Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Elena @ 2011 10 10, 10:22)
Na jis toks šlapokas...bet kai atvesta pjaustosi gerai...Man jis gal ne pyragą o suflę primena...nors visur rašo kad pyragas...

Va va, siaip skonio tikrai labai geras, as tik kita karta meginsiu ideti 4 saukstus manu, gal bus kietesnis smile.gif, bet siaip aciu, patiko smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 10 10, 12:07)
kuo skiriasi trupiniuotis nuo tinginio?


geras klausimas bigsmile.gif

dažniausiai tinginį (tradicinį, šokoladinį , tamsų ) ruošia iš gatavų produktų ( pirktinių sausainių, šokolado, kondenc., pieno, sviesto), o trupiniuočiui reikia specialiai kepti vadinamus trupinius ir kiek kitokia receptūra mirksiukas.gif

vėlgi koks konkrečiai trupinuotis? nes yra crumble tipo ( su vaisiais, uogomis, paviršius padengiamas paruoštais tešlos trupiniais ) ir kietas kaip "Skruzdėlynas" mirksiukas.gif ( trupiniai sulipinami dažniausiai virtu kondensutou pienu, dar medumi, grietinėle ir pan.

šiaip pagal mane tai du skirtingi desertai :

tinginys

trupiniuotis
Atsakyti
Kriaušių ir slyvų pyragas

user posted image

Reikės:

* 125 g sviesto
* 180-200 g miltų
* 150-160 g cukraus
* 1 a. š. vanilinio cukraus
* 2 kiaušinių L dydžio
* 1 a. š. kepimo miltelių
* 2 v. š. karšto vandens
* 300 g slyvų
* 1 didelės kriaušės
* migdolų plokštelių
* truputį druskos

Miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską išmaišykite. Sviestą ištirpinkite, supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite. Atskirai išplakite kiaušinius ir supilkite į miltų mišinį. Įpilkite karšto vandens ir gerai išmaišykite. Tešlą pilkite į kepimo formą. Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus, supjaustykite į 4 dalis. Ant pyrago viršaus išdėliokite kriaušes ir slyvas, ant viršaus užberkite migdolų plokštelių. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite 25-30 min. Ar iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku.

user posted image

Recepto šaltinis Neringos
Atsakyti
Irmulia, dėkui, nes jau buvau pasimetusi, bo kai kuriuose receptas trupiniuotis tai tinginys tik be kakavos smile.gif
Atsakyti
Išties, toks ruduo verčia šildytis įvairiai, na, bent laimės hormonų daugiau gauti biggrin.gif - Ypač gardžiai kvepiantys ir sodraus skonio juodojo šokolado triufeliai su Vana Tallinn likeriu, marcipaniniai triufeliai su juodojo šokolado glajumi ir riešutiniai triufeliai (kitų įvardijami kaip "Ferrero rocher").

Riešutiniai triufeliai arba "Ferrero rocher"

Reikės:
100 g riešutinių vaflių
150 g lazdyno riešutų
200 g riešutinio kremo (naudojau "Nutella")
150 g juodojo šokolado
1 v. š. bekvapio aliejaus

Riešutus ~10 minučių paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalyti luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar, riešutams pravėsus, tiesiog pirštais). Pasilikti sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti.

Vaflius susmulkinti tiesiog šakute, suberti riešutus, dėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų gautis 30 – 40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldyti šaldytuve, kad sustingtų.

Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišyti su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkti į šokoladą, dėti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve).

Recepto šaltinis. Ačiū autorei.


Marcipaniniai triufeliai su juodojo šokolado glajumi

Reikės:
- 240 g migdolų nuluptomis odelėmis (migdolus užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame, paliekame porai minučių, tada po vieną du traukiame iš vandens ir paprastai nulupame)
- 1 3/4 st. cukraus pudros
- 1 v.š. migdolų ekstrakto (naudojau tą cheminį dr. oetker, tai lašinau pamažu, nes jo skonis šleikščiai stiprus; bet jis duoda kažko tokio labai gero skonio tam marcipanui
- 4 v.š. kukurūzų sirupo (galima pakeisti dirbtiniu medumi, tik tada truputį atsiras spalvos; arba galima namuose išsivirti cukraus sirupą iki minkšto kamuoliuko stadijos, bet patogiau naudoti dirbtinį medų ,)) (man reikėjo truputį daugiau, pyliau iš akies, kol geriau klijavosi – dar gal kokių pora šaukštų šitokiam kiekiui migdolų)
- 125 g. juodojo šokolado ir 1 v. š. bekvapio aliejaus.

migdolus sumalame smulkintuve/kombainėlyje (arba kavamalėje, bet nežinau, kaip ten su skysčiais..). pirmiausia migdolai pavirs į migdolų miltus; paskiau ims “sukritinėti” į tokius kaip ir gumuliukus – tada reikia nustoti malti. (mūsų kombainėlis prastai su tokiais dalykais tvarkosi, todėl iki miltų sumaliau kavamalėje, o tik tada perdėjau į kombainėlį, kad primalčiau ligi tų gumulėlių).

sudedame cukraus pudrą, migdolų ekstraktą, galiausiai – kukurūzų sirupą/ medų; maišome, kol gerai išsimaišo.

išverčiame į didesnį dubenį arba ant stalo, minkome, kol pasidaro vientisa tešla; jei ji atrodo per lipni, galima įminkyti dar šiek tiek cukraus pudros; jei per sausa – medaus/kukurūzų sirupo.

formuojame saldaines; galima įvynioti į plėvelę arba foliją ir laikyti šaldytuve, kol prireiks. vėlgi, kadangi čia nėra baltymų, tai kurį laiką gali pastovėti. tiesa (čia jau mano nuomonė), kadangi riešutuose gana daug riebalų, jie gali sugesti, todėl per amžius amžinuosius verčiau nelaikyti arba tokiu atveju kišti šaldiklin.
Marcipanus apvoliojame tirpintame šokolade su aliejumi.


Recepto šaltinis. Ačiū autorei.


Gardžiai kvepiantys ir sodraus skonio juodojo šokolado triufeliai su Vana Tallinn likeriu

Reikės:
•150 g. juodojo šokolado (geriausiai 70% kakvos)
•50 g. plakamosios grietinėlės
•70 g. kambario temp. sviesto
•1 kupino v. šaukšto medaus
•1,5 a. šaukštelio tirpios espresso kavos granulių
•1 v. šaukšto brendžio arba viskio
•kakavos apvoliojimui

Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti espresso kavą bei medų. Šokladą susmulkinti bei ištirpinti vandens vonelei iki vienalytės masės. Į grietinėlės, medaus, kavos mišinį maišant palaipsniui supilti šokoladą, kai masė šiek tiek atvės sudėti sviestą bei įpilti brendį arba viskį. Viską išmaišyti iki vienalytės masės. Paruošti kvadratinę ar pailgą formą, kurią iškloti maistine plėvele bei supilti paruoštą masę, padėti į šaldytuvą min. 2 val. kad triufelių masė gerai sustingtų. Vėliau su šaukštelių pakabinti masės bei suformuoti rutuliukus, arba masę supjaustyti maždaug 2×2 cm. dydžio kvadratėliais ir formuoti įvairių formų triufelius, kuriuos vėliau gausiai apvolioti karčioje kakavoje.

Recepto šaltinis. Ačiū autorei.

Na, subjektyvus dalykas tas skonis, tačiau pastarieji triufeliai daugelio favoritai

Atsakyti
saldainukai nuostabus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Juracka @ 2011 10 10, 11:28)
aciu, pasirodo ir gerai viska dariau, bet gal to suspaudimo, sutrombavimo ir truko. Meginsiu kada dar karta. O kaip su tarkavimu? Netezta jums tesla rankose?

pagal si receptuka dariau Trupiniuotis

As darau pagal tokį:
Trupiniai:
250 g margarino
200 g grietines
1 kiausinis
2 saukstai cukraus
vanilinio cukraus
0,5 saukstelio sodos
miltu, kad tesla butu kieta
Margarina islydom, sudedam cukru, grietine ismaisom su soda, supilam i margarina, suberiam miltus ir minkom. Tesla padedam i saldytuva kokiai valandai.
Iseme is saldytuvo tesla tarkuojam per burokine tarka i skarda labai plonu sluoksniu, nes turime gauti trupinukus. Teslos uzteks 3 skardoms (kazkur). Tesla iskepam ir sulauzom trupinukais – mazdaug kaip tinginiui.

Kremas

1 indelis isvirto kondensuoto pieno
150 g sviesto
Suplakti mikseriu

I krema sumetam trupinukus, ismaisom, patrombuojam ir padedam saltai kokiom 3 valandom. Pjaustom ir valgom
Atsakyti
Rafaello

sutirštintas pienas 1 bonk.
sviestas 100 gr.
kokoso drožlės 250 gr.
maždaug 100 gr. migdolai


Sudedame sviestas ir kondensuotą pieną į indą ir įstatome į karšto vandens vonelę.
Maišome kol sviestas ištirpsta.
Sudedame kokoso drožlės 200 g., išmaišome ir gerai išplakame su mikseriu.
Masę dedame į šaldytuvą keletai valandų.
Migdolus pakepiname ant sausos keptuvės.
Išimame masę iš šaldytuvo ir formuojame saldainius.
Į vidų kiekvieno saldainio įspaudžiame migdolą ir apvoliojame kokoso drožlėse.
Saldainius dedame vėl į šaldytuvą nors valandai.


user posted image
user posted image
user posted image




Atsakyti
O Rafaello reikės būtinai pabandyti!!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 10 09, 01:25)

Kepiau šį pyragą. Labai įdomus dalykas gaunasi - kažkas tarp pyrago ir deserto. Labai lengvai pagaminamas, ilgiausiai darbo reikalauja odelės nuo lazdyno riešutų nulupimas, bet pakepinus juos tai nėra sunku. Šis pyragas visai nesaldus, nes saldumas gi tik iš juodojo šokolado ir cukraus pudros ant viršaus. Labai jaučiasi riešutų skonis. Mano šeima valgė dar šiltą su ledais - tad labai patiko smile.gif Beje atvėsęs irgi skanus mirksiukas.gif

QUOTE(Milasa @ 2011 10 13, 11:22)
sveikos auksarankes  mirksiukas.gif

turiu toki klausimuka  doh.gif  ar galima padaryti kriksto batukus is Fini Trong saldainiu mases?


Parašykit temoje kur apie tortų puošimą tai manau ten merginos tame tikrai nusimano mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš asmeniškai visada kepimo formas ištepu kokiais nors riebalais.. Ar tai alyvuogių aliejumi, ar tai sviestu ... Tik va su popierinėmis formelėmis niekada nedariau tai nežinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambute @ 2011 10 13, 13:58)
Sveikutes,
Matau keksiukai ideti i popierini indeli ir i skarda... 0 ta popierini indeli istepate kuom nors? nes veina karta kepiau keksiukus... prilipo keksas prie popieriaus ir niekaip nejo normaliai atplesti nuo kekso!? aciu uz atsakyma!


netepu.
gal karštus lupot?
Atsakyti