Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 5 tema
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Solen
"Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos”
R. Chaleckas

1 tema
2 tema
3 tema
4 tema

Populiariausias praėjusios temos Cipciuko šimtalapis

user posted image

500g. miltu
25g. mieliu
125 ml pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)

Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu
SKANAUS!
user posted image

Siek tiek gamybos vaizdziai(Cipciukas)

! Pastabeles:

1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų

Bea receptas
si179 receptas su gaminimo procesu vaizdžiai

Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių! mirksiukas.gif
Musiukass
QUOTE(aciakaba @ 2011 04 03, 13:15)
Slapias sluoksniuotas niam , super  bigsmile.gif
As aguonas dedu- tai toki voleli padarau, kad man pjuvyje rutuliukas gautusi ax.gif O jus turbut paskleidziat labiau?

dėkui wink.gif

barstydavau kiekvienam sluoksnyje, o šį kartą paskleidžiau tik ant paskutinio ištampyto sluoksnio. Volelyje man atrodo daug daug gražiau, bet kandant man patinka užkast kiekvieną kartą aguonų. Šį kartą irgi nelabai užkast kiekvieną syk sekas biggrin.gif
pasta222
Ačiu Solen už nauja temele 4u.gif

mano trečiasis, kepiau iš dvigubos normos, suraičiau du užteks turbut ir vieno smile.gif
user posted image
user posted image
Solen
bigsmile.gif koks simtalapis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ta gabaliuka tai sukirstau dabar essen.gif reiks ir man pasipraktikuot,kad Velykoms skanu issikeptau smile.gif labai jau senai kepiau blush2.gif
pasta222
deje jau tas gabaliukas paskutinis tongue.gif
Ūla
Tobulas šimtalapis. TOBULAS.
Kepsiu Velykom ir aš.
dangiuk
QUOTE(pasta222 @ 2011 04 03, 17:47)

mano trečiasis, kepiau iš dvigubos normos, suraičiau du užteks turbut ir vieno smile.gif

*

nu gražuuuuuus thumbup.gif drinks_cheers.gif

Darbe susiginčijau su pavaduotoja, jos teigimu, šimtalapis turi būti purus (iš serijos bandelė su cinamonu), nu pasakiau, kad tada tikro šimtalapio ji neragavus... ir traukė velnias už liežuvio... doh.gif unsure.gif
rugiagele26
Neteisi tavo bendradarbe schmoll.gif 100 %
NerLin

Labai labai thumbup.gif !
Tik aš mėgstu apačioj labiau sukepusį, bet tai - skonio reikalas wink.gif.
Musiukass
nebūsiu kukli, nu laaabai jau aš juo džiaugiuos blush2.gif tai atkėliau iš anos temos galo, sorry blush2.gif

labai mėgstu šitą kalorijų bombą wub.gif vakar vėl kepiau, tai pirmą kartą tampėsi taip gerai, ir susukt ėjo, visada būdavo toks, kad net sukt neidavo, skystas.. šį kartą sekėsi puikiai, tai su tooookiu džaugsmu aš į jį žiūrėjau ir toooks laimingas mergaitis buvau hihihi.gif

user posted image
pasta222
QUOTE(NerLin @ 2011 04 04, 11:15)

Labai labai thumbup.gif !
Tik aš mėgstu apačioj labiau sukepusį, bet tai - skonio reikalas wink.gif.
*

megstu ir aš labiau sukepusi bigsmile.gif bet mano skrandžiui peilis lotuliukas.gif
dangiuk
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 04 04, 08:07)
Neteisi tavo bendradarbe  schmoll.gif 100 %
*

Žinau, nu bet žinai - valdžia visada teisi... doh.gif biggrin.gif
Žuviss
QUOTE(Musiukass @ 2011 04 04, 11:28)
nebūsiu kukli, nu laaabai jau aš juo džiaugiuos  blush2.gif  tai atkėliau iš anos temos galo, sorry blush2.gif
labai mėgstu šitą kalorijų bombą  wub.gif vakar vėl kepiau, tai pirmą kartą tampėsi taip gerai, ir susukt ėjo, visada būdavo toks, kad net sukt neidavo, skystas.. šį kartą sekėsi puikiai, tai su tooookiu džaugsmu aš į jį žiūrėjau ir toooks laimingas mergaitis buvau hihihi.gif

*

mmmm!Atrodo kaip pirktas thumbup.gif ,niekad nebandžiau,visada perkam Kaune iš Jūratės Gulbinienės konditerijos gaminių.Tikrai pasakiški,bet ir kaina..50lt.Kepant pačiai išeitų pigiau,bet baisu,kad gali nepavykt g.gif
pasta222
QUOTE(Džigė @ 2011 04 04, 18:29)
fantastiskai atrodo, pagal koki recepta kepete? Atrodo ne toks riebus kaip kiti  g.gif
*

kepiau cipciuko recepta, o riebalus vienos porcijos padalinau ant dveju ir man buvo kaip tik thumbup.gif
jurga1985
kokio svorio simtalapis gaunasi, jai gamint pagal cipsiuko recepta? g.gif
rugiagele26
QUOTE(jurga1985 @ 2011 04 04, 23:46)
*

Jei nesumeluosiu, tai man lyg gavosi 1,5 kg g.gif
pasta222
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 04 05, 07:50)
Jei nesumeluosiu, tai man lyg gavosi 1,5 kg  g.gif
*

taip, pas mane tiek pat apie 1.5kg. drinks_cheers.gif
dangiuk
QUOTE(jurga1985 @ 2011 04 04, 22:46)
*

be kelių gramų du kg.
pasta222
QUOTE(dangiuk @ 2011 04 05, 16:31)
be kelių gramų du kg.
*

čia turbut kai sudedi visa riebalu nora g.gif mano buvo tik puse, gaila nesveriau pirmutini riebuji biggrin.gif
dangiuk
QUOTE(pasta222 @ 2011 04 05, 17:22)
čia turbut kai sudedi visa riebalu nora g.gif mano buvo tik puse, gaila nesveriau pirmutini riebuji biggrin.gif
*

čia iš 500g sviesto.
rugiagele26
Tai kame saknys tada blink.gif as is 500 g sviesto ir 300 g cukraus... ir 1,5 kg blink.gif
dangiuk
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 04 06, 16:02)
Tai kame saknys tada  blink.gif as is 500 g sviesto ir 300 g cukraus... ir 1,5 kg  blink.gif
*

Neturiu supratimo, gal kad dedu visą mažiuką pakiuką razinų g.gif nu bet ten max 150g būna...
rugiagele26
QUOTE(dangiuk @ 2011 04 06, 17:41)
Neturiu supratimo, gal kad dedu visą mažiuką pakiuką razinų g.gif nu bet ten max 150g būna...
*

Aij, kaip gaunasi, taip biggrin.gif svarbu skanu biggrin.gif kepsiu Velykom. Sake visi , kad geras skonis blush2.gif tai patikejau...
pasta222
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 04 06, 17:43)
Aij, kaip gaunasi, taip biggrin.gif svarbu skanu biggrin.gif kepsiu Velykom. Sake visi , kad geras skonis  blush2.gif tai patikejau...
*

drinks_cheers.gif as kol laiko turesiu tai turbut kekviena savaite kepsiu kol visi apsivalgys nestuke.gif lotuliukas.gif
dangiuk
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 04 06, 16:43)
Aij, kaip gaunasi, taip biggrin.gif svarbu skanu biggrin.gif kepsiu Velykom. Sake visi , kad geras skonis  blush2.gif tai patikejau...
*

Kepsiu ir aš saviškiams, ir dovanų, ir nedovanų. Bet saviškiams galvoju bandyt su kokiu kitu įdaru, gal kokiais obuoliais..... g.gif nes mažiukas mano tas aguonas laiko garbės reikalu išbarstyt visose pasiekiamose vietose... doh.gif lotuliukas.gif
rugiagele26
QUOTE(dangiuk @ 2011 04 07, 07:08)
Kepsiu ir aš saviškiams, ir dovanų, ir nedovanų. Bet saviškiams galvoju bandyt su kokiu kitu įdaru, gal kokiais obuoliais.....  g.gif nes mažiukas mano tas aguonas laiko garbės reikalu išbarstyt visose pasiekiamose vietose...  doh.gif  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Neryte
Sveikos mirksiukas.gif
Jungiuosi ir as i kepeju buri,buvo laikas kai kepinejau,bet paskutinius metus buvau uzmetus sita reikala.Norejau paklausi,ar kuri minkete tesla duonkepeje ir kas gavosi,noriu pirkti duonkepe,tai sakau gal pagelbetu sitame reikale g.gif
sraigyte :)
Laba diena smile.gif
na isbandziau ir as simtalapi.. ir ka galiu pasakyti.. o gi nieko gero.. nepavyko verysad.gif verysad.gif visu pirma nepavyko tesla (gaminau pgl Cipciuka), nesupratau kdl, viska dariau pgl recepta, gramukas i gramuka... nepakylo, nelipo (kaip buvo parasyta), nesitampe (kiek isejo iskociot, tiek)... galvoju gal mieles negeros... na zodziu liudna man, labai norejau, tikrai stengiausi ir gavosi snipstas.. siaip iskepe kazkas, matesi sluoksniai (deja nenufotkinau), bet buvo baisiai kietas ir sausas (sviestas isbego ir negrizo biggrin.gif ) tai va... tikrai nzn kame reikalas... bet yra kaip yra.. unsure.gif
dangiuk
smile.gif+2011 04 10, 17:55-->
QUOTE(sraigyte smile.gif @ 2011 04 10, 17:55)
Laba diena smile.gif
na isbandziau ir as simtalapi.. ir ka galiu pasakyti.. o gi nieko gero.. nepavyko verysad.gif  verysad.gif  visu pirma nepavyko tesla (gaminau pgl Cipciuka), nesupratau kdl, viska dariau pgl recepta, gramukas i gramuka... nepakylo, nelipo (kaip buvo parasyta), nesitampe (kiek isejo iskociot, tiek)... galvoju gal mieles negeros... na zodziu liudna man, labai norejau, tikrai stengiausi ir gavosi snipstas.. siaip iskepe kazkas, matesi sluoksniai (deja nenufotkinau), bet buvo baisiai kietas ir sausas (sviestas isbego ir negrizo biggrin.gif ) tai  va... tikrai nzn kame reikalas... bet yra kaip yra..  unsure.gif
*

147 kartą kartojame - sviestas TURI IŠBĖGTI, bet pyrago kelt iš skardos nereikia skubėt, palikit kokiai 20 min, sviestas imigruos atgal. 4u.gif
pasta222
man su pirmu buvo beda, išbego visi riebalai iš skardos ir pavirto dumais lotuliukas.gif
savaitgalio kepinys turbut 5 ar 6 nebepamenu
user posted image
kitas su uogiene, aguonu pritrukau doh.gif riebalu tai pat,sausokas verysad.gif
user posted image
liucijabalt
smile.gif+2011 04 10, 18:55-->
QUOTE(sraigyte smile.gif @ 2011 04 10, 18:55)
Laba diena smile.gif
na isbandziau ir as simtalapi.. ir ka galiu pasakyti.. o gi nieko gero.. nepavyko verysad.gif  verysad.gif  visu pirma nepavyko tesla (gaminau pgl Cipciuka), nesupratau kdl, viska dariau pgl recepta, gramukas i gramuka... nepakylo, nelipo (kaip buvo parasyta), nesitampe (kiek isejo iskociot, tiek)... galvoju gal mieles negeros... na zodziu liudna man, labai norejau, tikrai stengiausi ir gavosi snipstas.. siaip iskepe kazkas, matesi sluoksniai (deja nenufotkinau), bet buvo baisiai kietas ir sausas (sviestas isbego ir negrizo biggrin.gif ) tai  va... tikrai nzn kame reikalas... bet yra kaip yra..  unsure.gif
*

Sraigyte, zinok nuo mieliu tikrai daug priklauso... As esu isbandzius ir su svieziom ir su sausom... Viena karta kai papuola labai sviezios mieles - puikiai gaunasi smile.gif , kita karta - plysta, nors tu ka... doh.gif Kai kepiau su sausos mielem - labai gerai isejo su Fermipan mielem thumbup.gif .
Gal kuri zinot kur ju dabar galima gauti? Anksciau pirkau IKI prekybos centre... Dabar ju nebera.. Niekur neradau... g.gif
Su kitos rusies sausom mielem visko buna doh.gif
Aleksandra87
Sveikos!
Esu naujoke siame forume blush2.gif , bet jau seniai naudojosi cia rastais receptais. ax.gif Apie simtalapi tiek visko prisiskaicius, kad nutariau butinai ji iskept.

O del mieliu, tai Fermipan mieliu galima rasti MAXIMA parduotuvese.
liucijabalt
QUOTE(Aleksandra87 @ 2011 04 11, 11:44)

O del mieliu, tai Fermipan mieliu galima rasti MAXIMA parduotuvese.
*

Aciu, Aleksandra, reiks geriau paieskoti smile.gif Gal didesnese Maximose yra... ax.gif
Aleksandra87
As perku kaip tik mazoje vieno X maximoje smile.gif

Mano simtalapis jau orkaitej clap.gif dabar laukiu kol iskeps ir kada jau bus galima ji paragaut essen.gif
tik gaila, kad galesiu paragaut jo maza kasneli, visas geris atiteks seimynai, kadangi pati siuo metu laukausi dietos ir fitness3.gif
Musiukass
QUOTE(pasta222 @ 2011 04 11, 10:58)
savaitgalio kepinys turbut 5 ar 6 nebepamenu

fantastiškai atrodo thumbup.gif kaip išsižiočiau, kaip kąsčiau (tą be uogienės) tik pakepčiau dar daugiau jį (bet čia skonio reikalas). Vaizdas tai 100 balų thumbup.gif
liucijabalt
QUOTE(Aleksandra87 @ 2011 04 12, 14:18)
As perku kaip tik mazoje vieno X maximoje smile.gif

Pasinaudosiu tavo patarimu mirksiukas.gif
pasta222
QUOTE(Musiukass @ 2011 04 12, 17:35)
fantastiškai atrodo  thumbup.gif kaip išsižiočiau, kaip kąsčiau (tą be uogienės) tik pakepčiau dar daugiau jį (bet čia skonio reikalas). Vaizdas tai 100 balų thumbup.gif
*

Ačiukas 4u.gif dėl kepimo minėjau, kad mano skrandžui peilis, o taip nuretusi verysad.gif
svajone*
Kepiau praeita nakti simtalapi is dvigubos normos(gal tiksliau pilnos).Kiek didesne dalis nei puse - su aguonom,kita dalis su varske.Skanuuuu ax.gif
user posted image
Ir vel didelis aciu,Cipciukui.Niekaip negaliu atsidziaugt,kad sita skanesta issikepu namie ax.gif
pasta222
QUOTE(svajone* @ 2011 04 13, 13:41)
Kepiau praeita nakti simtalapi is dvigubos normos(gal tiksliau pilnos).Kiek didesne dalis nei puse - su aguonom,kita dalis su varske.Skanuuuu  ax.gif

*

skanuuuu niam thumbup.gif , o kaip su varške skonis giaras bigsmile.gif
svajone*
QUOTE(pasta222 @ 2011 04 13, 19:22)
skanuuuu niam thumbup.gif , o kaip su varške skonis giaras bigsmile.gif
*

Bent jau vyrui sake net skaniau ,nei su aguonom.Man skanu ir vienaip,ir kitaip.Kepsiu dabar visada puse tokio,puse kitokio.
Dar beminkant tesla nuzvelgiau miltu pokiuku ir siurpas perejo ,ziuriu - 550D ,o Cipciukas rase,kad tinka 405D,prima kart su jais ir kepiau.Baimes buvo,kad nesigaus,bet tfu tfu tfu,viskas ok.
Kava&arbata
Oj saunuoles 4u.gif

Bandysiu ir as ax.gif , tik gal galit pasakyti ar is puses recepto produktu gausis? Nenoriu pirma karta didelio kepti g.gif
liucijabalt
QUOTE(Kava&arbata @ 2011 04 14, 09:22)
Oj saunuoles  4u.gif

Bandysiu ir as  ax.gif , tik gal galit pasakyti ar is puses recepto produktu gausis? Nenoriu pirma karta didelio kepti  g.gif
*

Zinoma, kad gausis, tik mazesnis mirksiukas.gif
Katuliux
Na ir as kaupiuosi velykoms kepti si grandijozini kepini ax.gif

Reikia paskaitineti buvusias temas apie minkyma duonkepej ax.gif ir dar norejau... labaiusiai baiminuosi del viniojimo, kad vel trukines ir snipstas gausis, o jeigu pabandyti ant stalo patiesti maistine plevele, o tik po to ant jos jau lapus tampyti....paskui sukant manau butu lengviau, bent jau kad nesuplys tai tikrai...ka manot g.gif ?
svajone*
QUOTE(Katuliux @ 2011 04 15, 20:00)
Na ir as kaupiuosi velykoms kepti si grandijozini kepini  ax.gif

Reikia paskaitineti buvusias temas apie minkyma duonkepej  ax.gif  ir dar norejau... labaiusiai baiminuosi del viniojimo, kad vel trukines ir snipstas gausis, o jeigu pabandyti ant stalo patiesti maistine plevele, o tik po to ant jos jau lapus tampyti....paskui sukant manau butu lengviau, bent jau kad nesuplys tai tikrai...ka manot  g.gif ?
*

Maziau pergyvenk,kad plys tesla,na tik nepalikt storu vietu ir tu skyliu krastus kuo arciau sutempt vieni prie kitu.Plyso ir man,net pirmas lapas.Kad ir kaip stengsiuos saugot,bet ilgi nagai vistiek kepsteli,bet susisuko idealiai. Siuo keptu simtalapiu isvis esu labai patenkinta. Man ypac smagiai tampos antras ir sekantys lapai,kai jau dedi ant sviestuoto pries tai tampyto,rankom siek tiek spusteliu,kad priglustu labiau prie apatinio,o tada vis po dali atkeliu ir visa ranka tampau.
Loretaus
Sveikos kepėjėlės 4u.gif aš pirmą kartą kepiau šimtalapį.Gavosi nelabai toks,koks turi būti,bet vistiek labai skanus,saldus ir šlapias thumbup.gif Nesisekė man tų lakštelių tampyt,susisukau labai greitai,po poros valandų jau kepė orkaitėj mirksiukas.gif
user posted image

user posted image
Divia
Sveikutes! Jau kiek laiko vis veizu i jusu sumtalapius,tyrineju receptus-v.z. kaupiuos naujam bandymui fitness4.gif (net savaji itraukiau i savo uzmacias,sake pades su tampymu thumbup.gif )
Tik turiu viena klausymeli-AR GALIMA VIETOJ SLAPIU MIELIU(svieziu) NAUDOTI SAUSAS,JEI TAIP-TAI KIEK JU REIKTU GAMINANT PAGAL CIPCIUKO RECEPTA(25 gr )?
Ir dar-kokio dydzio kiausiniai turetu buti (pas mane XXL-tai gal dvieju per akis?)
kristyyyna85
sveikos 4u.gif man irgi idomu,kaip suprast 2,5kiausinio.Cia turima omeny 3mazi arba 2dideli?ar kaip? bigsmile.gif
dangiuk
QUOTE(kristyyyna85 @ 2011 04 17, 10:52)
sveikos 4u.gif man irgi idomu,kaip suprast 2,5kiausinio.Cia turima omeny 3mazi arba 2dideli?ar kaip? bigsmile.gif
*

Plak tris ir nesuk galvos mirksiukas.gif

Vienas maniškių biggrin.gif
user posted image
kristyyyna85
QUOTE(dangiuk @ 2011 04 17, 15:32)
Plak tris ir nesuk galvos  mirksiukas.gif

Vienas maniškių  biggrin.gif
user posted image
*

nerealus,neerzink biggrin.gif ryt bandau kepti is puses porcijos.A klausyk,tu sausas ar sviezias mieles naudoji? bigsmile.gif
dangiuk
QUOTE(kristyyyna85 @ 2011 04 17, 15:27)
nerealus,neerzink  biggrin.gif ryt bandau kepti is puses porcijos.A klausyk,tu sausas ar sviezias mieles naudoji? bigsmile.gif
*

Tik šviežias, sausas, jei jau visai visai šviežių nerandu biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.