Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bandelės, pyragėliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
cameja
[quote=Sonatina,2006 02 28, 10:02]
Vakar kepiau bandeles iš varškinės tešlos su grybų - kumpio - kiaušinių įdaru. Gavosi tikrai liuks 4u.gif

user posted image

rytoj sitas bandysiu kepti ax.gif jau taip skaniai atrodo thumbup.gif
jurgita:)
Kaip reikia pasidaryti skanu bandeliu su kopustais idara ? kad nereiketu kopustu troskinti ? blush2.gif
Sonatina
Šiandien kepiau mielines bandeles smile.gif

user posted image

BANDELĖS SU SŪRIU IR ČESNAKAIS

- 500 g miltų
- 250 ml vandens
- 7 g sausų mielių
- 2 - 3 a. š. druskos
- 1 - 1 1/2 v. š. cukraus
- 2 v. š. aliejaus
- 100 g sūrio (Ementalio, Čedaro, Gouda)
- 4 skiltelės česnako, susmulkintos ( 1 - 1, 5 a. š. sauso)
- 1 kiaušinio trynys

- Išmaišyti mieles šiltame vandenyje su cukrumi. Leisti pastovėti 5 minutes
- Įdėti česnaką
- Persijoti miltus ir užminkyti elastingą tešlą, galiausiai sudėjus druską ir aliejų. Minkyti apie 10 min.
- Suformuoti rutulį, dėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti apie 1 val., kol pakils dvigubai.
- Lengvai išminkyti, suberti smulkiai supjaustytą sūrį ir dar kartą išminkyti
- Suformuoti bandeles. Padalinti tešlą į 30 dalių. Kiekvieną gabaliuką suvynioti į ~25 cm ilgio volelį ir surišti mazgeliu

user posted image

- dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir dar kildinti apie 40 min.
- Patepti bandelių viršų kiaušinio tryniu, išplaktu su 1 v. š. vandens. Dėti į orkaitę, įkaitiną iki 210C ir kepti 15 - 18 min, kol pagels.

P. S. labai skanios minkštutėlės bandelės 4u.gif

user posted image
Sonatina
Šiandien iškepiau minkštučių bandelių su cinamonu smile.gif

user posted image

BANDELĖS SU CINAMONU

Tešla

500 ml pieno
25 g šviežių mielių
150 ml cukraus
1 v. š. malto kardamono
800 - 1000 ml miltų
150 g margarino ar sviesto
1 a. š. druskos

Įdaras

3 v. š. minkšto margarino ar sviesto
3 v. š. malto cinamono
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės

1 kiaušinis

Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.

Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų...).

Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.

Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.

Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.

Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

P. S. kepiau iš pusės normos, gavosi 13 bandelių. Kardamonas duoda gana specifinį skonį, jaučiu, kad kitą kartą jo nedėsiu... Miltų bėriau šiek tiek daugiau, kol tešla nebelipo prie rankų... Laabai skanu 4u.gif

user posted image

Pommes
Nu atrodo taip kaip TIKROS.. bigsmile.gif bigsmile.gif A jau skanumėėėėlis.. essen.gif essen.gif clap_1.gif clap_1.gif
Sonatina
O aš vis dar džiaugiuosi išmokusi kepti mielines bandeles biggrin.gif Siūlau pabandyti išsikepti štai tokias

user posted image

BANDELĖS SU PUDINGU

Tešla:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių (7 g)
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
125 ml šilto pieno
100 g ištirpinto ir praaušinto sviesto

Įdaras:
2 pakeliai (po 37 g) vanilinio pudingo miltelių
750 ml pieno
100 g cukraus
100 g razinų


Miltus persijoti ir kruopščiai sumaišyti su mielėmis. Dėti cukrų, druską, kiaušinius, šiltą pieną ir sviestą. Minkyti apie 10 min. Tešlą uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės (~1 val.)

Paruošti įdarą: pagaminti pudingą pagal nurodymus ant pakelio (tik naudoti čia nurodytą pieno kiekį, kad pudingas būtų tirštas). Pudingas būtinai turi būti toks, kurį reikia virti (pvz., Dr. Oetker). Toks, kurį tereikia sumaišyti su karštu skysčiu (pvz., Slodka Mynutka) - netinka, nes kaitinamas jis tik dar labiau suskystės... Įmaišyti razinas.

Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti. Iškočioti 40 x 60 cm stačiakampį. Aptepti pudingu ir iš trumpesniojo galo susukti į vyniotinį. Supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pridengti ir dar kartą kildinti, kol bandelės žymiai padidės.

Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

Dar karštas aptepti 2 v. š. pakaitinto abrikosų džemo, sumaišyto su 1 v. š. vandens.

P. S. tiesą sakant tešlą dariau kaip bandelėms su cinamonu, nes labai jau ji man patiko (tik dėjau ne 1 v. š., o 1 a. š. kardamono). Antrą kartą bandelių nekildinau, o iškart kepiau. Labai skanios smile.gif

user posted image
mexica
Nu Sonatina blink.gif blink.gif blink.gif
Tu tikra profe! thumbup.gif thumbup.gif Kepciau ir kepciau jei tik i kuna neitu doh.gif Ale jauciu teks sugriesyt blush2.gif
Milde
o dabar prasau paaiskinti tundrai kas tas kardamonas biggrin.gif o be jo iseitu, ar butinai rejk?
gytene
sonatina,tau pagirimo zodziai taip viskas skaniai atrodo,saunuole lauksiu toliau tavo nauju receptu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ewin
Sonatina,bandeles su cinamonu puikiai pavyko thumbup.gif .Dekoju uz recepta 4u.gif .
Sonatina
Ewin, labai smagu thumbup.gif
Papildyta:
Milde, pražiopsojau klausimą... blush2.gif Kardamonas - tai toks prieskonis ir be jo žinoma turi išeiti, jis tik duoda savotišką skonį... rolleyes.gif
saintlina
aš irgi nesugebėjau atsilaikyt, nuotraukytę pamačius - puoliau kept lotuliukas.gif
Niam niam
lanaa
blemba, prisiziurejau as cia tu jusu bandeliu ir nerealiai uzsimaniau...tai vietoj to, kad miegot eiciau, tesla uzsimaisiau doh.gif daba teks nakti kepti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
lanaa
nu va kepsiu bandeles su cinamonu pagal sonatinos recepta... tik man kazkodel miltu buvo mazoka doh.gif nors atrodo 1000ml=5 st... ale vis tiek teko dadet rolleyes.gif
*jurgita*
Sonatina,bandeles su cinamonu liuks gavosi clap.gif
Sonatina
urga, drinks_cheers.gif
Vėta
Ačiū visoms, įdėjusioms tiek šaunių receptų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Visą vasarą mokysiuos kepti bandeles, nes iki šiol kepiau tik iš gatavų mišinių 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Portuke
Prisiziurejau cia tokiu graziu bandeliu,kad pati uzsimaniau pabandyti, nors iki siol man mieline tesla buvo kazkas "neikandamo" - net blynai mieliniai nesigaudavo blush2.gif
O stai vakar pagal kelis cia preiktus receptukus prikepiau bandeliu su ivairiausiais idarais, tai su vyru beragaudami apsirijom blush2.gif blush2.gif
Aciu uz receptukus 4u.gif
V&A
o tai kaip iskepti pyrageli su idaru. na tokius, kurie minksti buna ir berods aliejuje kept tokius reikia. ax.gif
ostė
Niu prisiskaičiau pagyrų apie sonatinos bandeles ir as nusprendžiau išsikepti bandelių su cinamonu, ale man tokios kaip paveikslėlyje nesigavo verysad.gif , nusivyliau savo kulinariniais sugebėjimais. Man atrodo , kad trūko tešlos iškilimo, ar tikrai kildinti reikia tik vieną kartą, o gal aš kažko nesupratau. ax.gif
Sonatina
Labai gaila, kad bandelės nesigavo... verysad.gif Bet man šis receptas tuo ir patiko, kad reikia kildinti tik vieną kartą... Kepiau kelis kartus ir puikiai gavosi g.gif Gal mielės nekokybiškos? g.gif
Utiuitiutė
QUOTE
Kaip reikia pasidaryti skanu bandeliu su kopustais idara ? kad nereiketu kopustu troskinti ? blush2.gif

Jei netroškinsi, kopūstas bus kietas ir neskanus. Be to, nesusiprieskoniuos unsure.gif
ostė
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 21, 21:49)
Labai gaila, kad bandelės nesigavo...  verysad.gif  Bet man šis receptas tuo ir patiko, kad reikia kildinti tik vieną kartą... Kepiau kelis kartus ir puikiai gavosi g.gif  Gal mielės nekokybiškos? g.gif
*


Eisiu šiandien dar sykį bandyt, gal pavyks. Dar norėjau paklausti minkštas sviestas, čia kambario temperatūros ar štirpintas ?
Sonatina
Sviestas - kambario temperatūros smile.gif Tikiuosi, kad pavyks smile.gif Tiesą sakant, gali pakildinti ir antrą kartą, jau suformavusi bandeles. Blogiau tikrai nebus 4u.gif
Rūtelė
Gal kas žinote receptą mielinių bandelių kepamų aliejuje? Kažkada močiūtė kepdavo, bet tada buvau maža, o dabar tik skonį prisimenu. g.gif Darydavo ir su džemu, ir su virtos mėsos įdaru. Jos vos ne kaip spurgos su įdaru atrodydavo.
sleeta
PAPRASTI PYRAGELIAI
Reikes:
1 kiausinio
150g sviesto
12 saukstu grietines
4 stikliniu miltu
0,5 saukstelio sodos
4 saukstai cukraus
Idaras:saldus,mesos,darzoviu,varskes(pasirinktinai,kokiu noite pyrageliu)

Isplakti kiasini,ismaisyti su grietine,soda,druska ir cukrumi.Istirpinta sviesta sudeti i mase.Po to supilti miltus ir ismaisyti.
Daryti plonus blynukus ir i juos deti norima idara.Kepti orkaiteje.Skanaus! 4u.gif
Anile
Na,megaites, reikia konsultacijos, kepiau pagal pirmame sulapyje esanti happy receptuka, tik idara raugintu kopustu dejau, na nesigavo taip kaip norejau, idaras tai superinis, bet tesla....visalaik kazka darau ne taip su ta mieline tesla, nes ji man visu pirma nepakyla ten dvigubai, o antar man tos teslos dugnas buna toks kaip apdziuves, gal as per didelej kaitroj kildinu, as tai puoda dedu ant kito puodu su vandeniu, bet va kaip gaunasi negerai kazko.... schmoll.gif o kiek laiko ta tesla kildint reikia? Kiek mazdaug bandeliu turetu gautis is to happy receptuko pagal pateiktas proporcijas??? Ryt vel bandysiu, gal iseis....
Anile
Mergaites, bukit geros, prakonsultuokit, nepalikit sios temeles likimo valiai.... mirksiukas.gif labai jau noriu bandeliu, bet skaniu skaniu....taigi kiek laiko reikia kildinti tesla??? Ir kiek mazdaug gaunasi tu bandeliu is to pirmame puslapyje esancio receptuko????
Sonatina
Anile, apie bandeles iš pirmo puslapio nieko negaliu pasakyti, o dėl tešlos kildinimo, tai visų pirma negalima kildinti tešlos per karštai, nes mielės tiesiog žūva... Pagal tai, kad tau tešlos apačia apdžiūva, akivaizdu, kad tešla tiesiog perkepa dėl apačioje esančio karšto vandens...
Aš paprastai kildinu tešlą orkaitėje - įkaitinu orkaitę iki 50 C, išjungiu ir dedu uždengtą dubenį su tešlą į orkaitę. Galima netgi palikti orkaitės dureles praviras, jeigu labai karšta... Taip tešla dvigubai pakyla per 30 - 40 min. Ne orkaitėje normaliai pakyla per 1,5 - 2 val.
Dar tešla gali neiškilti dėl to, kad mielės nebeaktyvios (pasenusios)... Tad vertėtų jas prieš darant tešlą patikrinti - nedidelį kiekį užpilti kambario temperatūros pienu su žiupsneliu cukraus ir palaikyti šiltai - jei per 10 - 15 min. suputos - vadinasi tinkamos 4u.gif
Anile
LABAI LABAI ACIU... ax.gif na, bandysiu dar karteli ie parasysiu kaip sekesi, oj kaip noriu bandeliu.... 4u.gif
Anile
Na va, dariau ka tik saldzias su cinamonu ir cukrumi bandeles thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai skanu, grazu ir paprasta, tiesiog problema buvo ta, kad per dideliam karstyje kildinau, tai ne iskildavo, o zudavo....Zodziu, dabar tai superines bandeles gavosi, ziuriu ir atsidziaugti negaliu, gal nebevalgyti,o palikti tik pasigrozejimui lotuliukas.gif Mama man visada sakydavo,kad su mieline tesla net ner ko prasidet, daug vargo, bereiklanigas laiko gaisimas, o vistiek neiseis, bet man isejo....oj kaip as savim didziuojuosi... tongue.gif
Anile
Dabar mergaites noriu dar keleta klausimeliu uzduoti...Ieskojau kokios nors panasios teos, bet neradau, planavau nauja uzvesti, bet galvoju, kad sitame skyrelyje taipogi tiks...

Na va, mano mama turi tokia rusike drauge tai ji labai skanius tuos mielinius pyragelius su kopustais kepa (na tradicinius rusu viruves "pirazki"), tai zodziu juos ne orkaitej, o aliejuj verda ar kepa...As noriu pasiteirauti, gal kas darot, gal kieno mociutes daro??? Ar tinka ta pati anksciau jau mineta mieline tesla, ar tinka raugintu kopustu idaras, ar ten svieziu kopustu idaras dedamas?? Dar yra vienas toks keistas dalykas, mama sako, kad jos daruge visada pasilieka gabaleli mielines teslos ir gali betkada issikepti svieziu pyrageliu. Zodziu,o situacija tokia, susitinka moteriskes mieste, o ji ir sako, gal nori pas mane arbatos uzsukti, pyrageliu prakepciau blink.gif Mama ateina i svecius, o ji kol arbata uzverda, tai greitai ta teslos gabaliuka issitraukia ji sumaiso su kitais ingridienatis (na miltais ir t.t.) , formuoja [yragelius ir kepa aliejuj...Dabar galvoju kaip taip greitai... g.gif Bet mama sako, kad gaunasi super skanus mieliniai pyrageliai, dazniausiai mesyte tada deda, bet jei turi is anksto paruosta kopustu idara, tada ji ideda...
kregzduce
Anile, ar nepapraščiau būtų, jei mama draugės paklaustų, ką ir kaip ji daro mirksiukas.gif rusės - moterys nuoširdžios, draugiškos, ne tik vaišingos wub.gif manyčiau, mielai pasidalintų savo receptu mirksiukas.gif o tu ir mums papasakotum mirksiukas.gif
Anile
Turbūt taip bus geriausia....bet vistiek lauksiu ir mamyčių pasisakymų.. mirksiukas.gif o kai tik sužinosiu paslaptėlę iškarto su jumis pasidalinsiu mirksiukas.gif
elva
Bea, labai noreciau paklaust butent taves - kodel kad ir kokias bandeles kepu (viska darau pagal tuos pacius receptus, kurie merginoms puikiai pavyksta), jos ir man gaunasi skanios, bet virsus visada buna apdziuves, o ataususios bandeles dar labiau sukieteja? Bandziau ir aliejum aptepti, ir kiausiniu, ir i kepimo popieriu ivynioti...vistiek rezultatas tas pats...o tesla tikrai nebuna per kieta. Ar gali buti kalta mano orkaite - pas mus ji ne elektrine, o dujine. Gal tai ir yra priezastis? unsure.gif Taip noriu iskept minkstuteles bandeles... blush2.gif
dianute
Sveikos!
Su vyru dievinam "Iki" parduodamus grietiniečius (juos dar vadina grietinėčiais): tokius minkštus pyragėlius su varške. Gal kuri žinot receptuką? Ačiū smile.gif
lora++
oi kokie groziai, kai pamaciau bamdeles su cinamonu (jos mano milimiausios) tai seile pradejo tyst, iskart pradejau daryt, kai iskepsiu parodisiu kas isejo, pirma kart kepu bandutes, nemaniau kad taip nesunku. clap.gif
sonatina tu auksas
Glacee
dianute
įdėjau grietiniečių receptą į nubeždžioniautus smile.gif)))) Einu ir aš pati kepti smile.gif Apetito čia privarei smile.gif
dianute
QUOTE(Glacee @ 2006 10 12, 14:34)
dianute
įdėjau grietiniečių receptą į nubeždžioniautus smile.gif)))) Einu ir aš pati kepti smile.gif Apetito čia privarei smile.gif
*


oi, ačiū!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bigsmile.gif friends.gif
šiandien jau nebeužsiimsiu, nes turiu darbo namie, bet savaitgalį mėginsiu vyrą nustebint biggrin.gif
editam
Anile - gal pavyko pirožkų receptą sužinoti?
dianute
Glacee, ačiū už grietiniečius!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jau beveik baigiu kepti, viena porciją ištraukiau iš orkaitės, tai vieną jau paragavau, ir dar anytai ir vyro močiutei nunešiau, ir joms labai patiko thumbup.gif
tik kitą kartą mažiau orkaitėj laikysiu, keli truputį apskrudo blush2.gif
išėjo 11 vnt, kiaušinio į varškę tikrai mažo reikia, arba ne viso, jei didesnis
Ačiū dar kartą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bigsmile.gif
Glacee
dianute yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
Super biggrin.gif Labai džiaugiuosi, kad patiko, ir didžiulis ačiū tau, kad išbandei šį receptą smile.gif wub.gif
dianute
QUOTE(Glacee @ 2006 10 16, 12:37)
dianute yahoo.gif  yahoo.gif  yahoo.gif  yahoo.gif
Super biggrin.gif  Labai džiaugiuosi, kad patiko, ir didžiulis ačiū tau, kad išbandei šį receptą smile.gif wub.gif
*


tai čia aš džiaugiuosi biggrin.gif
mūsų namuose šiais metais šildymas bus tik elektrinis, ir kiek pakils šilumos nuo pirmame aukšte kūrenamo pečiuko (spėju, nedaug...), o viryklė tai elektrinė, ir nuo jos šiek tiek prišyla, tai šią žiemą kuo daugiau visokių pyragų, bandelių ir kitokių skanumynų kepsiu... smile.gif
Glacee
dianute
4u.gif manau, kad ir šitas receptukas tau patiks smile.gif

Pyragėliai
ypač minkšti, skanučiai, sumažinus cukraus kiekį galima daryti su pikantiškais įdarais
user posted imageuser posted image

400 g varškės
2 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
30 g kepimo miltelių
apie 2,5 - 3,5 st. miltų

moliūgo įdaras
2 st. susmulkinto moliūgo
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
1 šaukštas cukraus

1 kiaušinis patepimui

varškę, kiaušinius, cukrų, aliejų sumaišyti kartu. Persijoti kepimo miltelius, miltus. Palaipsniui pridedant miltus užmaišyti minkštą tešlą, palikti ją kambario temperatūroje apie valandą - pusantros. Tešlą iškočioti 0,5 cm pločio lakštais, formuoti pyragėlius. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 C apie 15 minučių.

Įdarui viską sumaišyti.

Su obuoliais irgi skanu smile.gif - pabarstėm cinamonu su cukrumi
user posted imageuser posted image



dianute
QUOTE(Glacee @ 2006 10 17, 21:18)
dianute
4u.gif  manau, kad ir šitas receptukas tau patiks smile.gif
*


ačiū, reikės savaitgalį pamėginti, varškės turiu, moliūgo ne, bet bandysiu su obuoliais- tėtis nemažai atvežė smile.gif
Ju'
Gal kas žinot, kaip daromas plikytas kremas? Toks švelnus ir geltonas, parduotuvėse būna tokios pailgos bandelės - "auselės" ar "švelnumas".
Aristokratė
nezinau, ar cia rase, bet labai jau noriu prancuzisko ragelio recepto biggrin.gif
Owly
QUOTE(Aristokratė @ 2006 11 17, 13:09)
nezinau, ar cia rase, bet labai jau noriu prancuzisko ragelio recepto  biggrin.gif
*


aha, ir mane šitas domintų, o dar labiau mamą, valgytų nesustodama hihihi.gif
Aristokratė
as kiek suprantu, daroma is sluoksniuotos teslos (ar kaip ten jinai mastau.gif ), ir turbut g.gif ne tiks zakatovkes is pardu biggrin.gif , nes kai pirma karta pirkau, is maximos su suriu idaru, tai galvojau, kad suri viduj rasiu blink.gif hihihi.gif , o cia pasirodo, kad viskas sumaisyta lotuliukas.gif .
Aristokratė
na tai namuose, niekas nekepa prancuzisku rageliu verysad.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.