truputi dureles, dziusta be jokio vargo.
Neryte
QUOTE(brukne-vetra @ 2008 09 14, 17:27)
moterytės help- sesuo paskambino, kad atveža "košiką" rudmėsių. Kažkur esu girdėjusi, kad galima kažkaip užšaldyti su lydytu sviestu- gal kas žinote konkrečiau. Labai labai ačiū  4u.gif
*


Gal isduosit paslapti kuriame kraste tos rudmeses auga(kokiuose lietuvos miskuose),jau kaip noreciau net silpna doh.gif
Klepesova

QUOTE(kilte @ 2007 09 21, 12:57)
Šaldžiau šviežius, tai gal reikia bandyti virtus  g.gif
*


Na dėl virtų... Mes šaldom- bet - irgi turi savybių šaldymas: pvz: mes virtų nešaldom voveraičių- jos tokios guminės+ vandeningos gaunasi. Šaldom pagrinde lepšiukus ir kt- kurie įgauna tokį ale slidumą kai išverda... Žiemą kepam tokius grybus su grietine svogūniukais ir spirgučiai Super kaip skanu.

QUOTE(valdavv @ 2008 07 26, 16:51)
voveruskas butinai apvirt tik tada i saldikli.As jau turejau toki mona-sudejau zalias-gavosi paskui gumines.Kitus grybus galima det nevirtus,tik ne voveruskas
*


Aš nei žalių nei virtų voveraičių nešaldau- man iš viso voveraitė kaip medis- toks skonis- jei dar mažutės tai dar dar... o štai didelių-ne.

Ir dar. o kuri valgot pavasarinius grybus? yra tokie briedžiukai- kiti babausiais vadina- anksti pavasarį jie išdygsta- rudi(bobausiai na kažkas panašiai) ir balkšvi (briedžiukai- šie vertingesni) taigis tokie susiraukšlėję... Išverdi juos tada ant keptuvės su spirgučiais ir svogūniukais... (be grietinės- prie šių grybų nedera ji) ir skanaus labai skanu grynas grybas
silsta
VOVERUŠKŲ IKRA

Sveikos, parašysiu ką aš darau su voveruškom, kaip jas paruošiu žiemai. Tikrai yra kietokas grybas, tai sugalvojau jas kitaip paruošti.
Šįmet truputuką pasirinkau, tai išviriau, po to per mėsmalę sumaliau, tada į keptuvę gilesnę įpyliau aliejaus, daug daug svogūno pakepinu, tada sudedu maltas voveruškas, pridedu prieskonių, kai sukepa, tada 2-3 šaukštus gero pomidorų padažo uždedu. Dar kiek pakepa ir sudedu į paruoštus stiklainius, užsuku.
Naudoju kaip priedą prie žuvies, silkės, ir šiaip labai skani VOVERUŠKŲ IKRA gaunasi.
domina
mamytes, turiu klausima- kiek laiko galima laikyti marinuotus grybus? Mano anyta megsta pridaryti tonomis, o tenka valgyti ir antrais, ir treciais metais. Ar po metu dar juos galima valgyti?
Kajune
QUOTE(angliste @ 2008 07 27, 19:53)
tikra tiesa. voveraites vienintelis grybas kurio negalima saldyti. jos tampa ne tik gumines, bet dar ir apkarsta. verysad.gif
*


Voveraites visada tik šaldau, šiek tiek apvirtas, guminėmis netampa schmoll.gif Tiesiog jos tokios yra kietokos, man ar šviežios pagamintos, ar šaldytos, to pačio "kietumo" niekuo nesiskiria rolleyes.gif

Šiandien marinavau baravykus, gal kam bus įdomu, parašysiu receptuką ax.gif

0,5 litro marinato reikės:

1 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomojo šaukšto cukraus
2 valgomųjų šaukštui acto
5-6 kvepiančiųjų pipirų
2 lauro lapelių

Į vandenį suberkite prieskonius, išskyrus actą, užvirkite ir sudėkite nuvalytus, nuplautus ir reikiamo dydžio gabalėliais supjaustytus baravykus. Geriau, kad marinato būtų tiek, kad nevisiškai apsemtų grybus. Virkite apie 15 min. Nukelkite nuo ugnies, supilkite actą, sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangtelius. Apvertę uždarytus stiklainius patikrinkite, ar sandariai uždarėte, t.y. ar nesisunkia marinatas pro dangtelio kraštus.

Kai, prieš supilant actą, ragausite marinato, jis bus daugiau saldaus, nei sūraus skonio. Taip ir turi būti. Be to, atminkite, kad atšalęs marinatas bus švelnesnio skonio, nei karštas, kuomet ragaujate. Taigi, jei mėgstate aštriau, prieš baigiant virti dar galima papildomai pridėti druskos, cukraus ar acto.

Kai paragavau jau atšalusio marinato, tikrai nebuvo saldus, saldžiarūgštis greičiau thumbup.gif Svarbiausia, kad stovėtų, nes marinavau pirmą kartą blush2.gif

Labai noriu pasistatyt grybų troškintų su kopūstais, gal kas turit receptuką 4u.gif Net seilė tysta kai pagalvoju, o niekur nerandu doh.gif
Wika 111
Mes rytoj vel vaziuojam grybaut, jeigu rasim ka nors tinkamo. Uzmarinuosiu. thumbup.gif
Rozarka
gal kuri žino kaip daryti žaliuokes g.gif nes randu receptus tik sūdyti, o norėtųsi ko nors įdomiau rolleyes.gif
Wika 111
QUOTE(Rozarka @ 2008 10 10, 19:48)
gal kuri žino kaip daryti žaliuokes g.gif nes randu receptus tik sūdyti, o norėtųsi  ko nors įdomiau  rolleyes.gif
*


Aha, mes irgi praeita sekmadieni pririnkom zaliuokiu, tai tik kepiau . o drauge i pyraga dejo. o jus ka darot su juom?

Kajune
Mano vyras irgi žaliuokių šiandien iššsiruošė, aš troškinsiu su kopūstais, jei gausiu receptą bigsmile.gif
RiMami
QUOTE(angliste @ 2008 09 01, 23:20)
o mano amzinatilsi mociute darydavo labai idomiai baravykus. as tik pamenu, kad ji juos kepdavo svieste, o po to sudedavo i stiklainius ir pastatydavo i rusi. sviestas sustingdavo, o kai ziema juos pasiimdavom is rusio, tai belikdavo juos isversti i keptuve, sviestas istirpdavo, imesdavom svoguniuko ir gaudavosi svieziai kepti grybai. be proto skanu! bet kaip tiksliai daryti si receptuka - neatsimenu doh.gif  gal kas turit panasios patirties? is anksto aciu 4u.gif
*



Mane irgi labai domina toks su sviestu grybų paruošimas. Pati daryt tai nedariau, bet kažkokį receptą turiu nusirašius iš laikraščio, gal kas ir gautųsi...

GRYBAI SVIESTE

1 kg nuvalytų grybų (baravykų, raudonikių, šilbaravykių, kazlėkų ar pan.),
200 g sviesto,
25 g druskos.

Ištirpinkite pusę sviesto ir sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus. Kaitinkite, kol jie suminkštės, pasūdykite. Tada sukrėskite į stiklainius ir užpilkite likusiu ištirpintu sviestu. Kaitinkite 100° C temperatūroje 2 kartus: pirmą dieną – 1 val., antrą dieną – 30 min. Sandariai uždarykite.
Šaltinis: „Savaitė su TV“ (ne šių metų, pernai arba užpernai buvo spausdinta), straipsnis „Tikrai geri konservavimo receptai“.

Tik man neaišku, kaip ten dvi dienas kaitinti g.gif tai tik todėl ir nedariau pagal šį receptą, gal kuri žinot ką duoda tas kaitinimas per dvi dienas, aš tai gal vieną kart kaitinčiau, užsukčiau ir laikyčiau šaldytuve.

O su žaliuokėm, jei nerasit kaip kitaip pasidaryt, tai galima su pomidorų padažu daryt. Variantas nepralošiantis, laaabai skanu - pora psl. atgal aš taip dariau voveraites šįmet (galima bet kokius grybus taip daryt, man pasitaikė voveraičių šįmet nemažai), po to žiemą galima pasišildyt keptuvėje - grybai kaip šviežiai kepti būna arba šaltus valgyt biggrin.gif

Kajune, aš irgi ieškau geeerooo recepto su kopūstais 4u.gif . Turiu vieną receptą (dariau ir pernai, ir šiemet), bet jame kažko tai trūksta, kaip daryt, patys principai yra, jei niekas nieko geresnio nepasiųlys, rašyk, galėsiu įkelt. Šiaip tai jie tokie skanūs, o prieskoniais, manau, galima išgaut norimą skonį smile.gif
Kajune
Troškinau žaliuokes, pagal šį receptą:

Grybų,
2 kg. kopūstų,
1 kg. morkų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 l aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo.

Pjaustytus svogūnus pakepinti su aliejum, supilti į puodą, pakepinti tarkuotas morkas, supilt į svogūnus. Sudėti į kepintas daržoves kopūstus, grybus, pomidorų padažą, pasūdyti, supilti likusį aliejų, gerai išmaišyti ir troškinti apie 1 val.

Antrą kartą jei daryčiau, tai kopūstus prieš tai apvirčiau, nes ilgiau reikėjo troškint nei valandą ir tai nepasakysi, kad visiškai suminkštėjo, kur storiau pjaustyti, kietoki. Ir pati įmečiau lauro lapelių ir kvapiųjų pipirų, nors pagal receptą nereikia.
jurginėlis
dariau grybukus pagal šį receptą

GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

gavos puikūs, svarbiausia, kad acto nė kiek nesijaučia thumbup.gif thumbup.gif
silsta
QUOTE(Kajune @ 2008 10 13, 12:20)
Troškinau žaliuokes, pagal šį receptą:

Grybų,
2 kg. kopūstų,
1 kg. morkų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 l aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo.

Pjaustytus svogūnus pakepinti su aliejum, supilti į puodą, pakepinti tarkuotas morkas, supilt į svogūnus. Sudėti į kepintas daržoves kopūstus, grybus, pomidorų padažą, pasūdyti, supilti likusį aliejų, gerai išmaišyti ir troškinti apie 1 val.

Antrą kartą jei daryčiau, tai kopūstus prieš tai apvirčiau, nes ilgiau reikėjo troškint nei valandą ir tai nepasakysi, kad visiškai suminkštėjo, kur storiau pjaustyti, kietoki. Ir pati įmečiau lauro lapelių ir kvapiųjų pipirų, nors pagal receptą nereikia.
*



Kopūstai ilgai nesuvirė todėl, kad gavo rūgšties nuo pomidorų padažo. Pomidorų padažas dedasi pačioj troškinimo pabaigoj. Šito išmokau iš mamos...


Gabriela Sabatini
QUOTE(jurginėlis @ 2008 12 10, 12:57)
dariau grybukus pagal šį receptą

GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

gavos puikūs, svarbiausia, kad acto nė kiek nesijaučia thumbup.gif  thumbup.gif
*


nusikopijavau receptą ir reiks pabandys kitą rudenį 4u.gif
jurginėlis
mergaitės,
buvau prisišaldžiusi mažų voveruškų, neviriau.
Jos tikrai nebuvo guminės, gavosi minkštos, tarsi tik iš miško.
kitais metais jų šaldysiu daug thumbup.gif
Eglu
QUOTE(jurginėlis @ 2008 12 10, 11:57)
dariau grybukus pagal šį receptą

GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

gavos puikūs, svarbiausia, kad acto nė kiek nesijaučia thumbup.gif  thumbup.gif
*


Merginos, o kaip manot,jei pagal si recepta marinuoti pievagrybius?ju turbut tik apvirti nereiktu..ar yra kas bandes? 4u.gif
renaciuks3
Sveikutes visos 4u.gif , jau 5 metus taip ruošiu grybus žiemai.. Labai skanu, galima prie silkutės juos naudoti; išverdu grybus,/tinka visi išskyrus musmeres/ bigsmile.gif , ant keptuvės pakepinu svogūnus ir tarkuotas morkas. Nepagailėti jų, nes jų turi būti daugiau nei grybų.. Į tušinti skirtą puodą dedu nusunktus grybus, pakepintas daržoves. Kepinant aliejaus turi nemažai būti.. pilame gero pomidorų padažo stiklainiuką.. Geriausia Daumantų.. Jei aliejaus pagailėjot apkepinant daržoves, tai truputuką dapilt, dėti, pipiriukų , lauro lapelių, druskos, cukraus, acto pagal skonį.. Gautis turi saldarūkštis skonis, druskos daug nereikia, neturi būti sūru... Patušinti 10-15 min .ir į stiklainiukus, laikosi kuo puikiausiai žiemai šaltoje patalpoje jei užsandariname su met.dangteliais.. O su užsukamais laikyti šaldytuve. labai gardu prie karštų bulvyčių wub.gif drinks_cheers.gif . Galima ir krapų dadėti tušinant.. SKANAUS drinks_cheers.gif
renaciuks3
Taip pat darau , tik kartais ir su kopūstais.. Tik kopūstus žieminius išverdu susmulkinus, ir dedu ant grybų, o daugiau visa eiga tokia pat thumbup.gif
ramuniuxs
as tai asmeniskai be grybu neisgyvenciau ir aciu uz dauk info 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
tormika
QUOTE(jurginėlis @ 2008 12 27, 16:37)
mergaitės,
buvau prisišaldžiusi mažų voveruškų, neviriau.
Jos tikrai nebuvo guminės, gavosi minkštos, tarsi tik iš miško.
kitais metais jų šaldysiu daug thumbup.gif
*



o kaip saldet?tiesiog sviezias,nuvalytas?
aciu uz atsakyma ax.gif
rsc
QUOTE(tormika @ 2009 07 24, 11:49)
o kaip saldet?tiesiog sviezias,nuvalytas?
aciu uz atsakyma  ax.gif
*


Man irgi aktualu - siandien prisipirkom voveraiciu. Noriu kist saldinklin rolleyes.gif . Ar butina apvirti? Gal kas bandete zalias saldyti?
jurginėlis
taip,
šakdžiau tik mažutes.
O šiemet man patarė padaryt voveruškų faršą, tad jas apviriau, stambiai sumaliau ir maišeliuose sušaldžiau biggrin.gif
gal kiek mažiau vietos užims blush2.gif ax.gif ax.gif
silsta
Mes prisirinkome daug voverusku, tai as jas ruosiu taip:

Voveruskos, Morka, svogunai, aliejus, pomidoru padazas, prieskoniai.

Isvirtas voveruskas sumalu mesmale, tada pakepinu aliejuje smulkiai pjaustyta svoguna, sudedu sumaltas voveruskas, burokine tarkute sutarkuoju virta morka, gerai viska sukepinu, sudedu megstamus prieskonius, ir pabaigai dar 2-3 saukstus pomidoru padazo. Dar pakepinu, paragauju ar skanu, ar druskos netruksta. Sudedu i paruostus stiklainius ir uzsuku.

Naudoju ir silkei, ir zuviai, ir ant kepsniu dedu. O jei noriu labai valgyti - uzdedu ant batono riekeles - SKANUMELIS!
Anitele
Sveikos smile.gif
turiu klausima, ar galima voreruskas marinuoti g.gif
man cia siandien drauge pasake kad ne.. tai ir nezinau cia tiesa ra ne?

Jei taip papasakokite kaip ta darote smile.gif
Rytinė pašvaistė
Šiandien šiek tiek pabandymui užsaldžiau voveruškų. Tik nuploviau vandeniu, neapviriau, ir dėjau į šaldiklį. Tikiuosi gausis geros, ne guminės, kaip, kad gaunasi kažkuriai.
GREK
QUOTE(silsta @ 2009 07 25, 20:20)
Mes prisirinkome daug voverusku, tai as jas ruosiu taip:

Voveruskos, Morka, svogunai, aliejus, pomidoru padazas, prieskoniai.

Isvirtas voveruskas sumalu mesmale, tada pakepinu aliejuje smulkiai pjaustyta svoguna, sudedu sumaltas voveruskas, burokine tarkute sutarkuoju virta morka, gerai viska sukepinu, sudedu megstamus prieskonius, ir pabaigai dar 2-3 saukstus pomidoru padazo. Dar pakepinu, paragauju ar skanu, ar druskos netruksta. Sudedu i paruostus stiklainius ir uzsuku.

Naudoju ir silkei, ir zuviai, ir ant kepsniu dedu. O jei noriu labai valgyti - uzdedu ant batono riekeles - SKANUMELIS!
*


ir aš darau, ir ne tik voveruškas šitu receptu, man skaniausia taip. galima be morkų, tik su svogūnu ir daug tomato bigsmile.gif

QUOTE(Anitele @ 2009 07 26, 18:36)
Sveikos smile.gif
turiu klausima, ar galima voreruskas marinuoti  g.gif
man cia siandien drauge pasake kad ne.. tai ir nezinau cia tiesa ra ne?

Jei taip papasakokite kaip ta darote smile.gif
*


tikrai galima, marinuok kaip bet kuriuos kitus grybus - vanduo druska, pipiras, lauro lapas, ir šaukštelis acto.

QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 31, 14:21)
Šiandien šiek tiek pabandymui užsaldžiau voveruškų. Tik nuploviau vandeniu, neapviriau, ir dėjau į šaldiklį. Tikiuosi gausis geros, ne guminės, kaip, kad gaunasi kažkuriai.
*


kiek žinau, negalima šaldyti neapvirtų grybų g.gif Juk po šalnų jau nieks ir miške grybų nerenka.
Filia
QUOTE(jurginėlis @ 2009 07 25, 20:04)
O šiemet man patarė padaryt voveruškų faršą, tad jas apviriau, stambiai sumaliau ir maišeliuose sušaldžiau biggrin.gif
gal kiek mažiau vietos užims blush2.gif  ax.gif  ax.gif
*



Aš šiemet irgi pirmą kartą užsišaldžiau maltų grybų, bus į padažus ar šiaip bet kur. Bet aš visokius sumaliau, man skaniau ir kvapniau, kai įvairūs - baravykų, raudonviršių, miškinukų, ūmėdžių ir voveraičių šįkart.
Šaldau kasmet grybus, bet visada tik apvirtus, niekada žalių, pažįstama šaldė, sakė apvysta, apkarsta, nieko gero.
Kariste
Sveikos,
turiu durną klausimą ax.gif
Kokiais dangteliais užsukat marinuotus grybus arba mišraines ? Neturiu to aparato kur reikia užsukti, o nelabai juo ir naudotis moku blush2.gif Jeigu užsukčiau metaliais dangteliais įdomu ar nenušaudytų g.gif ?
GREK
QUOTE(Kariste @ 2009 08 04, 10:30)
Sveikos,
turiu durną klausimą  ax.gif
Kokiais dangteliais užsukat marinuotus grybus arba mišraines ? Neturiu to aparato kur reikia užsukti, o nelabai juo ir naudotis moku  blush2.gif  Jeigu užsukčiau metaliais dangteliais įdomu ar nenušaudytų  g.gif ?
*


aš tai turiu ir aparatą, bet nenaudoju jo net. Aš viską suku užsukamais, kitokių net stiklainių neturiu rolleyes.gif
Kajune
QUOTE(Kariste @ 2009 08 04, 10:30)
Kokiais dangteliais užsukat marinuotus grybus arba mišraines ? Neturiu to aparato kur reikia užsukti, o nelabai juo ir naudotis moku  blush2.gif  Jeigu užsukčiau metaliais dangteliais įdomu ar nenušaudytų  g.gif ?
*


Aš grybus bijau užsukinėt paprastais užsukamais, tik su aparatu ax.gif
silsta
Viska uzdarineju uzsukamais dangteliais, na o grybai.... grybai toks produktas, kad as juos taip pat uzsukineju "su aparatu". Ramiau paciai ir kitiems...
GREK
Dedu receptuką toms, kas mėgsta papriką:
marinatui:
1l. vandens
100ml acto
2-3 pipiriuko grūdai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos

Maždaug 2 litram virtų grybų imu 2 paprikas. Išverdam marinatą, jame 5 min paverdam supjaustytą papriką, dedam apvirtus grybus ir verdam viską 25min. Tada sudedam į stiklainius ir užsukam dangteliais.
awietea
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 31, 14:21)
Šiandien šiek tiek pabandymui užsaldžiau voveruškų. Tik nuploviau vandeniu, neapviriau, ir dėjau į šaldiklį. Tikiuosi gausis geros, ne guminės, kaip, kad gaunasi kažkuriai.
*


Nu as abejoju ar taip gerai g.gif
Pasidalinkit patirtim velaiu , kai atsildysit.

As visada apverdu, sumalu ir saldau maiseliuose.galima sriubom, padazam, įdaram naudot.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.