Sveikos, prašau patarimo  statomės savo svajonių namą, pribrendo reikalas galutinai pasirinkti medinės konstrukcjos spalvai. Visada buvo svajonė, kad pirmas aukštas bus švelnios persikinės ar gelsvos spalvos, o mansarda bus juoda, didžiulis balkonas, nukabintas gėlėmis Va maždaug taip, tik balkonas daaaug didesnis ir visas po stogu:  Bet kam apie tai prasitariu, visi kaip susitarę išpeikia mano pasirinkimą Juodos spalvos pliusai - kai pas mus tiek daug lietingų dienų, tai vienintelė dažyto medžio spalva, kuri lietui lyjant atrodo nepriekaištingai, kai tuo tarpu visos rusvos ar ryžos per lietų atrodo prastai, išryškėja trūkumai, vinukai, parūdijimo vietos nuo jų ir aplamai visokios dėmės  O juoda tiesiog spindi Šiaip esu spalvų žmogus, bet vat namas man turi būt juodas Gal kas turite taip pat panašaus tipo juodą namą??? Ar nesigailite savo pasirinkimo?
Tai jusu svajoniu namas kaip raset pati, tai kodel kreipiat demesi i kitu nuomone? Jus statotes kaip jums patinka, jus dazot kaip jums patinka, jei jau svajone, tai kodel leidziat ja keisti pagal kitu nuomone ir kitu norus? Jei norit dar vienos nuomones is daugelio, man grazu, jei pirmas aukstas sviesus, o antrasis juodas arba tamsiai tamsiai rudas. Viso juodo namo nenoreciau nei uz ka, o siuo atveju labai grazu.
Pati gailiuosi, kad pasidalijom su kaimynais savo ketinimais  Jie taip išpeikė... Juk jie visada matys tą juodą antrą aukštą, o mes tik būdami kieme... Pati žinau, jeigu pasiduosiu jų įtakai, ir dažysim šviesiai rudai - gali būt, kad gailėsiuosi visą gyvenimą... Bet tuo pačiu baisu, o kas jeigu nudažius tikrai jis atrodys baisiai? Mūsiškis daug arčiau gatvės, negu šitoje nuotraukoje, ir pats gražumas su balkonu - į kiemą atsukta, ne kitiems matyt, o mums patiems grožėtis Jau esu patyrus, kai žmonės absoliučiai nesuprasdami, ką mes ruošiamės daryt, o tik matydami kažką daromo, eina pro šalį ir durnina, apšneka visaip  Nu sveiku protu suprantu, kad jie patys nesupranta, ką šneka, bet užkabina tos šnekos vis tiek kažkaip širdį...
vanda_zydi
2011 09 26, 09:08
Jusu namas, Jusu reikalas kaip dazyt. jei grazu, tai pirmyn
kaubojey
2011 09 26, 09:09
Nedarykit nesąmonės ir dažykit juodai, jei taip norit  . Aš netgi labai už juodą spalvą  - solidi, prabangi, rimta, namas labai prabangiai su tokia spalva atrodo. Mes patys galvojam apie tamsų, labai tamsų namą, tamsiai tamsiai pilką, arba juodą. Ir mums visai neįdomu ar kam patiks, ar nea  (jau vienas kaimynas, išgirdęs apie tokius ketinimus, suabejojo - kaži ar čia gražiai bus  . Tai aišku, kad GRAŽIAI  , mes negražiai nedarysim  ). Aplink pilna visokių įvairiausių spalvų namų, kurių diduma - balti, gelsvi, rausvi, rudi - visokių atspalvių, ryži ir pan. Žodžiu visos standartinės spalvos. O kai pasakai nestandartinę - juodą, ar tamsiai pilką, jau visiems akys ant kaktos - nesąmonė, negražu ir pan. O tai čia tos visos kitos tai sąmonė? Žodžiu mažiau klausykit ką aplinkiniai šneka, ir darykit pagal save. Dar čia paaiškins matai kaimynai kokia spalva namą dažyt  . Ir nesvarbu, kad jiems žiūrėt į jį kasdien, o jums tai gyvent reikia, svajones ir norus pildyt...
Savaitgalį buvo senukuose akcija dazams, tai prisipirkom visokių rudų atspalvių, padažėm po lentą, bandžiau juos prisijaukint, nu bet juoda vis tiek labiausiai Negaliu nieko sakyt prieš visokius rudus atspalvius - pervažiavus daug Kauno r. apylinkių - yra xxxx gražių sodybų, bet tik juoda kabina giliausiai. Baisiausia, kad kaimynai sugebėjo vyrą perkalbėt, likau tik aš su savo svajone. Taip kad atsakomybė, jeigu nujuodinus namą bus kas ne taip, guls ant mano smulkių petukų Papildyta:Nuo kaimynų pusės galima pridengti vynvyčio lapija. Rudenį ji iš viso nerealiai raudonai nusidažo
kaubojey
2011 09 26, 09:33
 Du paskutinieji tiesiog nerealus Dėkui už nuotraukas! Kažkaip pačiai sunkiai sekėsi rast juodų namų internete, tik gyvai keletą  Bet už tai gyvas nerealus yra
kaubojey
2011 09 26, 09:38
Nebijokit prisiimt atsakomybės - nudažykit juodai juoda, ne kokia išblukusia ar skysta juoda, bet sodria juoda - ir atrodys nuostabiai  .
Vyras bando įkalbėt nudažyt pradžiai kokia ruda, jeigu tikrai labai jau nepatiks - nujuodinsim, bet beveik garantuoju, kad bus gaila įdėjus dažymui pinigus vėl per nauja dažyt ir teks nusileist ant žemės
sena pažįstama
2011 09 26, 09:43
QUOTE(varla @ 2011 09 26, 09:32) Gal kas turite taip pat panašaus tipo juodą namą??? Ar nesigailite savo pasirinkimo? As turejau. Is tiesu, ne visa juoda nama, bet irgi dalimis. Pats namas buvo dramblio kaulo spalvos, langu remai, durys, mansarda, veranda, balkonas buvo dazyta juodai. Kol mane tai "veze"-buvo gerai Paskui ta spalva eme mane slegti dvasiskai. Nemoku papasakoti, bet ivaziuodavau i kiema ir...tarsi kas prie zemes prispaude. Na tokia "pagrabauna" spalva gavosi, emiau pastebeti, kad tokios spalvos dominuoja laidotuvese Pragyvenus juodame name 9 metus, dariau fasado remonta ir keiciau spalva.  Dabar mano namas "linksmas", margas, dominuoja geltonos ir rudos spalvos klinkeris, net tamsia ir niuria ziema mano namas kelia nuotaika, "kvepia pavasariu" Jei traukia tamsi spalva, gal pabandykit ne juoda, o tamsiai tamsiai ruda(sokoladine, vadinasi). Spalva labai idomi, prabangi, bet nevisai juoda, o su tokiu specifiniu atspalviu
kaubojey
2011 09 26, 09:45
QUOTE(varla @ 2011 09 26, 11:42) Vyras bando įkalbėt nudažyt pradžiai kokia ruda, jeigu tikrai labai jau nepatiks - nujuodinsim, bet beveik garantuoju, kad bus gaila įdėjus dažymui pinigus vėl per nauja dažyt ir teks nusileist ant žemės  Nepasiduokit vyro įkalbinėjimams  . Juk jam irgi patiko juodos spalvos mintis, tik kaimynams ne, ir todėl jis persigalvojo. Tegul pasako tikrai tikrą savo nuomonę. O kam dažyt visą, jei jau padažinėjus ant lentų rudai - nepatiko.
sena pažįstama
2011 09 26, 09:51
Dar vienas visiskai juodos spalvos trukumas: po keliu metu si spalva nuo saules, karscio, lietaus, sniego nubluks, taps tokia kersa, ka ir irodo pirmosios nuotraukos tvoros spalva.
Mano pirmoj žinutėj rodytą namą apžiūrinėju jau kuris laikas, važinėjau žiūrėt ir saulei spiginant, ir per liūtį - visada atrodo nepriekaištingai, kai tuo tarpu šviesiau dažyta mediena šlapia tikrai praranda savo žavesį... Vienas mane gąsdinantis momentas - šis namas toli nuo gatvės, yra kur akiai įsibėgėt į jį bežiūrint. Mūsų gi vos pora metrų nuo gatvės ir ne pačia įdomiausia puse atsuktas į praeivius, taip kad busim tikriauisiai pasmerkti apkalboms..
kaubojey
2011 09 26, 10:01
Nesuprantu, koks jums skirtumas, ką žmonės šnekės  , tegul šneka sau ką nori. Visiems neįtiksi, vistiek atsiras tokių, kurie prisikabins jei ne prie spalvos, tai prie stogo dangos, namo dydžio, formos, tvoros, kiemo ir t.t. Visi mes skirtingi, skirtingai suvokiame grožį, tad reikia žiūrėti į save, savo norus, o ne į kitus. Juk ne dėl kaimynų ar praeivių namą statėt, juk ne dėl to, kad kažkas pasakytų - ak, koks gražus namas. Svarbu, kad jums gražu.
Visa tai tiesa. Tik kai supranti, kad namo siena - ne suknelė, kurią gali pasimatuot ir tada supratus, kad ji tau tinka - nusipirkt, o jau kai nusidažysi - teks gyvent, bent jau iki artimiausio planinio remonto. Gailiuosi viena, kad planuodami projektuodami, nedarėm realaus namo vaizdo su visom spalvom realioj erdvėj, tikriausiai nekiltų tiek abejonių...
kaubojey
2011 09 26, 11:39
kaubojey
2011 09 26, 11:58
Apkalbes jus bet kuriuo atveju  Zmonesm liezuviu neuzrisi: nelaiku nupjauta zole, nugeltusi gele, per sviesus namas, per tamsus namas, ne toks namas, koks turetu buti, stogas ne raudonas, tvora ne tokia  I apkalbas geriausiai nereaguoti, o dar geriau ismokti nuo ju atsiriboti. Jus gyvenat savo gyvenima ir jei imsit daryti pagal kitus zmones nespesit keisti namo spalvos, nes vienam grazu raudona, kitam zalia, treciam ruda. Nejau isgirdus peikiamus zodzius imsit kaskart keisti namo fasada? Nors siaip jei jus jautri apkalboms, kuriu bus bet kuriuo atveju, tuomet geriau dazyti neutralia ir daugumai neuzkliunancia spalva (gal maziau apkalbes jus). O siaip ka kaimynai sako apie jusu namo projekta? nes zinokit jei spalva tiks tai nereiskia kad eprasides kalbos, jog namas ziurisi negraziai, ar neteks tada jo perstatyt is naujo, juokas zinoma, bet gyventi reikia del saves ne del kaimynu, praeiviu, atsitiktiniu zmoniu.
QUOTE(kaubojey @ 2011 09 26, 12:58) o čia koks stilius, skandinaviškas, angliškas? Labai jaukus toks
kaubojey
2011 09 26, 12:17
Manau, kad skandinaviškas, bet nebūtinai, ir amerikietiškas gali būti. 
EGZEMPLIORIUS
2011 09 26, 12:33
Jums gal reikėtų vis dėlto atsižvelgti į aplinką? Ar aplink miškai, ar laukai, ar kiti namai. Kokio efekto norėtumėt - kontrastuoti ar susilieti su aplinka. Pagaliau, pasižiūrėkit į savo drabužių derinius ir taps aišku. Iš pateiktų pavyzdžių man asmeniškai priimtinesni tamsiai pilki nei smalos juodumo, dar įdomesnis variantas būtų su kokiu nors atspalviu: tamsiai pilkai rudas, pilkai bordo, pilkai žalias ir t.t. Man negražu (jei nesakysim, kad bjauru) rožiniai fasadai, bet kažkam gražu ir taip nusidažo.
Manau, kad neturėtumėm derintis prie esamos aplinkos, nes ji po keleto ar keliolikos metų tikrai keisis... Sodų bendrija  Kai prieš keletą metų pirkom - buvo vos keli normalūs namai, o dabar jau pusė tokių, tik aplinkui mus kaimynai dar pusiau sodininkaujantys. Tačiau vietos daug, sklypas daugiau nei 11 a. Rūbų spintoj - spalvų įvairovė, gal tik tamsiai mėlynos vengiu... Mėgstu viską derinti, tad juoda būtent tai, kas mano manymu paskui nekeltų ir derinimo problemų, nes juoda dera prie daugelio spalvų, o štai pasirinkus kokią kitą intensyvią spalvą jau reiks kaskart net ir gėlę sodinant sukt galvą, ar ji derės
Na, mūsų namas ne medinis, dažėm žaslvai-gelsva į salotiškumą, langai - mediniai ryškios bordo spalvos  kaimynai džiaugėsi, kad gražus namas, mums irgi patinka, kad visados gaivus. Pas mus ir taip tos šviesos, saulės maža, o dar jei namas juodas  - pravaalas, totali depresūcha, niūru. Juodas namas atrodytų gražiai ir prabangiai TIK TUO ATVEJU, jei sklypas - tikrai erdvus, toli gražu ne šeši arai, daug žalumos ar tiesiog - atviros erdvės, arba kur nors šiltuose kraštuose. Jei namai šalia viens kito, sklypukai maži, juodas namas tiesiog prasmegs, atrodys ne prabangiai, o niūriai, slėgs. Nedažyčiau juodai. Iškilo netoli namas su juoda apdaila. Niūrus, šaltas įspūdis nors tu ką.. Ar spalvų pasirinkimas tik ruda-juoda?
Sake kad namas ne visas juodas bus, kiek suprantu pirmas aukstas sviesus, tamsi tik mansardine dalis. Tokiu atveju dera graziai, ir to niurumo gal nera labai daug  As asmeniskai rinksciaus tamsiai tamsiai ruda, nes man taip graziau, bet jus juk norite juodos, tad dazykite juoda. O del niurumo tai taip, saules maza ir tamsus namas slegia, bet kol neisbandei negali zinoti, galu gale po 5 m. pasikeisit jei nusibos juoda
kaubojey
2011 09 26, 16:10
QUOTE(flight @ 2011 09 26, 15:41) Ar spalvų pasirinkimas tik ruda-juoda? Ne tik, bet čia kaip kam - vieniem juodas, rudas ar pilkas namas nepatinka, o pvz man tai tie visi tokie žalsvi, gelsvi, salotiniai, persikiniai, melsvi, elektriniai, oranžiniai, rožiniai ir kitokie panašūs namai, kokių pilna visur, absoliučiai negražūs  . Tai čia kaip kam. Tiesiog kiekvienas turi savo supratimą, aišku daugumos jis vienodas, o mažuma, kuri nori pasidaryti kitaip, dažnai būna nesuprasta. Bet tai nereiškia jog pasidaręs kitaip nei visi, pasidarysi negražiai. Kaip sakant, tame nėra jokios problemos. Tik reikia žinoti ko nori, ir daryti, kaip nori. O ne galvoti, ką kaimynas pasakys.
QUOTE(kaubojey @ 2011 09 26, 17:10) Tiesiog kiekvienas turi savo supratimą, aišku daugumos jis vienodas, o mažuma, kuri nori pasidaryti kitaip, dažnai būna nesuprasta. Kartais tas "daugumai vienodas" skonis turi pagrindą. Kaip jau rašiau, mūsų klimatas nėra nei labai šiltas, nei labai šviesus, greitai temsta, saulės nedaug. Juodas namas mūsuose - na neskamba, nors tu ką. Niūru bus, bet užtai ne popsas, ne taip kaip pas visus, va čia tai argumentas  Ir, kaip jau rašiau - ta juoda, pilka suskambėtų, jei sklypas būtų atatinkamas, namo projektas- irgi išskirtinis. O čia soduose sklypukas...Nežinau... Na va, pvz.,toks namas išties gražus, įspūdingas, juodas - skamba, nes ir namas, ir sklypas ne bet kokie, viskas apgalvota, dera :  Arba: (juodą spalvą neutralizuoja žaluma ir daug duag vitrinų):
QUOTE(varla @ 2011 09 26, 09:32) Sveikos, prašau patarimo  statomės savo svajonių namą, pribrendo reikalas galutinai pasirinkti medinės konstrukcjos spalvai. Visada buvo svajonė, kad pirmas aukštas bus švelnios persikinės ar gelsvos spalvos, o mansarda bus juoda, Man prie persikinės juoda, regis, nelabai dera...
Na... 11 su trupučiu arų gal kam ir visai nedaug, bet tokių kaip mūsų namas sklype dar trys laisvai tilptų ir vietos poilsiui liktų lieka  Taip kad sodai sodams nelygu... be to prie miško ir kraštinis sklypas.... Jaučiasi kategoriškumas - jeigu kitaip nei visi, tai būtinai varyt popsą iš mandrumo, o tiesiog kitokio skonio turėt negalima ar kaip?
kaubojey
2011 09 26, 20:12
QUOTE(flight @ 2011 09 26, 21:10) Kartais tas "daugumai vienodas" skonis turi pagrindą. Kaip jau rašiau, mūsų klimatas nėra nei labai šiltas, nei labai šviesus, greitai temsta, saulės nedaug. Juodas namas mūsuose - na neskamba, nors tu ką. Niūru bus, bet užtai ne popsas, ne taip kaip pas visus, va čia tai argumentas  Ir, kaip jau rašiau - ta juoda, pilka suskambėtų, jei sklypas būtų atatinkamas, namo projektas- irgi išskirtinis. O čia soduose sklypukas...Nežinau... Kartais tas "daugumai vienodas" skonis dažnai būna iš savo nuomonės, savo skonio neturėjimo, tiesiog kopijuojama, kaip pas kitus, nesuprantant, čia gerai ar ne.. Visi taip daro ir aš darau, nesiteikiant pagalvoti ką galima įdomiau padaryti. Tai jei nešilta, tai juodas namas - neskamba, o jei šilta, krūva saulės - tai jau juodas tinka  . Pagalvokit iš kitos pusės, kai daug karščio, saulės - juoda spalva greičiau blunka (jei dažyta ar tinkuota), o kai saulės nėra tiek daug - ilgiau išsilaiko. Nėra čia ko šaipytis, jei žmonės nemėgsta popso, ne visiems patinka beskonybė Yva, Pikaso ir kt. "grietinėlė". O kuo soduose sklypukui netinka namas su juodom detalėm, ar juoda dauguma? Tuo, kad soduose? Tuo, kad mažas sklypas? Tuo, kad nežinai kokia ten aplinka? O gal ten šalia teka koks upeliukas, yra miškelis, gal sujungti keli sklypai? O tai jei turi kokį 6 a sklypą, aplink nėra vaizdo ir dar soduose, tai belieka tik koks nors nupiepęs sodo namelis ant vištos kojelės, pvz žalias arba oranžinis  .
QUOTE(varla @ 2011 09 26, 21:11) Na... 11 su trupučiu arų gal kam ir visai nedaug, bet tokių kaip mūsų namas sklype dar trys laisvai tilptų ir vietos poilsiui liktų lieka  be to prie miško ir kraštinis sklypas.... Dabar aiškiau, apie tai nerašėte. Rašėt tik, kad namas prie gatvės ir kaimynai nepatenkinti. O šiaip, jei jau klausiate nuomonės - tai nuomonę ir dėstom, kokia jau ji bebūtų.  Man juodas namas - nelabai, nebent išskirtinis dizainas, išskirtinis projektas ir išskirtinis sklypas. Mes, beje, irgi esame pridarę "nepopsinių" sprendimų - jei kas laiką atsuktų atgal, būčiau nedariusi. Papildyta:QUOTE(kaubojey @ 2011 09 26, 21:12) Nėra čia ko šaipytis, jei žmonės nemėgsta popso, ne visiems patinka beskonybė Yva, Pikaso ir kt. "grietinėlė". Šiaipjau, temos autorės pirmo aukšto persikinė spalva -  - tai gi beskonybė, pagal jus? Juk persikinių namų - pilna, o galėjo gi nudažyt viską juodai ar dryžuotai, kodėl ne? Matyt, tingėjo sugalvot ką nors ir kopijavo. Aš parašiau savo asmeninę nuomonę į temą nesišaipydama, jei ką.
Rašiau 24 žinutėj apie sklypo dydį. O kad prie kaimynų - tai kraštinis sklypas gi ne vienkiemis, kad šalia nieko nebūtų..., tai gi vis tiek turim kaimynus priešais save kitąpus gatvės ir šalia iš kairės.... Persikinė švelni man.... viskas nuo vos vos pradėjusio nokti persiko ( o jis pradžioj net ir žalias būna  na bet ne apie žalią aš čia.. ) o kalbant apie neskonybę - pati negaliu matyt ryškių išdažytų vos ne morkinių ir pan... Balta - labai sterilu... Norisi pastelinės švelnios...vos vos atspalvio į tą baltą. Turiu kažkurios dažų firmos spalvų paletę su keliais tūkstančiais atspalvių anglų kalba - peržvelgus galva sukasi nuo tos pačios spalvos gausybės atspalvių. Turbūt pelėdai reik būt, norint sugebėt juos vėliau atsimint ir įvardint Dėkui rašiusioms  Gera sužinot kitų nuomonę, ypač niekaip su mumis nesusijusių, tad visos jos - vienaip ar kitaip labai vertingos Dėkui už įdomias nuotraukas, pati nustebau, kad net pilka gali būti tokia įdomi
kaubojey
2011 09 26, 21:18
QUOTE(flight @ 2011 09 26, 22:20) Šiaipjau, temos autorės pirmo aukšto persikinė spalva -  - tai gi beskonybė, pagal jus? Juk persikinių namų - pilna, o galėjo gi nudažyt viską juodai ar dryžuotai, kodėl ne? Matyt, tingėjo sugalvot ką nors ir kopijavo. Aš parašiau savo asmeninę nuomonę į temą nesišaipydama, jei ką.  Taip ir maniau, kad reikėjo parašyti, jog tas kopijavimas nuo kitų, ir savo nuomonės neturėjimas netaikomas kiekvienam nuo krašto, o bet tačiau, juk parašyta posto pradžioje žodelis "KARTAIS", tai juk reiškia, kad ne visada. Na bet tiek jau to  . Persikinė, pritariu, nelabai derės su juoda, galima paderinti ir labiau kokią spalvą.  Bet aš į tą persikinę kotais visai neatkreipiau dėmesio  , praskaičiau. Na bet ne aš tokia viena nedaskaičius visko  . Na va, štai tau ir persikinė  , visai ne tokia, kokia prieš akis stovi  .
Renata_Bo
2011 09 26, 22:53
Dazykite nama taip kaip noryte jus, jum gyventi, jusu namas, jum ir sprest. Man asmeniskai visi oranziniai ir tie kremavi namai pasislykstejima kelia, bet neeinu ir nereiskiu savo nuomones kaimynams, nepatinka tai ir neziuriu. Nepazistu jusu asmeniskai, bet mano charakteris toks kad jei darau kazka ne taip kaip noriu, paskui grauziu save , taip pvz. buvo su plytelem i kabineta, paklausiau ir nusileidau del spalvos, o rezultate jau puse metu kuriu planus kaip juos greiciau nulupti.Skauda i juos vien ziureti. Del aplinkos tai juoda prie visko mano nuomone dera. Svarbiausia kad jum patiktu, maziau kreipkyte demesi kas ka sako, kiek zmoniu tiek nuomoniu, dauguma aisku renkasi tuos kaip as sakau ryzus atspalvius, bet tai dar nereiskia kad jus privalote buti kaip dauguma.Pirmyn!
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 09 26, 23:53) Dazykite nama taip kaip noryte jus, jum gyventi, jusu namas, jum ir sprest. Man asmeniskai visi oranziniai ir tie kremavi namai pasislykstejima kelia Autorės pirmas aukštas bus panašus į kremavą (persikinis) O kas dėl nedaugumos ir išties netipiškų namų, tai va pvz., šis MEDINIS namas- tikrai "ne dauguma", netipinis, įdomus., man nerealus, tiek spalviniu sprendimu, tiek dizainu: namasO ten, kad namuko projektas visiškai toks pats kaip visi kiti, tokių n plius k pristatyta (bent jau pagal autorės pirmąją įmestą foto), niekuo neįdomus, apačia persikinė, o tik viršus juodai nudažytas - na, tai ivs tiek bus kaip visi, iki skausmo matyta ir pažįstama..
EGZEMPLIORIUS
2011 09 27, 09:25
QUOTE(varla @ 2011 09 26, 22:13) Gera sužinot kitų nuomonę, ypač niekaip su mumis nesusijusių, tad visos jos - vienaip ar kitaip labai vertingos Na, vis dėlto juk ir klausimas toks savotiškas iškeltas buvo... Kiekvienas pasakoja iš savo varpinės.
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2011 09 27, 10:25) Na, vis dėlto juk ir klausimas toks savotiškas iškeltas buvo... Kiekvienas pasakoja iš savo varpinės.  Nebūtų įdomi kitų nuomonė - nebūtų sukurta tema...
QUOTE(flight @ 2011 09 27, 09:08) Autorės pirmas aukštas bus panašus į kremavą (persikinis) O kas dėl nedaugumos ir išties netipiškų namų, tai va pvz., šis MEDINIS namas- tikrai "ne dauguma", netipinis, įdomus., man nerealus, tiek spalviniu sprendimu, tiek dizainu: namasO ten, kad namuko projektas visiškai toks pats kaip visi kiti, tokių n plius k pristatyta (bent jau pagal autorės pirmąją įmestą foto), niekuo neįdomus, apačia persikinė, o tik viršus juodai nudažytas - na, tai ivs tiek bus kaip visi, iki skausmo matyta ir pažįstama.. Namas Jūsų atsiųstas tai kaip čia pasakius.... tiktų vienam pažįstamam asmeniui - nesvarbu kaip, bet SVARBIAUSIAI būtinai KITAIP ir kad visi pasiustų iš nuostabos, nors po to daužysis į kampus ir nagus griaušis Užvesdama šią temą, aš klausiau juk labai labai paprasto dalyko - Gal kas turite taip pat panašaus tipo juodą namą??? Ar nesigailite savo pasirinkimo? Ne kokį nors netipinį kvadratinį ar apvalų ar velniai žino ką.... Paprastą, jaukų gražų, pritaikytą mūsų šeimos poreikiams, norams, patogumui... Galų gale namas stovi, toks kokio norėjom, apie kokį svajojom... belieka jį papuošti... arba sugadinti ir vėl taisyti, ieškoti, bandyti.. Tad nenukrypkim nuo temos Niekada nesirinkčiau nei tokio margo namo, kad ir kaip mėgstu spalvas, nei iš viso tokios formos  . Man namai turi alsuot ramybe, jaukumu, darna, tvarka, o juoda ar ir pilka kad ir su švelnia kremine - ramiau nebūna. Ir jokios ten depresijos... Depresija ne nuo namų sienų kyla.... Daug kam juoda asocijuojasi su mirtimi - keista, kodėl? Ir tuo pačiu tie patysžmonės vairuoja juodas mašinas, į darbą eina juodais kostiumėliais ir avi juodais bateliais... - elegantiška, rafinuota, paslaptinga...
QUOTE(varla @ 2011 09 27, 13:08) Niekada nesirinkčiau nei tokio margo namo, kad ir kaip mėgstu spalvas, nei iš viso tokios formos  . Man namai turi alsuot ramybe, jaukumu, darna, tvarka, o juoda ar ir pilka kad ir su švelnia kremine - ramiau nebūna. Ir jokios ten depresijos... Depresija ne nuo namų sienų kyla.... Daug kam juoda asocijuojasi su mirtimi - keista, kodėl? Ir tuo pačiu tie patysžmonės vairuoja juodas mašinas, į darbą eina juodais kostiumėliais ir avi juodais bateliais... - elegantiška, rafinuota, paslaptinga... Na va, pati ir atsakėt į savo klausimą Iš esmės, kitų patarimų ir nuomonių jums net nereikėjo, ar ne?  Bus persikinis namas su juodai nudažyta medine dalimi, ir valio - kažkam bus gražu, kažkam visiškai ne, svarbiausia, kad jums gerai. Beje, kai kam ir juodas interneras yra gražu - juodi baldai, sienos, vonioje plytelės.  O šiandien važiuodama mačiau antro aukšto medinę dalį nudažytą žaliai. Bet ne ryškiai žaliai, o pastelšikai, taip labiau į samaninės pusę. Nu kaip gražu..
QUOTE(flight @ 2011 09 27, 13:17) Na va, pati ir atsakėt į savo klausimą Iš esmės, kitų patarimų ir nuomonių jums net nereikėjo, ar ne?  Bus persikinis namas su juodai nudažyta medine dalimi, ir valio - kažkam bus gražu, kažkam visiškai ne, svarbiausia, kad jums gerai.  nu nebus, nes nesam egoistai, darantys viską vien tik dėl savęs ir spjaunantys ant kitų  gyvenam ne miške, ne stepėse, bet tarp kitų žmonių ir ypač aplinkinių konstruktyvios nuomonės reik prisiklausyt, įsigilint, permąstyt, perkratyt viską ... ir padaryt išvadas. Man reikėjo nuomonės žmogaus, kuris arba turi tokį namą, arba taip pat planuoja panašų turėt. Keletas atsakė į temą ir labai tuo džiaugiuosi. Jūs nei viena nei kita, o kažkodėl parinatės
QUOTE(varla @ 2011 09 27, 14:43) Jūs nei viena nei kita, o kažkodėl parinatės  Oi, ką jūs, man ta jūsų namo spalva tegul ir dryžuota taškuota, by tik jumi gerai Bet jei jau užvedat temą su klausimu, abejone - nepykite, kai atsakymuose išsakoma ir kita nuomonė. Čia ateičiai
Renata_Bo
2011 09 27, 23:32
QUOTE(flight @ 2011 09 27, 10:08) Autorės pirmas aukštas bus panašus į kremavą (persikinis) O ten, kad namuko projektas visiškai toks pats kaip visi kiti, tokių n plius k pristatyta (bent jau pagal autorės pirmąją įmestą foto), niekuo neįdomus, apačia persikinė, o tik viršus juodai nudažytas - na, tai ivs tiek bus kaip visi, iki skausmo matyta ir pažįstama.. Aciu uz rupesti, tema skaiciau nuo pradzioskaiciau , bet jei man ta spalva nepatinka tai nereiskia kad spalva niekam tikusi. Tiesiog ji nekokia man, o jei kitiem grazu tai jau ju reikalas. Tarp kitko siandien stovejau sankryzoj ir maciau nama, na ten gal gamyklos kokios nespejau paziureti, bet virsus saliuote ir stogas juodas o apacia persikine, net man kaip nemegstancia kremavu spalvu pasirode visai neblogas spalvu derinys.Va nufotkinau su telefonu, bet ziuriu kad spalvos nelabai realybes atitinka.  ].[/URL] Papildyta:QUOTE(varla @ 2011 09 27, 15:43) Man reikėjo nuomonės žmogaus, kuris arba turi tokį namą, arba taip pat planuoja panašų turėt. Keletas atsakė į temą ir labai tuo džiaugiuosi. A renkuosi dabar tarp dvieju variantu. Virsus- juoda saliuote ir tamsiai raudona apacia, beveik bordine,sodri ( dazyta), ar saliuote raudonmiedzio( tamsiai raudona grubiai tariant) ir apacioj sodrios pilkos prie tamsesniu.Svajonese variantas virsus raudonmiedzio spalvos saliuote o apacia deti dekorativiniu muru, bet kol kas neikandam tos rusies kokios noretusi, jis toks pilkai juodas. Net minties nera pasirinkti kitu spalvu.Norejau dar paklausti kokios spalvos langai pas jus?
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 09 28, 00:32) Aciu uz rupesti, tema skaiciau nuo pradzioskaiciau , bet jei man ta spalva nepatinka tai nereiskia kad spalva niekam tikusi. Tiesiog ji nekokia man, o jei kitiem grazu tai jau ju reikalas. Tarp kitko siandien stovejau sankryzoj ir maciau nama, na ten gal gamyklos kokios nespejau paziureti, bet virsus saliuote ir stogas juodas o apacia persikine, net man kaip nemegstancia kremavu spalvu pasirode visai neblogas spalvu derinys.Va nufotkinau su telefonu, bet ziuriu kad spalvos nelabai realybes atitinka. http://s011.radikal.ru/i316/1109/07/faebb20b4a2d.jpgPapildyta:A renkuosi dabar tarp dvieju variantu. Virsus- juoda saliuote ir tamsiai raudona apacia, beveik bordine,sodri ( dazyta), ar saliuote raudonmiedzio( tamsiai raudona grubiai tariant) ir apacioj sodrios pilkos prie tamsesniu.Svajonese variantas virsus raudonmiedzio spalvos saliuote o apacia deti dekorativiniu muru, bet kol kas neikandam tos rusies kokios noretusi, jis toks pilkai juodas. Net minties nera pasirinkti kitu spalvu.Norejau dar paklausti kokios spalvos langai pas jus? Jūsų pagautas važiuojant namukas spalvine gama panašu į norus, tik tiek, kad apačia persikinę isivaizduovu vos vos tokią švelnią švelnią, jos ten tiek turėtų būt, tik kad balta nebūtų sterili, o šiek tiek jaukesnė. Langų angos kol kas tuščios, meistrai tik stogą užbaiginėja (jau vargo su jais  , susidariau nuomonę, jeigu pasakė laiką, per kurį ką padarys, tai reikia jį daugint iš minimum 3, tada gal jau bus padaryta  ). Tai va, o langų rėmai bus tikrai tik tamsūs, bet kokie, tai galutinai reiks nuspręsti, kaip bus pabaigta su stogu ir nuspręsta sienų medinės konstrukcijos ir apačios tinko spalvos. Ko tikrai neįsivaizduoju, tai balto rėmo niekaip. Iš Jūsų spalvų fainas juodas su bordo  jaučiu jaukus turėtų būt  .
kaubojey
2011 09 28, 09:10
WOW na tos ryškios oranžinės namų dalys ar detalės tai žiaurios Bet vat iš namų sklindančios švelnios šviesos spalva - nereali  QUOTE(kaubojey @ 2011 09 28, 10:10) Čia dar pavyzdukų 
Renata_Bo
2011 09 28, 22:47
QUOTE(varla @ 2011 09 28, 09:14) Jūsų pagautas važiuojant namukas spalvine gama panašu į norus, tik tiek, kad apačia persikinę isivaizduovu vos vos tokią švelnią švelnią, jos ten tiek turėtų būt, tik kad balta nebūtų sterili, o šiek tiek jaukesnė. Langų angos kol kas tuščios, meistrai tik stogą užbaiginėja (jau vargo su jais  , susidariau nuomonę, jeigu pasakė laiką, per kurį ką padarys, tai reikia jį daugint iš minimum 3, tada gal jau bus padaryta  ). Tai va, o langų rėmai bus tikrai tik tamsūs, bet kokie, tai galutinai reiks nuspręsti, kaip bus pabaigta su stogu ir nuspręsta sienų medinės konstrukcijos ir apačios tinko spalvos. Ko tikrai neįsivaizduoju, tai balto rėmo niekaip. Iš Jūsų spalvų fainas juodas su bordo  jaučiu jaukus turėtų būt  . Aciu uz nuomone, nes as kai pasakau tai tik kulturingai linksi galva...  Pas mus tai su langais beda, nes pirkom jau su istatytais, baltais  . Zadam juos keisti, nes nors ir geros firmos, bet vieno paketo, tai irgi rinksiuos tamsius. Buna kad renkasi zmones skirtingus na pvz. visrsus juodas- juodi langai, apacia balta - balti langai, nelabai man estetiskai atrode. Jusu vietoj rinkciausi tamsia prie saliuotes, tik ne visai juoda, bet labai tamsiai ruda, na cia jei prie siltesnes persikines, o jei apacios spalva irgi butu prie saltu tai tada tamsiai pilka.Kas del darbuotuoju, tai nenustebkyte jei toki kieki langu zades jum padaryt per 2 menesius o padarys realiai per 4. Taigi jau pats tas laikas uzsakinet.
QUOTE(varla @ 2011 09 26, 10:31) bandžiau juos prisijaukint, nu bet juoda vis tiek labiausiai Negaliu nieko sakyt prieš visokius rudus atspalvius - pervažiavus daug Kauno r. apylinkių - yra xxxx gražių sodybų, bet tik juoda kabina giliausiai. Baisiausia, kad kaimynai sugebėjo vyrą perkalbėt, likau tik aš su savo svajone. Taip kad atsakomybė, jeigu nujuodinus namą bus kas ne taip, guls ant mano smulkių petukų Papildyta:Nuo kaimynų pusės galima pridengti vynvyčio lapija. Rudenį ji iš viso nerealiai raudonai nusidažo kuo taip nusipelne tie jusu kaimynai? butu protingi zmones, sakytu darykit kai norit, jusu namas gi... Jei jiems nepatiks lai ir pasizeldina kaip nori... mes priestata planuojam daryti, is pradziu derinom su kaimynais (nes pagal istatyma taip reiketu - numatyti bendri su jais statiniai iki tvoros, tad reiketu ju sutikimo) Is pradziu kaimyne sutiko, pasidarem brezinius planus - paskambino ir pasake "as i ta jusu vagona neziuresiu, pagal feng Shui per daug kampu...  Nu tai ka, radom kita iseiti, kur ju sutikimo mums nereikes, o sis musu sprendimas jiems 100% nepatiks nes kampu bus dar daugiau, o mum giliai dzin - mes bandem graziai, butume net projekta derine pagal ju pageidavimus, o dabar - pasvilpt neprisiriskit jus taip prie kaimynu, bijosit ateity ir salkykine uzkur bo jiems akis graus...
sena pažįstama
2011 09 29, 12:59
O kokios spalvos/atspalviai numatyti projekte? Gal ir spresti nereikia, nes viskas uzfiksuota projekte? Bus parasyta geltona, o nudazysit juodai-nepriduosit namo.
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 29, 13:59) O kokios spalvos/atspalviai numatyti projekte? Gal ir spresti nereikia, nes viskas uzfiksuota projekte? Bus parasyta geltona, o nudazysit juodai-nepriduosit namo. Projekte nurodytos spalvos nepririštos, specialiai dar persiklausiau pas architektą, jas galime keisti. Būtų užfiksuota - būtų lengviau
|
|