Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

Ieskojau idomesniu receptuku, uzhsimaniau lashelio Italijos siandien smile.gif
Ta proga trumpa istorija. Sia vasara atsotogavome Italijoje, paskui kvieteme sveciu ir salia visu ispudziu norejosi kiek imanoma autientiskesniais makaronais pavaisinti smile.gif Susiradau internete padazo recepta ir kuo griezhchiausiai laikiausi visu nurodymu. Pasirinkau Bolognese (nes sveciai truputi konservatyvus, o sito padazo variacijos jau daugmaz iprastos).

Tai va. Ten buvo parasyta, kad padaza reikia troskinti 2-4 valandas doh.gif . Troskinau 4... Darbo emiausi is vakaro. Kitos dienos vakare tik dar valandelei patroskinau ir ant stalo. thumbup.gif thumbup.gif . Aisku kasdien tokiu dalyku nesigaminsi, bet vertejo pabandyt - skonis buvo tiesiog NEREALUS...

Sveciams paslapties neisdaviau - niekas nesuprato, KA TOKIO as padariau... lotuliukas.gif Ir kodel jiems taip neiseina.. cool.gif

Skaitancioms angliskai cia: http://www.recipezaar.com/83950
essen.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2007 02 21, 18:36)
Ieskojau idomesniu receptuku, uzhsimaniau lashelio Italijos siandien smile.gif
Ta proga trumpa istorija. Sia vasara atsotogavome Italijoje, paskui kvieteme sveciu ir salia visu ispudziu norejosi kiek imanoma autientiskesniais  makaronais pavaisinti smile.gif Susiradau internete padazo recepta ir kuo griezhchiausiai laikiausi visu nurodymu. Pasirinkau Bolognese (nes sveciai truputi konservatyvus, o sito padazo variacijos jau daugmaz iprastos).

Tai va. Ten buvo parasyta, kad padaza reikia troskinti 2-4 valandas  doh.gif . Troskinau 4... Darbo emiausi is vakaro. Kitos dienos vakare tik dar valandelei patroskinau ir ant stalo.  thumbup.gif  thumbup.gif . Aisku kasdien tokiu dalyku nesigaminsi, bet vertejo pabandyt - skonis buvo tiesiog NEREALUS...

Sveciams paslapties neisdaviau - niekas nesuprato, KA TOKIO as padariau...  lotuliukas.gif  Ir kodel jiems taip neiseina..  cool.gif

Skaitancioms angliskai cia: http://www.recipezaar.com/83950
essen.gif


toks išsamus įvadas į receptą doh.gif o recepto nėra lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žvyrinka @ 2007 02 21, 18:26)
toks išsamus įvadas į receptą  doh.gif  o recepto nėra  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


man tai recepta rodo cool.gif
Atsakyti
Na taip, juk ikeliau nuoroda...

g.gif
Atsakyti
Gaila, kad skaitancioms angliskai... Yra moliugeliu, kurie skaito, bet nesupranta, kas parasyta (cia as apie save)... Su ingredientais dar puse velnio, bet su gamyba... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taibent1: 22 vasario 2007 - 15:01
QUOTE(taibent1 @ 2007 02 22, 15:57)
Gaila, kad skaitancioms angliskai... Yra moliugeliu, kurie skaito, bet nesupranta, kas parasyta (cia as apie save)... Su ingredientais dar puse velnio, bet su gamyba...  blink.gif

drinks_cheers.gif verysad.gif
Atsakyti
Aciu uz idejas, o as papasakosiu, kaip gaminu lakstinius makaronu (tegattelli, jie kaip spageciai, tik platesni, bet galima gaminti ir su spageciais). mirksiukas.gif

Reikia pakepinti svoguniuka ir pievagrybius, tada ideti lasinuku (tik labai smulkiai ir plonai supjaustyti) ir pakepeti viska dar kikia pora min. Tada pilti grietineles nu as dviem zmonem pilu 200 ml, jeigu turit ipilkit ir slapeli balto vyno, bet nebutina. Nu ir i ta padaza supilkit makaronus ir dar patroskinkit pora minuciu. Tikrai labai skanu, bet kaloriju yra pakankamai ax.gif tai cia tiem kas kaloriju neskaiciuoja blush2.gif

Skanaus thumbup.gif
Papildyta:
Beje labai tinka tinginio dienom, kai norisi ko nors greito ir skanaus biggrin.gif
Atsakyti
nu va ka tik ir as prisiraicius makaraskiu pasidalinsiu savo receptuku.buvo farso apie 300g padariau mazuliukus rutuliukus ir sudejau juos i keptuve su alyvuogiu aliejum. kol jie apkepe istirpdžiau kubelį vištienos buljono. apskrudus iš visu pusių rutuliukams supyliau buljona i keptuve ir toliau troskinau. puode pradejau virt makaronus( į verdantį vandenį įdėjau kubelį buljono su alyvuogem). tada į keptuvę
įpyliau grietinės apie 200g ir sojos padazo pora šaikštų, keletą kvepiančiųjų pipirų. ir dar pora šaukštų vandens, kuriam išmaišyti miltai, kad truputį tirščiau būtų. pačiam gale pabarstyt viską bazilikais. ir valgom, nes jau ir makaronai isvire...

skanaus...
Atsakyti
Kas kaloriju neskaiciuojat ir laiko turit 4u.gif
Tagliatelle su vistiena

225g tagliatelle makaronu
druska
sviezus bazilikas
60g sviesto
400g vistienos file supjaustyta nedideliais gabaliukais
3dl riebios grietineles
pipirai
PADAZAS:
3vs alyvu aliejaus
2 dideli svogunai supjaustyti ziedais
2 saliero stiebai smulkiai supjaustyti
2 cesnako gabaliukai sukapoti
400g smulkinti pomidorai skardinese
125g dziovinti pomidorai aliejuje, susmulkinti ir nupiltas aliejus
2vs pomidoru piure
1vs tamsaus cukraus, geriausiai muscovado.
1,5 dl balto vyno.

Padazui skirta alieju ykaitinti keptuveje ir pakepti svoguna su saliero stiebu gabaliukais, kol svogunas taps minkstas. Tada sudeti cesnaka ir pakepinti 1min.Tuomet sudeti visus likusius padazo ingredientus, pagal skony druska ir pipirai. Ant nedidelio karscio virti 10min.
Istirpinti sviesta ir ant nedidelio karscio pakepti vistienos gabaliukus kazkur 5-6min.
Grietinele supulti y nedidely katiliuka ir uzhvirinti. Grietinele virti kazkur 10min, arba kol liks mazdaug puse. Baigus uzpilti ant vistienos keptuveje, pagardinti druska ir pipirais.
Isvirti sudytame vandenyje tagliatelle.
Ant lekstes pirma sudedame tegliatelle, poto pomidoru padaza, poto vistiena su grietineles padazu ir papuosti baziliko lapeliais. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
sveikutes mielosios!nznau ar yra toks receptukas,ar ne,bet lb skubinuos pietus daryti,tad neturejau laiko paziureti.gal kuri zinot koki skanu receptuka,su makaronais tusciaviduriais,i kuriuos farsas kemsamas?orkaiteje kad pakept?nznau i koki padaza merkt juos...buciau lb lb lb lb lb dekinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2007 03 07, 20:24)
sveikutes mielosios!nznau ar yra toks receptukas,ar ne,bet lb skubinuos pietus daryti,tad neturejau laiko paziureti.gal kuri zinot koki skanu receptuka,su makaronais tusciaviduriais,i kuriuos farsas kemsamas?orkaiteje kad pakept?nznau i koki padaza merkt juos...buciau lb lb lb lb lb dekinga smile.gif


Cannelloni su spinatais ir suriu
18 cannelloni makaronu
30g sutarkuoto parmezano surio
Pomidoru padazas:
1vs alyvu aliejaus
2 salieru stiebai susmulkinti
1 nedidelis smulkiai supjaustytas svogunas
1 morka susmulkinta
1 cesnako suspausta skiltele
3dl vistienos buljono
2skardines smilkintu pomidoru
2vs pomidoru piure
druska, pipirai
60g dziovinti pomidorai aliejuje, nupilti ir susmulkinti
Ydaras:
2vs alyvu aliejaus
1 mazas susmulkintas svogunas
1 cesnako suspausta skiltele
500g susmulkintu spinatu
500g riccota surio
1ziupsnelis tarkuoto muskato

Pomidoru padazas: ykaitinti alieju puode. Sudeti salierus, svoguna, morka, cesnaka ir kepti kokias 5min kol suminkstes. Ymaisyti buljona, pomidorus, pomidoru piure, pagal skony druska ir pipirai. Ant silpno karscio virti 15-20min.

Ydaras: ykaitinti alieju puode. Pakepinti svoguna ir cesnaka kokias 5min. Ydeti spintus ir ant stipraus karscio pora minuciu pakepinti. Mase atvesinti, o tada ymaisyti sury, muskata, druska ir pipirus.

Pomidoru padaza dar susmulkinti virtuviniu kombainu ir sudeti dziovintus pomidorus.

Kepimo forma istepti sviestu. Cannelloni uzpildyti surio ydaru ir ydeti y kepimo forma. ant virsaus uzpilti padaza ir pabarstyti suriu. Kepti prie 200C apie 30min.

Atsakyti
MAKARONAI SU LASISA IR BROKOLIAIS
ant alyvuogiu aliejaus pakepinkit lasisa su kelias minutes apvirtais brokoliais, svogunais , cesnakais ,prieskoniu pagal skoni. Isvirkite kokiu stambesniu makaronu, sudekit viska y keptuve ir uzpilkite grietineles thumbup.gif
Atsakyti