Mano pirmoj žinutėj rodytą namą apžiūrinėju jau kuris laikas, važinėjau žiūrėt ir saulei spiginant, ir per liūtį - visada atrodo nepriekaištingai, kai tuo tarpu šviesiau dažyta mediena šlapia tikrai praranda savo žavesį... Vienas mane gąsdinantis momentas - šis namas toli nuo gatvės, yra kur akiai įsibėgėt į jį bežiūrint. Mūsų gi vos pora metrų nuo gatvės ir ne pačia įdomiausia puse atsuktas į praeivius, taip kad busim tikriauisiai pasmerkti apkalboms..

Nesuprantu, koks jums skirtumas, ką žmonės šnekės
, tegul šneka sau ką nori. Visiems neįtiksi, vistiek atsiras tokių, kurie prisikabins jei ne prie spalvos, tai prie stogo dangos, namo dydžio, formos, tvoros, kiemo ir t.t. Visi mes skirtingi, skirtingai suvokiame grožį, tad reikia žiūrėti į save, savo norus, o ne į kitus. Juk ne dėl kaimynų ar praeivių namą statėt, juk ne dėl to, kad kažkas pasakytų - ak, koks gražus namas. Svarbu, kad jums gražu.

Visa tai tiesa.
Tik kai supranti, kad namo siena - ne suknelė, kurią gali pasimatuot ir tada supratus, kad ji tau tinka - nusipirkt, o jau kai nusidažysi - teks gyvent, bent jau iki artimiausio planinio remonto. Gailiuosi viena, kad planuodami projektuodami, nedarėm realaus namo vaizdo su visom spalvom realioj erdvėj, tikriausiai nekiltų tiek abejonių...
Tik kai supranti, kad namo siena - ne suknelė, kurią gali pasimatuot ir tada supratus, kad ji tau tinka - nusipirkt, o jau kai nusidažysi - teks gyvent, bent jau iki artimiausio planinio remonto. Gailiuosi viena, kad planuodami projektuodami, nedarėm realaus namo vaizdo su visom spalvom realioj erdvėj, tikriausiai nekiltų tiek abejonių...
Apkalbes jus bet kuriuo atveju
Zmonesm liezuviu neuzrisi: nelaiku nupjauta zole, nugeltusi gele, per sviesus namas, per tamsus namas, ne toks namas, koks turetu buti, stogas ne raudonas, tvora ne tokia
I apkalbas geriausiai nereaguoti, o dar geriau ismokti nuo ju atsiriboti. Jus gyvenat savo gyvenima ir jei imsit daryti pagal kitus zmones nespesit keisti namo spalvos, nes vienam grazu raudona, kitam zalia, treciam ruda. Nejau isgirdus peikiamus zodzius imsit kaskart keisti namo fasada? Nors siaip jei jus jautri apkalboms, kuriu bus bet kuriuo atveju, tuomet geriau dazyti neutralia ir daugumai neuzkliunancia spalva (gal maziau apkalbes jus). O siaip ka kaimynai sako apie jusu namo projekta? nes zinokit jei spalva tiks tai nereiskia kad eprasides kalbos, jog namas ziurisi negraziai, ar neteks tada jo perstatyt is naujo, juokas zinoma, bet gyventi reikia del saves ne del kaimynu, praeiviu, atsitiktiniu zmoniu.

QUOTE(kaubojey @ 2011 09 26, 12:58)
o čia koks stilius, skandinaviškas, angliškas? Labai jaukus toks

Jums gal reikėtų vis dėlto atsižvelgti į aplinką? Ar aplink miškai, ar laukai, ar kiti namai. Kokio efekto norėtumėt - kontrastuoti ar susilieti su aplinka. Pagaliau, pasižiūrėkit į savo drabužių derinius ir taps aišku.
Iš pateiktų pavyzdžių man asmeniškai priimtinesni tamsiai pilki nei smalos juodumo, dar įdomesnis variantas būtų su kokiu nors atspalviu: tamsiai pilkai rudas, pilkai bordo, pilkai žalias ir t.t.
Man negražu (jei nesakysim, kad bjauru) rožiniai fasadai, bet kažkam gražu ir taip nusidažo.

Iš pateiktų pavyzdžių man asmeniškai priimtinesni tamsiai pilki nei smalos juodumo, dar įdomesnis variantas būtų su kokiu nors atspalviu: tamsiai pilkai rudas, pilkai bordo, pilkai žalias ir t.t.
Man negražu (jei nesakysim, kad bjauru) rožiniai fasadai, bet kažkam gražu ir taip nusidažo.

Manau, kad neturėtumėm derintis prie esamos aplinkos, nes ji po keleto ar keliolikos metų tikrai keisis... Sodų bendrija
Kai prieš keletą metų pirkom - buvo vos keli normalūs namai, o dabar jau pusė tokių, tik aplinkui mus kaimynai dar pusiau sodininkaujantys. Tačiau vietos daug, sklypas daugiau nei 11 a.
Rūbų spintoj - spalvų įvairovė, gal tik tamsiai mėlynos vengiu... Mėgstu viską derinti, tad juoda būtent tai, kas mano manymu paskui nekeltų ir derinimo problemų, nes juoda dera prie daugelio spalvų, o štai pasirinkus kokią kitą intensyvią spalvą jau reiks kaskart net ir gėlę sodinant sukt galvą, ar ji derės

Rūbų spintoj - spalvų įvairovė, gal tik tamsiai mėlynos vengiu... Mėgstu viską derinti, tad juoda būtent tai, kas mano manymu paskui nekeltų ir derinimo problemų, nes juoda dera prie daugelio spalvų, o štai pasirinkus kokią kitą intensyvią spalvą jau reiks kaskart net ir gėlę sodinant sukt galvą, ar ji derės