Aš su faršu gaminu tokį, sakyčiau, visai neblogą troškinuką.
Reikia pakepinti supjaustytus svogūnėlius. Kai pakeps - dėti susmulkintą česnaką. Tada - sutarkuotas morkas. Kai jos suminkštės - pjaustytą papriką. Galima dar įmesti pomidorą. Kai viskas paminkštės - įdėti jau pakepintą faršą ir skardinę konservuotų pupelių (geriausia - pomidorų padaže). Jei mėgstate aštriau - įdėti nemažai kario ir pipirų. Galima pagardinti kokiu saldžiarūgščiu pomidorų padažu.
Tinka su ryžiais arba makaronais
Papildyta:
QUOTE(amcia @ 2006 02 22, 09:34)
na, o kaip gi padaryti PATI FARSA? zinau, kad reikia mesos....
Man dazniausiai gaunasi sprangus, o noriu tokio, kad burnoj tirptu! Kokiom proporcijjom reikia det riebia mesa ir raumeni, tarkim jautienos; kada deti batona, kiausini, svoguna, cesnaka. O kaip daryt, kai ruosiesi iskart nevalgyt, bet uzzaldyt? kaip ruost paukstiena....? Mano saldytuve dabar didziulis gabalas saldytos versienos-gal is saldytos is vis nesigaus geras farsas?
Zodziu, daug klausimu... gal reikejo vest atskira tema? siaip as pati esciau bele kokia, alia svelnaus farso reikia mano mazameciui, nes nuo mano eksperimentu jis springsta...
Kiek pamenu kaip daro mano mama ir kaip darau pati, tai kotletams geriausios proporcijos yra 60% kiaulienos 40% jautienos. O raumens ir riebios mėsos proporcijos taip pat turėtų būti panašios.
Į sumaltą mėsą reikėtų dėti prieskonius, pamirkyto batono (pati dedu ~ 20-30% visos masės - o kartais ir daugiau

), įmušti vieną kiaušinį, suberti smulkintą svogūną.
Apkeptus kotletukus skanu patroškinti. Tada jie bus minkštesni ir netrupės. Troškinant į puodą įpilti šiek tiek vandens ir aliejaus/riebalų, įmesti vieną kitą pipirą, lauro lapelį, džiovintą grybą, etc. Ant dugno reikėtų dėti šiek tiek pakepintų svogūnų "sluoksniuką".
O baigiant troškinti - užpilti pieno ir miltų mišiniu ir užvirinti - bus skanu spadažas