Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sausainiai - receptai, patarimai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
linuke
Gal kuri kepat sausainius su šokolado gabaliukais ("chocolate chip cookies")? Dukra svečiuose paragavo naminių, tai jau parduotuvinių nebenori, prašo, kad iškepčiau.
Ieškau patikrinto recepto tongue.gif
laurindre
QUOTE(linuke @ 2011 02 06, 12:16)
Gal kuri kepat sausainius su šokolado gabaliukais ("chocolate chip cookies")? Dukra svečiuose paragavo naminių, tai jau parduotuvinių nebenori, prašo, kad iškepčiau.
Ieškau patikrinto recepto  tongue.gif
*


Man sitie labiausiai patiko, nes forma geriausiai laiko. O siaip kiek bandziau, tikrai visi labai skanus thumbup.gif
http://www.tastyart.lt/2010/01/naminiai-sv...do-traskuciais/
egzotikaa

stai musu Valentino dienos sausainukai - dovaneles wub.gif kepiau is meducio teslos thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image


4 saukstai medaus, ketvirtadalis stiklines cukraus, 4 kiausiniai, 120 gr. sviesto , 3 sauksteiai sodos ir miltai. muskato riesutas.

1. medu su sviestu pakaitini iki virimo, tada sutarkuoji muskato riesuta (pamirsau ji irasyti i produktu sarasa)
2. supili nugesinta soda 3.
kiausiius isplaki su cukrumi ir supili i mase.
4. sudedi miltus ir ismaisai, kol tokia kietokia tesla gaunsi, na su saukstu maisai, 5. idedi i saldytuva, palaikai o tada kepi, iskocioji, isspaudi formeles ir i orkaite

glaistas : citrinu sultis sumaisome su cukraus pudra, kol tokia jau kietoka mase gaunasi , o spalva is saldytu melyniu isspaudus ju sultis, reikia vos keliu melyniu tik mirksiukas.gif
*mamusikas*
QUOTE(egzotikaa @ 2011 02 14, 13:25)
stai musu Valentino dienos sausainukai - dovaneles  wub.gif kepiau is meducio teslos  thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image
4 saukstai medaus, ketvirtadalis  stiklines cukraus, 4 kiausiniai, 120 gr. sviesto , 3 sauksteiai sodos ir miltai. muskato riesutas.

1. medu su sviestu pakaitini iki virimo, tada sutarkuoji muskato riesuta (pamirsau ji irasyti i produktu sarasa)
2. supili nugesinta soda 3.
kiausiius isplaki su cukrumi  ir supili i mase.
4. sudedi miltus ir ismaisai, kol tokia kietokia tesla gaunsi, na su saukstu maisai, 5. idedi i saldytuva, palaikai o tada kepi, iskocioji, isspaudi formeles ir i orkaite

glaistas : citrinu sultis sumaisome su cukraus pudra, kol tokia jau kietoka mase gaunasi , o spalva is saldytu melyniu isspaudus ju sultis, reikia vos keliu melyniu tik  mirksiukas.gif
*


thumbup.gif
egzotikaa
QUOTE(*mamusikas* @ 2011 02 14, 14:40)
thumbup.gif
*



aciuks.gif
linuke
QUOTE(laurindre @ 2011 02 06, 13:35)
Man sitie labiausiai patiko, nes forma geriausiai laiko. O siaip kiek bandziau, tikrai visi labai skanus thumbup.gif
http://www.tastyart.lt/2010/01/naminiai-sv...do-traskuciais/
*



Labai ačiū, puikūs sausainiai gavosi, jau 4 kartus kepiau, tai dukra kaip slibiniukas visus akimirksniu suvalgo, tenka slėpti doh.gif
Plaukia laivas
Ir as dovanelems kepiau sausainukus...Gaila, supakuotu nenufotkinau.. blush2.gif Eksperimentavau siek tiek, todel ir receptukai skirtingi.
Sokoladiniu sirdeliu cia
http://www.6bittersweets.com/2011/01/choco...es-dessert.html
Baltu sirdeliu cia
http://www.tastyart.lt/2010/01/naminiai-sv...do-traskuciais/
tik nedejau sokolado, o siek tiek ipyliau metu likeriuko del kvapo ax.gif ir pertepimas cukraus pudra+apelsinu sultys
user posted image
astute_k
Labai skanūs sausainėliai thumbup.gif

QUOTE(egzotikaa @ 2011 02 14, 13:25)
glaistas : citrinu sultis sumaisome su cukraus pudra, kol tokia jau kietoka mase gaunasi , o spalva is saldytu melyniu isspaudus ju sultis, reikia vos keliu melyniu tik  mirksiukas.gif
*



Aš glaistą sausianiams irgi taip pat darau: citrinų sultys ir cukraus pudra. O gal žinote kaip padaryti mėtinio skonio glaistą? 4u.gif
rasazar2
egzotika, labai graži mintis. aš Kalėdoms vaikams eglučių prikepiau, o va apie Valentino dieną ir nepagalvojau.
Lu Lu
Mamytes, HELP. be galo megstu sausainukus is PRESTO, kurie vadinasi SAULES PAPLOTELIAI.tokie apvalus, ploksti, traskus ,saldus..mmmm doh.gif gal kuri zinote recepta? blush2.gif
egzotikaa
QUOTE(astute_k @ 2011 02 21, 12:55)
O gal žinote kaip padaryti mėtinio skonio glaistą?  4u.gif
*


deja, nezinau blush2.gif

QUOTE(rasazar2 @ 2011 02 22, 12:28)
egzotika, labai graži mintis. aš Kalėdoms vaikams eglučių prikepiau, o va apie Valentino dieną ir nepagalvojau.
*



aciu
o cia musu Kalediniai sausainiai is tos pacios teslos biggrin.gif irgi pakavau paskui taip pat, kaip Valentino dienai wub.gif

user posted image
ax.gif tik mergytes da be akyciu cia, nebaigtos dar biggrin.gif
agniukee
Prancuziski pyrageliai su uogiene

reikes
200g sviesto(dedu margarino kepiniams)
250g cukraus
4kiausiniu tryniai
400g miltu(dedu is akies smile.gif)
1kiausinio baltymas
Dzemo, uogienes- kokios tik jus norite ir megstate 4u.gif

Sviesta issukam su cukrum, sudedam kiausinio trynius, persukam, suberiam miltus ir uzsimynkom tesla.
Formuojam graikinio riesuto dydzio rutuliukus, vidury ispausdami skylute, dedam i riebalais istepta kepimo skarda
user posted image
I duobutes dedam uogiene, as kepiau su namine avieciu uogiene 4u.gif krastus aptepam baltimu 4u.gif
user posted image
dedam i orkaite ikaitinta iki 180laipsniu, kepam kol graziai aprusveja- kokias 25min.
Kvieciam seimyna vaisintis 4u.gif
user posted image
Labai lengva, paprasta ir skanu wub.gif

linksmuoliukas
sveikutės,
gal galit mestelti paprastų sviestinių sausainukų receptą/kad būtų tokie traškūs, bet ne kaip naminių sausainių tešla....
laurindre
Austriški trapūs sausainiai



100 gr krakmolo
150 gr miltu
80 gr cukraus
100 gr sviesto arba margarino
1 kiausinio trynys

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, tada dedame kiaušinio trynį. Miltus sumaišome su krakmolu ir sujungiame su sviesto – kiaušinio mase.Išminkome vientisą tešlą ir dedame į šaldytuvą atvėsti.
Atvėsusią tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame norimos formos sausainėlius, dedame ant silikoninio paklotėlio ar sviestiniu popieriumi ištiestos skardos ir kepame 180 laisnių temperatūroje
10- 15 min.
Sausainiai labia trapūs, todėl rekomenduoju tešlą kočioti per sviestinį popierių. Taip pat siūlau sausainiukus daryti kuo mažesnius.
Iškepusius ir atvėsintus sausainius galima sujungti po 2 pertepant Nutelos kremu, lydytu šokoladu ar tirštu džemu.
Skanaus.
[attachmentid=210495]
laurindre
Labai malonu blush2.gif Ar labai trapus gavosi?
gania
QUOTE(laurindre @ 2011 03 06, 15:46)
Labai malonu blush2.gif Ar labai trapus gavosi?
*



pakankamai, tokie burnoj tirpstantys sakyciau, as megstu kai sausainiai trapus, nekieti, planuoju siandien vel kepti thumbup.gif
Wasabi
ir man labai skanus,tik as idejau kepimo milteliu ir kiausini su baltymu ir dar dariau sy svirkstu,super sausainiai
gania
pirma karta kai dariau tai kiausini visa imusiau pamirsus kad tik trynio reikejo, bet gavosi gerai, kepimo milteliu ir as dejau, jau tesla saldytuve vakare kepsiu thumbup.gif
kristynka*
ieskau lietuvisku sausainiuku recepto... lur daro pro mesmale, su sausainiu formelemis ?
srauni_upe
O aš vis svajoju išsikept tokius sausainius kaip cofeiine būna. Tokie dideli. Niekaip nesugalvoju, koks ten galėtų būti receptas.
Neffertite_
Gal kas zino situ sausainiuku recepto? Kai gyvenau Lietuvoje, daznai juos pirkdavau, esu dabar uzsienyje, cia nieko panasaus nera, o vat uzsimaniau... nestuke.gif

user posted image

Net ju pavadinimo nezinau... mirksiukas.gif
kajuka
Gal kuri zinot sausainuku recepteli kur apcioje sausainis ant virsaus saulegrazos, sezamai, semenys, riesutai, moliugu seklos? Buciau labai dekinga 4u.gif
airius
Sveikutes. Nusipirkau toki instrumenta- su rankena ar kojele, kaip cia pasakyti, apacioje jo gelyte, kiek pamenu tesla budavo minksta, tai ji imerki i ta tesla ir kisi i alieju ikaitinta, ir tos gelytes atsokdavo nuo tos formos, ir gaudavosi tokie sausainukai ar kaip pavadint, zagareliais ir nepavadinsi, na gal suprasit ka turiu omeni..tai va , noriu paklaust gal kas koki receptuka zinot, cia is senoves tokie receptai 4u.gif , dekoju
mam
QUOTE(airius @ 2011 05 31, 23:54)
Sveikutes. Nusipirkau toki instrumenta- su rankena ar kojele, kaip cia pasakyti, apacioje jo gelyte, kiek pamenu tesla budavo minksta, tai ji imerki i ta tesla ir kisi i alieju ikaitinta, ir tos gelytes atsokdavo nuo tos formos, ir gaudavosi tokie sausainukai ar kaip pavadint, zagareliais ir nepavadinsi, na gal suprasit ka turiu omeni..tai va , noriu paklaust gal kas koki receptuka zinot, cia is senoves tokie receptai 4u.gif , dekoju
*



Čia lygtai toks
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...62482&st=24



airius
QUOTE(mam @ 2011 06 01, 13:47)

ACIU labai, tai ir turejau galvoj, aaaaciu thumbup.gif
Fija*
Sveikos smile.gif noriu pasidalinti atrastu nuostabiu receptu. Žinoma jei mėgstate marcipaną.

Marcipaniniai sausainiai

Tešlai reikia:
125 g. minkšto sviesto
100 g. marcipaninės masės
70 g. smulkaus cukraus arba cukraus pudros
150 g. kvietinių miltų
50 g. bulvių krakmolo
2 kiaušinio tryniai
3 lašų migdolų aliejaus

Į dubenį sudėti sviestą, cukrų, marcipaninę masę ir gerai išmaišyti iki purumo. Maišant sudėti po vieną kiaušinio trynį. Įlašinti migdolų aliejaus. Kitame inde sumaišyti persijotus miltus su krakmolu, supilti į sviesto, cukraus, kiaušinio trynių ir marcipaninės masės mišinį. Viską gerai išmaišyti. Formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šakute sausainėliams padarysi faktūrą ir dėti į įkaitintą iki 180-190 °C orkaitę 10 -15 minučių.
Už receptą labai dėkinga http://www_neringa-blogas_com/kulinarija/p...sausainiai.html

O dabar mano pastebėjimai ax.gif Kas nemėgsta labai saldžiai tai patariu nedėti cukraus smile.gif nes aš dariau iš jau pirktos marcipaninės masės, o ji yra saldi, tai manau pilnai užtenka saldumo ir be papildomo cukraus smile.gif Skanaus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
irmulia
Spéculoos - itin trapūs ir aromatingi belgiški sausainiai.


user posted image

user posted image



Receptas:

Reikės :

* 250 g tamsaus cukraus
* 250 sviesto
* 350 g miltų
* 5 g kepimo miltelių
* 1 kiaušinis
* 5 g druskos
* 2 g keturių prieskonių mišinio ( imbieras+gvazdikėliai+muskato riešutas+cinamonas)


Gaminimo eiga:


Cukrų sumaišyti su kiaušiniu, po to įmaišyti minkštą sviestą ( kambario temperatūros). Suberti miltus, druską, keturių prieskonių mišinį ir kepimo miltelius.

Viską gerai sumaišyti, išminkyti iki vientisos kietos masės. Sudėti į indą, uždengti maistine plėvele ( kad nedžūtų) ir palikti šaltai (šaldytuve) gerą valandą. Galima laikyti ir 24 val. mirksiukas.gif

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.

Tešlą išimti iš šaldytuvo, ant stalo iškočioti plonu sluoksniu ( ~ 3 mm storio) lakštą.

Įspaudžiamų formelių pagalba išpjaustyti sausainukus.

Išspaustus sausainiukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti 10- 12 minučių. Iškepusius speculoos išimti , sudėti ant grotelių ir palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.

Laikyti sandariai uždaromame inde.

Skanaus mirksiukas.gif
karolina888
QUOTE(irmulia @ 2011 07 05, 20:27)


SKANUMĖLIS.
MMMMM


Papildyta:


sausainiai su graikiškais riešutais

produktai:

50g miltų
100g džiūvėsėlių
400g graikiškų riešutų
200g avižinių dribsnių
125ml tirpinto sviesto
300g pieniniško šokolado
riešutų papuošimui

Gaminimas:

Įdubenį suberti miltus,maltus džiūvėsėlius,smulkai kapotus graikiškus riešutus,dribsnius,supilti sviestą ir gerai išmaišyti(tešla turi būti kieta).
Rankomis arba šaukštu suformuoti vienodo dydžio sausainius.Kiekvieno viduryje įspausti po plytelę šokolado,virš jo tešlą išlyginti ir įspausti riešutą.
Kepti iki(180 c) laipsnių įkaitintoje orkaitėje15 min.

Sausainiai su graikiškais riešutais
GabiSima
QUOTE(Neffertite_ @ 2011 04 01, 16:19)
Gal kas zino situ sausainiuku recepto?



Panasu, kad sie sausainiai padaryti is sluoksniuotos teslos (susuktos i vyniotini, supjaustytos plonom riekelem ir iskepta).
O as vis negaliu prisiruost issikept sausainiu, man atrodo su jais daugiau vargo nei su tortais, pyragais ar keksais. Bet zagareliu ar morengu kartais issikepu,bet tai ne sausainiai ax.gif
karolina888
QUOTE(GabiSima @ 2011 07 06, 19:35)
Gal kas zino situ sausainiuku recepto?

Panasu, kad sie sausainiai padaryti is sluoksniuotos teslos (susuktos i vyniotini, supjaustytos plonom riekelem ir iskepta).
O as vis negaliu prisiruost issikept sausainiu, man atrodo su jais daugiau vargo nei su tortais, pyragais ar keksais. Bet zagareliu ar morengu kartais issikepu,bet tai ne sausainiai  ax.gif

*




zagareliai su morengis:)
irmulia
Mantar Kurabiye - "Šampinjonai" - itin trapūs sausainiai (receptas su vaizdžia gaminimo eiga )

user posted image


user posted image

user posted image


Reikės :

* 400 g kukurūzų krakmolo
* 250 g minkšto sviesto
* 2 kiaušinių
* 1 puodelis ( 235 ml) miltų
* 1 puodelis (235ml) cukraus pudros
* 1 arbat š. kepimo miltelių
* 1 val.g š. vanilinio cukraus


* 1 valg. š. kakavos
* 1 geras žiupsnis malto imbiero
* indelis vandens

Masės gaminimo eiga :

Į indą sudėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų ir cukraus pudrą - viską išmaišyti.

Krakmolą, miltus ir kepimo miltelius išmaišyti, persijoti ir suberti į pirminį mišinį - minkyti iki tešla nelips prie rankų. Jei tešla lipnoka, galima papildomai įberti miltų.

Pati masė gavosi itin minkšta it plastilinas ir labai lengvai minkėsi. Tokia, sakyčiau, skaidri ir vienalytė.

Įkaitinti orkaitę iki 160-150 laipsnių karščio.

Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių , ant jo sudėlioti iš paruoštos masės suformuotus graikiško riešuto dydžio kamuoliukus - tarp jų paliekant didesnius tarpus.

Atskiroje lėkšelėje kakavą sumaišyti su imbieru.

Šiame mišinyje pasukioti vandenyje pamirkytą stiklinio butelio kaklelį ir įspausti į tešlos rutuliuką.
Lieka apskritimo žymė.

Visus sausainius prieš pastatant kepti galima papildomai apibarstyti kakavos/imbiero mišiniu.

Pastatyti kepti 10- 15 min. sausainiai tui likti baltos spalvos ( neapskrusti). iškepusius "šampinjonus" palikti atvėsti grotelių.


Skanaus wink.gif
spalvinga
labas norėčiau patarimo 4u.gif
Turiu šių sasainių,kur apdėtas tortas,ir norėčiau juos sutepti kokiu nors pertepimu(tik ne sviestiniu),gal kokią idėją mestelsit,koks pertepimas tokiems sasainiams geriau tinka,nes jie tokie truputėlį sausoki smile.gif

http://aj-receptai.blogspot.com/search/label/Tortai
Beža
Tiramisu siūlau dar kartą biggrin.gif o jei nenorit,tai galima paprasčiausiai mėgitn pertept su grietine maišyta su želatinu,uogų dėti.. g.gif
spalvinga
QUOTE(Beža @ 2011 07 25, 09:58)
Tiramisu siūlau dar kartą  biggrin.gif o jei nenorit,tai galima paprasčiausiai mėgitn pertept su grietine maišyta su želatinu,uogų dėti.. g.gif
*



o galima be to maskorponės sūrio,nu kaip tie sūriai man nesiderina su saldžiais patiekalais,gal kažkuo kitu galima pakeisti?Ir dar žalių kiaušinių nemėgstu unsure.gif
Beža
QUOTE(mamytė23 @ 2011 07 25, 10:26)
o galima be to maskorponės sūrio,nu kaip tie sūriai man nesiderina su saldžiais patiekalais,gal kažkuo kitu galima pakeisti?Ir dar žalių kiaušinių nemėgstu unsure.gif
*


g.gif tai jie nėra sūrus,kodėl nesiderina? Nors dėl skonio nesiginčijama 4u.gif o ir receptų galima pasieiškot ir be kiaušinių,būna visokių g.gif
Muscade
Sveikos,

vakar MaxCoffe valgiau laaaabai skanų šokoladinį sausainį, man jis toks angliškas didelis biscuit'as. Gal kuri pasidalintų receptu?

Kažkas panašaus kaip nuotraukoje
user posted image

spalvinga
QUOTE(Beža @ 2011 07 25, 19:26)
g.gif tai jie nėra sūrus,kodėl nesiderina? Nors dėl skonio nesiginčijama  4u.gif o ir receptų galima pasieiškot ir be kiaušinių,būna visokių  g.gif
*



jau radau išeitį, ačiū už pagalbą 4u.gif

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry48582015
*Keila*
QUOTE(Muscade @ 2011 07 26, 12:02)
Sveikos,

vakar MaxCoffe valgiau laaaabai skanų šokoladinį sausainį, man jis toks angliškas didelis biscuit'as. Gal kuri pasidalintų receptu?



Pabandysiu padeti 4u.gif kaip tik atsiverciau saldumynu knyga ir radau panasius sausainius
"Chocolate chip cookies" (pati dar nebandziau artimiausiu laiku isbandysiu)

20-25 sausainiams

100 g. minksto sviesto
50 g cukraus
100 g rudojo cukraus
1 kiausinis
0,5 a.s. vaniles ekstrakto
100 g. miltu
75 g skrudintu smulkintu zemes riesutu
1 a.s. kepimo milteliu
150 g. sokolado gabaliuku

Eiga:
Sviesta, abejus cukrus issukyti iki purios mases. Imusti kiausini, vaniles ekstrakta - ismaisyti. Taip pat ipilti miltus, riesutus, kepimo miltelius. Iberti sokolada.
kepimo skarda iskloti kepimo popieriumi. Saukstu kabinti mase ir deti ant kepimo popieriaus. Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 10 -15 min.
Muscade
Ačiū *Keila* 4u.gif
dani84
laba diena kepejeles 4u.gif

sugalvojom siandien su dukryte kepti sausainiukus, turim graziu formeliu, tik va ka ismeginti nezinau. noretusi kazko nesudetingo, trapaus ax.gif ir kad pavyktu padaryti su stai tokiom formelem, gal ka patarsit blush2.gif buciau labai dekinga 4u.gif

user posted image
Tinka
Merginos, gal pagelbėsit. anksčiau būdavo pirkti sausainių Cukrinukų. tokie kieti blyniukai, vos vos blizgiu paviršiumi. dabar jau kelinti metai neberandu. gal kuri receptą žinot, išsikepčiau pati.
garbane
Sveikos kepejeles 4u.gif
Atsiprasau jei praziopsojau,bet nerandu receptuko sausainiu,man atrodo sviestiniu kur buna su sezamo,moliugo,saulegrazu seklom ant virsaus,gal galit pagelbet,aciu smile.gif
anber
Issikepiau sokoladiniu sausainiuku. Labai neblogas skonis 4u.gif ax.gif

Sokoladiniai sausainiai su graikiniais riesutais

2 st. miltų
2/3 st. kakavos
1 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
2/3 st. aliejaus
1 st. cukraus
2 v.š. vanilinio cukraus
4 v.š. maltų linų sėmenų
1/2 st. sojos pieno arba vandens
3/4 st. nedideliais gabalėliais susmulkinto šokolado
3/4 st. graikinių riešutų

Sumaišyti miltus, kakavą ir sodą. Suberti smulkintą šokoladą, graikinius riešutus.
Atskirame inde sumaišyti sojos pieną arba vandenį, cukrų, vanilinį cukrų, druską, maltus linus ir aliejų.
Maišant skystį supilti į miltus; kai tešla taps tiršta, pradėti minkyti rankomis.
Formuoti nedidelius (maždaug delno dydžio) sausainius ir dėti į truputį miltais pabarstytą skardą.
Kepti 10 min iš anksto iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Tiesa, as vietoj graikiniu naudojau zemes riesutus. Pakepinau juos keptuveje ir sukapojau.
Sausainiukai gavosi minksti ir purus, sutirpo tiesiog visi.

Sausainiukai pasiskolinti is cia: Sausainiukai

user posted image

perla69
Sveikos,
Gal galite kuri nors man pagelbėti ir parašyti kokį neblogą sausainių receptuką, kur būtų iš tešlos sausainukai spaudžiami formelėmis (mėnuliukai, žvaigždutės ir t.t. biggrin.gif )
Ačiūū
<...Neringa...>
QUOTE(Neffertite_ @ 2011 04 01, 16:19)
Gal kas zino situ sausainiuku recepto? Kai gyvenau Lietuvoje, daznai juos pirkdavau, esu dabar uzsienyje, cia nieko panasaus nera, o vat uzsimaniau...  nestuke.gif

Net ju pavadinimo nezinau...  mirksiukas.gif
*



Jie daromi su bemiele sluoksniuota tešla smile.gif Jos recepto nežinau, bet nusipirkti galima šaldytos smile.gif
Kaip daryti galite pasižiūrėti čia http://www.manovirtuve.com/patarimai/kaip%...ta%20tesla.html Žiūrėkit kur moko dvigubo lenkimo. Antrame paveikslėlyje matote perlenktą vieną kartą, tada dar taip pat kartą lenkite iš šonų ir tada supjaustyti smile.gif O toliau viską galite daryti kaip parašytą, patepti pieno, kiaušinio mplakiniu, apibarstyti cukrumi ir kepti kol gražiai parus ir kol tešla pakils smile.gif
bundze
aviziniai sausainiai

100gr sviesto ištirpini,pakepini 400gr avižinių dribsnių,kitam inde išplaki 3 kiaušinius su 3 šaukštais cukraus,paskui viską į vieną indą ir išmaišai,dedi saulėgražų,razinų,sezamo(ko tik nori-riešutų,aguonų,sėmenų,džiovintų vaisių),išmaišai ir formuoji į skardą sausainiukus,kepi 180 laipsnių orkaitėj,kol apskrus(20-30min)
Uogulencija
Vaniliniai-kakaviniai sausainiai pagal Laisvalaikio virtuves recepta, kuris stai cia: http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com/...sausainiai.html
user posted image
Labai skanus, kvapnus ir lengvai pagaminami sausainiai 4u.gif kepiau jau antra karta ir sikart is dvigubos normos. Vietoj sviesto naudojau margarina kepiniams ir vietoj paprastos kakavos - saldzia.
bundze
oho, koks grozis smile.gif
pašnekutė
O aš dar prisiminiau, močiutė kepdavo tokius sausainius - vadino "šmūru". Tešla, kaip dabar galvoju, plikyta turėtų būti. Ji tą tešlą nestoru sluoksniu ištepdavo blėtelėje, patepdavo kiaušiniu, pabarstydavo cukrumi ir cinamonu. Kepant tešla susibanguodavo visaip. Iškeptą pajaustydavo kvadratėliais. wub.gif jau kas per stebuklas būdavo wub.gif Gaila, kad močiutė jau anapily, o prieš mirtį (dar nebuvo visai silpna) bandžiau išklaust receptą, bet niakaip ji jau jo nebegalėjo prisimint verysad.gif
Taigi, gal kas turit šį receptuką? Gal jį žmonės kitu pavadinimu žino?
Būtų didelis AČIŪ 4u.gif
Nes man jis - ne tik saldumynas, bet ir paveldas. Prarastas, deja... verysad.gif
VABALIUKAS02
Morkų sausainiai



INGREDIENTAI:
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės smulkiai tarkuotų šviežių morkų,
100 g sviesto arba margarino,
100 g razinų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 stiklinės cukraus.
GAMINIMAS:

Jeui morkos labai sultingos, smulkiai sutarkavus lengvai nusunkite ir sultis nupilkite. Morkas sumaišykite su trumpai karštame vandenyje pabrinkintomis nusausintomis razinomis, įmaišykite cukrų, ištirpintą sviestą, miltų bei kepimo miltelių mišinį.

Kepimo skardoje šaukšteliu išdėliokite tešlą nedideliais "pinigėliais". Kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.javascript:emoticon(':sutinku')javascript:emoticon(':super')
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.