GRAIKISKAS MANU APKEPAS
5 st. pieno
100 g sviesto
1 st. cukraus
1 st. manu kruopu
3 kiausiniai
1/2 a.s. cinamono
Uzvirinti piena, sudeti sviesta, cukru ir cinamona. Kai sviestas issilydis, supilti manu kruopas ir virti, maisant, kol sutirstes. Nuimti nuo ugnies ir palikti kad atvestu. Kiausinius paplakti ir supilti i pravesusia manu kose. Gerai ismaisyti. Supilti i sviestu istepta kepimo inda ir kepti 250 C orkaite 40 - 60 min.
DeliciousEurope
QUOTE(JOLKA999 @ 2011 07 16, 15:46)
kiekvienais metais kepu si pyraga,man jis tobulas aciu aguonelei
http://www.supermama...;#entry28415905
receptas paspaudus nuoroda.
http://www.supermama...;#entry28415905
receptas paspaudus nuoroda.
mano ir sis dabar papuliariausias.
as kepiau ir su avietem ir tinka.
QUOTE(Tomutė @ 2011 07 18, 16:31)
,,Girtas piragelis,, ( pavadinimas perkrystytas, saltinis BBC good food zurnalas
100g sviesto arba margarino
100g rudojo cukraus, as (dejau paprasta cukru balta)
100g kvietiniu miltu
100g.rupiu kvietiniu miltu ( dejau rupiu ruginiu, nes rupiu kvietiniu neturejau)
1arb,s.sodos
1arb.s. cinamono malto
apie 175ml sidro,(pyliau fizz vysnini tai i gavosi pyragas vysniu skonio)
2 kaiusiniai
Sviesta minksta istrinti su cukrum iki purumo, imusti kiausinius istrinti kartu,i puse miltu suberti soda ir cinamona ir sumaisyti,tada berti tuos miltus i sviesto kiausiniu ir cukraus mase, ismaisyti tada pilti likusius miltus ir vel viska gerai ismaisyti.supilti tesla i kepimo popierius istiesta formele ir kepti 180 laipsniu orkaiteje.
Kai dariau si pyraga galvojau nesamone soda jausis, nes jei pastebejote nugesinti jos nereikejo, bet nesijaute sodos ne trupucio.Geresnes seimininkes tai paaiskintu, as galvoju soda apgirto nuo sidro gavosi kazkas :)Skanus pyragas su arbata ar kava.Pastebejimas, sviesto deciau koki 80g, nes man 100g per riebu biski sakyciau.80g.pats tas.
100g sviesto arba margarino
100g rudojo cukraus, as (dejau paprasta cukru balta)
100g kvietiniu miltu
100g.rupiu kvietiniu miltu ( dejau rupiu ruginiu, nes rupiu kvietiniu neturejau)
1arb,s.sodos
1arb.s. cinamono malto
apie 175ml sidro,(pyliau fizz vysnini tai i gavosi pyragas vysniu skonio)
2 kaiusiniai
Sviesta minksta istrinti su cukrum iki purumo, imusti kiausinius istrinti kartu,i puse miltu suberti soda ir cinamona ir sumaisyti,tada berti tuos miltus i sviesto kiausiniu ir cukraus mase, ismaisyti tada pilti likusius miltus ir vel viska gerai ismaisyti.supilti tesla i kepimo popierius istiesta formele ir kepti 180 laipsniu orkaiteje.
Kai dariau si pyraga galvojau nesamone soda jausis, nes jei pastebejote nugesinti jos nereikejo, bet nesijaute sodos ne trupucio.Geresnes seimininkes tai paaiskintu, as galvoju soda apgirto nuo sidro gavosi kazkas :)Skanus pyragas su arbata ar kava.Pastebejimas, sviesto deciau koki 80g, nes man 100g per riebu biski sakyciau.80g.pats tas.
O kada pilti sidrą? Atroro nesudėtingas ir skanus pyragas, bandysiu
QUOTE(Yasmin @ 2011 07 19, 13:19)
O kada pilti sidrą? Atroro nesudėtingas ir skanus pyragas, bandysiu
ot ziopla neparasiau, sidra pilti i ta pirma miltu dali kartu su cinamonu ir soda, data taip suputoja viskas
QUOTE(JOLKA999 @ 2011 07 16, 14:46)
kiekvienais metais kepu si pyraga,man jis tobulas aciu aguonelei
http://www.supermama...;#entry28415905
receptas paspaudus nuoroda.
http://www.supermama...;#entry28415905
receptas paspaudus nuoroda.
Labai aciu uz si receptuka, siandien kepiau gavosi
QUOTE(Sigitaw @ 2011 07 18, 17:28)
GRAIKISKAS MANU APKEPAS
ka tik issikepiau is puses porcijos. Skanu, nesulaukiau kada atves, tai karsta suvalgiau su r. serbentu uzpilu. Rytojui pasilikau gabaliuka, kai atsals pastings taip kaip jusu foto, nes db toks minkstutis buvo. Tik man lb per daug cukraus. Netgi visai nedeciau jo, arba vos pora saukstu (cia pagal kiekvieno skoni ), bet tikrai bus kepamas ne karta, nes lb greit viskas pasidaro. Aciu
QUOTE(astatortas @ 2011 07 19, 21:45)
kepiau toki vyniotini su varskes kremu
o kur pats receptas ? juk temos pavadinimas gan aiškiai parašytas čia dedami receptai su nuotraukomis
Karamelinis tinginys
Ingredientai:
1 indelis "Rududu"
3 pakeliai sausainių "Gaidelis" (gali buti ir kitokie)
1 pakelis sviesto
Gaminimas:
1. Sausainius sulaužome į smulkius gabalėlius.
2. Ant ugnies kartu ištirpiname sviestą su "Rududu" ir dar pakaitiname kol šonuose pradės rodytis vienas kitas burbuliukas.
3. Sviesto ir "Rududu" mišinį supilame ant sausainių, gerai sumaišome, supilame i norimą formą ir dedame į šaldytuvą, laukiame kol sustings.
Skanaus!
Labai patiko.
Ingredientai:
1 indelis "Rududu"
3 pakeliai sausainių "Gaidelis" (gali buti ir kitokie)
1 pakelis sviesto
Gaminimas:
1. Sausainius sulaužome į smulkius gabalėlius.
2. Ant ugnies kartu ištirpiname sviestą su "Rududu" ir dar pakaitiname kol šonuose pradės rodytis vienas kitas burbuliukas.
3. Sviesto ir "Rududu" mišinį supilame ant sausainių, gerai sumaišome, supilame i norimą formą ir dedame į šaldytuvą, laukiame kol sustings.
Skanaus!
Labai patiko.
cia mergaites kursenu vyniotinis
biskvitui
4 kiausiniai
4 saukstai cukraus
4 saukstai miltu
kremui
180g sviesto
180g kremines varskes arba varskes
0.5 indelio kondensuoto sutirstinto pieno
biskvitui
4 kiausiniai
4 saukstai cukraus
4 saukstai miltu
kremui
180g sviesto
180g kremines varskes arba varskes
0.5 indelio kondensuoto sutirstinto pieno
QUOTE(JOLKA999 @ 2011 07 16, 14:46)
kiekvienais metais kepu si pyraga,man jis tobulas aciu aguonelei
http://www.supermama...;#entry28415905
receptas paspaudus nuoroda.
http://www.supermama...;#entry28415905
receptas paspaudus nuoroda.
iškepiau...ir neliko. plius dar priekaištų sualaukiau, kad anksčiau nekepiau.