Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Breketai ir plokštelės
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Amanda
Dabar visi šneka tik apie dantų breketus. Norėjau paklausti ar plokštelės jau visai atgyvenęs dalykas ar čia tik mados reikalas? Mano sūnui 9 metų blogas sąkandis. Reikia kažką daryti. Plokštelės kainuoja dau pigiau, o kaip jų efektyvumas? Kokie jų trūkumai lyginant su breketais? Ačiū.
Odontologė
Breketai is tikruju labai neblogas variantas tiesinant dantis. Tik jie kainuoja keleta kartu brangiau, negu ploksteles. Ju dantuku tiesinimo mechanizmas yra visai kitoks (cia gal nebutina smulkiai askint), zodziu daug efektyvesnis ir mazesne dantuku grizimo i ta pacia padeti rizika. Taip pat breketu vaikas nenusiims, o plokstele gali ir "pamirsti" uzsideti, o jau tada visas darbas per niek. Taciau, jei anomalija nedidele, ja visai sekmingai galima istaisyti ir su plokstele. Tuo labiau, kad nesiojant breketus, atsiranda burnos higienos problemu, nes sunkoka apie tuos visus gelezelius stropiai isvalyti. Pasitarkite su ortodontu del situacijos ir jei tai imanoma istaisyti plokstele, bei vaikas ja stropiai nesios, tikrai patariu pataupyti pinigelius. smile.gif
fukuotukaf
Galeciau pridurti, kad plokstele baisiai nepatogi yra, per pamokas issiimdavau, nes normaliai pakalbet negalejau. O su breketais tokiu problemu nera (galu gale ju ir neimanoma nusiimti). Del burnos higienos sutinku, kad yra sunkoka isvalyti visus plyselius, bet pakankamai kruopsciai valant dantys neturetu sugesti (per metus dar nei viena skylute neatsirado), taciau abejoju, ar vaikui kantrybes uzteks 10 minuciu po kiekvieno valgymo dantis valyt. Man jau dabar kartais jos truksta smile.gif
Be to, plokstele man visiskai nepadejo, kaip dabartine ortodonte sake, tik iskreivino kruminius dantis...
zuike
na as prie plosteles buvau pripratusi, ir kalbejau veliau taip, kad ne visi net itare, kad turiu plokstele
Odontologė
QUOTE (zuike @ 2004 06 16, 19:14)
na as prie plosteles buvau pripratusi, ir kalbejau veliau taip, kad ne visi net itare, kad turiu plokstele

Jei nedideli beda, ploksteles tikrai uztenka. wink.gif
fukuotukaf
Pas mane plokstele buvo su zandikauli plecianciu mechanizmu, tai siek tiek storesne, gal del to baisiai nepatogi pasirode...
Odontologė
QUOTE (fukuotukaf @ 2004 06 16, 21:05)
Pas mane plokstele buvo su zandikauli plecianciu mechanizmu, tai siek tiek storesne, gal del to baisiai nepatogi pasirode...

Ploksteliu labai ivairiu yra, o seniau aisku jos dar nepatogesnes buvo. wink.gif
_aiste_
man reikia nesioti breketus, taciau nezinau kuriuos rinktis- metalinius ar keramikinius. Keramikiniai daug brangesni, taciau jie ne taip matomi. O ar skiriasi efektyvumas? girdejau, kad dedant breketus reikia israuti kazkiek sveiku dantu. ar cia tiesa? smile.gif taip pat noreciau suzinoti kiek laiko reikia breketus nesioti?
Lauksiu gerb.stomatologes komentaro biggrin.gif
fukuotukaf
Nematau prasmes detis keramikinius breketus, nes viela tai vis tiek bus metaline ir tikrai matysis. Bent jau is nuotrauku, kurias pas ortodonte maciau, nenoreciau detis keramikiniu, negraziai atrodo. O metalinius nusiblizgini ir keliauji issisiepus blizgancia burna tongue.gif
_aiste_
biggrin.gif et... vistiek kazkaip atrodo geda butu vaiksciot wink.gif be to dar bendraklasiai tyciosis, nes mano klasioke "gelezinkeliu" pravardziuoja smile.gif o seip tai kodel keramikiniai negraziai atrodo? man atrodo jie kaip tik maziau pastebimi. Taigi dantu spalvos biggrin.gif
fukuotukaf
Jeigu gerai pamenu, tai jie yra permatomi. Ir nuotraukose tikrai nekaip atrode, kazkaip lygtai didesni negu metaliniai. O del tu pravardziavimu... tai mazvaikiai tik prasivardziuoja, blogiausiu atveju galesi kveivadanciais isvadinti tongue.gif Be to, teko girdeti, kad uzsienyje dabar madinga breketus nesioti, taigi klasiokai bus gerokai nuo mados atsilike smile.gif
Mano sese dabar 8 klase baige, tai lygtai nesiskunde, kad kas prasivardziuotu. O be to, jai jau apie pusmeti nesioti bereikes, tai paskui gales visi lygiu dantu pavydet smile.gif
Man irgi is pradziu vaikscioti geda buvo, stengiausi nesisypsot labai. O paskui pagalvojau, kad ne kiekvienas pora tukstanciu burnoj turi ir tegul visi mato, juk dantys svarus, breketai blizga, tai ko nesisypsot tongue.gif
Prime
As irgi nesiojau breketus. Ilgai- kokius 3 metus. net univere studijuodama vis dar buvau su breketais. Bet nematau nieko bloga - priemones vertos tikslo - dantys tikrai super.
Jomke
O kokios kainos ju,mane tai domina,nes noreciau du priekinius "iltinius"truputuka atstatyti.Bet vis kazkaip neprisiruosiu,ir galvoju kad tai turbut nemazi pinigeliai g.gif
fukuotukaf
Vienas zandikaulis apie 800Lt kainuoja (gali buti ir daugiau), des greiciausiai ant virsutinio ir apatinio zandikaulio, tai apie 1600Lt sumoj. O visa prieziura (apsilankymai pas ortodonta kas menesi, dantu sepetukai, tarpdanciu sepetukai, dantu pasta, skalavimo skystis) dar turbut tiek pat gausis smile.gif
Odontologė
Del to kokius breketus detis, cia jau aisku pagal indvidualu nora. Mano grynai asmenine nuomone- kad gal neverta detis keramikinius, vis tiek breketai daugiau maziau ant dantuku matysis ir to nepaslepsi. Del pasaipu tai gerai fukuotukaf pastebejo, kad tai tikrai mazvaikiu nuomone..
Dantukai dedant breketus raunami labai retai ir tai priklauso nuo anomalijos dydzio, ar pavyks visus dantukus sustumdyti i vietas, ar uzteks jiems vietos zandikaulyje. Tai turetu pasakyti ortodontas.
smile.gif
_aiste_
na is tikruju tai man paciai geriau metalinius detis nes daug pigiau smile.gif tiesiog galvoju kad paskuj netektu kompleksuot smile.gif o seip kiek laiko reikia juos nesioti? Pas mane irgi iltiniai kreivi ir vienas ciut pieninis (jeigu nesiojimo laikas priklauso nuo kreivu dantu skaiciaus) ir cia gydytojas nusprenzia kada nuimt ar gali ir pats paprasyt nuimt kai jau matai kad pakankamai lygus? smile.gif
fukuotukaf
Man irgi is pradziu atrode, kad virsuj tik vienas priekinis islindes. O pasirodo dar ir abu iltiniai maziausiai 45 laipsniu kampu buvo pasisuke, kruminiai i vidu arba i isore palinke. Apacioj is viso baisu buvo, nes 4 dantis dygo, o jam vietos nebuvo, del to priekiniai dantys buvo i desine puse sugule. Zodziu, kreivu dantu yra visada gerokai daugiau, negu atrodo is pradziu tongue.gif
Nesiojimo laikas priklauso nuo to, ar labai kreivi dantys, ar noriai jie tiesinasi, ir turbut dar nuo ortodonto priklauso. Vidutiniskai apie pora metu reiketu nesiot (gali buti, kad tik metus, o gal ir ilgiau). Man dabar belieka sulaukti, kol isdygs dantis ir tada ji istiesinti, gal po metu kokiu jau ir nuims. O va sesei zada po pusmecio nuimti (mums abiems pries metus uzdejo).
Nuimti manau galima bet kada, tik ar apsimoka tiek moketi, jeigu galutinio rezultato taip ir nesulauksi. Jau seniai turbut buciau nusiemus, nes atsibosta valytis ir siaip kartais baisiai erzina, bet pagalvojus, kiek sumokejau ir kaip dar gali atrodyti mano dantys, nusprendziu dar siek tiek pakentet rolleyes.gif
Odontologė
Nesiojimo laikas labai ivairus. Tai priklauso nuo anomalijos dydzio ir nuo dantuku paslankumo kaule. Gali uztrukti mazdaug nuo vieneriu iki... na kartais nesioja ir keturis- penkis, ar net ilgiau metu. Taciau cia jau turi buti labai didele anomalija ir subrendes zmogus. O nesioti patarciau iki tol, kol ortodontas rekomenduos juos nuimti. Taip pat po to daznai naktimis kuri laika yra rekomenduojamos ploksteles, kad dantukai negriztu i savo buvusias vietas.
Sekmes ir kantrybes! smile.gif
_aiste_
tai jau turbut mieliau su kreivais dantimis vaiksciociau nei penkis metus nesiociau biggrin.gif seip man ir kreivi gerai bet kad tevai vis ramybes neduoda smile.gif guodzia tik ta mintis, kad jei dabar juos uzhsideciau ir po dvieju metu nusiimciau gautusi kaip ir mokyklos pabaigimas. Tai ateisiu i isleistuves pakelta galva iki ausu issisiepus lygiais baltais dantim biggrin.gif nors ir seip kreiva sypsena visa veida gadina smile.gif

P.S labai aciu uz patarimus smile.gif
Odontologė
Atsiprasau, jei isgasdinau. Tau tikriausiai turetu uztekti ir dvieju metu. wink.gif 4-5 metai buna tik isimtinais atvejais. Tu geriausiai pasikonsultuok su savo ortodontu ir paklausk. smile.gif
Bimbale
Cia biski ne i tema bet pasakysiu kad labai nepatiko stomatologes isireiskimas: 'cia mazvaikiu nuomone'.. zinai (jei galiu i tave taip kreiptis) paprasciausia vaikui reikia su tais mazvaikiais kasdien matytis ir kai kasdien esi isvadinamas belenkaip tai tikrai neguodzia ta mintis kad tai yra mazvaikiu nuomone.. istikro jeigu zmogus yra silpnas (moraliskai) ir ima viska i sirdi, tai nepatarciau detis breketu, nes kasdien zliumbdamas del viso sito gali prarasti daug daugiau.. paprasciausia gal reiktu palaukti to meto kada suprasi kad tau ta kitu nuomone nera svarbi..
Migliuka
Saunu skaityti apie tai, kaip tevai rupinasi vaiku dantimis. Man niekada gyvenime niekas nera nieko pasakes apie dantis, nors jie kreivi kaip rekiant ir sakandis blogas (na bet cia viskas is mano pacios pastebejimu, nieko apie tai nenusimanau is tikruju). Nesuprantu kodel joks dantistas niekada man nera sakes, kad reiketu deti plokstele ar breketus. Kai pradejo augti iltiniai dantys iskart pastebejau, kad jie bus auksciau uz kitus dantis ir pati paklausiau dantisto ka daryti, bet jis tik pasiule pamasazuoti. Maza budama labai norejau ploksteles, bet tevai i tai nekreipe demesio. Dabar tikrai nusprendziau kad bet kokia kaina susidesiu breketus ir viska susitvarkysiu. Uzsiregistravau pas ortodonta, bet labai bijau, kad jis pasakys jog man breketai nepades ar dar ka nors, nes su niekuo apie tai nesikonsultavau.
Norejau paklausti ar gali atideti breketu idejima del to kad man dar neisdyge protiniai dantys (vienas jau prasikale).
Ir internete perskaiciau kad pries dedant breketus naudinga butu sustiprinti dantis naudojant geli skirta dantu emaliui stiprinti su kalciu ir fosforu. Apejau visas vaistines, bet ten apie tokius dalykus niekas net girdeti negirdejo. Fal galetumete pasakyti kur galima butu rasti toki dalyka arba pasiulyti kitus variantus. Ir apskritai kaip galiu paruosti tam dantis (iki apsilankymo pas ortodonta dar 2 menesiai).
Aciu:)
Odontologė
QUOTE (Migliuka @ 2004 06 24, 14:14)
Saunu skaityti apie tai, kaip tevai rupinasi vaiku dantimis. Man niekada gyvenime niekas nera nieko pasakes apie dantis, nors jie kreivi kaip rekiant ir sakandis blogas (na bet cia viskas is mano pacios pastebejimu, nieko apie tai nenusimanau is tikruju). Nesuprantu kodel joks dantistas niekada man nera sakes, kad reiketu deti plokstele ar breketus. Kai pradejo augti iltiniai dantys iskart pastebejau, kad jie bus auksciau uz kitus dantis ir pati paklausiau dantisto ka daryti, bet jis tik pasiule pamasazuoti. Maza budama labai norejau ploksteles, bet tevai i tai nekreipe demesio. Dabar tikrai nusprendziau kad bet kokia kaina susidesiu breketus ir viska susitvarkysiu. Uzsiregistravau pas ortodonta, bet labai bijau, kad jis pasakys jog man breketai nepades ar dar ka nors, nes su niekuo apie tai nesikonsultavau.
Norejau paklausti ar gali atideti breketu idejima del to kad man dar neisdyge protiniai dantys (vienas jau prasikale).
Ir internete perskaiciau kad pries dedant breketus naudinga butu sustiprinti dantis naudojant geli skirta dantu emaliui stiprinti su kalciu ir fosforu. Apejau visas vaistines, bet ten apie tokius dalykus niekas net girdeti negirdejo. Fal galetumete pasakyti kur galima butu rasti toki dalyka arba pasiulyti kitus variantus. Ir apskritai kaip galiu paruosti tam dantis (iki apsilankymo pas ortodonta dar 2 menesiai).
Aciu:)

Del gelio tai negirdejau, kad stomatologinemis medziagomis prekiaujancios firmos toki pardavinetu. Dar paklausk ortodonto.
Pries dedantis breketus reikia pilnumoje susitvarkyti dantukus, ypac kariesus vestibiulineje dantuko puseje, bet pageidautina visus, nes po to priejimas prie skyluciu buna apsunkintas. Taip pat neblogai butu apsilankyti pas burnos higienista, ar paprasyti stomatologo, kad nuvalytu akmenis ir apnasas.
Del to ar breketus deti pries ar po protiniu dantuku dygimo, tegul sprendzia ortodontas. Netgi jei nuspresite laukti, kol jie isdygs, breketu galite ir nesusideti, nes kartais protiniai dantukai taip ir neistygsta. smile.gif
O siaip patarciau nebijoti, nes su breketais sutvarkomos beveik visos ortodontines problemos. Kartais tai derinama su nedidelemis chirurginemis proceduromis. Ir tik laiko klausimas, kada jusu dantukai bus lygus! wink.gif
Uriukas
As kartais irgi pagalvoju apie breketus (sau), bet mane gasdina ne ju kaina, o tai, kiek ilgai reikes juos nesioti. Koks laikas yra realus, kad sakandzio padetis pageretu?
happy
Rasot, kad breketai labai brangus.. Pries 4 metus dejaus tai
nepasakyciau kad jau "karve kainuoja", nors kaip sakant brangumas
labai jau individualus dalykas.. Beje as dejaus valstybinej ortodontijos
klinikoj, tai ten kainos daug mazesnes nei privaciose klinikose. Pasidomekit
gal tada ir kainos taip neisgazdins.. Sekmes
Uriukas
O kiek laiko tuos breketus nesiojai?
Ingaaa
As irgi pries metus turejau toki galvosuki : ar breketai ar plokstele, visgi pasirinkau pigesni varianata ir labai patenkinta rezultatu.Siuolaikines ploksteles tikrai gana patogios plonos.
Virsutine plokstele kainavo 120 lt , apatine tiek pat tik virsuj kai pasitvarke sakandis teko dar viena plokstele daryt tai dar 120 lt kainavo plius apsilankymai pas gydytoja 10-20 lt , cia tokios kainos Alytuj.

Bet kad ploksteles atitaiso sakandi tai faktas dabar galiu placiai sypsotis biggrin.gif , o pries metus neturejau tokio noro , nes dantukai atrode ne kaip rolleyes.gif
Loreli
QUOTE (alvija @ 2004 06 25, 17:08)
As irgi pries metus turejau toki galvosuki : ar breketai ar plokstele, visgi pasirinkau pigesni varianata ir labai patenkinta rezultatu.Siuolaikines ploksteles tikrai gana patogios plonos.
Virsutine plokstele kainavo 120 lt , apatine tiek pat tik virsuj kai pasitvarke sakandis teko dar viena plokstele daryt tai dar 120 lt kainavo plius apsilankymai pas gydytoja 10-20 lt , cia tokios kainos Alytuj.

Bet kad ploksteles atitaiso sakandi tai faktas dabar galiu placiai sypsotis biggrin.gif , o pries metus neturejau tokio noro , nes dantukai atrode ne kaip rolleyes.gif

O uzteko metu laiko, kad dantys butu tiesus? Ir jas galima isimti?
Ingaaa

Man net metu neprireike , o jeigu buciau labai saziningai nesiojiusi buciau zymiai greiciau rezultata pasiekusi.

Zinoma galima isimti ir po kiekvieno valgymo isplauti.
Man ne tik dantis tiesino bet ir sakandi tvarke o po to dar reikia nesiot kazkiek laiko plokstele kad dantys priaugtu ar kaip ten vadinasi rolleyes.gif
Taip kad dar praeita birzeli as sypsojausi smile.gif tik taip o dabar jau galiu biggrin.gif taip
kliopa
O argi galima paciam nuspresti, ko nori: ar briketu, ar ploksteliu? Sunui ortodonte visada pasako, ko reikia. Ir nieks manes nuomones neklause. g.gif
Ingaaa
QUOTE (kliopa @ 2004 06 26, 19:55)
O argi galima paciam nuspresti, ko nori: ar briketu, ar ploksteliu? Sunui ortodonte visada pasako, ko reikia. Ir nieks manes nuomones neklause. g.gif

Kliopa cia priklauso nuo gydytojo , as butent tokio ir ieskojau kuris suteiktu visa info ir leidzia paciai pasirinkt , ir nenusivyliau.
Siulyciau pasikonsultuot ir su kita ortodonte , nes kai man buvo10 metu gydziausi pas kita ortodonte ogi ji pasirodo visai ne i ta puse mano dantukus kreipe , ir dar visai be reikalo istrauke du sveikus dantukus mad.gif
Arba reikalauk kad viska aiskintu kaip ?kodel? kodel geriau breketai negu ploksteles ir t.t
kliopa
g.gif Man ir aiskina viska smulkiai, kas ir kodel, kada ko reiks, ka rentgeno nuotraukos reiskia ir tt. Bet ji pati nusprendzia, kas tuo metu geriausia ir visiskai ne i brangesne puse. Ka as zinau, bet kazkodel pilnai ja pasitikiu. Man kazkaip net klausimas nekilo, kad turiu nuspresti. huh.gif
Ingaaa
QUOTE (kliopa @ 2004 06 26, 20:17)
g.gif Man ir aiskina viska smulkiai, kas ir kodel, kada ko reiks, ka rentgeno nuotraukos reiskia ir tt. Bet ji pati nusprendzia, kas tuo metu geriausia ir visiskai ne i brangesne puse. Ka as zinau, bet kazkodel pilnai ja pasitikiu. Man kazkaip net klausimas nekilo, kad turiu nuspresti. huh.gif

Tai jeigu pasitiki ir matai kad viskas ciki tai ir nesiblaskyk wink.gif
Odontologė
Dar noreciau pridurti, kad beprasmiska viena kitos klausineti kiek laiko nesiojo plokstele ar breketus smile.gif . Tai yra labai indvidualus dalykas kuris priklauso nuo anomalijos dydzio, kaulo strukturos, amziaus. Ir jei tai plokstele- zinoma nuo to, kaip stropiai ji yra nesiojama. smile.gif
happy
QUOTE (Uriukas @ 2004 06 25, 16:16)
O kiek laiko tuos breketus nesiojai?

Kazkur 2 metus
Anabelė
O jei sukandimas yra toks netaisyklingas, kad apatiniai priekiniai dantys pasislepia po virsutiniais? Kartu ir veido forma yra netaisyklinga. Apatine lupa tiesiog "kabinasi" ant virsutiniu dantu. Tikriausiai tai gana sudetinga atstatyti? Ar siuo atveju dar galetu padeti plokstele? Ar ploksteles tinka tik vaikams? Man 25 m.
Ingaaa
QUOTE (diora @ 2004 07 03, 21:28)
O jei sukandimas yra toks netaisyklingas, kad apatiniai priekiniai dantys pasislepia po virsutiniais? Kartu ir veido forma yra netaisyklinga. Apatine lupa tiesiog "kabinasi" ant virsutiniu dantu. Tikriausiai tai gana sudetinga atstatyti? Ar siuo atveju dar galetu padeti plokstele? Ar ploksteles tinka tik vaikams? Man 25 m.

aga mano irgi apatiniu dantu nebuvo matyt virsutiniai paslepia biggrin.gif Dabar jau geriau matosi ir apatiniai dantai biggrin.gif
Nu tikrai tau nevelu tvarkytis dantukus man va trisdesimt o as tik siemet susitvarkiau taip kad jeigu tik turi noro pirmyn wink.gif
Odontologė
QUOTE (diora @ 2004 07 03, 21:28)

Kazin ar tokiu atveju padetu plokstele. Del anomalijos ir amziaus, speju, kad reiketu breketu. Del to, kiek juos reikes nesioti, gal geriau pasakytu ortodontas, istyres konkrecia situacija.
Bet siaip- pritariu Alvijai, jei uztenka pinigeliu, tikrai nebijok pasiryzti! wink.gif
Anabelė
Aciu uz atsakymus wink.gif Manau, kad rysiuos detis breketus, kad ir kiek tai kainuos (pinigu, laiko ar kantrybes:)). Dar noreciau patarimo: kur geriausiai juos detis(Kaune)? Dabar svarstau dvi galimybes: Ortodontijos klinika arba Stomatologijos poliklinika (Vytauto pr.).
INDRĖalex
Siūlau Ortodontijos klinikoje Lukšio-Daumanto gatvėje , nr.:6 (lygtais) thumbup.gif .
Anabelė
Pameginsiu siandien ten nubegt, jei dar spesiu. Idomu iki kiek jie dirba smile.gif Ir ar nebus taip, kad mane atiduos kokiems praktikantams, kaip kad nutinka klinikose;)
Odontologė
QUOTE (INDRĖalex @ 2004 07 08, 11:40)
Siūlau Ortodontijos klinikoje Lukšio-Daumanto gatvėje , nr.:6 (lygtais) thumbup.gif .

Tik ne Luksio, O Luksos-Daumanto 6

Taip, ten galite sulaukti ir studentu pasiziurejimu. Bet visas pagrindines proceduras tikrai darys gydytojas.
Uriukas
O kaip situacija Latviu gatveje Vilniuje, gal kas zinote?
nouvelle
Buvau pas Norkunaite Sevcenkos gatvej Vilniuij. Mano situacija tai ....
Arba 2-3 metai su breketais ir operacija, arba kokie astuoni metai su ivairiom plokstelem ir aparatais. Ir bet kuriuo atveju naktimis iki gyvenimo galo turbut aparatas burnoj. Rysiuos antram variantui. Manau verta. Linkiu ir kitoms apsisprest
Ka-Mi
Mano dukrai tuoj bus 11 metu.Spalio men pirma karta eisime pas ortodonta.Negaliu apsispreti,ka tokio amziaus vaikui geriau deti-breketus ar plokstele.Noreciau deti breketus,nes ju negalima nusiimti,kaip ploksteles,bet neseniai kazkur skaiciau,kad vaikams neverta ju deti,nes zandikaulis auga,ir dantukai vel issikraipo.Ka patartumete?
Odontologė
QUOTE (Ka-Mi @ 2004 08 08, 19:31)
Mano dukrai tuoj bus 11 metu.Spalio men pirma karta eisime pas ortodonta.Negaliu apsispreti,ka tokio amziaus vaikui geriau deti-breketus ar plokstele.Noreciau deti breketus,nes ju negalima nusiimti,kaip ploksteles,bet neseniai kazkur skaiciau,kad vaikams neverta ju deti,nes zandikaulis auga,ir dantukai vel issikraipo.Ka patartumete?

Tikrai butu idomu, jei prisimintumete saltini, kur taip perskaitete.
O del to ka deti turi patarti ortodontas. Nes kiekviena anomalija labai skirtinga ir tolo grazu ne visoms reikia breketu. Daznai misriame sakandyje uztenka tik treinerio, kad padetu dantukams dygti i savo vietas.
Ka-Mi
Dekoju uz atsakyma.
Deja,saltinio tikrai nepamenu,bet tai buvo laikrastis ar zurnalas smile.gif

O ar negali ortodontai dabar spekuliuoti breketais?Jie gan brangus ir,jei gydytojas mato,kad zmogus nieko pries deti vaikui breketus,gali juos siulyti,nors jie ir nera butini?
Ar jei vis delto isidetume breketus ar yra garantija,kad dantukai,zandikauliui augant,vel neissikraipys?
RebekaG
QUOTE (Ka-Mi @ 2004 08 08, 21:31)
Noreciau deti breketus,nes ju negalima nusiimti,kaip ploksteles,bet neseniai kazkur skaiciau,kad vaikams neverta ju deti,nes zandikaulis auga,ir dantukai vel issikraipo.Ka patartumete?

Plokstele, jei reiks, padarys nauja pagal paaugusi zandikauli.
Ar jei vis delto isidetume breketus ar yra garantija,kad dantukai,zandikauliui augant,vel neissikraipys?

Kiekvienas atvejis individualus (turi reiksmes ir zalingi ipraciai ir deformacijos laipsnis).
Atvirksciai, dantys lengviau issidesto platesniame zandikaulyje, nes zandikaulis auga, o dantukai neplateja. Issikraipo tada, kai nera dantukams vietos. Kai nuima breketus, paprastai dar 6 men reikia nesioti palaikancia plokstele, kad taisiklingas sakandis "nusistovetu".

P.S. Jusu stomatologe turbut atostogauja rolleyes.gif nutariau siektiek padeti wink.gif
Augė
gal kas ten tvarke vaikams dantis ortodonto klinikoje salia kliniku Kaune,noreciau kad papasakotu kaip ten?ar gal verta eiti kazkur kitur?
dukros dantukai biski kreivi ,israse mums siuntima bet nei adreso nei telefono neturejo dantiste,tai dabar galvojam kur eiti wub.gif
Gal kas ka patartu biggrin.gif
o gal kur nors ir adresiukas su telefono numeriu uzsimetes butu,tai visai gerai tiktu ,nes lyg inete neradau nieko.tatyt nemoksa esu wub.gif
Odontologė
QUOTE (RebekaG @ 2004 08 16, 13:09)
P.S. Jusu stomatologe turbut atostogauja rolleyes.gif nutariau siektiek padeti wink.gif

Tikrai taip ir buvo. Labai tau aciu wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.