Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

Įdėjau didesnes nuotraukas. Tikriausiai reikės patobulinti tvirtinimą. Gerai, kai duodami naudingi patarimai.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
Ir dar raktams dėkliukas

user posted image
Ir toks kaklo papuošaliukas fotografuotas be užsegimo. Daryta kad derinti prie kokių nors auskariukų.
user posted image
Atsakyti
nu neapsirikau, tikrai dailiai atlikta, ir tas su paraukimais ir tas su pynute aplinkui labai gražiai suleidimai sutvarkyti, niekur nesimato thumbup.gif ir "plotnas" pynimas visur, standus toks matosi. thumbup.gif o juosteles kerpate ar išpjaunate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 24 gegužės 2011 - 14:03
Labai malonūs Jūsų atsiliepimai.
Juosteles pjaustau, turiu tokį apvalų peilį ir dar visokius vyro peilius suprivatizavau, tai išsipjaunu 2 mm juosteles ir standžiai apvaliai arba kasyte supinu.
Atsakyti
QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 24, 16:51)
turiu tokį apvalų peilį


gal specialus toks, kur vienam gale kiši odos gabalą, o kitam jau trauki juostelę? g.gif

būtent tiesios juostelės labai turi įtakos tai precizikai (kuri, žinia, smulkiuose gaminiuose, tokiuose kaip papuošalai, ypač svarbu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 24 gegužės 2011 - 16:20
Ačiū, trr, už komentarą. Tokį prietaisiuką YouTube žiūrėjau kaip pjauna juostytes. Buvau radusi dar internete panašių "samodelkų". Vyras bandė konstruoti, bet nelabai pasisekė. Kai labai ilgų juostelių dar nereikėjo, tai su sunkia metaline linijuote prispaudžiu ir pjaunu. Vyras išvis sugebėjo 1 mm pločio juosteles išpjauti. Tiesa, nelabai ilgas.
O peilis mano tiesiog geležtė apvali ir vienas šonas galąstas. Vyras nupirko vieną firminį, kitą panašų kitaiską tik už 7 Lt, tai tas iškart atšipo.

Vakar pradėjau skaityti šią temą nuo pradžių, labai patiko Jūsų kilimėliai, dėžutės "ramunės". Paskaičiau tik iki 20 psl, radau sau daug naudingų patarimų. Skaitysiu toliau, reikės dar knygrišyklos temą aplankyti, labai noriu pasidaryti albumėlį.

Čia dariau mergaičiukei minkštą apyrankę, drugelių kontūrus išdeginau, paskui su akriliniais dažais. Apyrankė tik 3,5cm auksčio, tai piešti sekėsi sunkokai.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 25, 16:47)
Čia dariau mergaičiukei minkštą apyrankę, drugelių kontūrus išdeginau, paskui su akriliniais dažais. Apyrankė tik 3,5cm auksčio, tai piešti sekėsi sunkokai.


gražu thumbup.gif . o dažai atrodo kaip pastelė bigsmile.gif g.gif ar čia sausai tepate, ar čia odos faktūra neleidžia pasidengt, ar tiesiog dažas blogai limpa prie paviršiaus.. g.gif

o visus konstrukcinius dalykus sprendžiat pati, ar darot pagal pavyzdžius, ar mokotės kažkur?
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 25, 16:47)

O peilis mano tiesiog geležtė apvali ir vienas šonas galąstas. Vyras nupirko vieną firminį,


o kur pirko? ir būtų įdomu pamatyt kaip jis atrodo rolleyes.gif gal foto galima ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 25 gegužės 2011 - 16:16
Čia senukuose, moki veži, net mačiau siuvimo prekių parduotuvėj kitaiskas, kuris greitai atšipo.
user posted image
Firminis peilis panašiai atrodo, kitaip tik diskas išlenda. Turiu panašų į batsiuvio peilį, su juo gerai plonint kraštelius.

Gal ir odos faktūra nelabai leido, gal ir dažai nelabai tam tinkami. Čia rusiški Decola firmos, jie daugiau medžiagai tinkami, nes kol nesulaužiau kojos piešiau ant šilko. Dažai nebrangūs ir gražiai šilką dengia, bandžiau ir ant įvairių odų. Ant lygesnės odos visai gerai gula. O ant šitos beveik kaip sakot sausai piešiau. Nuotrauka kai išdidinta, tai matosi, o šiaip visai neblogai atrodo.

Konstrukcinius dalykus išmastau pati. Kadangi kažkada truputį siuvau, tai lengviau įsivaizduoti kaip kas turėtų būti. Žinoma, žiūrinėju internete, turiu parsisiuntusi rusiškų knygų, tai ten vis pasižiūriu. Kaip sakė vienas vadas "mokytis, mokytis..."
Atsakyti
QUOTE(nilenilenile @ 2011 05 25, 18:35)
Firminis peilis panašiai atrodo, kitaip tik diskas išlenda.

dėkui 4u.gif . reiks ir man tokio paieškot, peilių nebūna per daug. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 25 gegužės 2011 - 18:17
Kreipiuosi į jus su patarimu 4u.gif
Turiu daug atraižėlių odos ir noriu pasiūti sėdmaišį, kaip patartumėt kuo papraščiau, bet tvirtai susiūti tą odelę? p.s. su ranka digsniuot būtų begalo daug darbo ir atimtų daug jėgu..o jei siūnant su siuvimo mašina kaip ką padaryt, kad būtų tvirta? g.gif
Atsakyti
kad būtų tvirtenės siūlės galima susiuvus jas išversti į abi puses paklijuojant, tada persiūti dar kartą iš viršaus iš abiejų siūlės pusių.
o rankomis tokių darbų nesiimčiau - gaila laiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pinciuke: 30 gegužės 2011 - 18:51
kazin kur gauti odos pirkti? Taip noriu pasisiuti rankine 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2011 05 30, 20:19)
kazin kur gauti odos pirkti? Taip noriu pasisiuti rankine 4u.gif

Sveika,o atpigintų prekių (iš Europos) seną striukę?ar švarką,sijoną nupirk ir siukis sau ką tik nori. Aš tai taip darau. Linkėjimai drinks_cheers.gif
Atsakyti