Ačiū labai.
Mes irgi bandom naturaliai padet: dubenelis su kuno temperaturos vandeniu, 2 saukstai balto valgomojo acto, 3 lasiukai levandros eterinio aliejaus. I toki skysti pamirkom skudureli, ji nusunkiam ir ant vaikucio kaktytes dedam kaip kompresa, tik nusunkt reikia neblogai, kad skystis i kokias akytes nenulasetu.
Taip pat galima bandyti i velgi kuno (na, turiu omeny sveiko zmogaus) temperaturos vandeni dubenyje ilasinti viso 2 laselius is pasirinktu eteriniu alieju: levandros, citrinos, eucalipto (eucalyptus radiata), arbatmedzio. Tarkim labiausiai rekomenduojamas derinys eukaliptas su levandra. Tokiu vandeniu istrinti svelniai visa vaikiuko kuna. Levandra beje padetu vaikiukui geriau miegoti.. Dar vienas panasus budas su citrinos sultim: i stikline kuno temperaturos vandens supilti 2 saukstus citrinos sulciu ir siuos kysciu istrinti vaikiuko kuneli ar bent jau nugaryte ir kakla. Vyresniem padetu butelys vesoko vandens suspausto tarp keliu.. Patys nesam sito isbande, bet zinau, kad padeda
hmmm,kazkieno patarimas pažasty palaikyt pirštą man keistokas....ką tas pirštas duoda?
O ta tridienė karštinė tai ir yra ypatinga tuom,kad temperatūra niekaip nenusimuša.Laikosi aukšta ir daryt ką nori.Laimė,neilgai.
Mano dukrai irgi buvo traukuliai nuo temperaturos, ji buvo vieneriu metu. Nezinojau, kas darosi, galvojau, mirsta, nes niekad nebuvau girdejusi apie tai. Ji visa sustingo, kvepavimo nebuvo galima girdeti nei justi, akys stiklines...Po kokios puses minutes viskas praejo, as bandziau gaivinti kaip imaniau, po to ji atsigavo ir eme rekti...nakti praleidom ligonineje, ir gavom vaistu :-( BUVO SIAUBINGAS ISGYVENIMAS!!!!!!
As neseniai pergyvenau soka: mano mazius tik slogavo ir neturejo temp, bet viena vakara kaip eme staigiai kilti, kai buvo 38 idejau paracetamolio zvake ir uzmigo. Gerai, kad miegojau salia apsikabinusi, tai rankomis pajutau, kad vaikiukas stingsta kazkaip keistai.Sokau is lovos ir pas vyra i kita kamb begom nunesiau ir abu puolem trinti degtine, tai pats greiciausias budas ekstra atvejais. Kai numusiau ir jis atsigavo, temp buvo 39.5. Niekam nelinkeciau pamatyti traukulius, kazkas siaubingo! Iskvietem greitaja ir isveze mus i ligonine. Ten ibufenas mums irgi geriausiai padejo, bet toks staigus musimas temp tikriausiai nera gerai. Po to antibiotikus visvien teko gerti, nes po keliu dienu temp vel pradejo kilti.
QUOTE(westa @ 2005 01 28, 11:19) Mano zuikiui tas pats.... Jei atvirai tikiuosi, kad tai karštinė,nes neužilgo turėtų būti sveikas Bet toks vargsiukas... temperatūra 38,6 dieną buvo Aš tai paracetamolio žvakutes duodu ; maniškis Ibufeną vartojo du kartus perf savo gyvenimėlį ir abu kartus po to vėmė
O kokia temperatura gali buti zemiausia? Mano mazoji sloguoja, vakar matavau temperatura i uzpakaliuka ir buvo 36.7 . Ar ne per zema?
GAL GALIT PAAIŠKINT KAS ČIA TOKIO?
Aš tai kviesčiau gydytoją, kad apžiūrėtų.
Cia gali buti taip vadinama triju dienu karstine kai staiga pakyla temperatyra, o paskui po keliu dienu nukrinta.
Bet visgi patarciau kviesti gydytoja.
Mums irgi yra taip su dukryte nutike. Mes isikvietem gydytoja tai ji sake,maziems vaikiukam buna - triju dienu karstine
As irgi patarciau isikviesti gydytoja. Sveikit QUOTE(tenelga @ 2005 03 03, 12:53) Mums irgi yra taip su dukryte nutike. Mes isikvietem gydytoja tai ji sake,maziems vaikiukam buna - triju dienu karstine As irgi patarciau isikviesti gydytoja. Sveikit Gydytoja tai išsikviesim,bet ką daryt su temperatūra tas 3 dienas?ar galima eferalgan žvak?Be to man čia patikimiau iš jūsų patirties mokytis nei gydytojų klausytis.Tuo labiau dabar kai jie už nieką neatsako jei nugydis.
3 dienu karstines temperatura laikosi 3 paras i 3 para pradeda pradeda mazeti o mazdaug 4 para isberia berimas prasideda nuo galvos berimas smulkus panasus i prakaitini kaip nusileidzia lik koju tai jau liga kaip ir isejo bet mums tai buvo reikia duoti nuo temperaturos vaistuku ir daug gerti .sveikit
Gali būti ne tik tridienė karštinė. Mano mergaičiukei pakildavo temperatūra iki 40C ir laikydavosi tik vieną dieną. Nei slogos, nei kosulio. Gydytoja patarė inkstukus pasitikrinti. Bet kadangi temp. laikėsi tik vieną diena, o po jos jokių komplikacijų, tai taip ir netikrinom inkstukų. Turbūt vaikams taip gali būti?
Jeigu temperatura 38°C tai butinai reikia nuo temperaturos ir kuo daugiau skysciu.O jeigu maziau tai tik labai daug skysciu gerti
Dėkui mamos už atsakymus.Laukiam gydytojos,pasakė dienos bėgyje ateis.Mažas miega ir miega,valgo mažiau nei įprastai.Prieš užmiegant t buvo 38,5 tai įdėjau žvakutę,dabar nežinau kiek,kai pabus-matuosim.Ech....
Šiaip tai ne tik tridienė gali būti. Taip, dabar virusai baisiai siaučia. Jei kol kas nieko nėra, o tik temperatūra, tai nereiškia, kad po kokių poros dienų atsiras ir slogytė su kosuliuku. Taip dažniausiai būna.
Ką tau gydytoja pasakė? Aišku ir ji nelabai ką iškart gali pasakyt, nes nesimato taip iš kart. Žinai, yra tokie homeopatiniai vaistukai, kuriuos galima ir kudikėliams duot. Pavadinimo nepamenu, kažkaip prasidade Osci.... Ten iš ančių kepenų kažkokia medžiaga paimta. Tu vaistinėj pasiklausk, pasakyk kad homeopatiniai, iš ančių kepenų, prieš gripą, ir nors žodžio pradžią (pati taip vakar pirkau, nes neprisiminiau pavadinimo Profilaktiškai jų užtenka dozės kartą per savaitę. O šiuo atveju, kai apsirgot, reikia kelis kartus per dieną (instrukcijoj pasiskaityk). Tik šiek tiek nepigūs (6 dozės kainuoja apie 15 litų). Sako, kad labai puikiai padeda (geriau nei Influcid). Mes tik vakar pradėjom jį vartot, tai patirties dėl šito vaistuko neturiu. Bet patarė gydytoja ir tikrai patikino, kad labai geras dalykas. QUOTE(Venta @ 2005 03 04, 09:48) Šiaip tai ne tik tridienė gali būti. Taip, dabar virusai baisiai siaučia. Jei kol kas nieko nėra, o tik temperatūra, tai nereiškia, kad po kokių poros dienų atsiras ir slogytė su kosuliuku. Taip dažniausiai būna. Ką tau gydytoja pasakė? Aišku ir ji nelabai ką iškart gali pasakyt, nes nesimato taip iš kart. Žinai, yra tokie homeopatiniai vaistukai, kuriuos galima ir kudikėliams duot. Pavadinimo nepamenu, kažkaip prasidade Osci.... Ten iš ančių kepenų kažkokia medžiaga paimta. Tu vaistinėj pasiklausk, pasakyk kad homeopatiniai, iš ančių kepenų, prieš gripą, ir nors žodžio pradžią (pati taip vakar pirkau, nes neprisiminiau pavadinimo Profilaktiškai jų užtenka dozės kartą per savaitę. O šiuo atveju, kai apsirgot, reikia kelis kartus per dieną (instrukcijoj pasiskaityk). Tik šiek tiek nepigūs (6 dozės kainuoja apie 15 litų). Sako, kad labai puikiai padeda (geriau nei Influcid). Mes tik vakar pradėjom jį vartot, tai patirties dėl šito vaistuko neturiu. Bet patarė gydytoja ir tikrai patikino, kad labai geras dalykas. Vakar gyd.pasakė,jog tai virusas ir išrašė nuo gerklės,kadangi raudona Umckalor.Temperatūra vakar vakare buvo 38,7,šiandien apie 9,30 val. buvo 36,7.Dar naktį buvau įdėjus Efferalgan,nes buvo virš 38.Šiaip skaičiau,kad tų žvakučių negalima daugiau kaip 4 per parą,o mes jau 3 sunaudojom.Tai kaip mušt temperatūrą jei vėl pakils?Dar,tiesa,darėm kompresus su degtine ir geriam arbatą. QUOTE(Tuki @ 2005 03 04, 10:52) Vakar gyd.pasakė,jog tai virusas ir išrašė nuo gerklės,kadangi raudona Umckalor.Temperatūra vakar vakare buvo 38,7,šiandien apie 9,30 val. buvo 36,7.Dar naktį buvau įdėjus Efferalgan,nes buvo virš 38.Šiaip skaičiau,kad tų žvakučių negalima daugiau kaip 4 per parą,o mes jau 3 sunaudojom.Tai kaip mušt temperatūrą jei vėl pakils?Dar,tiesa,darėm kompresus su degtine ir geriam arbatą. Reikia degtinės ne kompresą daryti, o trinti degtine, teisingai ištrinus nukrenta visu laipsniu. Degtinę atskiedžiat per pusę su vandenuku, ištrinat pirmą vieną paduką ir kojytę, paskui kitą, delniuką ir rankytę paskui kitą, apverčiat ant pilvuko ir trinat nugarytę. Atkreipkit dėmesį, reikia ne patepti, o ištrinti. Mes ką tik po ligos beveik vien tuo ir gelbėjomės. Sėkmės Jums, sveikit.
Tiesa, temperatūrą numušinėti reikia tik tada, kai pakyla virš 38
QUOTE(mamairute @ 2005 03 04, 10:59) Reikia degtinės ne kompresą daryti, o trinti degtine, teisingai ištrinus nukrenta visu laipsniu. Degtinę atskiedžiat per pusę su vandenuku, ištrinat pirmą vieną paduką ir kojytę, paskui kitą, delniuką ir rankytę paskui kitą, apverčiat ant pilvuko ir trinat nugarytę. Atkreipkit dėmesį, reikia ne patepti, o ištrinti. Mes ką tik po ligos beveik vien tuo ir gelbėjomės. Sėkmės Jums, sveikit. Sorry,ne taip išsireiškiau,
Kiek jum mėnesių?
Šiaip tai nuo 6 mėn. galima Ibufen sirupo. Tu neskubėk labai tų žvakučių dėliot, jau kai temperatūra labai aukšta (virš 38,5) ir vaikiukas prastai jaučiasi, tik tuomet. O daugiau tai tik trynimai ir skysčiai. Skysčiai turi būti geriami ne po daug, bet labai labai dažnai. O trinti reikia taip, kad įraustų oda. Tik tuomet reiškia, kad ištrynei tinkamai. O trinti galima tiek kartų, kiek pakils aukštesnė temperatūra. O dėl Influcido nieko nepatarė gydytoja? Nors, aišku, reikia žiūrėt koks jūsų amžius.
Na mums irgi ne per seniausiai is niekur nieko pakilo temp. iki 39- vaikas geibo geibo, kol as jam zvakutes neidejau. Pakako vienos- ir vel lyg niekur nieko
QUOTE(Venta @ 2005 03 04, 13:41) Kiek jum mėnesių? Šiaip tai nuo 6 mėn. galima Ibufen sirupo. Tu neskubėk labai tų žvakučių dėliot, jau kai temperatūra labai aukšta (virš 38,5) ir vaikiukas prastai jaučiasi, tik tuomet. O daugiau tai tik trynimai ir skysčiai. Skysčiai turi būti geriami ne po daug, bet labai labai dažnai. O trinti reikia taip, kad įraustų oda. Tik tuomet reiškia, kad ištrynei tinkamai. O trinti galima tiek kartų, kiek pakils aukštesnė temperatūra. O dėl Influcido nieko nepatarė gydytoja? Nors, aišku, reikia žiūrėt koks jūsų amžius. Norėčiau truputį patikslinti (šiuo metu pas mane tas pats vyksta, tai labai šviežia): 1. Žvakutės yra silpnesnio poveikio, negu Ibufen sirupas. 2. Trinti (švelniai) reikia ne kol odytė paraus, o kol pradedi jausti, kad nugarytė po ranka vėsta, nugarytės trynimas trunka maždaug 2 min - ir skysčiai per tą laiką išgaruoja. Būten kai pajauti, kad nugarytė po ranka vėsta (o ne odytė paraudo) reiškia, kad ištrynei tinkamai. Pavyzdžiui šiandien po trynimo leliui temperatūra nukrito nuo 38,4 iki 37,1. Trinti galima 3 kartus kas pusę valandos, po to būtina daryti 2 valandų pertrauką. 3. Tiesa, daktarė dar atkreipė mano dėmesį, kad mano vaikas per šiltai aprengtas ir apklotas - tai lėtina temperatūros kritimą. Sveikite
Deja, mums Santariškių patyręs gydytojas būtent ir paaiškino, kad įtrinti reikia taip, kad paraustų odytė. Tai reiškia, kad įtrinti reikia gana intensyviai (ne šiaip glostyti).
O dėl žvakučių ir Ibufeno, tai ten yra tiesiog skirtingos veikliosios medžiagos (Eferelgano žvakutėse-paracetamolis, o Ibufene- kita (nepamenu pavadinimo)). Dėl to, kuris medikamentas veikia stipriau, tai čia priklauso nuo kiekvieno vaiko organizmo atskirai.
Na lyg ir viskas apsitvarkė,temp.pabūvo tą vieną dieną tokia aukšta ir dabar kol kas (tfu tfu tfu) viskas gerai.
Na, su temperaturom be priezasties mes turim labai liudnos patirties.
Mums per puse metu vaikuciui 3 kartus be priezasties buvo pakilusi temperatura. Temperatura pakildavo ir issilaikydavo 2 paras, trecia para jau pakildavo iki 37,5, o ketvirta is vis nukrisdavo. Pirma karta mus gydytojas sake, kad virusas, antra karta- 3 d. karstine. O kai pakilo trecia karta, as ji pradejau spausti, kad darytu normalius tyrimus. Ir mums paaiskejo, kad vieno inkstuko geldele isplatejusi ir ten uzsilaiko slapimas, nes yra slapimo kanalo susiaurejimas. Taigi, tie temperaturos pakilimai, tai slapimo taku infekcijos. Negydomos slapimo teku infekcijos pereina i inkstu uzdegima. O jiems besikartojant, ar tapus letiniams gali buti inkstu nepakankamumas. Taigi, slapimo taku infekcijas BUTINA gydyti. Musu atveju kad jos nesikartotu, mes dabar geriam vaistukus ir dar ilgai juos gersim, arba teks operuoti.
Pilnai suprantu Monet, ir pritariu.
Musu dukrytei praejusia savaite irgi nei is sio nei is to temperatura pakilo iki 38,5 ir daugiau. Tai gerai kad pediatre is karto pasiule pasidaryti slapimo tyrima. Pasirodo - reikalai nekokie, reikejo ir Santariskese paguleti, antibijotikus leistis, nes inkstuko uzdeigmas Taip kad patarciau visoms mamytems, kuriu vaikuciai sukarsciuoja, bet nesimato jokiu persalimo pozymiu, kuo skubiau tikrintis slapima. Juk tai neskausminga procedura, o labai nemazai sis tyrimas parodo.
Aš laaabai toli nuo medicinos
Tiesa, šiandie jau n-tąjį kartą kėsinasi įkąsti į papuką
Turiu pasakyti, kad jums cia palyginus pasiseke. Mano vaikui pirma karta buvo pries 7 sav., dabar- vel. Bent antra karta tas kosmaras truko ilgiau kaip pusvalandi. Gryna tiesa- vaikas atrodo kaip negyvas: akys aukstyn, seiles bega, nieko nereaguoja. Prireike reanimacijos ir ligonines. Dabar po ranka paracetamolio zvakutes ir diazepamo receptas, nes nepavyko dar nusipirkti. Nenoreciau to isgyventi dar karta
Kadangi paskutiniu metu dažnai gaunu žinutes su prašymu parašyti tą būdą, kaip natūraliu būdu numušinėti vaikui temperatūrą, rašau čia, kad nereikėtų ilgai laukti atsakymo: Cituoju Nojos laiškutį -
"Kai maziukui pakilus auksta temperatura, kaista galunes. paziurek padukus. jei karsti, reikia vaikiuka kuo greiciau vesinti. galima aptrinti saltu vandeniu, ivynioti i dregna vesia paklode. jei baisu, kad persals, gali i vandeni ipilti spirito - tada vanduo greiciau nugaruos. zodziu, uzduotis yra kuo labiau atvesinti kuna, kad temperatura iseitu, nes tokie maziukai dar "neisprakaituoja" temperaturos, kaip suauge. jei padukai salti, vesus, reiskia, kad kunas kelia temperatura. tada mauni siltas kojines, siltai rengi ar suvynioji, kad kuo maziau ta temperatura uzkiltu. va taip ir "zaisdavom". turi padeti, pamatysi. temperatura tai matuoju visada su elektroniniu termometru, ligoninej mane sesutes primoke matuoti i kaklo rauksle:) pabandyk, gal pavyks."
Mušėm temperatūrą Paracetamolio žvakutėm,bet kai kyla virš 39.Nes 38 laipsnių temperatūrą vaikinas gana lengvai tveria.Tai neskubu vaistukų kišti.Esam bandę Ibuprofeno sirupą,tai nuo jo vėmė-netinka turbūt skrandukui.
Neskubu tuoj pat mušti temperatūros,juk ji taip pat gydo.Visų pirma stebiu kaip vaikutis jaučiasi.Kol gražiai ramiai miega,apsieinam be jokių vaistų.
Iš ryto viskas buvo viskas gerai. Kažkur apie 12,30 pamatavau temperatūrą ji buvo 38,1 užpakaliuke -0,5 tai bus 37,6. Ką tik pamatavau dar 38,6 užpakaliuke. Ne kostim, ne viduriuojam, slogos nėra. Gal nuo dantuko? Mums kalasi kruminis. Vaikas neirzlus, žaidžia, juokiasi, begioja. DAbar užmigo.
Greičiausiai nuo dantuko, jei vaikas ramus. Bet jei temperatūra kiltų didesnė, ir vaikas toliau karščiuotų ir rytoj, manau reikėtų pasidaryti šlapimo tyrimą - taip klastingai kartais ateina šlapimo takų infekcijos.. (nenorėčiau gąsdinti, bet mums taip buvo...) Sėkmės ir nesirkit !
O kai kiti dantukai dygo kaip buvo? Ar karščiavo? Jei taip, gali daryti prielaidą, kad ir šį kartą tokia pat priežastis, bet vis tiek stebėk vaikutį. O jei ne, būtinai pasitark su savo pediatru. Sėkmės.
kai pirmieji dygo tai ir karščiavo ir viduriavo. O kai kiti išdygo aš net nepastebėjau. ir dabar vėl.
Tai gali buti ir triju dienu karstine,ir nuo dantuku.Mums taip prasidejo angina,panasiai buvo ir kai infekcija kazkokia pasigavo.Geriau pasirodyt gydytojai.
Aš manau ,kad tai tridienė karštinė.Mums taip pat buvo.Karščiavo tris dienas,o po to visą kūnelį išbėrė raudonais spuogiukais.Greitai viskas praeina
Nu nežina, kas buvo mano leliui!
Mums irgi jau antras vakaras temperatūra 38,5 - 38,9. Slogos, kosulio nėra, bet buvo prieš tai ir sloga ir ausų uždegimas, bet išsigydėm, praėjo kelios dienos ir pradėjo kilt temperatūra
Nea, mums nuo gerklės vis dėl to ta temperatūra buvo. 2 dienas tik temperatūra buvo, o trečią jau atsikėlė, visas užkkimęs, krenkščiantis. Tai dabar vaistukus geriam ir sveikstam
Net nežinau ką daryti,galvytė karšta, karšta...
Liūdna ir nesišypso. Nežinau kokių vaistukų duoti ir ar iš viso duoti. Patarkit mamos, labai prašau. QUOTE(EMILIUX @ 2005 05 27, 21:14) Net nežinau ką daryti,galvytė karšta, karšta... Liūdna ir nesišypso. Nežinau kokių vaistukų duoti ir ar iš viso duoti. Patarkit mamos, labai prašau. Galima paracemolio zvakutes kudikiams. Nors siaip kazkur skaiciau, kad nereikia kudikiams musti temperetauros kol ji nepasiekia 38.5. nes jie kitaip pernesa ta temperatura, nei mes suauge. Bet stebek ar ta temperatura nekyla ,nes jei kyla geriausia butu kvies gydytoja. (Nors as taip jau daryciau)
Mano mazajai temp. buvo pakilusi iki 37.2. As, aisku, supanikavau ir iskvieciau greitaja (buvo naktis)... Kol atvaziavo greitoji -temp. nukrito, vaikas nurimo. Dabar zinau, kodel ta temp. buvo uzkilusi (na, bent jau as tokia teorija iskeliau) - nuo ilgo, stipraus verkimo...
Tai vat, mamytės, tik kad aš gyvenu Airijoj, o čia tokia sistema, kad net kontraceptinių be recepto negausi, tai ką kalbėti apie vaikučių vaistukus...
Tik va, uždėjom kompresą su degtine ant kaktytės, tai dabar jau 38,2 C.
Emiliux nenoriu gąsdinti, bet vis gi neprošal pasikonsultuoti su mediku butų, jei nėra tokių sąlygų gal nors homeopatinių vaistukų galima be recepto nusipirkti? Blogiausiu atveju, jei dar kils temperatūra bandykit į vėsią vonią paguldyti, jokiu būdu neklokit labai šiltai. O temperatūros kokia priežastis galėtų būti? Labai atidžiai apžiūrėkit kūnelį ar neatsiranda jokių bėrimų, o jei atsiras truks pliš ieškokit gyditojo, na nebent bėrimukas po trijų dienų atsirastų, tai reiškia, kad tai trijų dienų karštinė jau praeidinėja. Mums pvz. buvo užkilusi 38,5 kai lindo dantukas. Parą pasilaikė ir nukrito. Šiaip iš tiesų dabar teigiama, kad temperatūrą vaikeliui reikia pradėti mušti nuo 38,5 bet šiaip vis gi reikia žiūrėti kaip mažiukas reaguoja, kiti buna su 39 dar lyg niekur nieko žaidžia, o kiti jau ir 38 nukeipę (maniškė prie pastarųjų).
Tikiuosi viskas bus gėrai tavo mažutei, laikykites, būtinai parašyk kaip seksis sveikti.
Sugirdžiau Calpolo, tai lyg nieko jau: ir žaidė ir juokėsi. Dabar matavau temperatūra, tai buvo 37,4 C. Bet dėl visa ko nulėkiau pas kaimynę ir išsiklausinėjau kaip čia kas. Tai jei tfu tfu tfu blogiau būtų tai į ligoninę lėksim.
Įtariu, kad truputėlį persišaldę būsim. Ačiū Jums visoms už patarimus, Jūs visos labai šaunios QUOTE(EMILIUX @ 2005 05 28, 00:07) Sugirdžiau Calpolo, tai lyg nieko jau: ir žaidė ir juokėsi. Dabar matavau temperatūra, tai buvo 37,4 C. Bet dėl visa ko nulėkiau pas kaimynę ir išsiklausinėjau kaip čia kas. Tai jei tfu tfu tfu blogiau būtų tai į ligoninę lėksim. Įtariu, kad truputėlį persišaldę būsim. Ačiū Jums visoms už patarimus, Jūs visos labai šaunios na ir mano mazajai siandien temperatura uzkilo iki 39. Daviau paracetamolio zvakute, bet verkia pikta, jei nepraeis teks daktarus kviestis QUOTE(pikolina @ 2005 05 28, 01:27) na ir mano mazajai siandien temperatura uzkilo iki 39. Daviau paracetamolio zvakute, bet verkia pikta, jei nepraeis teks daktarus kviestis Nu va tai Tau Kai grįšiu į Lietuvą, tai būtinai žvakučių nusipirksiu, o tai visos mamos patarė, bet kur aš čia jų gausiu. Kaip dabar Jūs laikotės? Gal ir Jums nukrito temperatūra nors truputį? |