Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saldūs receptai su nuotraukomis, 20 TEMA !
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
aguonele
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 02 05, 20:34)
Aciu, Aguonele, uz superini skanesta  4u.gif
*

nera uz ka cia dekoti blush2.gif randu kur recepta, bandau/kepu ir dalinuosi 4u.gif
dziaugiuos , kad ir tau patiko 4u.gif
Evelincik
QUOTE(daividija @ 2010 02 05, 15:59)
O as kepiau riesutinius-kavos pyragaicius.

kepiau ir as siandien ir jau paragavom.Tik mano turbut kitokio skonio truputeli gavosi,nes kardamono neturejau.Tai i piena cinamono dejau ir kelis lasus romo esencijos.Ir kava barsciau negausiai,pamaisiau su tarkuotu sokoladu.Bet pyrageliai skanus,saldzios konditerijos megejams,galima ir koki tortuka sulipdyt pagal si recepta thumbup.gif
Nova
QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 06, 14:41)
Saindien is ryto dariau Novos zefyriukus is puses porcijos, pavyko  thumbup.gif  man ne tokie saldus kaip pirktini ir daug labiau patiko mirksiukas.gif  tik neturejau vanil.cukraus, tai idejau cukraus pudros  citrinu skonio, tai zefyriukai su citrinos prieskoniu gavosi ax.gif  Aciu Novai uz dar viena receptuka... Noriu paklausti ar zefyriukai tik baltos spalvos gali buti? Kaip padaryti sviesiai rozinius?? rolleyes.gif

Dar skaiciau cia SM, kad merginos dazo ivairias baltas mases sumalusios spalvotus pabarstukus tortams smile.gif As rudus esu dejus i viena krema, tai nudaze tikrai. Pabandykite ir su spalvotais, manau gausis spalva smile.gif
bonza
user posted image
Dregnas sokoladinis pyragas pagal Sonatina wub.gif wub.gif Nerealus ax.gif
receptas
Renatina

Daividija, Irmulia - aplodismentai thumb_yello.gif ................

Nova
Savaitgalį dariau Šokoladinį vaflių tortą (pagal Sonatinos receptą, bet šį tą koregavau). Tortas išėjo pasakiškai skanus.. wub.gif

user posted image

200 gr. juodojo šokolado
150 gr. kambario temperatūros sviesto
70 gr. cukraus pudros
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. tirpios kavos
10 vaflių lakštų (manieji buvo 16x30 cm.)

Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir ištirpinti ant vandens garų vonelės. Truputį atvėsinti, tuomet į šokoladą sudėti gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, susmulkintas tirpios kavos granules. Viską plakti mikseriu apie 5 min. Kremu tepti vaflių lakštus ir dėti juos vieną ant kito gerai prispaudžiant. Torto viršutinį lakštą taip pat aptepti kremu; galima apibarstyti šokolado drožlėmis. Palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings.

P. S. Dėjau 100 gr. juodojo ir 100 gr. pieniško šokolado. Kremas išėjo labai švelnaus skonio. Originaliame recepte buvo nurodyta tortą stingdyti apie 6-8 val., bet mano sustingo daug greičiau - po 3-4 val.
daividija
QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 10:46)
Savaitgalį dariau Šokoladinį vaflių tortą (pagal Sonatinos receptą, bet šį tą koregavau). Tortas išėjo pasakiškai skanus..  wub.gif

Pyragas labai skaniai atrodo,esu ir ji nuziurejusi,tik sakyk,jis gaunasi traskus,na kaip vafliai buna,ar labiau minkstas.Nes noreciau traskaus. blush2.gif
mmergyte
radau sm receptuka,vakar isbandžiau,ale tik siandien nufotkinau likuti.. blush2.gif

KOKOSINIS-ŠOKOLADINIS PYRAGAS

2 stiklinių cukraus,
5 kiaušinių,
1,5 stiklinės miltų,
200 g margarino arba sviesto,
200 g kokoso drožlių,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
6 šaukštų vandens,
4 šaukštų kakavos.

Į vieną indą įmušam vieną kiaušinį ir likusius trynius,vandenį. Kitame ištirpinam sviestą su stikline cukraus įdedam kakavos. Palaukiam, kol atauš ir sudedam į indą su kiaušinių tryniais. Išplakam. Supilam miltus ir 2-3 šaukštelius kepimo miltelių. Masė turėtų būti pakankamai tiršta, bet ne per skysta. Ją supilam ant skardos, kuri patepta sviestu ir pabarstyta miltais arba įklotas kepimo popierius.

Į kitą indą susedam 4 kiaušinių baltymus, stiklinę cukraus suplakam, kad masė būtų tiršta, gale įdedam kokosų drožles ir lėtai suplakam, kad masė nesukristų. Ją sudedam ant rudos masės viršaus. Kepam orkaitėje ~1valanda. 180 laipsnių temperatūroje.

Skanus,pūrus pyragiukas gavosi wub.gif

user posted image
aguonele
QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 11:46)
Savaitgalį dariau Šokoladinį vaflių tortą (pagal Sonatinos receptą, bet šį tą koregavau). Tortas išėjo pasakiškai skanus..  wub.gif
*

as ir darius si esu thumbup.gif laaaabai skanu, tik as tepiau apvalainus vafliuku lakstus ... na tiesiai imi ir valgai mirksiukas.gif
user posted image
Daividija bandyk, tikrai patiks thumbup.gif
Nova
QUOTE(daividija @ 2010 02 07, 14:42)
Pyragas labai skaniai atrodo,esu ir ji nuziurejusi,tik sakyk,jis gaunasi traskus,na kaip vafliai buna,ar labiau minkstas.Nes noreciau traskaus. blush2.gif
*

daividija, gaunasi labai traskus! Man jau vien del to labai patiko wub.gif Maniau visa nakti prastovejes pasidarys minkstas, bet ne. Gal det to, kad laikiau saldytuve, nesuminkstejo. Na skonis tai tikrai superinis thumbup.gif
daividija
QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 13:37)
daividija, gaunasi labai traskus! Man jau vien del to labai patiko  wub.gif Maniau visa nakti prastovejes pasidarys minkstas, bet ne. Gal det to, kad laikiau saldytuve, nesuminkstejo. Na skonis tai tikrai superinis  thumbup.gif
*

Aciu,butinai isbandysiu thumbup.gif
lialytia
Susigundžiau "Paukščių pieno" tortuku. Antrą kart gyvenime kepiau biskvitą - pagaliau gavosi! thumbup.gif
Receptukas: Paukščių pienas
Gaminau naminiam vartojimui, tai apliejau tik baltu šokoladu. Į patį sufle dar įpyliau apelsinų esencijos šiek tiek.
Perpjoviau biskvitą (iš 3 kiaušinių, nes kepiau 24cm formoj) ir padariau tortuką.
user posted image
Aplietas Dr.Oetker šokoladiniu glajum blush2.gif
user posted image
Pjūvis biggrin.gif
user posted image

Dar kepiau Obuolių - aguonų keksą

Obuolių ~600 g (pagal norą ir turimų obuolių kiekį)
200 g Sviesto (dar šiek tiek sviesto formai ištepti)
6 kiaušiniai
1 puodelis cukraus (dar truputuką dėjau ant obuolių)
1 a.š. vanilinio cukraus
1,5 puodelio miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
aguonų (pagal norimą kiekį)
cinamono (dėjau ant obuolių)
norimo skonio esencijos (dėjau vanilės)

Minkštą sviestą išmaišyti su cukrumi iki purios masės. Vėliau po vieną įmušti kiaušinius kas kartą išmaišant. Į gautą masę sudėti vanilinį cukrų, esenciją ir išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Tešlą gerai išmaišyti, kol bus vientisa ir tiršta. Įkaitinti orkaitę iki 170-175 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti ketvirtadalį tešlos, sudėti pusę obuolių (aš pabarsčiau cinamonu ir šiek tiek cukraus),tada vėl tešlos, sudėjau aguonas (jas buvau užpylus karštu vandeniu ir šiek tiek palaikiau, bet galima dėti sumaltas), tada ant viršaus vėl tešlos, vėl obuoliai ir galiausiai visa likusi tešla. Galima dėti pagal fantaziją kiek kokių sluoksnių norisi. Kepti apie valandą. Skanaus! bigsmile.gif

Mano keksas keptas duonos - kekso formoj (stačiakampėj). Čia pjūvis:
user posted image
Gavosi toks minkštas ir purus wub.gif

Taip pat kepiau Srovės tortą:
Receptas: Sroves tortas
Kremą dariau:
indelis (450ml man rodos) grietinėlės (36% naudojau)
300g grietinės
pusė pakelio vanilinio pudingo miltelių
įdėjau truputį kokosų sirupo
šiek tiek citrinos rūgštelės
3-4 šaukštus cukraus (pagal skonį)

Taip pat porą sluoksnių dar pertepiau spanguolių uogiene
Beveik naminiam vartojimui, tai tik papuošiau išplakta grietinėle (šiek tiek jos nudažiau rausvais dažais) ax.gif
user posted image
Gabaliukas:
user posted image

Tortas gavosi tiesiog super. Darysiu tikrai dar daug kartų!! wub.gif wub.gif
Nova
QUOTE(lialytia @ 2010 02 07, 18:04)
Susigundžiau "Paukščių pieno" tortuku. Antrą kart gyvenime kepiau biskvitą - pagaliau gavosi!  thumbup.gif

lialytia, nu jau dėjai iš peties kepinių thumbup.gif O kaip skonis Paukščių pieno? Saldus, gaivus, "sunkus"?
lialytia
QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 18:49)
lialytia, nu jau dėjai iš peties kepinių  thumbup.gif O kaip skonis Paukščių pieno? Saldus, gaivus, "sunkus"?
*

Gavosi šiek tiek saldus, kita kart gal truputuką mažiau cukraus dėčiau, bet toks purus ir nesunkus. Tikrai neriebus wub.gif
G.Jurgita
lialytia, super kepiniai thumbup.gif Pasitikslint norėjau: 24cm formai kepei biskvitą iš trijų kiaušinių, o kremą (sufle) iš dvigubos normos darei (10 kiauš.) ar iš viengubos (5 kiauš.)?
lialytia
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 02 07, 19:13)
lialytia, super kepiniai  thumbup.gif  Pasitikslint norėjau: 24cm formai kepei biskvitą iš trijų kiaušinių, o kremą (sufle) iš dvigubos normos darei (10 kiauš.) ar iš viengubos (5 kiauš.)?
*

Biskvitą iš 3 kiaušinių, o sufle viengubą normą dariau ( iš 5 kiaušinių) mirksiukas.gif
G.Jurgita
QUOTE(lialytia @ 2010 02 07, 18:15)
Biskvitą iš 3 kiaušinių, o sufle viengubą normą dariau ( iš 5 kiaušinių)  mirksiukas.gif
*

Ačiū 4u.gif Truputį suklaidino orig. recepte frazė "viską dariau iš dvigubos normos".
Reiks ir man kada nors išbandyt smile.gif
lialytia
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 02 07, 19:30)
Ačiū 4u.gif  Truputį suklaidino orig. recepte frazė "viską dariau iš dvigubos normos".
Reiks ir man kada nors išbandyt smile.gif
*

Bandykit, nes viskas labai paprasta ir greit gaminama. mirksiukas.gif
Kettim
QUOTE(irmulia @ 2010 02 06, 14:02)
Manieji prancūziški pyragaičiai  wub.gif
išorė - traški ir karamelizuota

vidus - šviesus ir toks minkštutėlis essen.gif

(kaip tik šiandien ~ 34 tokių nemažų skanutėlių iškepiau - vaišinsim artimuosius  biggrin.gif )
*

imaisiau tesla situ skanumynu,ryt ziuresim kas gausis.baugina ta labai skysta tesla. unsure.gif bet parasyta,kad taip turi but,tikekimes viskas pavyks. rolleyes.gif
irmulia
QUOTE(Kettim @ 2010 02 07, 20:42)
imaisiau tesla situ skanumynu,ryt ziuresim kas gausis.baugina ta labai skysta tesla. unsure.gif bet parasyta,kad taip turi but,tikekimes viskas pavyks. rolleyes.gif
*

Patikėk, ji ir turiu būti tokia skystutėlė mirksiukas.gif aš pirmą kartą gamindama irgi labai suabejojau kas gi gausis iš tokio "vandens" , tai įdėjau papildomai miltų ...ir ... teko viską išmesti lauk doh.gif lotuliukas.gif kitąkart kepiau lygiai pagal receptą nenukrypdama į šoną ir puikiai gavosi thumbup.gif wub.gif
Renatina
QUOTE(irmulia @ 2010 02 08, 10:00)
Patikėk, ji ir turiu būti tokia skystutėlė  mirksiukas.gif  aš pirmą kartą gamindama irgi labai suabejojau kas gi gausis iš tokio "vandens" , tai įdėjau papildomai miltų ...ir ... teko viską išmesti lauk  doh.gif  lotuliukas.gif  kitąkart kepiau lygiai pagal receptą nenukrypdama į šoną ir puikiai gavosi  thumbup.gif  wub.gif
*

skaičiau, kad su kondenc.pienu gavosi kur kas tirščiau ir mažai panašu į originaliuosius.. O kaip su kitomis variacijomis?
mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji?

akvadigi
Ateinu pasidalinti torciuko receptu.
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks mirksiukas.gif su cukruotais migdolais wub.gif gal kam patiks

Biskvitas 26 cm:
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
2 st. miltu
3 a.s. tirpios kavos
50 g. tirpinto juodo sokolado

Kiausinius +cukrus sumaisome mikseriu. Grietineje nugesiname soda, idedame kava. Sumaisome su kiausiniu mase, ipilamme sokolada ir miltus. Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4. (biskvitai gavosi nestori. Jei kas megstate storesnius - daryti reiktu is 1,5 normos.)

Kremas:
2 indeliai RUDUDU (385 g.)
400 g. sviesto (naudojau Rokiskio 82 riebumu)

Sveista ir RUDUDU palaikau kambary para laiko. I gerai isplakta sivesta po sauksta imaisau RUDUDU.

Kremas:
300 g. grietines 30 % riebumo
kazkur 150 ml. cukraus (dejau pagal skoni blush2.gif )
1 a.s. vanilinio cukraus
2 v.s. brinkintos zelatinos

grietine plakam mikseriu su cukrumi ir v. cukrumi apie 5 min. letai plakant supilti zelatina. Krema dedu i sladytuva kad siek tiek pastingtu.

Darau cukruotus migdolus - tiksliau griliaza wub.gif
150 g migdolų su luobele
4 v.š. cukraus
2,5 v.š vandens
1 a.š cinamono
dar sauksta sviesto idejau.
viska istirpinau, pradejo ruduoti supyliau skalditus migdolus ir dar viska kaitinau. tai ant smarkesnes ugnies, tai ant silpnesnes apie 3-5 min. kol skystimas graziai parudavo ir namai pakvipo kepintais migdolais wub.gif viska isverciau ant sviestiniu popieriumi isklotos skardos, kai atveso dulauziau ir su mesos plaktuku dar smulkinau. (griliaza dariau pagal 2 skirtingus receptus, jei kam idomu - galesiu abu parasyti. griliaza dariau beveik is 300 g. riesutu, kuriu puse suvalgiau blush2.gif tai realiai torto vidui ir trupiniams sunaudojau 150 g.)

Na ir pabaiga:
Lakstus sulaisciau sirupu cukrus+vanduo. Rududu krema padalinu per puse. viena dali sumaisau su griliazau (ne viska, pasilieku papuosimui griliazo ir 3 saukstus Rududu)dedame biskvita, tada pese riesutu/Rududdu mases paskirstome ant biskvito, ir puse Rududu mases. kitas biskvitas - giretines kremas, ir pabaigai - riesutai su Rududu ir vienas rudud kremas. (galima ir visa Rudud krema suaasiyti su riesutais, tiesiog as dalinau per puse) Ir viska i saldytuva.

Likusiu Rududu kremu aptepu torta ir apibarstau likusiu grilaizu.
Torto gavosi 2,5 kg. ir gan ne pigiai atsejo - apie 35 lt produktams.

Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu wub.gif
user posted image

Renatina
QUOTE(akvadigi @ 2010 02 08, 12:06)
Ateinu pasidalinti torciuko receptu.
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks  mirksiukas.gif su cukruotais migdolais  wub.gif  gal kam patiks

Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu  wub.gif
*

na bent jau foto ir aprašymas - taip pat aukščiausiu balu!
net neabejoju,kad labai skanus wub.gif

irmulia
QUOTE(Renatina @ 2010 02 08, 10:15)
skaičiau, kad su kondenc.pienu gavosi kur kas tirščiau ir mažai panašu į originaliuosius.. O kaip su kitomis variacijomis?
mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji?
*

Na, kitų variacijų dar nespėjau išbandyti ( juk jų galybės biggrin.gif ) Bet pačių orginaliųjų canneles bordelais (jie kilę iš Prancūzijos Bordeaux regiono) receptukas būtent toks (kur tešla itin skysta, kepant burbuliuoja lyg vanduo, dedama vanilė ir romas, ir prieš kepant ją reikia palaikyti 24-48 val. šaldytuve) mirksiukas.gif
Shalimar
Pas mane irgi planuose tie prancuziski pyrageliai, tik pirmiau formeles nusipirksiu ax.gif
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas wub.gif , na ir nervina labai, kad negali recepto parasyti gramais, kiek tas yra "2 pakeliai zelatinos"? Kokio dydzio tas pakelis? Gal kas zinote, buciau be galo dekinga 4u.gif
amorosa
QUOTE(Shalimar @ 2010 02 08, 17:54)
Pas mane irgi planuose tie prancuziski pyrageliai, tik pirmiau formeles nusipirksiu ax.gif
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas wub.gif , na ir nervina labai, kad negali recepto parasyti gramais, kiek tas yra "2 pakeliai zelatinos"? Kokio dydzio tas pakelis? Gal kas zinote, buciau be galo dekinga 4u.gif
*

Bent jau pas mus 1 pak .10gr. Dezuteje buna 2 maiseliai.
*caffe macchiato*
lialytia, padirbejai gerai thumbup.gif
as vis dairausi ka cia skanaus iskepus, nes treciadieni MB gimtadienis 4u.gif
jau zinau, kad darysiu kibinus, Novos zefyriukus, bet dar kazko reikia skanaus ir saldaus ir kad is pirmo karto pavyktu g.gif doh.gif
daividija
QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 08, 16:41)
lialytia, padirbejai gerai thumbup.gif
as vis dairausi ka cia skanaus iskepus, nes treciadieni MB gimtadienis 4u.gif
jau zinau, kad darysiu kibinus, Novos zefyriukus, bet dar kazko reikia skanaus ir saldaus ir kad is pirmo karto pavyktu g.gif  doh.gif
*

vaflinis tortas bigsmile.gif
laselis
Gaminau ir as zefyrus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Paziurekit, kaip pavyko lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , tiksliau nepavyko lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gal perviriau, gal per daug plakiau, o gal mazoji pagalbininke padejo (vis taikesi mikserio mygtuka paspausti) ?
Zodziu suformavau desra ir supjausciau, gal suvalgysiu po truputi prie kavos.

Gal kada nors ir bandysiu dar padaryti, bet tures laiko praeiti biggrin.gif
*caffe macchiato*
QUOTE(daividija @ 2010 02 08, 20:08)
vaflinis tortas bigsmile.gif
*

daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti bigsmile.gif perskaiciau ir originalu receptuka bei visus komentarus, o kadangi MB laaabai megsta sokolada, tai is ryto leksiu i parde ir mirkysiu slyvas para biggrin.gif
daividija
QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 08, 17:43)
daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti bigsmile.gif  perskaiciau ir originalu receptuka bei visus komentarus, o kadangi MB laaabai megsta sokolada, tai is ryto leksiu i parde ir mirkysiu slyvas para biggrin.gif
*

wub.gif sekmes darant,stiprus tortas... lotuliukas.gif
JovkėS
user posted image

Receptukas cia:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...3005&st=180

Biski apskrudinau ax.gif , bet vis tiek labai skanu thumbup.gif
Mileta
mamytės užsimanaiu padaryti tuos zefyriukus, bet iškilo toks klausimas virti tą sirupą su želatinu reikia 7-8 min jau kai užverda g.gif ir dar klausimukas plakti šilta ar reikia atšaldyti g.gif
bjaurybe
QUOTE(Dai'na @ 2010 02 03, 20:17)
isikepiau labai skanu apelsinu pyraga ax.gif ,toks purus ir slapias,tikrai dar ne karta kepsiu,aciu autorei uz recepta 4u.gif
[url=http://www.supermama.lt/forumas/index.php?
*

įdedu ir aš savo keptą pyragą, tik kitą kartą dėčiau du apelsinus, man kažkiek trūko to apelsino skonio ax.gif
user posted image
Nova
QUOTE(Mileta @ 2010 02 08, 21:35)
mamytės užsimanaiu padaryti tuos zefyriukus, bet iškilo toks klausimas virti tą sirupą su želatinu reikia 7-8 min jau kai užverda  g.gif ir dar klausimukas plakti šilta ar reikia atšaldyti g.gif
*

Virti ne sirupa su zelatina, virti tik cukru !!! Uzverdi, tada dar 7-8 min paverdi ant vidutines ugnies. Verdant vis pamaisyti. Nukelus nuo ugnies sudeti isbrinkinta zelatina. Plakti silta. Sekmes 4u.gif
Mileta
QUOTE(Nova @ 2010 02 08, 21:45)
Virti ne sirupa su zelatina, virti tik cukru !!! Uzverdi, tada dar 7-8 min paverdi ant vidutines ugnies. Verdant vis pamaisyti. Nukelus nuo ugnies sudeti isbrinkinta zelatina. Plakti silta. Sekmes  4u.gif
*

o kodėl man masė skistoka tokia gavosi, na per konditerini maišeli tai išspaudus niekaip formos nelaiko verysad.gif
Katu
Labai norejau kada issikept i keksa panasu pyraga, bet kad butu toks purus, lengvas ir tiktu prie kavos, ir va lyg siandien pagaliau pavyko, tad dalinuos receptu:

Pyragas su grietinėle prie kavos (Sour Cream Coffee Cake)

user posted image

2/3 puodelio smulkintų pekano riešutų (galit keist i graikiškus riešutus),
2 V.Š. rudojo cukraus,
1,5 a.š. cinamono.

TEŠLAI:
1 puodelis (226 g) kambario temperatūros sviesto,
2 puodeliai cukraus,
2 kiaušiniai,
0,5 a.š. vanilės ekstrakto (galit ją pakeist 1 a.š. vanilinio cukraus),
2 puodeliai miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1/4 a.š. sodos,
1/4 a.š. druskos,
1 puodelis grietinėlės (kas skaičiuojat kalorijas, keiskit sumažinto riebumo),
cukraus pudros (pabarstymui).

Mažame dubenėlyje sumaišykite riešutus, rudąjį cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šoną.
Dideliame dubenyje suplakite sviestą su cukrumi iki baltos purios konsistencijos, tada po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite. Įmaišykite vanilę.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską (aš persijoju). Suberkite miltų masę į sviesto/kiaušinių masę, pakaitomis su miltais supildami greitinėlę.
Supilkite pusę tešlos į lengvai pateptą riebalais ir pabarstytą miltais kepimo formą. Ant jos užbarstykite pusę riešutų masės, tada uždėkite likusią tešlą ir užbarstykite likusius riešutus.
Kepkite iki 350F (175C) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Atvėsinkite apie 10 min., tada perkelkitė aušti ant grotelių. Kai galutinai atvės, apibarstykite cukraus pudra.

P.S. Aš dėjau kiek mažiau cukraus ir turbūt nebarstysiu cukraus pudra.

user posted image

Šaltinis: Žurnalas "Taste of Home".
amorosa
QUOTE(Mileta @ 2010 02 08, 22:46)
o kodėl man masė skistoka tokia gavosi, na per konditerini maišeli tai išspaudus niekaip formos nelaiko verysad.gif
*

gal per trumpai sirupa virei , g.gif O gal reikejo ilgiau paplakti. Nors siaip as is pradziu irgi bandziau spausti per konditerini maiseli, tai galiu pasakyti ,kad man irgi formos nelaike , o vat per konditerini svirksta laike kuo puikiausiai
Nova
QUOTE(Mileta @ 2010 02 08, 23:46)
*

Jei matet, kad mase per skysta, reikejo ilgiau paplakti mirksiukas.gif Ir svarbu maziausiu greiciu plakti, kaip parasyta buvo.
emilly
QUOTE(amorosa @ 2010 02 09, 08:09)
. Nors siaip as is pradziu irgi bandziau spausti per konditerini maiseli, tai galiu pasakyti ,kad man irgi formos nelaike , o vat per konditerini svirksta laike kuo puikiausiai
*

Aš spaudžiau per konditerinį maišelį,tai man puikiai laikė formą mirksiukas.gif
aguonele
QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 08, 19:43)
įdedu ir aš savo keptą pyragą, tik kitą kartą dėčiau du apelsinus, man kažkiek trūko to apelsino skonio ax.gif
*

man labai sausai atrodo jis,jokio purumo nesimato ... g.gif idomiai , kaip kitas pyragas atrodo , kazin kodel g.gif

QUOTE(Katu @ 2010 02 08, 21:50)
Pyragas su grietinėle prie kavos (Sour Cream Coffee Cake)
*

laaaaaabai gardziai atrodo wub.gif
Nervita
QUOTE(Nova @ 2010 02 02, 09:51)
Man labai patikes nekeptas surio tortas - galbut ir Jums patiks smile.gif Stai receptukas:

Nekeptas šokoladinis sūrio tortas

Pagrindas:

300 gr. šokoladinių sausainių
100-150 gr. sviesto

Įdaras:

500 gr. maskarponės sūrio
200 ml 33-35% grietinėlės
150 gr. cukraus
20 gr. želatinos

Papuošimui:

30 gr. juodojo šokolado (nebūtina)

Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40-60 min, kad išbrinktų.

Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.

Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome. Apibarstome tarkuotu šokoladu. Statome į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Skanaus!

P.S. Ėmiau 2 pakelius sausainių "Selga" (360 gr.) ir ištirpinau 170 gr. sviesto, bet užtektų apie 130 gr. - tuomet pagrindas bus minkštesnis. Tortas išėjo pasakiškai skanus!

user posted image
*

essen.gif nepadoriai skanus ir lengvas tortas... aciu friends.gif ...
Nova
QUOTE(Nervita @ 2010 02 09, 12:50)
essen.gif  nepadoriai skanus ir lengvas tortas... aciu  friends.gif ...

Smagu, kad patiko 4u.gif Perskaiciau "nepadoriai skanus" ir net issigandau, galvoju, kas ne taip ten lotuliukas.gif
Renatina
QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 08, 20:43)
daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti bigsmile.gif  perskaiciau ir originalu receptuka bei visus komentarus, o kadangi MB laaabai megsta sokolada, tai is ryto leksiu i parde ir mirkysiu slyvas para biggrin.gif
*

a kur jis? lens.gif noriu ko nors su slyvom...

laurindre
As jau irgi slyvas pamerkiau, ketvirtadieni bandysiu lotuliukas.gif
Nervita
QUOTE(Nova @ 2010 02 09, 12:52)
Smagu, kad patiko  4u.gif Perskaiciau "nepadoriai skanus" ir net issigandau, galvoju, kas ne taip ten  lotuliukas.gif
*

ax.gif oi kiek gyre gyre..man net nepatogu apsidare...kad cia nieko sunkaus...o jau tokia puiki konditere pasirodziau visiems blush2.gif
Papildyta:
siandien noreciau pabandyti zefyriukus ax.gif
Nova
Sita tema jau tuoj baigsis, tad sukuriau nauja 4u.gif

Prasom i nauja temuke stai cia - 21 tema
Solen
uzdarom sita temute greiciau,nes mergaites jau i kita pradejo rasyt smile.gif
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.