Įkraunama...
Įkraunama...

Antis

QUOTE(georgiana @ 2010 12 26, 11:35)
na gal pasidalinsite patarimais, kaip sekesi kepti antis as dariau labai paprastai su prieskoniais visitienos, piliau balzamiko acta, druska, medus ir laikiau pora valandu, po to kepiau rankoveje, tad nusivyliau nes deja gavosi kieta, manau kad antele pagyvenusi pasitaike, tad sekanti karta bandysiu vis tik kokias 3 dienas pamarinuoti rugstesnese apelsinu sultyse, gal tuomet pavyks ax.gif



as ja prieskonuota laikiau beveik 2 paras, ir kepiau beveik 2,5 valandas,(valanda 180, o paskui 250l, nes pamirsau pakelti temperatura blush2.gif ) folija uzdengtoje bletoje, aplink buvo bulvytes sudetos ir dar 200ml vandens ipyliau, mano gavosi kieta, ir mes nemanome, kad ji turejo buti sena, vadinasi, kitam kartui, teks kazkoki tai marinata merkti, kad butu minkstesne.
i vidu kisau obuoliu antaniniu...
Atsakyti
QUOTE(raganiukstiene @ 2010 12 26, 13:28)
as ja prieskonuota laikiau beveik 2 paras, ir kepiau beveik 2,5 valandas,(valanda 180, o paskui 250l, nes pamirsau pakelti temperatura blush2.gif ) folija uzdengtoje bletoje, aplink buvo bulvytes sudetos ir dar 200ml vandens ipyliau, mano gavosi kieta, ir mes nemanome, kad ji turejo buti sena, vadinasi, kitam kartui, teks kazkoki tai marinata merkti, kad butu minkstesne.
i vidu kisau obuoliu antaniniu...

vadinasi kazkoks netinkamas marinatas didesniam pauksciui tiek jusu, tiek maniskis, na galvojau medus, actas suminkstinti turi mesa, o juolab dar Jus dejote antaniniu obuoliu vidun, jie irgi kokiai pvz. vistai is karto suminkstina mesyte o va anciai net nezinau kaaip daryti reikes, nes naujiems metams dar liko viena issikepti, kazkaip per daug uzpirkau siemet doh.gif teks eksperimentuoti ir marinuoti 4 dienas gal tada minsktesne gausis g.gif
Atsakyti
gal kas zinote kaip paruosti apelsinu-karameles padaza prie antytes ax.gif
Atsakyti
Na mes ir vakar kepem anti,tai gavosi labai skani,minksta,sultinga mesyte. thumbup.gif Marinavau dvi paras,jokio marinato tik prieskoniai:druska,pipiras,cesnakas,bazilikas,meta ir viskas.O pries kepima i vidu idejau viena obuoli,puse geltonos citrinos ir viena zalia citrina ir sviesto,o taip pat dar keliose vietose ipjoviau po oda ir taip pat idejau po gabaleli sviesto ir kepant vis aplaisciau ir viskas.Kepiau dvi valandas. smile.gif
Atsakyti
Siemet kepiau anciu slauneles. Pamarinavau su pipirais druska, cesnakais, cesnakiniais prieskoniais iir alyvuogiu aliejumi. Issikepe skaniai ir minkstai.
Pacia anti tekdavo kepti ilgiau. As is pradziu kepu didesneje temperaturoje, o paskui mazinu per kelis kartus. I skarda pilu vyna, alu arba tiesiog vandeni, bet tai darau praejus mazdaug pusei kepimo laiko. Anti prikemsu obuoliais ir dziovintomis slyvomis. Galima i vidu ipilti truputi brendzio ar kito alkocholio.
Atsakyti
QUOTE(linaluk @ 2010 12 26, 17:00)
gal kas zinote kaip paruosti apelsinu-karameles padaza prie antytes ax.gif


Nežinau ar galima būtų pavadinti karameliniu, bet kad apelsininis ir saldus tai tikrai smile.gif http://www.videojug....in-orange-sauce
Jei darysi ne tik padažą pagal šį receptą, bet ir pačią antį, tai patarčiau praleisti 4 žingsnį (juk kuo ilgiau anties krutinėlę gaminsi, tuo ji bus sausenė).
Atsakyti
QUOTE(electra23 @ 2010 12 26, 19:14)
Na mes ir vakar kepem anti,tai gavosi labai skani,minksta,sultinga mesyte. thumbup.gif Marinavau dvi paras,jokio marinato tik prieskoniai:druska,pipiras,cesnakas,bazilikas,meta ir viskas.O pries kepima i vidu idejau viena obuoli,puse geltonos citrinos ir viena zalia citrina ir sviesto,o taip pat dar keliose vietose ipjoviau po oda ir taip pat idejau po gabaleli sviesto ir kepant vis aplaisciau ir viskas.Kepiau dvi valandas.  smile.gif

Šiaip ir aš tokiu pat būdu marinavau, kepiau tik vieną kartelį, kolegėms parekomendavus į pačią antį pridėjau virtų, ryžių, slyvų ir obuolių ir užsiuvau. Taip buvo skanu ir antis minkšta ir garnyras superinis thumbup.gif
Atsakyti
Gaminau anti pagal tasha recepta (tik i vidu kisau obuoliu+troskintu raugintu kopustu) - gavosi labai skaniai thumbup.gif Antis buvo minksta ir sultinga

Taip pat gaminau Pekino anti pagal Abelupe recepta - antis buvo nuostabaus skonio, odele - lengvai nusiimanti, parudavusi, traski - skanumelis thumbup.gif Pateikiau su Hoi Sin padazu - labai tiko! Tik mandarinu blynai neminksti gavosi, kazkokie netokie..
Atsakyti
Ilgai rinkausi receptą, galutiniam rezultate sudėjusi kelis, 3 kg antį kepiau taip:
ištryniau prieskoniais: druska, pipirai, česnakas, kmynai, džiovintos petražolės, džiovinti salierų lapai. Po kelių valandų užpyliau 2 litrus apelsinų sulčių, palikau 2 parom.
Tada į vidų kimšau 2 pakelius apvirtų ryžių sumaišytų su džiovintais abrikosais ir slyvomis. Užsiuvau, kišau į kepimo rankovę ir užpyliau biški aliejaus.
Po kokių 20 min kepimo rankovė sprogo, tai uždengiau folija.
Kepiau taip: 1 valandą 200 laipsnių karštyje, po to sumažinau iki 180 laipsnių. Dar po valandos nuėmiau foliją, sudėjau bulves aplink ir pradėjau kas kokį 15 min laistyti marinatu, kuriame buvo marinuota antis. Viso kepiau beveik 3,5 valandos (2 valandos uždengta, 1,5 val be folijos)
Antis gavosi minkšta, labai skani, dar turėjau pirkto bruknių-kriaušių padažo paukštienai. Viskas labai tiko ir patiko.
Ryžių tiesa su antyte visų nesuvalgėm, tai vyras paprašė lietinius padaryti su likučiu, sakė labai skanūs gavosi ir juokėsi kiek darbo reikėjo įdėti kad tokie skanūs lietiniai būtų lotuliukas.gif
Atsakyti
man skaniausia antis - troškinta:

pamarinuoju anties šlauneles - įtrinu nuplautas ir nusausintas šlauneles prieskonių mišinių: druska, pipirais, smulkintu česnaku, smulkintais lauro lapeliais, rosmarinu. palieku apie 30-90 minučių (kaip laiko yra). tuomet sudedu šlauneles į špižinį puodą, ten įdedu dar stambiai pjaustytų morkų, kelias stambiai pjaustytas bulves, saliero stiebų. užpilu 1/2 vandens ir troškinu uždengtame puode kol išgaruos vanduo, dar apskrudinu šiek tiek ir išjungus palieku dašusti bent 30 minučių.
Atsakyti
O kur perkate antis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(geggle @ 2011 01 11, 15:11)
O kur perkate antis?  ax.gif

yra norfoj , kai kuriose iki parduotuvėse šaldytos , taip pat turgui..
Atsakyti