Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

Siandien gaminom paprastus ir pakankamai nekaloringus makaronus. CAMPANELLE su cukinijom ir kukuruzais. Sudedam virti makaronus ( as naudojau campanelle, bet tiktu ir kaspineliai ar penne). Kol makaronai verda ant trupucio alyvu aliejaus keptuvej kepam desreles arba farsho rutuliukus ( mes naudojom vistienos, bet tiks bet kokios ne pieniskos arba kiaulienos ar versienos farsas su prieskoniais). Kitoj keptuvej ant aukstenes ugnies pakepinam 1/2 cm storio riekelem supjaustytas cukinijas, kad lengvai apskrustu taciau nebutu minkstos. Mikrobangej atsildom saldytus kukuruzus arba nusunkiam konservuotus, tada dedam juos i keptuve su cukinijomis. Druskos, pipiru, baziliko ir petrazoliu. Riekelemis supjaustom desreles arba nusausinam farsa ir suverciam i ta pacia keptuve. Makaronai turetu buti jau isvire, juos dedam i ta pacia keptuve. Viska permaisom, apibarstom parmezano drozlemis. Svarbiausia viska daryti greitai ir per kelias keptuves, kad cukinijos nebutu labai minkstos ( jas apverciam tik viena karta kai jau viena puse apkepus ir tada is karto dedam kukuruzus ir nemaisom kelias minutes kad kita puse apskrustu). Makaronai irgi turetu buti al dente. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
mano mylimiausi makaronai:

isverdam makaronu (kas kokius megsta, as dazniausiai imu spiralinius,a rba tokius kokius randu namie) blush2.gif
keptuvej pakepinam smulkiai pjaustyta svoguna, paprika, vistiena (gali buti virta/kepta, as dazniausiai sunaudoju ta kuri lieka po kokio nors kito patiekalo, pvz. kepta slaunele ar pan..), vietoj vistieno tinka ir smulkiai pjaustytos pieniskos/rukytos desreles
galima idet ir pievagrybiu..
kai viskas apkepa, pilam tomato (as pilu daug.. blush2.gif )

ir visa ssita padaza pilam ant makaronu, simaisom ir skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šeimynai labai patinka tokie makaronai. Gali būti spageti, o gali būti itesiog vamzdeliai. Pakepinam virtą vištieną, arba dešrelę su svogūnais, sudedame virtus makaronus, apibarstom prieskoniais ir viską gerai apkepam. Įmušu porą kiaušinių ir sumaišau. Apibarstau tarkuotu sūriu.

O man patinka su padažiuku.
Pakepinam vištienos filė, pilame į keptuvę grietinėlę, truputi pieno, pabarstom truputi miltų, kad padažas būtų tirštesnis, prieskonių pagal skonį ir pavirinam. Makaronus dedame į lėkštę, pilame padažo ir pabarstome sūriu.
Atsakyti
mes makaronus darome su padažu pakepunu farša idedu šaldytu daržovių i rkepinu idedu svoguna ir česnako (jei megstat) išvirtus makaronus sudedu (galima ir nedėt) tada i ta mase idedu grietine +majonezas+tomatu padažas aišku prieskoniai ir išmaišau labai patinka mano šeimynai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
pasidalinsiu ir as savo padazu receptais:

1) ant alyvuogiu aliejaus pakepinu kubeliais pjaustyta svoguna, tuomet idedu kumpio/desrytes ar kazko panasaus, taip pat kubeliais; i atskira inda (as darau i arbatos puodeli) padaryti sultini (paprasto. o dar paprasciau - is kubelio arba a la vegetos), jeigu arbatos puodelis, tai vienam zmogui darau puse puodelio. i sultini idedu sauksta grietines, ismaisius - siek tiek miltu, kad padazas butu tirstesnis. tada puodelio turini - i keptuve su svogunais ir mesyte. pakaitinus iki kol sutirsteja, dedu makaronus ir ismaisau. toliau - i lekstes ir ant stalo. skanaus! wink.gif

2) viskas taip pat, isskyrus vietoje sultinio - balto vyno. bet vynas neturetu but labai rugstus, t.y. sausas, o jei jau pasitaike toks, tai reiketu jo pilti maziau, nes gaunasi rugstus padazas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkavka: 09 liepos 2007 - 20:20
Labutis,
mano šeimos megstamiausi makaronai:
Versienos arba jautienos farsas, pomidoru pasta (buna popieriniame ipakavime),truputuka pilu vandens ir alyvuogiu aliejaus, priekoniai ir makaronai ("Barilla").
Farsa isverdu kartu su pomidoru pasta, (kartais dedu ir koncervuotus pomidorus savo sultyse be odeles), reikia virti apie 35-40 min. Si padaza sumaisau su makaronais, patiekian uzbarstau surio, geriausiai tinka kietas suris.
Paprasta ir skanu. ax.gif
Atsakyti
Mano megstami vasariski makaronai su prieskoninemis zolemis

Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=7#more-7

Pasta su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis

4 asmenims

Padažui

4 šaukštai sviesto
2 skiltelės smulkiai kapoto česnako
6 šaukštai šviežių kapotų prieskoninių žolelių: baziliko, raudonėlio, čiobrelio, raudonėlio, mėtos, baziliko
1 šaukštelis šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių (arba pagal skonį)
25 gr kedro/pinijų riešutų
2 šaukštai alyvų aliejaus
Druskos, pipirų

Patiekimui

400 gr trumpų makaronų išvirtų al dente
Šviežiai tarkuotas Parmezano (arba Džiugo sūris)

Įkaitinkite orkaitę iki 200C ir ant skardos apkepkite riešutus arba padarykite tai įkaitintoje sausoje keptuvėje.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi. Apkepkite česnaką iki geltonumo. Įdėkite citrinos žievelę ir supilkite sultis. Įdėkite ir trumpai pašildykite žoleles. Sudėkite riešutus. Visas procesas trunka apie 5-7 minutes.
Tuo tarpu išvirkite makaronus dideliame kiekyje vandens. Nupilkite vandenį palikdami kelis šaukštus skysčio, kuriame virė makaronai.
Sudėkite makaronus į keptuvę su padažu. Supilkite virimo skystį (tuo atveju, jei makaronai su padažu atrodo per sausi) ir užtarkuokite šviežio Parmezano.
Atsakyti
noriu pasigaminti spagecius su suriu. tai kox suris geriausiai tam tinka?
kaip ir kada jy deti ant makaronu?
smile.gif
Atsakyti
geriausiai, bent jau man tinka Parmezan'o suris jis duoda labai gera skoni makaronams.
istikro cia jau fantazijos reikalas, koki suri megsti toki ir dek mirksiukas.gif

visai nesenai nusiziurejau recepta, kuris patrauke aki, siadiena galvoju gaminti.



Reikia 'Rigatoni' makaronu
cesnakiniu crouton'u (cia cesnaku skonio batono dziuveselis kubeliais)
migdolu pakepintu, be odeles
apkeptos marinuotos raudonosios paprikos

isvirti makaronus sudytame vandenyje. Sudeti crouton'us ir migdolus i smulkintuva ir susmulkinti (mase turi gautis, kaip paprasti smulkinti dziuveseliai). Na visa mase imaisyti i makaronus, sudeti paprika ir uzpilti 'Extra Virgin' alyvu aliejumi. Gerai ismaisyti ir valgyti bigsmile.gif
Atsakyti
Parasysiu ir as kaip gaminu spageti makaronus...
Labai paprasta, greita ir skanu:
Isverdu makaronus, juos nukosiu ir dedu i ikaitinta keptuve, siek tiek aliejaus, bet nedaug, kad nevarvetu nuo ju...tada pridedu ivairiausiu prieskoniu (paprikos saldzios, mesos kokiu prieskoniu), ismaisau ir tada pilu pomidoru padazo ir vel viska maisau, makaronai nesulimpa ir labai skanu, kam patinka galima deti tarkuoto surio (man nelabai su siuriu).

Kitas receptukas:
Supjaustau morkas, svogunus, viska kepu ikaitintoje keptuveje, tada dedu farsa...dedu prieskonius ir pomidoru padazo...tada imu kita inda sudedu makaronus ir sumaisau su gauta mase, tada dedu i orkaite ir kepu kokia 15 minuciu, skystis isgaruoja ir buna skanu...smile.gif

Taip pat skanu isverdam makaronus, keptueje pakepinam ant sviestuko svigunus, i juos supilam isvirusius makaronus, ismaisome ir tada dedame troskintos mesos (pagal skoni, gali but kiauliena, vistiena ar jautiena)...greitai ir skanu...smile.gif
Atsakyti
Makaronų salotos su tunu:
1. spiraliniai makaronai;
2. pora pomidorų;
3. skardinė konservuoto tuno
4. prieskoniai;
5. galima pagardinti šviežiais krapais
Padažui: pomidorų padažas + majonezas arba jogurtas

Salotas galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eliga @ 2007 07 29, 21:48)
Makaronų salotos su tunu:
1. spiraliniai makaronai;
2. pora pomidorų;
3. skardinė konservuoto tuno
4. prieskoniai;
5. galima pagardinti šviežiais krapais
Padažui: pomidorų padažas + majonezas arba jogurtas

Salotas galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Skanaus  4u.gif

as dar dedu kiausiniu ir agurku,super misraine thumbup.gif
Atsakyti