Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Raimonda
Gal yra mamų, kurių vaikai rašo, piešia ir šiaip viską daro kaire ranka.Mano 3,7 metų dukra linksta į kairiarankiškumą, nežinau ar reikia versti viską daryti dešine, ar tegu vaikas daro taip, kaip jam patogiau ???O kokios pozicijos dabar laikosi mokykla, kiek atsimenu anksčiau visus perauklėdavo ???
renax
;D Mano dukra kairiaranke ,valgo ,piesia ,zaidzia . Nieko neverciu ,daro kaip jai patogu ,dabar net parkerius kairiarankiam isrado smile.gif Tai kad neprapuls . O slopint kiek zinau negalima
mažulka
Mano sesuo linkusi į kairiarankiškumą, t.y. ji būtų buvusi kairiarankė jei kas būtų leidę. Dabar nei viena, nei kita ranka gražiai dirbti nemoka. Tiesiog darželio auklėtoja pasakė:kairiarankių pas mane grupėje nebus". Mama net ranką (kairę)rišdavo, nes kitos išeities nebuvo. Jei vaiko nepriims į darželį, tai kur tu jį dėsi. Tačiau kiek žinau, tai vienas toks atvejis, nes sesers bendraamžiai, lankę kitus darželius, dabar kuo sėkmingiausiai rašo kaire ranka.
Dabar nėra jokio ribojimo, vaikas renkasi pats. Tačiau reikės būtinai pirkti priemones pritaikytas kairiarankiams:parkeriai, žirklės ir t.t.
Raimonda
;D Mano dukra kairiaranke ,valgo ,piesia ,zaidzia . Nieko neverciu ,daro kaip jai patogu ,dabar net parkerius kairiarankiam isrado smile.gif Tai kad neprapuls . O slopint kiek zinau negalima

oi kaip faina, nuraminai, galėsiu ramiau miegoti, o tai ir tas vaikas pasimeta, nes aš ir girdėjau, kad negalima drausti, bet kai ji nueina pas senelius, jie ją stengiasi perauklėti, reiks tada ir su jais pakovot >:(
Aidairi
Dabar nėra jokio ribojimo, vaikas renkasi pats. Tačiau reikės būtinai pirkti priemones pritaikytas kairiarankiams:parkeriai, žirklės ir t.t.
o man specialiuju zirkliu ar parkeriu nebuvo.....

mano Aidanas (2,2m)irgi kairiarankis.negi dabar uz tai ji musiu?man tai dar patogiau.abu kairiarankiai ;Do dabar ir mano Dairidas(beveik 5men.)jauciu bus kairiarankis... ;Dsu kairia ranka ,kad suka ratus,kad suka... ;)nesijaudink,Raimonda,dabar tikrai nedraudzia.ir kaip tik sako,kad talentingi kairiarankiai. wink.gif

Rigedora
Mano pirmokėlis yra kairiarankis-rašo, valgo ir viską su kaire daro... nors mes su vyru abu dešiniarankiai... :-/ ir nieko-parkerius pirkau kairiems, tik vat su žirklėm normalesnėm problemos. Ir kai ieškojau jam priemonių, tai pardavėjos sakė, kad dabar masiškai ieško prekių kairiems, gal jų padaugėjo? todėl manau, kad ir prekių pasiūla jiems didės;)
pantera
Mano berniukas visiškas kairiarankis.Jam 4,5 metų.lanko darželį.Jis jaučiasi visiškai pilnavertiškai,nei jis nei mes nejaučiame diskonforto biggrin.gif.Viską daro lygiai taip pat kaire,kaip mes dešine.Nematau prasmės keisti kažką,kas jau yra duota.Skaičiau,kad vertimas persiorientuoti dirbti dešine,yra psichologinė trauma. ???
renax
Manau nereikia problemos is to daryti ,koks skirtumas kaire ar desine ,svarbu kad patogu bus smile.gif Va bet dar suzinojau kad labai daug Mergeliu kairia rankiai ,patvirtinima 3 vnt turim smile.gif))
remka
[smiley=000165.gif]Na ,mano mazius [smiley=jumpnbaby.gif] irgi kairiarankis,bet nematau tame jokios problemos,jeigu jam patogu,na ir tegul.  [smiley=hah.gif][smiley=flowerface.gif]Bandziau is praziu vis i desine paduoti,bet tik ka paemes,iskart paima i kaire ranka,tai paprasciausiai nekreipiu demesio,net ir pamirstu,kad kairiarankis.Pazystu tikrai nemazai zmoniu kairiarankiu,normalus,issilavine,sveiki, [smiley=899.gif]tai ko cia daryti tokias problemas!!! [smiley=smiley5.gif] [smiley=000133.gif]
manu
mamytes, pasidalinkit savo patirtimi auginant kairiukus. kaip pastebejot, kad maziukas kairiarankis. kokios problemos. gal kokie idomus nutikimai buvo ivyke. paplepekim...

mano kleckas dar labai mazutis tad sunku pasakyti kairiarankis ar desinrankis. bet jau pora menesiu manes neapleidzia mintis, kad jis kairiukas. nuojauta. pagyvensim pamatysim. laukiam kosiu valgymo meto, tuomet viskas ir paaiskes.  

smile.gif smile.gif smile.gif
Aidairi
ir mano Aidanas kairiarankis.itariu,kad ir mano Dairidas neatsiliks.nors darmazuliukas,ne triju menesiu neturi,bet pastebejau,kad is kaires kai duos tai duos.valgo kruti apsikabines su kaire ranka ir kumsciuoja.o is desines,tai vistiek kaire bando islyst.tarp kitko,ir as kairiaranke.
Zvirbliuke
Mano vyras kairiarankis, o kaip sunelis, nezinau, nors jam  jau 9 menesiai... :smile.gif Atrodo, abi rankos vienodai aktyvios, nors kartais kaire lyg ir "pirmauja"...ZIuresim, kas bus veliau...
manu
pas mus giminej taip pat  yra kairiarankiu smile.gif
beje berniukai dazniau buna kairiarankiai smile.gif
zvirbliuk, o tavo kleckas kuria ranka kose kabina?

mama pasakojo, kad pastebejo kad mano sesuo kairiuke kuomet jai buvo metukai: puoduka vis kaire ranka sieke.

maniskis tai kai koki "rimta" darba ruosias daryti, tai vis kaire ir kaire. ar koki zaisla sviesti, ar kai pamato popieriu kruva (jis juos glamzyti beprotiskai megsta) tai iskart kaire rankute i prieki smile.gif
alvinija
Va iki metų sūnelis irgi viską kaire darė - net šaukštą laikė, manėm tikrai kairiarankis kaip senelis, bet štai dabar viskas pasikeitė - paima kaire ir perdeda į dešinę.
Daniela - ce as
Zmones, tik dziaukites - kairiarankiai lakesnes vaizduotes ir siaip saunus zmones, tikrai tikrai. Mano kolega kairiarankis megdavo sakyti, kad Klintonas ir Jelcinas irgi tokie. Beje, ir as, Daniela. Mano tevas ir kruva jo broliu beveik visi kairiarankiai, vyro brolis - irgi. O mergina kol kas viska ima i desine  :( Man sirdi paglostytu, jei butu kairiuke, kaip mama.

Beje, dabar kairiarankiams turbut isvis nera problemu. Mane per jega ismoke rasyti "teisinga" ranka, tai savo rasysenos net pati neperskaitau. O visa kita neturi reiksmes - stalo irankius valdau abiem rankom, mezgimo - irgi. V.z. tikrai ne trukumas, smile.

<><
ostra
Sveikos,mamytes! ;)Maniskiui kaire rankyte pasireiske jau nuo 2,5 men.-kabanti zaisla sieke kaire.Esu girdejusi,kad vaikams iki metu aktyvios abi rankytes.Tad zaisla nustumdavau i desine puse.Ir kagi,vyrukas jo siekdavo tik kaire.Kai paaugo,kamuoliuka spirdavo su kaire koja,batukui apauti pakisdavo kaire.Abu su vyru esam desniarankiai.Mano sesuo -kairiaranke,nors paveldejus gal is kokios sestos eiles giminaiciu.Gerokai veliau issiaiskinau,kad vyro senelis ir buvo kairiarankis.Dabar mano kairiarankiui jau sesti metai ir auga tikrai puikus vyrukas. biggrin.gif
kikis
Man vaiku raidos centre patare, kad pastebejus, jog vaikutis bando darbus nudirbti kaire ranka, geriau jam viska perduoti i desine. Bet as manau, kad tai menka problema. Beje, mano vyras budamas vaikas irgi viska i kaire imdavo, bet perauklejo, dabar jis netgi gailisi, kad kaire neraso.

Maniskiui jau 2,4 metai ir jau senokai pastebejau, kad jam viska reikia imti i kaire ranka. Dabar paiso, "raso", o piestuka labai gerai nulaiko kaireje, su desine sekasi prasciau. As nepergyvenu, nes irgi girdejau, kad kairiarankiai lakesnes fantazijos buna.  ;)  :D
Bekasė
Man vaiku raidos centre patare, kad pastebejus, jog vaikutis bando darbus nudirbti kaire ranka, geriau jam viska perduoti i desine.

o neaiskino kodel? Cia anksciau visi kaip uzvesti irodinedavo, kad reikia desine ranka viska daryti..

Mano mazoji itariu bus kairiaranke, nors gal ir tikrai sunku dar tai nuspresti, bet kol kas pirmauja kaire rankyte ( 9men). O is vyro gimines daug yra kairiarankiu, kad ir jis pats  ;)
Ernesta
Silvute , toks jausmas ,kad parašei apie mano vaikiuką (ir apie vyro giminę  :D)Tik tiek ,kad mėnesiai mums 8 greitai bus  ;) Ir svarbiausia paduodi jam ką nors į dešinę jis perdeda į kairę.Kažin ar tokiems mažiems jau galima pasakyti kairiarankis ar ne . ???
kikis
[quote]

o neaiskino kodel? Cia anksciau visi kaip uzvesti irodinedavo, kad reikia desine ranka viska daryti..
quote]

Sake, kad ateityje bus lengviau, nes dauguma daiktu pritaikyti desiniarankiams ir mokykloje lengviau. Bet as manau, kad dabar, kai nebera prievartos, tai kokie sunkumai  ??? Jei zmogui taip patogiau... nors pvz. mergaitems, per darbu pamokas, tai rodyti kaip megzti, siuvineti ar pan. reikia rodyti per veidrodi, kad suprastu.
Rasma
Aš kairiarankė, bet visose kūdikystės ir vaikystės nuotraukose šaukštai, žaislai, barškučiai - dešinėje rankoje laikomi :smile.gif Viskas man gyvenime lengva, tik va nerti nemoku..Niekaip negaliu susiorientuoti kas ir kaip..Varau atbulai ir š**** (šnipštas, ta prasme :smile.gif) gaunasi..dabar gi jau yra kairianrankiams pritaikytų kanceliarinių prekių (žirklių, parkerių ir pan.), bet ir seniau nebuvo kažkokių itin didelių sunkumų. Mane archaiškoje Mažeikių mokykloje, pirmoje klasėje bandė perauklėti "velnius varydami" su pirštų daužymu..pamato su kaire rašant, šniaukšt per rankas su liniuote ir saldu..Tino rankos, aš rėkdavau, bet vis vien savo..išmokau rašyt abiem rankom, tik va ir dabar kai rašau dešine ranka, tai raštas kaip tikro pirmoko..Vilniuje, kaip civilizuotame krašte, tai niekas man nieko nedraudė ir atsigavau galėdama reikštis kaip kairiarankė, raštas žmonės sako, kad labai gražus, fantazijos netrūksta, mokslas idealiai sekėsi ir neliko jokių fizinių, psichologinių pasekmių..Dukra kol kas viską griebia kaire, bet kažkodėl abejoju, jog ji bus tikra kairiarankė. Per anksti spręsti, bent jau "pieštukų sezono" reiktų sulaukti..va, kokia ranka kringelius raitys, tai tokia ranka turbūt ir vėliau naudosis. Bet sutinku su ta nuomone, kad kairiarankiai trumpiau gyvena, nes neprisitaikę dešiniarankių pasaulyje, yra išsiblaškę ir todėl dažniau kenčia nuo įvairių traumų, pakliūna į avarines situacijas ir t.t. Bent jau aš esu "totali išsižiojėlė" ir tik dar labiau patvirtinu tokią teoriją wink.gif
Strazdute
Musu sunelis taip pat linkes i kairiarankiskuma. Nematau tame problemos, jei jam taip patogiau. Nors anyta vis zirzia-kairys kairys.
Siaip bandau mokyti desine ir jam tai sekasi. Bet visgi daznai uzmirsta ir viska griebia kaire. O jei mokes valdyti vienodai gerai abi-dar geriau thumbup.gif
asha
Mano sesers sunus kairiarankis. Jis lanko lauko teniso treniruotes. Kairiarankiskumas cia nauda, o ne trukumas. Jo smugis specifinis ir sunkiai atremiamas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Raminta
QUOTE (Raimonda @ 2003 10 17, 08:22)
oi kaip faina, nuraminai, galėsiu ramiau miegoti, o tai ir tas vaikas pasimeta, nes aš ir girdėjau, kad negalima drausti, bet kai ji nueina pas senelius, jie ją stengiasi perauklėti, reiks tada ir su jais pakovot >:(

Žinok ir pas mane lygiai tokia pati problema. Seneliai aiškina,kad turiu pratinti vaiką viską daryti dešine ranka,nes tipo vaikui labai nepatogu ir kaip čia dabar jų anūkė - kairiarankė. mad.gif
JOLITUKAS
Tikrai nemanau, kad reikia drausti. As esu kairiaranke kaip ir mano tetis bei brolis. Taciau, ankščiau rašyti kaire neleisdavo, tai teko šio meno išmokti dešine. Ir nors gana gerai piešiu kaire, dešine rašau tikrai siaubingai huh.gif . Tiesa pasakius aš norėjau, kad ir mano vaikelis butų kairiarankis, bet panašu, kad ji tikra dešinrankė unsure.gif
JOLITUKAS
QUOTE (renax @ 2003 10 17, 20:19)
Manau nereikia problemos is to daryti ,koks skirtumas kaire ar desine ,svarbu kad patogu bus smile.gif Va bet dar suzinojau kad labai daug Mergeliu kairia rankiai ,patvirtinima 3 vnt turim smile.gif))

Manau, kad 4 vnt nes aš irgi mergelė wink.gif
1111
O tai kada turi tas kairiarankiskumas pasireiksti g.gif Maniskis 2m tai be jokiu problemu su abiem rankom tiek piesia tiek valgo thumbup.gif na pasistengiu kai trumpam nusisuka piestuka i desine ranka perdeti ir toliau piesia lyg niekur nieko.
O valgydamas dar speja ir pagudrauti-kad mama nemaisytu tai specialiai vaizdziai sauksta i kita ranka persideda doh.gif
Board
Atrodo kad iki 3 metu vaikas abi rankas valdo vienodai.
WildCat
As pati kairiaranke, rodos ir sunelis 2.5m. kairiarankis bus smile.gif
Prisimenu kaip buvo sunku pirmoje klaseje, kai visi vaikai turejo rasyti su rasaliniais parkeliais ir visus kairiarankius versdavo rasyti desine. Pamenu kiek tekdavo verkti sad.gif kai tevai versdavo namie rasyti desine ir neleisdavo kaire. Ir vis tiek jiems isejus i kita kambari rasydavau kaire, nes daug graziau gaudavos. Taciau labai greitai, gal po men jei ne anksciau sutare su mokytoja, kad leis rasyti kaire ir nebevers. Rasalini parkeli pakeite tusinukas smile.gif
Tad pati turedama tokia karcia patirti ir suneliui nenoriu jos suteikti. Tegu jau raso ir dirba ta ranka, kuria jam patogu biggrin.gif
Bamblys
rolleyes.gif Sveiki .Mano berniukas kairiarankis .Norteciau paklausti kokius isskirtinius bruozus turi sie vaikai? smartass.gif
Bamblys
As manau kad vaikui neverta drausti rasyti kaire ranka.Mano sunus pirmokelis ir taip pat viska daro kaire ranka,taciau rasydamas sasiuvinyje ranka braukia jau parasyta zodi rasalu ir del to labai kremtasi,na galbut mes tevai labiau kremtames negu jis pats. clap_1.gif
ostra
QUOTE (Bamblys @ 2004 02 08, 20:40)
rolleyes.gif Sveiki .Mano berniukas kairiarankis .Norteciau paklausti kokius isskirtinius bruozus turi sie vaikai? smartass.gif

Na maniskis ,lyginant su vyresniaja,daug atsakingesnis.Nors nezinau ,ar tai kairiarankio bruozas.Siaip labai idomu stebeti,kaip prisitaiko gyvenime,mat mes visi nekairiarankiai. wink.gif
Taurė
mano panai siektiek virs 4 menesiu. neseniai ji atrado, kad turi kojytes. bet labai keista, nes jas siekia tik kaire rankute. ir viena ir kita kojyte griebia tik kaire. desine rankyte lyg neegzistuotu unsure.gif ar tai gali buti kairiarankiskumo pozymis ?
bsgess
QUOTE (Raimonda @ 2003 10 17, 06:19)
Gal yra mamų, kurių vaikai rašo, piešia ir šiaip viską daro kaire ranka.Mano 3,7 metų dukra linksta į kairiarankiškumą, nežinau ar reikia versti viską daryti dešine, ar tegu vaikas daro taip, kaip jam patogiau ???O kokios pozicijos dabar laikosi mokykla, kiek atsimenu anksčiau visus perauklėdavo ???

Jokiu budu nebandyk pakeisti! Kairiarankiskumas yra normalus dalykas. Tokiu zmoniu yra daugiau, nei manai. Pazistu ne viena, kurie tk raso desine, o visa kita daro kaire. Pasidomek naujesne literatura, pamatysi, kad ankstesnis "perauklejimas" buvo neteisus.
MAMA2T&T
QUOTE (TauRe @ 2004 02 08, 20:23)
mano panai siektiek virs 4 menesiu. neseniai ji atrado, kad turi kojytes. bet labai keista, nes jas siekia tik kaire rankute. ir viena ir kita kojyte griebia tik kaire. desine rankyte lyg neegzistuotu unsure.gif ar tai gali buti kairiarankiskumo pozymis ?

Nebutinai wink.gif Skaiciau, jog iki dvieju metu vaikai iesko savo "tapatybes" - kuria ranka rashys, valgys, nosi krapshtys laugh.gif Mano dukra dar ir dabar viena diena kairiaranke, kita diena desiniaranke tongue.gif

O kai prisimenu apie kairiaranke mergaite darzelyje mano grupeje blink.gif Eina sau, aukletojos ja kaip kokia raupsuota auklejo, moke "teisingos" rankos naudojimo mad.gif Siaubas huh.gif Risdavo prie shono, uzrishdavo maisa ant tos rankytes... Kaip pagalvoju, tai net verkti norisi sad.gif
Uksi
Reikia tik dziaugtis kad vaikas kairiarankis. Kairiarankiai naudojasi priesingu smegenu pusrutuliu nei desiniarankiai. Jie kuribingesni, dvasingesni ir siaip idomesni zmones. Tik, va pagal statistika, beveik 10 metu trumpiau gyvena nei desiniarankiai....
ostra
QUOTE (TauRe @ 2004 02 09, 03:23)

Labai gali.Mano vaikiukas pradejo zaisti su pakabintu zaisliuku budamas kazkur 2,5men.Tycia zaisla nustumdavau i desine puse,o jis vistiek sieke kaire.Kai paaugo,kamuoliuka spirdavo kaire koja,batukui apauti atkisdavo kairiaja.As tik dziaugiuosi tuo-labai idomu stebeti kiek "kitoki" nei mes vaikiuka.
#Antradiene#
išskirtinis bruožas yra tas, kad jie viską daro kaire ranka, t.y. atvirkščiai nei dauguma "normalių" dešiniarankių žmonių.
Aš pati esu daugiau kairiarankė nei dešiniarankė, tai dar iš vaikystės atsimenu, kaip glumindavau mamą viską pirmiausia čiupdama kaire ranka ir pieštukai ir šukos viskas pas mane kairėje.
Tiesa mokykloje perauklėjo...tada paprasčiausiai neleisdavo rašyti kaire ranka, sakydavo neišsidirbinėk....nepasakyčiau, kad mokslai nuo to būtų nukentėję.
Bet visa kita veikla pas mane vis tiek vyksta kaire ranka-telefonas kairėj, dulkės valomos kaire, gelės laistomos kaire. Tiesa kur reikalingi įrankiai tai dirbu dešine, bet dabar kiek žinau yra spec. įrankiai kairiarankiams-plunksnakočiai, žirklės, bulvių skustukai smile.gif
O šiaip kuo ypatingi kairiarankiai-tai esu skaičiusi, kad jiems būdinga laki fantazija, kūrybiškumas ir šiaip polinkis į "kairę". galimas polinkis viską daryti savaip...taip kad mamyte kantrybės gyvenime..atpratinti rašyti kaire ranka galima, o va nuo "airiarankiško"mąstymo tai nežinau biggrin.gif

bet nėra jau taip blogai-paprastai tai žmonės-originalai. Juk jei visi būtų vienodi-būtų paprasčiausiai nuobodu.
beatrice
As pati esu kairiaranke ir pazistu kleta zmoniu kairiarankiu, tagi mes patys iptngiausi zmones thumbup.gif (juokauju) .Siaip paziurejus i statistika daug zymiu zmoniu buvo kairiarankia, bet desniarankiu manau blink.gif irgi daug. Todel mes tokie patys kaip ir jus desniarankiai, tik kartais turime siokiu tokiu nepatogumu..pvz. rasant is kaires i desne kartais issitepa ranka biggrin.gif (tuo zydiskas rastas pranasesnis kairiarankiams), beto visada malonus demesys kai zmones nustebe ziuri kaip rasai ir visada klausia,,tai tu kairiaranke?"... ,,Ne as ne kairiaranke tik zinote apsimetineju:))... Taip kad tavo leliukas ir taip yra ypatingas ir visai ne todel kad kairiarankis, ar desniarankis...
roma
Pasaulyje daug izymiu zmoniu kairiarankiu.Reikia tiketis,kad ir tavo sunus bus ypatingas.Jau vien tuo,kad mokes rasyti abiem rankom,bus isskirtinis.
Russne
Mano sunus kairiarankis, o klaseje jo rastas vienas is graziausiu, nors yra susidariusi nuomone, kad kairiarankiai negraziai raso. Ir siaip jis labai ramus, pareigingas ir saziningas. Zodziu, minusu del to, kad yra kairiarankis nepastebejau. Ai tiesa, yra vienas: kai raso rasaliniu parkeriu kaire ranka, tai su ta pacia ranka neisdziuvusi rasala ir nubraukia, gaunasi truputi tarlione. smile.gif
Dobšiukas
MANO SŪNELIS IRGI KAIRIARANKIS, TAI RAŠO IR MĖGINA SKAITYTI IŠ DEŠINĖS KAIRĖN laugh.gif laugh.gif laugh.gif , BET KOMPO PELYTĘ PUIKIAI MOKA VALDYTI IR DEŠINE, NORS PRADŽIOJE SUNKIAI SEKĖSI, REIKĖJO PERSIJUNGTI wink.gif
Augė
Pas mus seimoje (tarp sesiu ir broliu) visu 2 vaikas kairiarankis, tai tikriausiai paveldima .Beje visi jie skirtingi ir kazkokio ten isskirtinio bruozo nepastebejau
Gabus vaikai, bet ir tie 1 taip pat ,tai nieko isskirtinioNa o mano Saulius kad ir 2 seimoje pasirodo ne kairiarankis, nors visi sake kad taip bus biggrin.gif
Springlet
QUOTE (Russne @ 2004 03 18, 10:54)
kai raso rasaliniu parkeriu kaire ranka, tai su ta pacia ranka neisdziuvusi rasala ir nubraukia, gaunasi truputi tarlione. smile.gif

Russne, idomu ar jis raso kairiarankiams pritaikytu parkeriu?
Russne
Dabar jis raso zeliniu parkeriu. Anksciau rase paprastu rasaliniu. Idomu, kuo tie parkeriai kairiarankiams ypatingi? Juk visitek su ta kaire ranka brauks per parasytus zozdius ir teplios. Gal kas bandete? g.gif
Augė
QUOTE (Russne @ 2004 06 08, 17:29)
Dabar jis raso zeliniu parkeriu. Anksciau rase paprastu rasaliniu. Idomu, kuo tie parkeriai kairiarankiams ypatingi? Juk visitek su ta kaire ranka brauks per parasytus zozdius ir teplios. Gal kas bandete? g.gif

Nezinau kuo jie ipatingi bet seses berniukas visada renkasi parkeli pritaikyta kairiarankiams,raso tik tokiu biggrin.gif ,beje jis didelis (17m) todel tikrai pasirenka tai kas reikalinga
tanita
Beja as irgi daline kaireranke (nuo rasymo dar darzelyje atpratino, o visa kita, ka galima padaryti nebutinai desine, taip ir liko is kaires) rolleyes.gif . Manau, kad nereikia versti vaika daryti viska desine ranka - tegul daro taip, kaip jam patogiau. Anksciau buvo kitokia nuomone. Beja, kartais keblumu yra. Gal iki kokios ketvirtos klases sudvejodavau - kuri desine, kuri kaire, nes abi buvo pagrindines. Irankiai, muzikos instrumentai daugumas skirti desinerankiams, o spec. kairiarankiams kainuoja daznai daug brangiau, tad, jei nores ismokti groti (kad ir gitara) reiks didesnio noro (negu desiniarankiams), kad perlauzti save, arba didesniu teveliu investiciju.
Kas del iskirtiniu kairiarankiu bruozu - kogero atkaklumas, uzsispirimas (teigiama prasme), issiugdytas stengiantis ivaldyti desine ranka, kada negalima naudoti kaire. smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1086783539[/mergetime]
Tiesa, pamirsau, mama vis sakydavo (nors gal tai ir bobuciu prietarai), kad kairiarankiskumas priklauso nuo to, kuria krutimi desine ar kaire pirma karta pamaitinai gimusi kudiki. Bent jau ji isitikinusi, kad taip atsitiko su manimi - kad as pirma karta pamaitinta is kaires kruties. Giminej pas mus daugiau visi desiniarankiai. (Nezinau ar tai tik sutapimas ar didesne tikimybe antram vaikuj gimti kairiarankiu, bet as t.p. esu antras vaikas seimoje.)
Mirtishe
http://www.anythingleft-handed.co.uk/

galite stoti i kluba arba irasyti savo vaikus..
Uriukas
QUOTE (Dobšiukas @ 2004 03 18, 13:09)
MANO SŪNELIS IRGI KAIRIARANKIS, TAI RAŠO IR MĖGINA SKAITYTI IŠ DEŠINĖS KAIRĖN laugh.gif laugh.gif laugh.gif , BET KOMPO PELYTĘ PUIKIAI MOKA VALDYTI IR DEŠINE, NORS PRADŽIOJE SUNKIAI SEKĖSI, REIKĖJO PERSIJUNGTI wink.gif

Aha, tiksliai, kaip cia mano kairiaranke dukra pele taip mikliai desine valdo? g.gif
vilmine
MANO SUNUS IRGI KAIRIARANKIS NUO PAT MAZU DIENU, RASO SPPECIALIU PARKERIU, RASTAS NERA GRAZUS, BET MOKYTOJA SAKE, KAD YRA KURYBINGAS IR GABUS thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.