Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(gitukas @ 2011 07 14, 08:14)
sveki,
pries pora dienu dariau marinuotus agurkelius pirma karta . klausimukas. po kiek laiko buna aisku, kad gaminimas nepavykes? nes dabar juos tikrinu kaip kudikius, kas kelios valandos  bigsmile.gif

paprastai jei is karto nepavyksta sekanti ryta ar nakti issaudo dangteliai, na siaip dar buna, kad laikant rusyje tas pasimato po menesio ar veliau sunku nusakyt paprastai susidrumste buna ar pakile dangteliai o buna , kad atsidarius sloika pasijaucia tik tada pagal kvapa ar skoni, kad kazkas nepavyko smile.gif
Atsakyti
Pas mane buvo vienas stiklainis sugedusių. Atidarėm jį žiemą. Nesimatė jokių požymių - nei drumzlių/pabalimų ar dar ko. Tik atsukus padvokė nerealiai cool.gif


Įdomu o tie paprasti užsukami dangteliai irgi gali išsipūsti?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 07 14, 08:41)
Pas mane buvo vienas stiklainis sugedusių. Atidarėm jį žiemą. Nesimatė jokių požymių - nei drumzlių/pabalimų ar dar ko. Tik atsukus padvokė nerealiai cool.gif
Įdomu o tie paprasti užsukami dangteliai irgi gali išsipūsti?

man pernai issipute, pabraukus ranka jauciasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 07 14, 08:41)
Pas mane buvo vienas stiklainis sugedusių. Atidarėm jį žiemą. Nesimatė jokių požymių - nei drumzlių/pabalimų ar dar ko. Tik atsukus padvokė nerealiai cool.gif
Įdomu o tie paprasti užsukami dangteliai irgi gali išsipūsti?

Jo, "saudo" nuostabiai doh.gif

Keli patarimai, kad nesaudytu agurkai/misraines/uogienes/mesos-toliau vadinsiu bendru vardu, konservais:
1. Kruopsciai isplauti stiklainius. Bet kruopsciai-tai tikrai kruopsciai, o ne brukst brukst. Plaunu juos pradziai su fairy ir kempine, paskui gerai isskalauju. Jei lieka bent mikroskopinis nesvarumas(sakykim, kazkada buvo kokia misraine, liko neisplauta aliejaus mikroskopine dalele), saudys garantuotai drinks_cheers.gif
2. Isdezinfekuoti stiklainius(virti vandeny, laikyti orkaitej arba, anyta ismoke, ipilti degtines ir prateliuskuoti.) ir dangtelius, po dezinfekcijos nesiliesti su pirstais tu vietu, kur bus dedami konservai(stiklainio vidus, kaklelis, dangtelio vidine puse)
3. Konservus isvirti pagal skirta technologija. Nepamazinti laiko(tas labai liecia mesa)
4. Sudeti tikslius konservavimo priemoniu kiekius: pamazinsit druskos ar acto-saudys.
5. Pilant marinata ir pamacius, kad jo neuzteks, supilkit atgal i puoda ir darykit marinato toki kieki, kad jis iskart uzpiltu agurkus ir butu galima iskart uzsukti. Jei tik pripilsit ant virsaus naujojo trukstamo marinato, leidus pravesti senajam,-konservai saudys.
6. Pilkit marinata ar uogiene iki pat stiklainio virsaus, nepalikit oro, nes prasides rugimas, vel saudys.
7. Uzvekavus apverskit stiklainius ir profilaktiskai dar apklokit kaldra.

Virs 20 metu darau visokiausius konservus ir stiklainiai yra saude tik pora kartu: simet mesos, kai isvirus mesai ir pamacius, kad truks skyscio, pripyliau is krano salto ir, matyt, tinkamai neuzviriau, nors burbuliavo jau, sudejau i stiklainius uzsukamus, o jie visi issaude kaip saudykles doh.gif Butu saude keli-kaltinciau blogai isplautus stiklainius, dabar beliko kaltinti tik virimo laika. Ir dar vienais metais saude agurkai, kai neidejau tinkamo kiekio druskos doh.gif
Atsakyti
o gal zinote, kodel cesnakas pamelynavo g.gif Dariau pagal recepta su garstyciomis g.gif Ar nepakenks g.gif
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2011 07 14, 14:26)
o gal zinote, kodel cesnakas pamelynavo g.gif Dariau pagal recepta su garstyciomis g.gif Ar nepakenks g.gif

nepakenks
Atskiros česnakų rūšys turi medžiagų, kurios, pažeidus augalo ląsteles, sudaro junginius, nudažančius augalo masę mėlynai, žaliai ar kitomis spalvomis. 4u.gif
Praeitais metais buvau taip pat issigandusi,bet paskaiciau,kad taip gali buti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 14, 12:39)
Jo, "saudo" nuostabiai doh.gif

Keli patarimai, kad nesaudytu agurkai/misraines/uogienes/mesos-toliau vadinsiu bendru vardu, konservais:
1. Kruopsciai isplauti stiklainius. Bet kruopsciai-tai tikrai kruopsciai, o ne brukst brukst. Plaunu juos pradziai su fairy ir kempine, paskui gerai isskalauju. Jei lieka bent mikroskopinis nesvarumas(sakykim, kazkada buvo kokia misraine, liko neisplauta aliejaus mikroskopine dalele), saudys garantuotai drinks_cheers.gif
2. Isdezinfekuoti stiklainius(virti vandeny, laikyti orkaitej arba, anyta ismoke, ipilti degtines ir prateliuskuoti.) ir dangtelius, po dezinfekcijos nesiliesti su pirstais tu vietu, kur bus dedami konservai(stiklainio vidus, kaklelis, dangtelio vidine puse)
3. Konservus isvirti pagal skirta technologija. Nepamazinti laiko(tas labai liecia mesa)
4. Sudeti tikslius konservavimo priemoniu kiekius: pamazinsit druskos ar acto-saudys.
5. Pilant marinata ir pamacius, kad jo neuzteks, supilkit atgal i puoda ir darykit marinato toki kieki, kad jis iskart uzpiltu agurkus ir butu galima iskart uzsukti. Jei tik pripilsit ant virsaus naujojo trukstamo marinato, leidus pravesti senajam,-konservai saudys.
6. Pilkit marinata ar uogiene iki pat stiklainio virsaus, nepalikit oro, nes prasides rugimas, vel saudys.
7. Uzvekavus apverskit stiklainius ir profilaktiskai dar apklokit kaldra.

Virs 20 metu darau visokiausius konservus ir stiklainiai yra saude tik pora kartu: simet mesos, kai isvirus mesai ir pamacius, kad truks skyscio, pripyliau is krano salto ir, matyt, tinkamai neuzviriau, nors burbuliavo jau, sudejau i stiklainius uzsukamus, o jie visi issaude kaip saudykles doh.gif Butu saude keli-kaltinciau blogai isplautus stiklainius, dabar beliko kaltinti tik virimo laika. Ir dar vienais metais saude agurkai, kai neidejau tinkamo kiekio druskos doh.gif

Na labai jau jus cia grieztai. smile.gif.Is savo patirties galiu jums daugeliui dalyku papriestarauti.Niekada marinuojant agurkus nekaitinu stiklainiu ir viskas gaunasi puikiai.Nuplaunu agurkus ir visus zalumynus po tekanciu vandeniu ir sudedu i isplautu stiklainius,o paskui jau visas likes procesas .Svarbiausia laikytis svaros.O saudymas priklauso ir nuo kitu dalyku.Pvz. nuo druskos(netinka nei rauginimui,nei konservavimui joduota druska),acto,cukraus ...O kas liecia kiekius druskos ar acto juk yra skirtingu receptu.Kad ir pav.jei druska ar cukru matuojate saukstais,abejoju ar jau taip tiksliai kiekviena sauksta pavyksta pasemti.
Papildyta:
QUOTE(mallena @ 2011 07 14, 15:26)
o gal zinote, kodel cesnakas pamelynavo g.gif Dariau pagal recepta su garstyciomis g.gif Ar nepakenks g.gif

Zieminiai cesnakai turi tokia yda pamelynuoti,bet cia nieko baisaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 14 liepos 2011 - 15:27
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 14, 11:39)
Jo, "saudo" nuostabiai doh.gif

Keli patarimai, kad nesaudytu agurkai/misraines/uogienes/mesos-toliau vadinsiu bendru vardu, konservais:
1. Kruopsciai isplauti stiklainius. Bet kruopsciai-tai tikrai kruopsciai, o ne brukst brukst. Plaunu juos pradziai su fairy ir kempine, paskui gerai isskalauju. Jei lieka bent mikroskopinis nesvarumas(sakykim, kazkada buvo kokia misraine, liko neisplauta aliejaus mikroskopine dalele), saudys garantuotai drinks_cheers.gif
2. Isdezinfekuoti stiklainius(virti vandeny, laikyti orkaitej arba, anyta ismoke, ipilti degtines ir prateliuskuoti.) ir dangtelius, po dezinfekcijos nesiliesti su pirstais tu vietu, kur bus dedami konservai(stiklainio vidus, kaklelis, dangtelio vidine puse)
3. Konservus isvirti pagal skirta technologija. Nepamazinti laiko(tas labai liecia mesa)
4. Sudeti tikslius konservavimo priemoniu kiekius: pamazinsit druskos ar acto-saudys.
5. Pilant marinata ir pamacius, kad jo neuzteks, supilkit atgal i puoda ir darykit marinato toki kieki, kad jis iskart uzpiltu agurkus ir butu galima iskart uzsukti. Jei tik pripilsit ant virsaus naujojo trukstamo marinato, leidus pravesti senajam,-konservai saudys.
6. Pilkit marinata ar uogiene iki pat stiklainio virsaus, nepalikit oro, nes prasides rugimas, vel saudys.
7. Uzvekavus apverskit stiklainius ir profilaktiskai dar apklokit kaldra.

negalu su viskuo sutikt biggrin.gif
stiklainius plaunu tik soda, bet labai kruopsciai, dangtelius jau naudotus irgi soda plaunu, o naujus pravalau spiritu, jų nei orkaitėj laikau nei verdančiu vandeniu perlieju smile.gif
Dariau vienus cukinijų konservus, tai acto neįdėjau visai doh.gif durna galva lotuliukas.gif nei vienas stiklainis neiššovė, tik atidarius buvo labai neskanu ir visus išmečiau biggrin.gif
uogienę tikrai iki pat viršaus nepilu, nerūgsta smile.gif pradeda greičiau pelyti atidarius tik tada, jeigu mažai cukraus įdedu smile.gif
Ir ne kartą dariau agurkus su aliejum skiltelėmis, skyščio pritrūko, po pusę stiklainio buvo, bet nei iššaudė nei prarūgo schmoll.gif buvo tokie patys kaip ir visi kiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 14, 12:39)
Jo, "saudo" nuostabiai doh.gif

Keli patarimai, kad nesaudytu agurkai/misraines/uogienes/mesos-toliau vadinsiu bendru vardu, konservais:


Tikrai jus labai jau kruopsciai viska darote. As irgi isdrysciau papriestarauti, stiklainiu niekada nekaitinu, svariai isplaunu, plaunu su soda, nes soda dezinfekuoja. Taip pat nenaudoju nei degtines, nei spirito...
Budavo kad ir marinato pritrukdavo, nenupildavau, o pasidarytavau naujo ir pripildavau kiek truksta.
Pernai nei vienas siklainis nenusaude. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nesiuke: 14 liepos 2011 - 15:32
o tai dabar pasakykit, jei iki pat pat virsaus kokie 5mm nedapilti, tai jau bus blogai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 07 06, 09:53)
Marinuoti agurkai

user posted image
Reikės:

Agurkų
Krapų, česnako, pipirų.

Marinatui:

3 stiklinės vandens
1 st. acto
1 st. cukraus
1 1\2 šaukšto druskos
Agurkus sudėti į iškaitintus stiklainius, įmesti pipirų, česnako, krapų, užpilti verdančiu marinatu, palaikyti 30 min. nukošti atgal  į puodą, užvirinti skystį ir užpylti atgal ant agurkų , užsukti dangteliais.

Šiltai apkloti apverstus stiklainius ir palaikyti kol atvės.
Skanaus!!

Dariau siuo receptu, nei man, nei vyrui nepatiko schmoll.gif Agurkai minksti, saldus, actas kazkur dingo, nors marinatas pradzioj kai viriau tikrai rugstokas buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2011 07 14, 15:45)
o tai dabar pasakykit, jei iki pat pat virsaus kokie 5mm nedapilti, tai jau bus blogai g.gif

nepabandžius nežinosi biggrin.gif Aš ne visad iki viršaus pilu Dar nesušaudė smile.gif
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 14, 16:58)
Dariau siuo receptu, nei man, nei vyrui nepatiko schmoll.gif Agurkai minksti, saldus, actas kazkur dingo, nors marinatas pradzioj kai viriau tikrai rugstokas buvo g.gif

ko gero actą pylėte marinato gaminimo pradžioj? Aš irgi kai taip dariau nelabai tiko, tik paskui sužinojau, kad actą reikia pilt prie antrą užpylimą ir tik užvirus marinadą smile.gif

Man patys pačiausi kol kas Uspaskiho agurkiukai, suvalgėm visus dar pavasariui neparsidėjus lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti