Bacetto
2009 12 20, 15:12
Sveikos mamytės. Gal kas susidūrėte su tokia problema. Mano 4mėnesių kūdikis kai tik pradedu maitinti, pradeda rėkti, spurdėti, sukinėti galvą ir stumti buteliuką. Tikrai žinau, kad jis alkanas, nes paskutinis maitinimas būna prieš geras 6-7 val. Kai šiek tiek apsiramina ir pageria kokių 40 ml, tada jau ramiau geria visą likusį mišinuką ir išgeria noriai. Ir taip jis elgiasi jau 1,5 mėn. Mišinuką geriam tą patį nuo pat gimimo (NAN). Šiek tiek atpylinėja, bet svoris auga labai gerai. Nėra ir nebuvo jokių bėrimų. Tik dažnai atsirūgsta. Kartais atrodo, kad jam kančia yra valgyti. Patarkit. Kas gali būti? Spėjom, kad dantukai dygsta. Patepu Kamistadu, kartais padeda. Naktimis valgo ramiau, kartais net labai gerai.
lauksiu iš jūsų patarimų, nuomonių, pamąstymų.
Mano dukrytei ta pati situacija buvo, tai aš ir mišinukus keičiau ir buteliukus, galvojau ar forma soskės ar skonis netinka ir nešiojamą maitindavau, kad tik valgytų... Bet tai padėdavo max. 2 dienom ir vėl tas pats... Pasibaigė viskas (tiksliau, aprimo šiek tiek) kai tyreles, košytes pradėjom valgyti, rečiau tą buteliuką gaudama kažkaip nebe taip priešinasi tam mišinukui... Tai gal ir Jums tada praeis ta kūdikio nemeilė valgymui. Sėkmės
Tijukas
2009 12 20, 17:28
pas mus ta pati situacija  ir nesuprasi kame reikalas...na tikiuosi irgi kad pageres Papildyta:beje o kiek jums pavyksta suvalgyti per para taip vargstant? dar gali visa sita beda buti nuo skiepu...
floridija
2009 12 20, 21:18
Musu mazajai irgi taip buna, tik vakarais ir dazniausiai kai nori kakucio ir steni raitosi kol padaro tada ir misinuko atsisako. Siaip ne taip 100ml suvalgo, na bet poto veliau atsigriebia.
Bacetto
2009 12 21, 19:42
Oi, aciu visoms kas atisliepete. Maniskis kai aprimsta ir pradeda valgyti, tai suvalgo apie 200 ml per karta. Taip mes valgome 5 kartus per para. Kai jis isirekia, as jam soske ikisu, aprimsta, tada vel buteliuka, taip ir valgome. Bandziau ir as padetis keisti, tai irgi tik trumpam laikui pageredavo jo valgymas. Svarbiausia jam yra pradeti valgyti ir "isivaziuoti", o veliau gerai valgo. Bet ta pati pradzia maitinimo tai i nevilti varo. Plius, dar turiu 2,5 metuku dukryte, kuri laaaaabai prastai valgo. Tai kai abu vaikai pradeda tokius triukus kresti, oi kaip man buna ne kas:(.
Na mes tokios problemos neturime.Bet girdejau,kad kaip kurie vaikuciai nemegsta silto misinuko,gal todel ir veliau ji valgo kada jisai atausta visai.O gal mamytes biskeli per karsta duodat? Bet cia mano nuomone  Pabandykite visai atvesinta duoti paziurekite kaip,nes buna ir didesni vaikai nemegsta karsto maisto
Bacetto
2009 12 22, 21:17
Ir apie misinuko karsti pagalvojau. Kad visokius jis man prastai valgo. Atsipuciu tik nakti, tada jis snaudziantis man be jokiu riksmu ir muistymusi valgo. Na, guodzia tik tai, kad jau greitai pradesiu primaitinti:)
Tijukas
2009 12 23, 11:14
o ar skiepinot vaikiuka nuo roto?sako gali buti nuo to
Bacetto
2009 12 23, 19:05
NuoRoto kaip tik dar eisim skiepytis.
undinele72
2009 12 26, 12:16
Sveikos mamytes.Pas irgi ta pati problema tik pradeda valgyt,pradeda verkti,tai tik apraminus pusiau miegant galima sugirdyti misinuko,valo po 70-100ml,kas dvi valandas,nakti irgi.Bet mums lb pilvukas gurguliuoja,gal del to verkia?
georgiana
2009 12 29, 16:45
QUOTE(undinele72 @ 2009 12 26, 13:16) Sveikos mamytes.Pas irgi ta pati problema tik pradeda valgyt,pradeda verkti,tai tik apraminus pusiau miegant galima sugirdyti misinuko,valo po 70-100ml,kas dvi valandas,nakti irgi.Bet mums lb pilvukas gurguliuoja,gal del to verkia? undinele mano Danieliui labai gurge pilvukas, o misinuka valge bet dar iki siol atpilineja; kas liecia gurgima nesibaimink, formuojasi skrandukas, kaupiasi dujos nieko baisaus praeis, as buvau isibaiminus bet musu pediatre nuramino; duok kokiu vaistuku nuo pilvo putimo: Colinox, ar Espumissan ar kokiu kitu, o jei duodi tai gerai  sekmes
Bacetto
2009 12 29, 21:04
Sveikos visos mamytes,
Va, pasiskiepijom nuo roto, tai mano vaikas pradejo fontanu atpilti viska ka suvalgo. Gerai, kad ne po kiekvieno maitinimo. Tipo tas atpylinejimas tai reakcija i skiepa ir lengvas persirgimas. Vaizdelis tai ne koks. Jam pilvukas taip pat gurgia, kaip kad tuscias skrandis gurgtu (nors taip ir yra:)). Mes jam duodam Sab simplexs nuo putimo, tai geriau siek tiek. Bet valgo tai jis ir toliau besisukinedamas, raitydamasis ir sesdamasis. Gydytojos klausiau kas cia gali buti, tai sako, kad gal neranda patogios padeties.
Na, ziuresim kaip bus toliau.
[quote=Bacetto,2009 12 29, 21:04] Bet valgo tai jis ir toliau besisukinedamas, raitydamasis ir sesdamasis. Gydytojos klausiau kas cia gali buti, tai sako, kad gal neranda patogios padeties. Nu durnesnio atsakymo is gyd. negirdejau--tipo vaikas neranda padeties.Nzn cia tik mano nuomone,bet durnesnio atsakymo negirdejau  atsiprasau labai
lincia_pincia
2009 12 31, 11:25
[quote=zance,2009 12 30, 20:05] [quote=Bacetto,2009 12 29, 21:04] Bet valgo tai jis ir toliau besisukinedamas, raitydamasis ir sesdamasis. Gydytojos klausiau kas cia gali buti, tai sako, kad gal neranda patogios padeties. Nu durnesnio atsakymo is gyd. negirdejau--tipo vaikas neranda padeties.Nzn cia tik mano nuomone,bet durnesnio atsakymo negirdejau  atsiprasau labai  [/quote] Akivaizdu, kad jusu vaikiukui pradejus vlgyti jam prasideda pilvo diegliai. Nors 4 menesiu lialiukas jau didelis ir to nturetu buti, bet pasitaiko. Kai maziukas pradeda zisti, "uzsiveda" jo visa virskinimo sistema ir prasideda diegliukai. Patarciau uzsiauginti paseli kakucio, nes mums viso to priezastimi buvo blogoji bakterija, apsgyvenusi musu pilvuke. Pagerem geruju bakteriju ir viskas aciu dievui susitvarke Papildyta:QUOTE(Bacetto @ 2009 12 29, 23:04) Gydytojos klausiau kas cia gali buti, tai sako, kad gal neranda patogios padeties. Na, ziuresim kaip bus toliau. o del tos padeties neradimo tai cia didziausia nesamone kokia esu girdejus... jeigu mazyliui bus negera padetis, jis pasimuistys ir galiausiai paims papuli taip kaip jam patogu, o ne reks, raitysis ir cyps... nesuprantu ar gydytojams siais laikais taip nusispjauti ant mazyliu ar jie isties ne velni nesupranta Butinai prasykite siuntimo ps gastroenterologa ir reikalaukite, kad jums uzaugintu paseli. Gal neduokdie koki stafilokoka parineset is gimdymo namu, kuris neleidzia ramiai gyventi
Bacetto
2009 12 31, 14:51
Sveikos mamytes,
Na, del stafilokoko as labai abejoju (nors ka gali zinoti). Siaip as jam duodavau geruju bakteriju. Gerai, kad uzsiminet, reiks vel pradeti duoti. Blogiau juk nebus. O siaip, jis pas mane pradeda muistytis kaip tik paguldau valgymui ir dar net nespeju zinduko i burnyte ikisti. Tada jau bando sestis, sukiotis, kaip as sakau "pabegti nori". Gal jis tikrai to zinduko jau nebenori, nes labai jau stebi mane bevalgant, begeriant is puoduko. Toks vaizdas, kad jei galetu, tai atimtu:)
Kipseva
2010 01 01, 17:42
Sveikos mamytes. Pas mus ta pati situacija ir cia niekas nera kaltas, nei skiepai, nei ligos, nei misinuko skonis.. Taip jie daro ir vsio.. Tereikia kantrybes. Maniskis nuo gimimo taip daro, nei kruties neima, nei buteliuko. Rekia, klykia ir tada staigiai itraukia ir pradeda gerti ir isgeria apie 200ml. Taigi nesvarstykite kas cia per bedos, paprasciausiai linkiu visom kantrybes..
undinele72
2010 01 01, 22:30
QUOTE(georgiana @ 2009 12 29, 18:45) undinele mano Danieliui labai gurge pilvukas, o misinuka valge bet dar iki siol atpilineja; kas liecia gurgima nesibaimink, formuojasi skrandukas, kaupiasi dujos nieko baisaus praeis, as buvau isibaiminus bet musu pediatre nuramino; duok kokiu vaistuku nuo pilvo putimo: Colinox, ar Espumissan ar kokiu kitu, o jei duodi tai gerai  sekmes sveikute kiek visko mes isbandem,niekas nepadeda,tai dabar liepe pakeisti paprasta aptamil i aptamil ha ir pagert gefilus,laukiu pagerejimo
georgiana
2010 01 04, 15:32
QUOTE(undinele72 @ 2010 01 01, 23:30) sveikute kiek visko mes isbandem,niekas nepadeda,tai dabar liepe pakeisti paprasta aptamil i aptamil ha ir pagert gefilus,laukiu pagerejimo as irgi daviau Aptamil Ha nes Conforto pas mus pirkti negavau, taciau niekas nepasikeite ir po to gryzom prie Aptamil 1, o Gefilius gerai tik ilgai vartoti negerai, laikykites, manau savo bedeles su laiku isaugsite
undinele72
2010 01 04, 17:42
QUOTE(georgiana @ 2010 01 04, 17:32) as irgi daviau Aptamil Ha nes Conforto pas mus pirkti negavau, taciau niekas nepasikeite ir po to gryzom prie Aptamil 1, o Gefilius gerai tik ilgai vartoti negerai, laikykites, manau savo bedeles su laiku isaugsite  o kiek laiko geret aptamil ha,ir kodel grizot vel prie aptamil?
Bacetto
2010 01 06, 09:37
Sveikos mamytes,
As jau keturios dienos kaip maziui duodu geruju bakteriju LINEX. Tai ar cia sutapimas ar ne, bet vaikas pradejo valgyti ramiau ir geriau. Ir nebeatpylineja.
viokleta
2010 01 12, 18:34
Sveikos,mamytes. As vaikeli maitinu MP.Nuo pat gimimo eme kruti noriai,tik kartais ir gi uzeidavo rekimai,muistymaisi-vienu zodziu vargas ir man,ir vaikui buvo.Galvojau ilgai nemaitinsiu ir nesikankinsiu.....  Budavo,kad isirekia ir kol nenusiramina,tol kruties neima,arba valgo valgo,pameta kruti ir pradeda rekti....Taciau to priezastis buvo ne pilvuko diegliukai, o liezuvelis.Buvo per trumpas liezuviuko pasaitelis.Kai ji pakirpome,baigesi visos problemos ir pykciai-dabar vaikas visada ramiai,be jokiu pykciu valgo.Tiesiog tada buvo nepatogu paimti ir apzioti kruti. Gal kai kuriems leliukams buna ta pati problema ir valgant is buteliuku?....
Ingulia0518
2010 01 20, 23:50
Bacceto, kaip seksi su tom bakterijom?Ar valgote geriau?
Papildyta: Mes turime ta pacia problema. Mums 3 men.Bet stai pries pora dienu beveik nustojo valgyti.Kartais ir 7 val buna ne valges.Kai tik pradedu maitinti is buteliuko pradeda raititis, rekti.Keitem misinuka,bet ta pati istorija.Verkia,neramus per visas dienas.Bet vistiek nevalgo.Daktare nieko nepatare. Baigiam nuproteti su vyru.Per viena maitinima(su pertarukom,su rekimais) suvalgo tik apie 50 gr. Ir po to vel gali nevalgyti kokias 5-6 val. Net neisivaizuoju,kaip taip gali buti.Kokia tikra priezastis.Kaip padeti vaikui,nes matosi kad valgyti nori. O dar norejau pakalusti, ar Jogurto bakterijos(daktare israse) yra priskiriamos prie tu geruju bakteriju?
Sveikos, mamytes kantrybes visoms  o as maniau,kad tik pas mus iskilo tokia problema. Jau dvi savaites kai maziukei uzeina isterijos priepuoliai pries maitinima  valgom MP,bet is buteliuko. Kaip ne viena mama minejo,tik paguldau,kad jau maitinsiu - ir prasideda  net neikisus soskes i burnyte,kol nenusiramina ir nepradeda snaust, tai niekaip nepamaitinsi. Suvalgo ivairiai nuo 120 iki 180, kas tris val. Bet kas svarbiausia tas rekimas prasideda vakarais. Jau taip senka kantrybe  jei nepadetu mama,tai nezinau kaip reiktu istvert  O kas tos gerosios bakterijos?  negirdejau nieko apie jas...koks ju poveikis?
milija99
2010 01 28, 23:38
[quote=Ingulia0518,2010 01 21, 00:50] Bacceto, kaip seksi su tom bakterijom?Ar valgote geriau?
Papildyta: Mes turime ta pacia problema. Mums 3 men.Bet stai pries pora dienu beveik nustojo valgyti.Kartais ir 7 val buna ne valges.Kai tik pradedu maitinti is buteliuko pradeda raititis, rekti.Keitem misinuka,bet ta pati istorija.Verkia,neramus per visas dienas.Bet vistiek nevalgo.Daktare nieko nepatare. Baigiam nuproteti su vyru.Per viena maitinima(su pertarukom,su rekimais) suvalgo tik apie 50 gr. Ir po to vel gali nevalgyti kokias 5-6 val. Net neisivaizuoju,kaip taip gali buti.Kokia tikra priezastis.Kaip padeti vaikui,nes matosi kad valgyti nori.
Manau jums gali būti pilvuko diegliai. Mums ir taip būdavo, prisikankinom visi (būdavo ir visą dieną nevalgo, verkia tik pridėta prie krūtinės, aš ir verkiu, nes matau kaip blogai, o po to tai isteriškas verkimas iš alkio būdavo, siaubas, baisu net prisiminti) , kol pati nesusiprotėjau pamačiusi kad taip darosi dėl pilvo pūtimo ir dieglių ir duoti paprasčiausiai Espumisano lašiukų (visos kitos priemonės nepadėdavo). Po pusvalandžio mergytė šilkinė būdavo ir valgydavo be problemų. Ir dar - mums kartais padėdavo paprasčiausias vandenukas su trupučiu cukraus - taip patarė mūsų slaugytoja, žinokit mane pačią stebina, bet veikia. Beje, Norvegijoje gydytojai saldintą vandenuką irgi rekomenduoja, kai pučia pilvuką.
Bacetto
2010 02 02, 20:45
Sveikos mamytes,
Na, maniskiui jau po savaites 6 menesiukai. Vis dar parekia valgydamas, bet jau geriau. Kai daviau geruju bakteriju, siek tiek padejo. As nuo gimimo jam i buteliuka SAB SIMPLEX lasinau ir iki siol lasinu. Tad pilvo putimas, manau, cia ne ta priezastis to rekimo. As jau ismokau ji maitinti, prisitaikau. Kai pradeda rekti, ikisu soske, kai apsiramina, vel buteliuka. Kitas budas - kai pradeda rekti, as i jo viena rankyte ikisu barskuti, kad jo demesi nukreipti. Tikrai vaikas tada man suvalgo viska ir gan ramiai. Dar vienas budas - pradejus jam rekti, as pradedu dainuoti (dazniausiai jis pradeda juoktis), bet ir sitas variantas mane gelbeja. Dar viena cia mama rase, kad gali buti to priezastis, slypintis stafilokokas. Deja, irgi ne jis. Nes maniskiui buvo ausu uzdegimas, davem antibiotika, kuris butu ir ta stafilokoka uzmuses. Deja, rekimai nesibaige. Su liezuveliu pas ji taip pat viskas gerai. Bandau primaitinti, bet kita problema iskilo. Ji taso nuo bulviu koses. Paragauja ir ispjauna, o jei suvalgo, tai ji pataso, paziaugcioja ir "isvemia". Daviau banana paragaut - tai ragavo noriai. Taip pat daviau grikiu kosytes paragaut - irgi noriai ragavo. Bet, kad taip pultu prie maisto, tai tikrai nepuola. Zodziu vargstam su maitinimu. Kartais kai pavargusi esu, tai kantrybe ant ribos. Bet siaip tai jau pripratau ir i viska ziuriu ramiai. Plius vaiko svoris auga tikrai gerai. Jam bus po savaites 6 menesiai, o jis jau sveria 8kg600gr. Kantrybes visoms su tokiais vaikuciais!
Mums kai buvo prasideje "triuksmai" tai Bifolac gerosios bakterijos sutvarke. Gerem po viena miltuka per diena.. O del nevalgumo tai ir mes pykstames... Mazai valgo ir kai nenori tai niekaip neisiulysi, sukasi, zirzia ir nesiduoda maitinama
|
|