QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 19, 19:36)
čia jūsų darytos? labai dailios, atlikta nepriekaištingai
QUOTE(trr @ 2011 05 09, 23:53) kolkas sukas mintys apie kursus QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 10, 12:56) QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 10, 18:49) QUOTE(Dana2009 @ 2011 05 13, 10:34) QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 19, 19:36) labai grazus darbeliai
Žinoma, trr, čia mano darytos apyrankės. Labai ačiū už įvertinimą.
Įdedu dar savo pasikrapštymų. http://i072.radikal.ru/1105/95/2cbe8dff5d7c.jpg QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 24, 11:08) Žinoma, trr, čia mano darytos apyrankės. Labai ačiū už įvertinimą. Įdedu dar savo pasikrapštymų. http://i072.radikal.ru/1105/95/2cbe8dff5d7c.jpg nu prisipažinsiu, subjektyviai odos papuošalų nelabai nešioju ir nelabai mėgstu, (nors irgi savo darbus nuo to pradėjau), bet jūsiškiai atrodo gana juvelyriški ir įdomūs tik nuotraukų norėtus didesnių, prastokai matos
Taip, čia kilpelės.
http://s60.radikal.ru/i170/1105/f9/72602bd1e59f.jpg QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 24, 12:19) žymiai geriau, dar ir paskutinę taip parodykit o šitam su kilpelėm man biskį tvirtinimas kelia abejonių, ar ne per silpnai gaunas kabant ant vienos kilpelės?
Įdėjau didesnes nuotraukas. Tikriausiai reikės patobulinti tvirtinimą. Gerai, kai duodami naudingi patarimai.
![]() ![]() ![]() ![]() Papildyta: Ir dar raktams dėkliukas ![]() Ir toks kaklo papuošaliukas fotografuotas be užsegimo. Daryta kad derinti prie kokių nors auskariukų.
nu neapsirikau, tikrai dailiai atlikta, ir tas su paraukimais ir tas su pynute aplinkui labai gražiai suleidimai sutvarkyti, niekur nesimato
Labai malonūs Jūsų atsiliepimai.
Juosteles pjaustau, turiu tokį apvalų peilį ir dar visokius vyro peilius suprivatizavau, tai išsipjaunu 2 mm juosteles ir standžiai apvaliai arba kasyte supinu. QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 24, 16:51) turiu tokį apvalų peilį gal specialus toks, kur vienam gale kiši odos gabalą, o kitam jau trauki juostelę? būtent tiesios juostelės labai turi įtakos tai precizikai (kuri, žinia, smulkiuose gaminiuose, tokiuose kaip papuošalai, ypač svarbu).
Ačiū, trr, už komentarą. Tokį prietaisiuką YouTube žiūrėjau kaip pjauna juostytes. Buvau radusi dar internete panašių "samodelkų". Vyras bandė konstruoti, bet nelabai pasisekė. Kai labai ilgų juostelių dar nereikėjo, tai su sunkia metaline linijuote prispaudžiu ir pjaunu. Vyras išvis sugebėjo 1 mm pločio juosteles išpjauti. Tiesa, nelabai ilgas.
O peilis mano tiesiog geležtė apvali ir vienas šonas galąstas. Vyras nupirko vieną firminį, kitą panašų kitaiską tik už 7 Lt, tai tas iškart atšipo. Vakar pradėjau skaityti šią temą nuo pradžių, labai patiko Jūsų kilimėliai, dėžutės "ramunės". Paskaičiau tik iki 20 psl, radau sau daug naudingų patarimų. Skaitysiu toliau, reikės dar knygrišyklos temą aplankyti, labai noriu pasidaryti albumėlį. Čia dariau mergaičiukei minkštą apyrankę, drugelių kontūrus išdeginau, paskui su akriliniais dažais. Apyrankė tik 3,5cm auksčio, tai piešti sekėsi sunkokai.
QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 25, 16:47) Čia dariau mergaičiukei minkštą apyrankę, drugelių kontūrus išdeginau, paskui su akriliniais dažais. Apyrankė tik 3,5cm auksčio, tai piešti sekėsi sunkokai. gražu o visus konstrukcinius dalykus sprendžiat pati, ar darot pagal pavyzdžius, ar mokotės kažkur? Papildyta: QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 25, 16:47) o kur pirko? ir būtų įdomu pamatyt kaip jis atrodo
Čia senukuose, moki veži, net mačiau siuvimo prekių parduotuvėj kitaiskas, kuris greitai atšipo.
![]() Firminis peilis panašiai atrodo, kitaip tik diskas išlenda. Turiu panašų į batsiuvio peilį, su juo gerai plonint kraštelius. Gal ir odos faktūra nelabai leido, gal ir dažai nelabai tam tinkami. Čia rusiški Decola firmos, jie daugiau medžiagai tinkami, nes kol nesulaužiau kojos piešiau ant šilko. Dažai nebrangūs ir gražiai šilką dengia, bandžiau ir ant įvairių odų. Ant lygesnės odos visai gerai gula. O ant šitos beveik kaip sakot sausai piešiau. Nuotrauka kai išdidinta, tai matosi, o šiaip visai neblogai atrodo. Konstrukcinius dalykus išmastau pati. Kadangi kažkada truputį siuvau, tai lengviau įsivaizduoti kaip kas turėtų būti. Žinoma, žiūrinėju internete, turiu parsisiuntusi rusiškų knygų, tai ten vis pasižiūriu. Kaip sakė vienas vadas "mokytis, mokytis..."
Kreipiuosi į jus su patarimu
Turiu daug atraižėlių odos ir noriu pasiūti sėdmaišį, kaip patartumėt kuo papraščiau, bet tvirtai susiūti tą odelę? p.s. su ranka digsniuot būtų begalo daug darbo ir atimtų daug jėgu..o jei siūnant su siuvimo mašina kaip ką padaryt, kad būtų tvirta?
kad būtų tvirtenės siūlės galima susiuvus jas išversti į abi puses paklijuojant, tada persiūti dar kartą iš viršaus iš abiejų siūlės pusių.
o rankomis tokių darbų nesiimčiau - gaila laiko.
kazin kur gauti odos pirkti? Taip noriu pasisiuti rankine
Kazkada siuvau is atraizu, ieskodavau tu pigiu striukiu
Sveiki.. Ieškau kas pagamintų odinį pakabuką raktams su BMW logotipu. Kokia kaina būtų?
QUOTE(naca @ 2011 06 04, 09:34) Kazkada siuvau is atraizu, ieskodavau tu pigiu striukiu vilniuj yra arenalis.com, bet ten jei gerai pamenu daugiausia drabužinė oda, rankinei per plona būtų
Labai dideliu odos gabalu yra Vilniuje audiniu parduotuveje prie Kalvariju turgaus.
QUOTE(krita @ 2011 07 08, 20:56) labai grazus kaip cia tylu norejau paklausti kur jus gaminate savo rankdarbius? namuose? ar turite kokias dirbtuveles? o cia mano paskutinioji
QUOTE(*sim* @ 2011 08 23, 15:17) labai grazus kaip cia tylu norejau paklausti kur jus gaminate savo rankdarbius? namuose? ar turite kokias dirbtuveles? jei tik turit galimybę turėti ir išlaikyti bent mažą patalpą dirbtuvėms, būtinai ją turėkit, visai kitas darbas, kai nereikia įrankių iš kampo į kampą nešioti, pašaliniai nesimaišo ir vietos pakankamai. aš deja namie dirbu, žiauriai nepatogu ir pusę būsto rakandai užima.. graži tašelė QUOTE(trr @ 2011 08 24, 18:48) jei tik turit galimybę turėti ir išlaikyti bent mažą patalpą dirbtuvėms, būtinai ją turėkit, visai kitas darbas, kai nereikia įrankių iš kampo į kampą nešioti, pašaliniai nesimaišo ir vietos pakankamai. aš deja namie dirbu, žiauriai nepatogu ir pusę būsto rakandai užima.. graži tašelė tikrai Aciu QUOTE(*sim* @ 2011 08 25, 21:13) Aciu aa, tada kas kita QUOTE(*sim* @ 2011 08 25, 21:13) tikrai dar papildysiu, kitos dvi priežastys dirbtuvėms užsiveisti, jei tuo užsiimsit įrankių/įnagių/įrangos skaičius tik augs QUOTE(trr @ 2011 08 26, 01:34) dar papildysiu, kitos dvi priežastys dirbtuvėms užsiveisti, jei tuo užsiimsit įrankių/įnagių/įrangos skaičius tik augs
nete radau visai įdomų darbą, kuris atliktas nors nemažai laiko atimančia, bet nesudėtinga ir nesunkiai prieinama technika, iš susuktų odos juostelių.
![]() o čia visas vaizdas: http://ny-image1.etsy.com/il_fullxfull.253236649.jpg http://img1.etsystatic.com/il_fullxfull.253236629.jpg QUOTE(trr @ 2011 09 05, 22:54) nete radau visai įdomų darbą, kuris atliktas nors nemažai laiko atimančia, bet nesudėtinga ir nesunkiai prieinama technika, iš susuktų odos juostelių. tikrai labai gražu. bet ir darbelio kruopštaus daugoka o visas paveikslas - ypatingas, nepakartojamas. man toks namie labai patiktų.
http://www.amatusala.lt/
cia surasite ir mano darbu
Sveikos merginos ,kokiu turite minciu kaip tas odos akmuo daromas,as pamirkiau skiautes lipale ir klijavau ,o paskui tiriausiai slifuoti reikia,iki tiek dar nepriejau,dziuna .kaip jums atrodo?
QUOTE(Lliucija6 @ 2011 09 09, 12:17) Sveikos merginos ,kokiu turite minciu kaip tas odos akmuo daromas,as pamirkiau skiautes lipale ir klijavau ,o paskui tiriausiai slifuoti reikia,iki tiek dar nepriejau,dziuna .kaip jums atrodo? ar nebus sunku šlifuoti tuos klijus
Na as klijavau nemirkius ,tai kazkaip sunkiai kibo,kai isdziuvo galejai nesunkiai atklijuot,bet stai ko nepadariau tai neprispaudziau,gal del to,reiks isnaujo bandyt.acoi
QUOTE(Lliucija6 @ 2011 09 09, 17:06) tai arba todėl, kad nebuvo prispausta arba todėl, kad klijai seni (lipalas jei nors sykį gauna šalčio pasidaro neveiksmingas). o prispausti kuo stipriau tuo geriau (tam tinka bet kurie namie esantys sunkūs daiktai, paslėgi ir palieki).
Sveikos kilo klausimas, o su kuo šlifuojate odos" akmenėlius"
Padariau tokia papke is odoso čia viduje
Ta nebaigta odos akmeni atidejau kuriam laikui,tad neturiu ko aprasyt,bet dabar naujas klausimas turiu tokios baldines odos ,ryzoka ir su demem tamsesnem,manau zinot apie ka kalbu,kazi ar galima butu ja kaip nors pasendint,pas rusus maciau tokiu rankiniu siutu lygtai butu specialiai oda susendinta.
QUOTE(Lliucija6 @ 2011 09 28, 10:54) turiu tokios baldines odos ,ryzoka ir su demem tamsesnem,manau zinot apie ka kalbu,kazi ar galima butu ja kaip nors pasendint, ne. niekaip, nes ji jau dažyta.
O kur Šiauliuose galima nusipirkti odos?
Man tai klausimas kur rast irankiu darbui su oda. nes skilamusiu tai dar galima rasti, pvz senukuose, o kitokiu tai nerandu. Net lietuvisku pavadinimu nezinau, nes info imu is straipsniu ir video internete, pvz. http://www.youtube.com/watch?v=X1pAMZQpYFA
QUOTE(Botanikas_ @ 2011 10 07, 11:58) Man tai klausimas kur rast irankiu darbui su oda. nes skilamusiu tai dar galima rasti, pvz senukuose, o kitokiu tai nerandu. Net lietuvisku pavadinimu nezinau, nes info imu is straipsniu ir video internete, pvz. http://www.youtube.com/watch?v=X1pAMZQpYFA iš parodytų lietuvoje galite įsigyti tik reples, ylą, peiliukų, kauliuką
sveiki, na siektiek buvau atsitraukes nuo visu ivykiu, kas cia vyksta, nes tenka dabar dirbti dviem pamainomis, tai laikas labai smarkiai sumazejes. Perverciau paskutinius 10psl. paziurejau darbelius, labai zmones stengiasi ir grazu ziureti, kad skaicius darbu ir prisijungianciuju daugeja.
Nieko naujo nesumeistravau, nebent vaira auto apsitraukiau oda ir pavaru svirties "bumbula" Na dar viena kita apyranke supyniau... Tai net nefotkinau, nes net jau visiskai buvau atsitraukes nuo visko. Siauliuose yra berods dvaro gatveje parduotuvele, kurioje galima isigyt odos. Stumbro gamykla ir elnias jau senai dinge is odos perdirbimo zemelapio(uzdaryti).. Vienas pastebejimas, del pynimo, labai buvau nusivyles,jog kaikuriuose papuosaluose pamaciau, jog mergina pina"kasele" tik na is triju perkeiciant. Gi kiek yra nauju budu pynimo, apvaliai kampuotai is 2, 3, 4, 5 na ir t.t. o dar kur mazgavimo menas, na pint ir pint (as sau irgi vartoju sita pasakyma.). Na gal kada idesiu savo pintu darbeliu. Del irankiu, tai Lietuvoje pirkto irankio neturiu nei vieno, visi is ebay, nes ten ka raso ta ir atsiuncia, kaina atitinka ir kokybe. nufotkinsiu kuria diena kuo naudojuosi. |