QUOTE(noriu zinoti @ 2010 02 05, 20:34)
nera uz ka cia dekoti
dziaugiuos , kad ir tau patiko
QUOTE(daividija @ 2010 02 05, 15:59) O as kepiau riesutinius-kavos pyragaicius. kepiau ir as siandien ir jau paragavom.Tik mano turbut kitokio skonio truputeli gavosi,nes kardamono neturejau.Tai i piena cinamono dejau ir kelis lasus romo esencijos.Ir kava barsciau negausiai,pamaisiau su tarkuotu sokoladu.Bet pyrageliai skanus,saldzios konditerijos megejams,galima ir koki tortuka sulipdyt pagal si recepta QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 06, 14:41) Saindien is ryto dariau Novos zefyriukus is puses porcijos, pavyko Dar skaiciau cia SM, kad merginos dazo ivairias baltas mases sumalusios spalvotus pabarstukus tortams Daividija, Irmulia - aplodismentai
Savaitgalį dariau Šokoladinį vaflių tortą (pagal Sonatinos receptą, bet šį tą koregavau). Tortas išėjo pasakiškai skanus..
![]() 200 gr. juodojo šokolado 150 gr. kambario temperatūros sviesto 70 gr. cukraus pudros 2 a. š. vanilinio cukraus 1 a. š. tirpios kavos 10 vaflių lakštų (manieji buvo 16x30 cm.) Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir ištirpinti ant vandens garų vonelės. Truputį atvėsinti, tuomet į šokoladą sudėti gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, susmulkintas tirpios kavos granules. Viską plakti mikseriu apie 5 min. Kremu tepti vaflių lakštus ir dėti juos vieną ant kito gerai prispaudžiant. Torto viršutinį lakštą taip pat aptepti kremu; galima apibarstyti šokolado drožlėmis. Palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings. P. S. Dėjau 100 gr. juodojo ir 100 gr. pieniško šokolado. Kremas išėjo labai švelnaus skonio. Originaliame recepte buvo nurodyta tortą stingdyti apie 6-8 val., bet mano sustingo daug greičiau - po 3-4 val. QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 10:46) Savaitgalį dariau Šokoladinį vaflių tortą (pagal Sonatinos receptą, bet šį tą koregavau). Tortas išėjo pasakiškai skanus.. Pyragas labai skaniai atrodo,esu ir ji nuziurejusi,tik sakyk,jis gaunasi traskus,na kaip vafliai buna,ar labiau minkstas.Nes noreciau traskaus.
radau sm receptuka,vakar isbandžiau,ale tik siandien nufotkinau likuti..
KOKOSINIS-ŠOKOLADINIS PYRAGAS 2 stiklinių cukraus, 5 kiaušinių, 1,5 stiklinės miltų, 200 g margarino arba sviesto, 200 g kokoso drožlių, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 6 šaukštų vandens, 4 šaukštų kakavos. Į vieną indą įmušam vieną kiaušinį ir likusius trynius,vandenį. Kitame ištirpinam sviestą su stikline cukraus įdedam kakavos. Palaukiam, kol atauš ir sudedam į indą su kiaušinių tryniais. Išplakam. Supilam miltus ir 2-3 šaukštelius kepimo miltelių. Masė turėtų būti pakankamai tiršta, bet ne per skysta. Ją supilam ant skardos, kuri patepta sviestu ir pabarstyta miltais arba įklotas kepimo popierius. Į kitą indą susedam 4 kiaušinių baltymus, stiklinę cukraus suplakam, kad masė būtų tiršta, gale įdedam kokosų drožles ir lėtai suplakam, kad masė nesukristų. Ją sudedam ant rudos masės viršaus. Kepam orkaitėje ~1valanda. 180 laipsnių temperatūroje. Skanus,pūrus pyragiukas gavosi
QUOTE(daividija @ 2010 02 07, 14:42) Pyragas labai skaniai atrodo,esu ir ji nuziurejusi,tik sakyk,jis gaunasi traskus,na kaip vafliai buna,ar labiau minkstas.Nes noreciau traskaus. daividija, gaunasi labai traskus! Man jau vien del to labai patiko
Susigundžiau "Paukščių pieno" tortuku. Antrą kart gyvenime kepiau biskvitą - pagaliau gavosi!
Receptukas: Paukščių pienas Gaminau naminiam vartojimui, tai apliejau tik baltu šokoladu. Į patį sufle dar įpyliau apelsinų esencijos šiek tiek. Perpjoviau biskvitą (iš 3 kiaušinių, nes kepiau 24cm formoj) ir padariau tortuką. ![]() Aplietas Dr.Oetker šokoladiniu glajum ![]() Pjūvis ![]() Dar kepiau Obuolių - aguonų keksą Obuolių ~600 g (pagal norą ir turimų obuolių kiekį) 200 g Sviesto (dar šiek tiek sviesto formai ištepti) 6 kiaušiniai 1 puodelis cukraus (dar truputuką dėjau ant obuolių) 1 a.š. vanilinio cukraus 1,5 puodelio miltų 1,5 a.š. kepimo miltelių aguonų (pagal norimą kiekį) cinamono (dėjau ant obuolių) norimo skonio esencijos (dėjau vanilės) Minkštą sviestą išmaišyti su cukrumi iki purios masės. Vėliau po vieną įmušti kiaušinius kas kartą išmaišant. Į gautą masę sudėti vanilinį cukrų, esenciją ir išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Tešlą gerai išmaišyti, kol bus vientisa ir tiršta. Įkaitinti orkaitę iki 170-175 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti ketvirtadalį tešlos, sudėti pusę obuolių (aš pabarsčiau cinamonu ir šiek tiek cukraus),tada vėl tešlos, sudėjau aguonas (jas buvau užpylus karštu vandeniu ir šiek tiek palaikiau, bet galima dėti sumaltas), tada ant viršaus vėl tešlos, vėl obuoliai ir galiausiai visa likusi tešla. Galima dėti pagal fantaziją kiek kokių sluoksnių norisi. Kepti apie valandą. Skanaus! Mano keksas keptas duonos - kekso formoj (stačiakampėj). Čia pjūvis: ![]() Gavosi toks minkštas ir purus Taip pat kepiau Srovės tortą: Receptas: Sroves tortas Kremą dariau: indelis (450ml man rodos) grietinėlės (36% naudojau) 300g grietinės pusė pakelio vanilinio pudingo miltelių įdėjau truputį kokosų sirupo šiek tiek citrinos rūgštelės 3-4 šaukštus cukraus (pagal skonį) Taip pat porą sluoksnių dar pertepiau spanguolių uogiene Beveik naminiam vartojimui, tai tik papuošiau išplakta grietinėle (šiek tiek jos nudažiau rausvais dažais) ![]() Gabaliukas: ![]() Tortas gavosi tiesiog super. Darysiu tikrai dar daug kartų!! QUOTE(lialytia @ 2010 02 07, 18:04) Susigundžiau "Paukščių pieno" tortuku. Antrą kart gyvenime kepiau biskvitą - pagaliau gavosi! lialytia, nu jau dėjai iš peties kepinių
lialytia, super kepiniai
QUOTE(irmulia @ 2010 02 06, 14:02) Manieji prancūziški pyragaičiai išorė - traški ir karamelizuota vidus - šviesus ir toks minkštutėlis (kaip tik šiandien ~ 34 tokių nemažų skanutėlių iškepiau - vaišinsim artimuosius imaisiau tesla situ skanumynu,ryt ziuresim kas gausis.baugina ta labai skysta tesla. QUOTE(Kettim @ 2010 02 07, 20:42) imaisiau tesla situ skanumynu,ryt ziuresim kas gausis.baugina ta labai skysta tesla. Patikėk, ji ir turiu būti tokia skystutėlė QUOTE(irmulia @ 2010 02 08, 10:00) Patikėk, ji ir turiu būti tokia skystutėlė skaičiau, kad su kondenc.pienu gavosi kur kas tirščiau ir mažai panašu į originaliuosius.. O kaip su kitomis variacijomis? mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji?
Ateinu pasidalinti torciuko receptu.
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks Biskvitas 26 cm: 2 kiausiniai, 1 stikline cukraus, 1 stikline grietines, 1a.s. gesintos sodos. 2 st. miltu 3 a.s. tirpios kavos 50 g. tirpinto juodo sokolado Kiausinius +cukrus sumaisome mikseriu. Grietineje nugesiname soda, idedame kava. Sumaisome su kiausiniu mase, ipilamme sokolada ir miltus. Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4. (biskvitai gavosi nestori. Jei kas megstate storesnius - daryti reiktu is 1,5 normos.) Kremas: 2 indeliai RUDUDU (385 g.) 400 g. sviesto (naudojau Rokiskio 82 riebumu) Sveista ir RUDUDU palaikau kambary para laiko. I gerai isplakta sivesta po sauksta imaisau RUDUDU. Kremas: 300 g. grietines 30 % riebumo kazkur 150 ml. cukraus (dejau pagal skoni 1 a.s. vanilinio cukraus 2 v.s. brinkintos zelatinos grietine plakam mikseriu su cukrumi ir v. cukrumi apie 5 min. letai plakant supilti zelatina. Krema dedu i sladytuva kad siek tiek pastingtu. Darau cukruotus migdolus - tiksliau griliaza 150 g migdolų su luobele 4 v.š. cukraus 2,5 v.š vandens 1 a.š cinamono dar sauksta sviesto idejau. viska istirpinau, pradejo ruduoti supyliau skalditus migdolus ir dar viska kaitinau. tai ant smarkesnes ugnies, tai ant silpnesnes apie 3-5 min. kol skystimas graziai parudavo ir namai pakvipo kepintais migdolais Na ir pabaiga: Lakstus sulaisciau sirupu cukrus+vanduo. Rududu krema padalinu per puse. viena dali sumaisau su griliazau (ne viska, pasilieku papuosimui griliazo ir 3 saukstus Rududu)dedame biskvita, tada pese riesutu/Rududdu mases paskirstome ant biskvito, ir puse Rududu mases. kitas biskvitas - giretines kremas, ir pabaigai - riesutai su Rududu ir vienas rudud kremas. (galima ir visa Rudud krema suaasiyti su riesutais, tiesiog as dalinau per puse) Ir viska i saldytuva. Likusiu Rududu kremu aptepu torta ir apibarstau likusiu grilaizu. Torto gavosi 2,5 kg. ir gan ne pigiai atsejo - apie 35 lt produktams. Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu ![]() QUOTE(akvadigi @ 2010 02 08, 12:06) Ateinu pasidalinti torciuko receptu. Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu na bent jau foto ir aprašymas - taip pat aukščiausiu balu! net neabejoju,kad labai skanus QUOTE(Renatina @ 2010 02 08, 10:15) skaičiau, kad su kondenc.pienu gavosi kur kas tirščiau ir mažai panašu į originaliuosius.. O kaip su kitomis variacijomis? mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji? Na, kitų variacijų dar nespėjau išbandyti ( juk jų galybės
Pas mane irgi planuose tie prancuziski pyrageliai, tik pirmiau formeles nusipirksiu
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas QUOTE(Shalimar @ 2010 02 08, 17:54) Pas mane irgi planuose tie prancuziski pyrageliai, tik pirmiau formeles nusipirksiu O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas Bent jau pas mus 1 pak .10gr. Dezuteje buna 2 maiseliai.
lialytia, padirbejai gerai
as vis dairausi ka cia skanaus iskepus, nes treciadieni MB gimtadienis jau zinau, kad darysiu kibinus, Novos zefyriukus, bet dar kazko reikia skanaus ir saldaus ir kad is pirmo karto pavyktu
Gaminau ir as zefyrus
Paziurekit, kaip pavyko Gal perviriau, gal per daug plakiau, o gal mazoji pagalbininke padejo (vis taikesi mikserio mygtuka paspausti) ? Zodziu suformavau desra ir supjausciau, gal suvalgysiu po truputi prie kavos. Gal kada nors ir bandysiu dar padaryti, bet tures laiko praeiti QUOTE(daividija @ 2010 02 08, 20:08) daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 08, 17:43) daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti ![]() Receptukas cia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...3005&st=180 Biski apskrudinau
mamytės užsimanaiu padaryti tuos zefyriukus, bet iškilo toks klausimas virti tą sirupą su želatinu reikia 7-8 min jau kai užverda
QUOTE(Mileta @ 2010 02 08, 21:35) mamytės užsimanaiu padaryti tuos zefyriukus, bet iškilo toks klausimas virti tą sirupą su želatinu reikia 7-8 min jau kai užverda Virti ne sirupa su zelatina, virti tik cukru !!! Uzverdi, tada dar 7-8 min paverdi ant vidutines ugnies. Verdant vis pamaisyti. Nukelus nuo ugnies sudeti isbrinkinta zelatina. Plakti silta. Sekmes QUOTE(Nova @ 2010 02 08, 21:45) Virti ne sirupa su zelatina, virti tik cukru !!! Uzverdi, tada dar 7-8 min paverdi ant vidutines ugnies. Verdant vis pamaisyti. Nukelus nuo ugnies sudeti isbrinkinta zelatina. Plakti silta. Sekmes o kodėl man masė skistoka tokia gavosi, na per konditerini maišeli tai išspaudus niekaip formos nelaiko
Labai norejau kada issikept i keksa panasu pyraga, bet kad butu toks purus, lengvas ir tiktu prie kavos, ir va lyg siandien pagaliau pavyko, tad dalinuos receptu:
Pyragas su grietinėle prie kavos (Sour Cream Coffee Cake) ![]() 2/3 puodelio smulkintų pekano riešutų (galit keist i graikiškus riešutus), 2 V.Š. rudojo cukraus, 1,5 a.š. cinamono. TEŠLAI: 1 puodelis (226 g) kambario temperatūros sviesto, 2 puodeliai cukraus, 2 kiaušiniai, 0,5 a.š. vanilės ekstrakto (galit ją pakeist 1 a.š. vanilinio cukraus), 2 puodeliai miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, 1/4 a.š. sodos, 1/4 a.š. druskos, 1 puodelis grietinėlės (kas skaičiuojat kalorijas, keiskit sumažinto riebumo), cukraus pudros (pabarstymui). Mažame dubenėlyje sumaišykite riešutus, rudąjį cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šoną. Dideliame dubenyje suplakite sviestą su cukrumi iki baltos purios konsistencijos, tada po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite. Įmaišykite vanilę. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską (aš persijoju). Suberkite miltų masę į sviesto/kiaušinių masę, pakaitomis su miltais supildami greitinėlę. Supilkite pusę tešlos į lengvai pateptą riebalais ir pabarstytą miltais kepimo formą. Ant jos užbarstykite pusę riešutų masės, tada uždėkite likusią tešlą ir užbarstykite likusius riešutus. Kepkite iki 350F (175C) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Atvėsinkite apie 10 min., tada perkelkitė aušti ant grotelių. Kai galutinai atvės, apibarstykite cukraus pudra. P.S. Aš dėjau kiek mažiau cukraus ir turbūt nebarstysiu cukraus pudra. ![]() Šaltinis: Žurnalas "Taste of Home". QUOTE(Mileta @ 2010 02 08, 22:46) o kodėl man masė skistoka tokia gavosi, na per konditerini maišeli tai išspaudus niekaip formos nelaiko gal per trumpai sirupa virei , QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 08, 19:43) įdedu ir aš savo keptą pyragą, tik kitą kartą dėčiau du apelsinus, man kažkiek trūko to apelsino skonio man labai sausai atrodo jis,jokio purumo nesimato ... QUOTE(Katu @ 2010 02 08, 21:50) laaaaaabai gardziai atrodo QUOTE(Nova @ 2010 02 02, 09:51) Man labai patikes nekeptas surio tortas - galbut ir Jums patiks Nekeptas šokoladinis sūrio tortas Pagrindas: 300 gr. šokoladinių sausainių 100-150 gr. sviesto Įdaras: 500 gr. maskarponės sūrio 200 ml 33-35% grietinėlės 150 gr. cukraus 20 gr. želatinos Papuošimui: 30 gr. juodojo šokolado (nebūtina) Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40-60 min, kad išbrinktų. Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą, kol ruošime įdarą. Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome. Apibarstome tarkuotu šokoladu. Statome į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Skanaus! P.S. Ėmiau 2 pakelius sausainių "Selga" (360 gr.) ir ištirpinau 170 gr. sviesto, bet užtektų apie 130 gr. - tuomet pagrindas bus minkštesnis. Tortas išėjo pasakiškai skanus! ![]() QUOTE(Nervita @ 2010 02 09, 12:50) Smagu, kad patiko QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 08, 20:43) daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti a kur jis?
As jau irgi slyvas pamerkiau, ketvirtadieni bandysiu
uzdarom sita temute greiciau,nes mergaites jau i kita pradejo rasyt
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|