Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
viketa
Gaminau tokį sluoksniuotį - iš 15 min. laikraščio:

paėmiau 1 kg farso - kiaulienos ir jautenos per pus,
i farsa imusiau kiausini, priberiau prieskoniu, druskos,
kai ismaisiau, klojau i skarda 2-ju cm sluoksniu.
plonu sluoksniu uztepiau majonezu.
Kitas sluoksnis- grezineliais supjaustyti svogunai ir vel majonezas.
Ant svogunu - sutarkuotu morku sluoksnis + majonezas.
Po 40 min kepimo orkaiteje isemiau ir uzbarsciau tarkuoto surio, o po to dar 15 min laikiau, kol pageltonavo ir issilyde suris.

Nu labai niam- niam... thumbup.gif
MAMICY
labai paprasta ir visai skanu.

Pyragas su mėsa
1 pakelio sluoksniuotos mantingos tešlos (bet tos kur 2 o ne 6 gabaliukai pakelyje)
~500 g faršo (vištienos bus pats tas)
poros kiaušiniu

Faršą paruošti pagal skonį, pridėti kiaušinių, priekoniukų, svogūniukų ir pan. tada į formą tiesiam vieną gabalą tešlos, subadom šakute. Verčiam faršą ir klojam antrą gabalą. tą antrajį irgi subadom ir dar kiaušiniu aptepam (kad gražiau atrodytų smile.gif )
Kišam į orkaitę ir kepam.
viketa
MAMYCI, O KIEK LAIKO KEPI? KAIP SUŽINOTI, KAD JAU IŠKEPĖ?
monce
labux seimininkems:) as paskutiniu metu labai daznai naudoju kalakutienos farsa, nes ir vaikai labai megsta ir siaip skanu ir sveika:) cia toki uzpila ant makaronu darau, ziauriai skanu: papjaustai salto rukymo sonines (nepagailet) ir pakepini, dedi cesnako svoguno, pakepini kol pagels, tada sudedi farsa ir kepini viska kartu (koki 0.5kg), tada prikraunu visokiu darzoviu kokiu turiu, morka tarkuota, kubeliais pjaustyta paprika, baklazanas arba cukinija, kai viskas sukepa, imetu sampinjonu, o pabaigoj pilu greitineles visa 200ml pakeli. dazniausiai naudoju Ramos grietinele. zinoma, nepamirst prieskoniu, o ypac baziliko. mmmm super. visa ta jovala ant spagetti ir su vyno taure. super. kas megsta astriai, tai rekomenduoju nusipirkt spagetti su cili. tie makaronai tokie raudoni ir jau astrus. labai skanu, tik alyvuogiu aliejaus ir druksos truputi reikia.
viketa
tikriausiai labai skanu, bet mano vaikai nevalgys, tiek daug komponentų ir dar su šoninę. Tokie paprasto maisto mėgėjai. O mums su vyru atskirai negaminsiu. Lauksiu, kol važiuos pas senelius, va tada paragausim tongue.gif tongue.gif tongue.gif
lanaa
as darau tokia uzkepele. pakepinu svieste kubeliais supjaustyta svoguna, tada sudedu farsa (paukstienos, versienos ar kiaulienos). kai farsas apkepa iberiu sauksta miltu ir dar siek tiek viska pakepu. tada pilu giretinele. turi gautis toks ala besamelio padazas su farsu. pagal skoni druskos, pipiriuku, muskato. galima dar smulkintu petrazoliu, krapu. tada visa sita mase pilam i kepimui skirta forma ar porcijines formeles uzkepelem, ant virsaus dedam bulviu kose, i kuria imustas kiausinis. kose islyginam su sakute. galima visokiu bangeliu padaryt, kad graziau atrodytu. virsu pabarstome dziuveseliais (jei neturit, tai ir nereikia). ir visa sita uzkepame apie 200 laipsniu orkaitej,kol virsus pasidaro auksinis. cia gaunas ala separdo pyragas kaip picoj jazz, nors as sita recepta esu nusiziurejus is prancuzu. tiesa, galima daryti farso idara ir be grietineles, tada reiketu ipilti siek tiek buljono... paprasta, skanu, be to galima pasigaminti tokias ala "zagatovkes' is anksto. ypac gerai, kai neturi laiko terliotis, o pavalgyt norisi skaniai tongue.gif
Enija
Skaniai ir gundančiai skamba visi receptukai. Ech, gaila kad vakaras dar toli, reik darbe kirmyt.
lanaa
QUOTE(Enija @ 2005 12 28, 13:46)
Skaniai ir gundančiai skamba visi receptukai. Ech, gaila kad vakaras dar toli, reik darbe kirmyt.
*



enija, matyt sventes teisingai sutikai... mirksiukas.gif tongue.gif as va tik apie iskrovos diena ir organizmo isvalyma galvoju lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Lona
O kiek laiko reikia kepti orkaitėj kotletus?
Ingulė
QUOTE(Dyna @ 2005 10 13, 11:11)
Pabandžiau ir aš šį išgirtą receptuką. Nu nelabai man jis išėjo.  sad.gif Bulvės pradėjo svilti, tai vandens įpyliau. Ir labai jau jis riebus, bent jau man, kad net  Mezim forte reikėjo sugerti.
O makaronų kimštų faršu receptai thumbup.gif.
*



Arba buvo per didelė ugnis, gal padauginai majonezo, nes jis duoda riebumo, taip pat irgi priklauso nuo faršo, jei jis riebesnis, tai jau majonezą rinktis reikia neriebų.

O be to juk ne visiems skanu ir turi būti mirksiukas.gif
Asta
QUOTE(Lona @ 2005 12 30, 16:31)
O kiek laiko reikia kepti orkaitėj kotletus?
*




Aš tai kepu ne pagal laikrodį, o pagal vaizdą - kada gražiai paskrunda..tada jau valgoma:)
staselė
Aš gaminu troškinį su faršu.
Supjaustau pusę kopūsto, kai užverda pirmą vandenį nupilu ir užpilu kitu, tada pakepinu faršą, paskui pakepinu morkas su svogūnais ir viską troškinu. Į troškinį įdedu pomidorų padažo, grietinės, druskos, vegetos. Visa tai troškinu apie 50 minučių valgome su bulvių koše ar virtomis bulvėmis. Mums tai labai mėgstamas patiekalas. Skanaus!
amcia
na, o kaip gi padaryti PATI FARSA? zinau, kad reikia mesos....
Man dazniausiai gaunasi sprangus, o noriu tokio, kad burnoj tirptu! Kokiom proporcijjom reikia det riebia mesa ir raumeni, tarkim jautienos; kada deti batona, kiausini, svoguna, cesnaka. O kaip daryt, kai ruosiesi iskart nevalgyt, bet uzzaldyt? kaip ruost paukstiena....? Mano saldytuve dabar didziulis gabalas saldytos versienos-gal is saldytos is vis nesigaus geras farsas?
Zodziu, daug klausimu... gal reikejo vest atskira tema? siaip as pati esciau bele kokia, alia svelnaus farso reikia mano mazameciui, nes nuo mano eksperimentu jis springsta...
princiupesa
Aš su faršu gaminu tokį, sakyčiau, visai neblogą troškinuką.

Reikia pakepinti supjaustytus svogūnėlius. Kai pakeps - dėti susmulkintą česnaką. Tada - sutarkuotas morkas. Kai jos suminkštės - pjaustytą papriką. Galima dar įmesti pomidorą. Kai viskas paminkštės - įdėti jau pakepintą faršą ir skardinę konservuotų pupelių (geriausia - pomidorų padaže). Jei mėgstate aštriau - įdėti nemažai kario ir pipirų. Galima pagardinti kokiu saldžiarūgščiu pomidorų padažu.

Tinka su ryžiais arba makaronais drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(amcia @ 2006 02 22, 09:34)
na, o kaip gi padaryti PATI FARSA? zinau, kad reikia mesos....
Man dazniausiai gaunasi sprangus, o noriu tokio, kad burnoj tirptu! Kokiom proporcijjom reikia det riebia mesa ir raumeni, tarkim jautienos; kada deti batona, kiausini, svoguna, cesnaka. O kaip daryt, kai ruosiesi iskart nevalgyt, bet uzzaldyt? kaip ruost paukstiena....? Mano saldytuve dabar didziulis gabalas saldytos versienos-gal is saldytos is vis nesigaus geras farsas?
Zodziu, daug klausimu... gal reikejo vest atskira tema? siaip as pati esciau bele kokia, alia svelnaus farso reikia mano mazameciui, nes nuo mano eksperimentu jis springsta...
*



Kiek pamenu kaip daro mano mama ir kaip darau pati, tai kotletams geriausios proporcijos yra 60% kiaulienos 40% jautienos. O raumens ir riebios mėsos proporcijos taip pat turėtų būti panašios.

Į sumaltą mėsą reikėtų dėti prieskonius, pamirkyto batono (pati dedu ~ 20-30% visos masės - o kartais ir daugiau blush2.gif), įmušti vieną kiaušinį, suberti smulkintą svogūną.

Apkeptus kotletukus skanu patroškinti. Tada jie bus minkštesni ir netrupės. Troškinant į puodą įpilti šiek tiek vandens ir aliejaus/riebalų, įmesti vieną kitą pipirą, lauro lapelį, džiovintą grybą, etc. Ant dugno reikėtų dėti šiek tiek pakepintų svogūnų "sluoksniuką".

O baigiant troškinti - užpilti pieno ir miltų mišiniu ir užvirinti - bus skanu spadažas mirksiukas.gif
pupute
pasidalykit savo patirtim. Labai uzsimaniau kotletukus daryt, bet tai va, dar neturim mesmales ax.gif Sakau draugui nusiperkam maltos mesos ir vsio. tai jis pradejo priestaraut - nezinia ka ten mala, visas atliekas sumala ir tiek.. niu gal jis ir teisingai sako... Kaip jus darot? g.gif
Ašara
Aš tai maltos parduotuvėje nepirkau ir nepirksiu. Man patikimiau namie susimalt. O ten pervaro per elektrines mėsmales visas plėves ir gyslas, kažin ar aplamai tą malimo aparatūrą plauna. Bet yra daug perkančiųjų, nesigirdėjo kad kuris kojas pakratytų...
Alexandra.R.
mesos pati nemalu (plaut paskui mesmale doh.gif ot, tingine). Bet mesa perku parduotuvej, kurioj iskart galima paprasyt, kad ja sumaltu. Taip bent jau zinau, ka perku thumbup.gif O ar plauna tas mesmales parduotuvej, taigi tereikia nueit anksti ryte kai atidaro, tai ir matosi (po tokio vaizdelio vienoj parduotuvej jau nieko neperku).
Akrila
Aš irgi paskutiniu metu namie nemalu mėsytės... Tiesiog paprašau, kad sumaltų patinkantį mėsos gabalėlį ten, kur perku...
Nerytė
Neturiu namie mesmales tai perku parduotuvej mesos gabala ir man vietoj sumala bigsmile.gif beje patinka tai, kad visada ta gabala nueina nuplauna ir tada mala
MELDA
.Kalniečių prekybos centre gali sumalti mėsą jei pirkai pas tą malėją, papildomai mokėti nereikia ,dirba nuo8 iki17.30.Aš ten visada perku. smile.gif
pupute
asiu liabai... as ne nepagalvojau kad gali iskart malt... SUPER!!! o kazi mole mala maximoij? as prie pat gyvenu tai blush2.gif ir arto butu ir gerai...
Alexandra.R.
QUOTE(Nerytė @ 2006 02 24, 16:20)
Neturiu namie mesmales tai perku parduotuvej mesos gabala ir man vietoj sumala  bigsmile.gif  beje patinka tai, kad visada ta gabala nueina nuplauna ir tada mala
*



o geras, dar ir plauna thumbup.gif pas mus dar kultura iki to lygio nepazengus schmoll.gif
Ir parduotuves sveria skirtingai. Vienosi issirenki mesos gabaliuka, ji pasveria, tada sumala. O kitose - issirenki mesos gabaliuka, ji pasveria, sumala, tada vel pasveria ir jau pinigus moki pagal reale mase po malimo, o ne pries. As dabar perku tik is tu antru smile.gif
indrutee
o as visai nemegstu gaviniu su farsu schmoll.gif
pakasiukas
QUOTE(lanaa @ 2005 12 28, 13:39)
as darau tokia uzkepele.  pakepinu svieste kubeliais supjaustyta svoguna, tada sudedu farsa (paukstienos, versienos ar kiaulienos). kai farsas apkepa iberiu sauksta miltu ir dar siek tiek viska pakepu. tada pilu giretinele. turi gautis toks ala besamelio padazas su farsu. pagal skoni druskos, pipiriuku, muskato. galima dar smulkintu petrazoliu, krapu. tada visa sita mase pilam i kepimui skirta forma ar porcijines formeles uzkepelem, ant virsaus dedam bulviu kose, i kuria imustas kiausinis. kose islyginam su sakute. galima visokiu bangeliu padaryt, kad graziau atrodytu. virsu pabarstome dziuveseliais (jei neturit, tai ir nereikia). ir visa sita uzkepame apie 200 laipsniu orkaitej,kol virsus pasidaro auksinis. cia gaunas ala  separdo pyragas kaip picoj jazz, nors as sita recepta esu nusiziurejus is prancuzu. tiesa, galima daryti farso idara ir be grietineles, tada reiketu ipilti siek tiek buljono...  paprasta, skanu, be to galima pasigaminti tokias ala "zagatovkes' is anksto. ypac gerai, kai neturi laiko terliotis, o pavalgyt norisi skaniai  tongue.gif
*




Noriu padekoti tau uz recepta. Tikrai paprasta, greita ir skanu thumbup.gif

siandien gaminau. Tik pasirodo miltus pamirsau topsecret.gif

O skoniu sis ,,pyragas" man primine kazkuo zemaiciu blynus.
bazuka
Kiek čia skaitinėjau ,šito apkepo lyg ir neaptikau. Iš grupės ''skamp''Viktoro receptas.
APKEPAS SU BULVĖMIS ,FARŠU IR SŪRIU

Kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
sviesto,
druskos,
česnako,
mėsos prieskonių ,krapų

Bulves išvirti, supjaustyti plonomis juostelėmis ( fri) ir gražiai viena prie kitos išdėlioti riebalais išteptoje kepimo formoje . Apiberti fermentiniu sūriu ( aš bėriau nemažai) ,sudėti faršą .Faršą apibarstyti druska ir prieskoniais.Po to vėl berti sūrį,ant sūrio bulvių sluoksnį.Dar šiek tiek druskos ,prieskonių ,krapų ,smulkinto česnako ir aptepti sviestu .Kepti orkaitėje apie 45 min.
Aš kepiau su kiauliena ,buvo labai skanu thumbup.gif
linaslau
Aš tai į farša visai nededu batono , vietoj jo įdedu truputi majonezo ir krakmolo . Man jie tada gaunasi sultingi ir daug skanesni nei su batonu .
Saulužė
Bazuka, thumbup.gif Aš tik be česnako, nes fear.gif irgi su kiauliena. thumbup.gif
stewie
o gal galite pasakyti koki receptuka makaronu su farsu? niekada negaminau, ir neragavau, tai butu neealu suzinoti recepta... blush2.gif ax.gif
ArTutė
Pasinaudojau cia rastu patarimu i farsa ideti majonezo. Vyras pamates, nustebo, ka as cia dabar darau. o kai paragavo kotletu, liepe daugiau nebekept kotletu be majonezo bigsmile.gif
besiba
RUDNOSIUKAI perkopinau is kitos temos, kur aprasiau blush2.gif
Nerytė
QUOTE(bonda @ 2006 07 18, 13:03)
RUDNOSIUKAI perkopinau is kitos temos, kur aprasiau blush2.gif
*



labai idomiai atrodo pats darymo procesas (na tie krepseliai is farso) bigsmile.gif
tavi
QUOTE(Nerytė @ 2006 07 18, 15:19)
labai idomiai atrodo pats darymo procesas (na tie krepseliai is farso)  bigsmile.gif
*


Dariau thumbup.gif
maumukas
kiek permeciau cia esancius receptukus savo firminio neradau. taigi pasidalinsiu (kas tik ragavo visi , tiksliau visos tongue.gif klause kaip daryti)

mano firminiai kepsniukai is farso

is farso riebalais teptoje skardoje formuoju paplotelius, alia kepsniukus.i farsa ideti druskos, prieskoniu, bet nebutinai, as tik druskos dedu ir tai neperdaug. viena karta visai nieko neidejau 4u.gif
zodziu padarom paplotelius, ju virsu patepam majonezu. ant virsaus dedam konsevuotus ananasus gabaliukais (duoda sultinguma ir skoni) ant ju- fermentinio surio riekeles, ir galiausiai ant virsaus tarkuotos burokine tarka morkos sumaisytos su majonezu.deti kad daugmaz uzdengtu suri, kad jis nesukeptu.ir i orkaite 200-250laipsniu.mazdaug 45min. orientacijai- kai jau isbega biski surio pro krastus.

valgom su bulvem ir salotom. tinka ir bulviu kose.
katiulka
QUOTE(maumukas @ 2006 07 26, 22:33)
kiek permeciau cia esancius receptukus savo firminio neradau. taigi pasidalinsiu (kas tik ragavo visi , tiksliau visos  tongue.gif  klause kaip daryti)

  mano firminiai kepsniukai is farso

is farso riebalais teptoje skardoje formuoju paplotelius, alia kepsniukus.i farsa ideti druskos, prieskoniu, bet nebutinai, as tik druskos dedu ir tai neperdaug. viena karta visai nieko neidejau  4u.gif
zodziu padarom paplotelius, ju virsu patepam majonezu. ant virsaus dedam konsevuotus ananasus gabaliukais (duoda sultinguma ir skoni) ant ju- fermentinio surio riekeles, ir galiausiai ant virsaus tarkuotos burokine tarka morkos sumaisytos su majonezu.deti kad daugmaz uzdengtu suri, kad jis nesukeptu.ir i orkaite 200-250laipsniu.mazdaug 45min. orientacijai- kai jau isbega biski surio pro krastus.

valgom su bulvem ir salotom. tinka ir bulviu kose.
*



skanei cia viskas skamba ryt isbandysim padaryt parasysiu kaip sekesi biggrin.gif
Nika77
QUOTE(bazuka @ 2006 03 22, 14:45)
Kiek čia skaitinėjau ,šito apkepo lyg ir neaptikau. Iš grupės ''skamp''Viktoro receptas.
  APKEPAS SU BULVĖMIS ,FARŠU IR SŪRIU

Kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
sviesto,
druskos,
česnako,
mėsos prieskonių ,krapų

Bulves išvirti, supjaustyti plonomis juostelėmis ( fri) ir gražiai viena prie kitos išdėlioti riebalais išteptoje kepimo formoje . Apiberti fermentiniu sūriu ( aš bėriau nemažai) ,sudėti faršą .Faršą apibarstyti druska ir prieskoniais.Po to vėl berti sūrį,ant sūrio bulvių sluoksnį.Dar šiek tiek druskos ,prieskonių ,krapų ,smulkinto česnako ir aptepti sviestu .Kepti orkaitėje apie 45 min.
  Aš kepiau su kiauliena ,buvo labai skanu thumbup.gif
*


Siandien si apkepa gaminau, tai is vyro isgirdau, kad skanu, nors taip jis retai pasako lotuliukas.gif O valgem su grietine ir buvo thumbup.gif
jeteiko
as tai darau taip.pasruosiu farsa kaip kotletams,t.y. dedu i farsa kiausini,svoguna,druskos, pipiru.kiaulienos prieskoniu.po to darau tokius kotletukus,apvoliuoju dziuvesiuose arba miltuose.ikaitinu orkaite.tuos kotletukus dedu ant folijos,ant kotletuku dedu svoguno griezineli,paprikos griezineli,o ant virsaus tarkuoto surio,uzbarstau krapais.kepu gera pusvalandi.gaunasi labai skaniai thumbup.gif
Ambro
Oi, nežinau ar yra jau toks receptelis doh.gif , bet man jį pasakė gera namų šeimininkė tongue.gif


Vienžodž reikės produktų tokių, iš ko darot
balandėlius - faršo, ryžių, kopūstų, morkų ir prieskonių.

Daržoves susmulkinu su tarka ir sudedu į faršą (prieš tai į faršą susdedu prieskonius ir palaikau 0,5-1h), apverdu ryžius irgi įdedu. Iš gautos sumaišytos masės darau kukuliukus, juos apkepu keptuvėj, šutinu puode. Pabaigoj padarau iš grietinės padažiuką thumbup.gif


O dabar bandau iš tos mačios masės kepti orkaitėj, tik majonezo įdėjau dar 2 šaukštus. Žiūrėsiu kas gausis tongue.gif
Mama_Tania
QUOTE(bazuka @ 2006 03 22, 13:45)
Kiek čia skaitinėjau ,šito apkepo lyg ir neaptikau. Iš grupės ''skamp''Viktoro receptas.
  APKEPAS SU BULVĖMIS ,FARŠU IR SŪRIU

Kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
sviesto,
druskos,
česnako,
mėsos prieskonių ,krapų

Bulves išvirti, supjaustyti plonomis juostelėmis ( fri) ir gražiai viena prie kitos išdėlioti riebalais išteptoje kepimo formoje . Apiberti fermentiniu sūriu ( aš bėriau nemažai) ,sudėti faršą .Faršą apibarstyti druska ir prieskoniais.Po to vėl berti sūrį,ant sūrio bulvių sluoksnį.Dar šiek tiek druskos ,prieskonių ,krapų ,smulkinto česnako ir aptepti sviestu .Kepti orkaitėje apie 45 min.
  Aš kepiau su kiauliena ,buvo labai skanu thumbup.gif
*


g.gif bulves tikrai reikia deti virtus? nes kepimo laikas 45 min. siaip bulves virtos, farsui iskept reikia siaip mazai laiko? o cia 45 min.?
lineva
Tie RUDNOSIUKAI labai skaniai atrodo thumbup.gif ,reiks pasigamint thumbup.gif
tavi
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 10 30, 17:45)
g.gif bulves tikrai reikia deti virtus? nes kepimo laikas 45 min. siaip bulves virtos, farsui iskept reikia siaip mazai laiko? o cia 45 min.?
*


Iš patyrimo galiu pasakyti - bulves reikia apvirti. Jos turi būti kietokos.
Nika77
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 10 30, 16:45)
g.gif bulves tikrai reikia deti virtus? nes kepimo laikas 45 min. siaip bulves virtos, farsui iskept reikia siaip mazai laiko? o cia 45 min.?
*


Kai gaminau, tai dejau virtas ir tu 45 min tikrai uztenka, nors kepiau 200 laipsniu karscio orkaiteje.
Mama_Tania
QUOTE(tavi @ 2006 11 02, 12:23)
Iš patyrimo galiu pasakyti - bulves reikia apvirti. Jos turi būti kietokos.
*


aciuks.gif už atsakymus, reiškia neišvirti, o apvirti?

QUOTE(tigrik @ 2006 11 02, 13:18)
Kai gaminau, tai dejau virtas ir tu 45 min tikrai uztenka, nors kepiau 200 laipsniu karscio orkaiteje.
*


aciuks.gif už atsakymus, man pasirodė keista, kad labai daug (o ne mažai) yra nurodyta to laiko
tavi
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 11 02, 15:28)
aciuks.gif už atsakymus, reiškia neišvirti, o apvirti?
aciuks.gif už atsakymus, man pasirodė keista, kad labai daug (o ne mažai) yra nurodyta to laiko
*


Jai bulvės iš tų kur greitai sukrentą, tai po 45 min. turėsit košę. Tokios bulvės tai Nida, Spieška. Jai bulvės raudonos tai geriau išvirti - jos nesukrenta.
Visuma
QUOTE(tavi @ 2006 11 02, 16:28)
Jai bulvės iš tų kur greitai sukrentą, tai po 45 min. turėsit košę. Tokios bulvės tai Nida, Spieška. Jai bulvės raudonos tai geriau išvirti - jos nesukrenta.
*



Kalbant apie ta pati Viktoro recepta, noreciau pasiklausti, ar farso nereikia keptuvej apkepti? Man amzina fobija, kad kazkas neiskeps doh.gif
kaledukas
QUOTE(Ingulė @ 2004 04 19, 13:41)
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks:
Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio

bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu.

Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti.

Valgom su kecupu arba salotom wub.gif
skanaus rolleyes.gif
*



na gal atsilieps kas nors, kas dare pagal si recepta. Kadangi mano kulinariniai sugebejimai ne patys geriausi blush2.gif , noriu paklaust: ar bulves deti i keptuve vienu sluoksniu ar keliais? O ar tiks kalakutienos farsas siam pateikaliukui? Labai jau jis man patinka thumbup.gif
kaledukas
Zodziu, neiskenciau ir pasigaminau pietus pagal si recepta ax.gif na labai skainiai gavosi thumbup.gif gal tik atrodo rieboka, nors naudojau kalakutienos farsa ir neriebu majoneza mirksiukas.gif O bulves dejau ne vienu sluoksniu, o keliais, bet supjausciau jas labai plonais griezineliais thumbup.gif
ziza
Aš irgi panašiai darau(tik bulvių neapverdu ir jas pjaustau grežinėliais ir plakiniu užpilu)
dailima
QUOTE(bonda @ 2006 07 18, 13:03)
RUDNOSIUKAI perkopinau is kitos temos, kur aprasiau blush2.gif
*


Rudnosiukai gavosi super thumbup.gif skanumelis patikekit manim. valgem, net ausys linko. tik as dejau soja+morka+svogunai+cesnakai+paprika. Ir troskinau kaip nurodyta recepte vandeny, tik suri uzdejau pries pabaiga. niu ziauriai skanu!!!!
zveriuke
300g jautienos farso
100g kiaulienos farso
svogunas
5 saukstai riebalu
3 riekes batono
2 kietai virti kiausiniai
2 saukstai dziuveseliu
kiausinis
druskos,pipiru

smulkiai supjaustytas svogunas pakepinamas riebaluose,batonas ismirkomas.mesa,svogunas ir batonas sumaisomi.i mase iberema pipiru,druskos,imusamas kiausinis.viskas gerai suminkoma.ant lentos paberema dziuvesiu,dedama mesa ir suformuojamas pailgas,plokscias gabalas.i vidury sudedama eile kiausiniai ir uzdengiama mesa, padaromas pailgas kepsnys.jis apvoliojamas dziuvesiuose,dedamas i orkaite ir palaistant riebalais kepamas apie 40min.skanaus ax.gif
mamke
Siandien ir as gaminau rudnosiukus,tik darzoves dejau kitokias,gavosi labai skaniai,net uosviai gyre.Tik man neisejo padaryti tu dubeneliu,turbut per minksta farsa pasidariau,tai tada formavau kaip kepsniukus 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.